Чемпионат ЕвропыСергей Скорович: «Для победы в финале нужно выложиться без остатка»Чемпионат ЕвропыЗики Те: «Мы ожидаем сложный матч, но уверены, что победа останется за нами»Чемпионат ЕвропыУкраїна – Іспанія: передматчева пресконференція. Косенко, Радевич: «Спробуємо знайти слабкі місця іспанців»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Финал. Португалия – Россия. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Матч за 3 місце. Іспанія – Україна. АнонсЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Суперечливі епізоди матчу Україна – РосіяЧемпионат ЕвропыКарлос Ортис: «Мы не можем вновь уехать домой без медалей»Чемпионат ЕвропыСтанислав Гончаренко: «Результат на Евро – стечение обстоятельств, идеальный вариант тренера сборной – Максим Павленко»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/2022. 1/8 фіналу. LIVE!ВетераныЧемпіонат України "40+". Зона "Схід". День 2. LIVE!Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. День 12: Португалия снова в финале, Испания поспорит за бронзу с УкраинойЧемпионат ЕвропыМирон Маркевич: «Подопечные Александра Косенко еще раз доказали, что сильны командой»Футзал в миреКопа Америка-2021. День 5: Парагвай відправляє Аргентину на Бразилію, Колумбія теж у півфіналіЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «В нас було мало ротації через усічений склад, хлопці грали через «не можу»Чемпионат ЕвропыДмитрий Путилов: «Я лишь исправил свою грубую ошибку, которую сделал несколькими секундами раньше»Чемпионат ЕвропыДаниіл Абакшин: «Мали свої моменти, але це футзал – їм трохи більше пощастило»Сборная УкраиныЄвген Сірий: «Напевно, такої підтримки ніколи не було у футзалі в житті»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна поступилася у півфіналі і зіграє у матчі за третє місцеСборная УкраиныУкраїна – Росія: історія протистояньЧемпионат ЕвропыШагинья: «Нет ничего невозможного – с Россией можно играть»

Петро Шотурма: «Ми положимо душу й тіло, щоб потрапити до фіналу – хочемо стати фіналістами турніру»

Капітан збірної України Петро Шотурма відповів на питання журналістів напередодні матчу 1/2 фіналу Євро-2022 проти Росії.


Фото УЄФА/Photo by UEFA

– Чи очікували ви пройти так далеко на цьому турнірі?
– Звичайно. Спочатку ми рухалися крок за кроком. Ми знали, що зараз футзал знаходиться на іншому рівні. Передусім, ставили перед собою завдання, щоб вийти з групи. Після першого матчу звернули увагу на моменти, які потрібно покращувати у своїй грі. Зараз кожна команда, яка бере участь у цьому турнірі готова боротися за вихід з групи. Так сталося, що нам посміхнулася фортуна. Ми зуміли кваліфікуватися до чвертьфіналу, де зустрілися з Казахстаном. У цьому поєдинку ми віддали усі свої сили й здобули бажаний результат.

– Україна і Росія давно не зустрічалися на футзальному майданчику в очному протистоянні. Здивовані, що зараз вдасться зіграти з цим суперником?
– Після матчу з Казахстаном ми були готовими до протистояння з будь-яким суперником. Немає сенсу згадувати минуле. Якщо казати про рейтинг, то росіяни перебувають на першій сходинці, а ми входимо до десятку найкращих. Ми віддамо усі сили, щоб продовжити творити історію і вийти до фіналу. Будемо намагатися втілити у житті свої напрацювання. 

– Перед початком турніру українські спортсмени записали мотиваційне відео на підтримку збірної України. Невдовзі стартують Олімпійські ігри. Як Ви ставитеся до такої взаємної підтримки між представниками різних видів спорту?
– Спортсмени, які записали це відео перед стартом чемпіонату досягли чималих результатів. Нам було з кого брати приклад. Зараз нам різні відео записують маленькі діти. Це також неабияк надихає. Після перемоги над Казахстаном зросла популярність нашого виду спорту. Всі намагаються нас підтримати будь-яким способом. Придумують різні челенджі. Команді дуже приємно.

– В останньому очному матчі з Казахстаном, який відбувся напередодні Євро-2018 Ви не забили пенальті Ігіті. Чи не боялися підходити до м’яча цього разу?
– Це було досить давно. Всі знають, що Ігіта чудово грає ногами, але на лінії від також діє досить непогано. Тоді я йому трохи піддався й показав куди битиму. Цього разу не мав жодних сумнівів. Знав куди битиму, і вдалося реалізувати пенальті. Відверто кажучи, хвилювання не було. Відчував впевненість у власних силах.

– Україна зуміла вийти з непростої групи, гідно протистояли чинним чемпіонам Європи і світу, здолала одного з фаворитів турніру – збірну Казахстану? Чи не вважаєте себе одними з фаворитів? 
– Ви самі бачите, що букмекери не можуть вгадати підсумкові результати матчів на Євро. Після матчу зі збірною Сербії ми зрозуміли, що можемо досягати результату завдяки характеру і бійцівським якостям. Після перемоги над Казахстаном команда перебуває на моральному піднесенні. Фаворитом нашу збірну не назву. Завтра ми проведемо півфінальний матч, а потім побачимо, що буде.

– Який секрет такого вдалого шляху збірної України на цьому Євро?
– Для мене це найскладніший чемпіонат Європи. Нам дуже важко дався вихід з групи. Команда продемонструвала непоганий футзал у матчі з Португалією. Не вистачило лише результату. Формат чемпіонату Європи став цікавішим. Наша команда є дуже згуртованою. Ми об’єднані спільною метою і духом. Завдяки цьому зуміли дістатися півфіналу. Ми положимо душу й тіло, щоб потрапити до фіналу. До цього була мрія здолати Казахстан, зараз – хочемо стати фіналістами турніру. Рухаємося до мети! 

Джерело - АФУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.