ДевушкиЧУ серед дівчат 2002-2003 р.н.: 21 команда готується на стартЛьвовскаяП’ять причин провалу "Енергії" у Кубку УЄФА Остальной мирКубок УЄФА: визначилися усі учасники Елітного раундуХарьковОсобенности национального футзала. ХарьковХерсонХерсон, чемпионат ХОФФ, 3-й тур: хет-трик Лебедя и голы вратарейДнепрФутзальный уик-энд в Днепре. Обзоры матчей.ЛьвовЩо очікує на команду “Нові імена” в об’єднаній лізі?ЛуцкCтартував ІІІ кубок АМФВ з міні-футболу серед аматорських команд «Ярмарок футзалу»ЛьвовскаяЯк виглядатиме об'єднана ліга футзалу Львівської області сезону 2016-2017ДнепровскаяСтарт в Желтых Водах: героический «камбек» «Спарты»Остальной мирМини-футбол. Кубок УЕФА. Взлетели-упалиДнепр«Екатеринославхлеб» - обладатель Суперкубка Днепра-2016!КиевМикола Сергієнко: «Футзал у Києві чекає поштовху для подальшого розвитку»ОдессаСуперкубок Одессы. МКВ - ПСВ 5:6. Голевая феерия с россыпью мячей-шедевров! (+видео)Ивано-ФранковскІвано-Франківська область, чемпіонат області: по десять команд у кожній лізіНиколаевНиколаев: итоги летнего сезона. Награждение команд.ХарьковИтоги 4-го тура Осеннего Кубка СК «ВИРТА» (видеообзоры)Остальной мирБеларусь, 7-й тур (обновляется)ДнепровскаяКривий Ріг, Суперліга, 3-й тур: результати і коментаріДнепровскаяОгляд Фаворит Кривий Ріг 4 2 Делівері Одеса 14 10 2016г Кубок України Перший попередній етап

Товариський матч. “Сокіл” – “Епіцентр К10” – 7:3. Огляд



Підопічні Романа Ковальчика у рідних стінах впевнено переграли у товариському матчі івано-франківський “Епіцентр К10”

“Сокіл” (Хмельницький) – “Епіцентр К10” (Івано-Франківськ) – 7:3 (2:1)

Арбітри: Подворний, Фарина (обидва – Хмельницький)

Голи: Щербань (5), Люблінський (19), Педяш (23), Лисенко (32), Хамдамов (34), Мартинюк (35), Моспан (38) – Прокоп (7), Прокопів (27, 40)

“Сокіл”: Тимощук (Бакінський; Чех) – Лисенко, Шеремета, Хамдамов, Педяш – Мартинюк, Моспан, Подлюк, Щербань – Зубик, Кручек, Кіт, Люблінський.

Головний тренер: Роман Ковальчик

“Епіцентр К10”: Рябчук (Федик) – Конкольняк, Барановський, Прокоп, Красій – Томин, Ярий, Прокопів, Іванців.

Головний тренер: Роман Ярий

У п’ятницю, 30-го вересня, свій черговий спаринг провів хмельницький «Сокіл». Останнім приготуванням напередодні поновлення виступів у Екстра-лізі після паузи, пов’язаної із участю національної збірної України на чемпіонаті Світу у Колумбії, для підопічних Романа Ковальчика став домашній товариський поєдинок із івано-франківським «Епіцентром К10». Відзначимо, що в звітній грі тренери обох команд задіяли усіх гравців у власних складах, а в стані «Сокола» вперше на паркеті з’явилася у повному складі номінально третя четвірка: Кіт-Люблінський-Зубик-Кручек.

Розпочали матч команди, що називається, «з місця в кар’єр», відразу розпочавши обмінюватися гострими випадами. Перші хвилини пройшли за відчутної ігрової переваги господарів, в складі яких відмінні нагоди для того, аби відкрити рахунок у грі мали Хамдамов та Лисенко, проте кіпер «Епіцентра К10» двічі зірвав овації трибун, парирувавши удари з близької відстані від гравців хмельничан. Івано-франківці ж і не думали відсиджуватися в обороні, теж в свою чергу створюючи небезпеку біля воріт Тимощука, який у шпагаті парирував підступний удар з розвороту в нижній кут від Прокопіва.

Вперше ж у матчі справа до забитих м’ячів дійшла на 5-ій хвилині. Після розіграшу ауту Мартинюк вдотик відпасував ліворуч на набігаючого Щербаня, який несильним, але точним ударом в ліву «шістку», відкрив рахунок у протистоянні – 1:0. На куражі «Сокіл» відразу міг подвоїти власну перевагу у рахунку, однак Мартинюк своїм шансом не скористався, після розкішного пасу врозріз від Моспана, не зумівши у ближньому бою переграти Рябчука. Відоме футбольне правило спрацювало відразу. Після силового прострілу Конкольняка на дальню стійку, першим на м’ячі виявився Прокоп, який вдотик пробивши у ближній кут, відновив статус-кво – 1:1. Пропущений м’яч не на жарт додав спортивної злості підопічним Романа Ковальчика, які, увімкнувши максимальні швидкості, стали постійно загрожувати небезпеку біля воріт франківців. Спочатку «Епіцентр К10» врятував від неприємностей каркас воріт, прийнявши на себе розкішний удар Щербаня метрів з 15-ти, проте на перерву «Сокіл» таки пішов за переваги у рахунку. Вивів вперед хмельничан Люблінський, який після довгого вводу від Чеха, холоднокровно за хвилину до завершення першого тайму переграв у ближньому бою голкіпера команди з Івано-Франківська – 2:1.

Другий тайм розпочався з атак «Сокола», який методично розпочав шукати слабкі місця у захисті свого суперника, і на 23-ій хвилині оборонні редути франківців таки дали тріщину. Після швидкої багатоходівки Лисенко з флангу виконав націлений простріл у центр воротарського, де ніким не прикритому Педяшу з кількох метрів залишалося лише підправити шкіряний снаряд у ціль – 3:1. На куражі хмельничани могли відразу довести рахунок на табло до розгромного, проте дива воротарської реакції продемонстрував Федик, двічі врятувавши свою команду від вірних голів після ударів Мартинюка та Щербаня. Підопічні Романа Ярого в ті хвилини продовжували діяти переважно другим номером, роблячи ставку на швидкі контрвипади, і ця тактика увінчалася успіхом для «Епіцентра К10» на 27-ій хвилині, коли Прокопів після пасу з глибини майданчику точно пробив з розвороту у дальній нижній кут – 3:2. Відчувши впевненість у власних силах, франківці намагалися переломити хід подій на паркеті, створивши для цього декілька дуже перспективних нагод, однак реалізувати їх не зуміли. Спочатку овації трибун зірвав Чех, вийшовши переможцем у ближньому бою із Красієм, а через декілька миттєвостей за хмельничан зіграв каркас воріт, у який прийшовся підступний удар граючого тренера «Епіцентра К10» після розіграшу ауту.

«Не забиваєш ти, забивають тобі». Ця прописна футзальна аксіома спрацювала відразу: Хамдамов виконав націлений простріл на дальню стійку, де забутий захисниками «Епіцентра К10» Лисенко з кількох метрів розстріляв Федика, довівши перевагу «Сокола» до двох забитих м’ячів. Цей гол дещо надламав морально івано-франківську команду, чим з успіхом скористалися підопічні Романа Ковальчика, які видавши на гора розікшну п’ятихвилинку, зняли усі питання щодо переможця, тричі за цей проміжок часу змусивши «Епіцентр К10» розпочинати гру від центрального півкола. Спочатку Хамдамов, розкішним ударом з розвороту у верхній кут з лінії воротарської після скидки від Лисенка, довів рахунок на табло до розгромного, далі поринув у обіймах партнерів Мартинюк, з кількох метрів переправивши м’яч у сітку після націленого прострілу Моспана з кутового, а справжньою «вишенькою на торті» стала вишукана триходівка Мартинюк-Подлюк-Моспан, яку влучним ударом завершив останній – 7:2. Івано-франківці ж голом Прокопіва на останній секунді матчу змогли лише дещо підсолодити гіркоту власної поразки – впевнена перемога «Сокола» із рахунком 7:3, який у хорошому настрої продовжує підготовку до вояжу у Харків, де 8-го жовтня у рамках 3-ого туру Екстра-ліги зустрінеться із діючим віце-чемпіоном країни, місцевим «Локомотивом».

Олександр Таран, прес-служба СК «Сокіл»

http://www.sokil.km.ua

 

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.