Казахстан«Кайрат» представил новичковУкраинаЧемпіонат Європи серед ВНЗ: команда ЧНУ ім. П. Могили посіла шосте місцеФутзал в миреRecord Masters Cup: стал известен календарь турнираБразилияЛучшие голы 12-го тура чемпионата Бразилии-2018ИспанияПако Седано будет работать в Федерации футбола ИспанииЖенский футзалНовости украинского женского трансферного рынкаУкраинаДмитро Іванов: «Після матчу з "Шахтарем" зателефонував Геннадій Лисенчук і перепитав чи ми дійсно перемогли»ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Риос Реноваблес Сарагоса» и «Аспиль Видаль Рибера Наварра»РоссияБесик Зоидзе: «Ромуло – именно тот футболист, который был нам нужен»Экстра-лигаКлаудиньо: "В «Продэксиме» готов выкладываться максимально"Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ЗВО: «чорноморські могилянці» розгромно поступились іспанцям Экстра-лигаМикола Дурбан став вільним агентом Первая лига Офіційно: Денис Зеленкевич гратиме у «Візі-Втормі» УкраинаСергею Караченцеву нужна помощь!ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Осасуна Магна» и «Пальма Футзал»ИспанияФедерико Видаль – новый главный тренер сборной ИспанииТурниры«Чорне море» – переможець Odessa Open Cup-2018!Экстра-лигаМихаил Волянюк: «Рад, что снова буду представлять цвета «Продэксима»Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ВНЗ: студентам ЧНУ ім. П. Могили вдалося переграти Університет МюнстераИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Эль Посо Мурсия» и «Хаэн Параисо Интериор»

Дмитро Камеко: «Після червоної картки змусили писати пояснювальну в АМФУ. Але що можна було писати, якщо я вдарив людину головою в обличчя? Тільки маячню.»

Найжорсткіший захисник в історії українського футзалу ділиться деталями своєї насиченої біографї.


Перша частина - Дмитро Камеко: «Президент клубу зробив мені найнижчу зарплату з формулюванням "а кого ти тут краще граєш? ". Ніколи не забуду ці слова.»
Друга частина - Дмитро Камеко: «Часто звучали репліки "це ж, б…, тренер!!!", хоча помилявся Камеко-гравець.»

У третій частині інтерв'ю Дмитро Камеко розповідає про свій найбільший штраф, першу зарплату, музичні смаки, улюбленого гравця, жарти у футзалі, дисциплінарні покарання і ділиться своєю думкою про Брутальний футзал.

«Бився у роздягальні частіше, ніж середньостатистичний футзаліст»

- Якщо проводити паралелі з футболом, Вас можна порівняти з Дженнаро Гаттузо. А от у футзалі на чию гру більше орієнтувалися?
- По грі завжди орієнтувався на Раміса Фаридовича Мансурова. Це гравець, який вмів однаково добре атакувати і захищатися. Для мене саме Рама - найкращий гравець в історії українського футзалу. Думаю, всі захоплювалися грою Дугласа на чемпіонаті Європи. Його манера гри дещо схожа на Рамісову, тільки Рама поагресивніше діяв у захисті.

- Ваш найбільш божевільний вчинок під час кар'єри?
- Скандал з Євгеном Семеновичем Ривкіним 2013 року. Зараз з позиції тренера можу сказати, що я не повинен був так себе вести, навіть якщо мав рацію.

- Пам’ятаєте свою першу зарплату?
- Моя перша зарплата була в обміні валют - 20 гривень за ніч. Я днем навчався в інституті, прогулюючи стрічки в спортзалі, потім біг на тренування в «Будівел», де не було зарплати, а була премія в 25 гривень, і з тренування в ларьок обміну валют на ніч. Одного разу заснув стоячи в тролейбусі і якась бабуся поступилася мені місцем (посміхається).

- Що Ви маєте на увазі під «прогулював стрічки в спортзалі»? Пропускали якісь шикування у спортзалі?
- Це означає, що замість якого-небудь опмату (опір матеріалів – прим. авт.) я йшов у спортзал і дубасив по воротам (посміхається).

- Який найбільший отриманий штраф?
- 300$ за бійку з Євгеном Юнаковим в «Шахтарі». До речі, я програв той бій - він зламав мені ніс (посміхається).

- Скільки разів доводилося битися у роздягальні і на тренуваннях?
- Думаю, що частіше ніж іншим середньостатистичним футзалістам (сміється).

- Хто найбільш веселий ваш партнер у кар’єрі?
- Можу відзначити декількох з абсолютно різним почуттям гумору. Сергій Задорожній міг щось розповідати або пародіювати когось і ми плакали від сміху. Він Ігоря Москвичова показував один в один (посміхається). Євген Рогачов міг щось говорити з серйозним виразом обличчя, а коли ти розумів, що він жартує, то ставало дуже смішно. У Олександра Маржановского дуже філософський тонкий гумор - не для кожного, але я в захваті. Ільдар Макаєв може приколюватися цілісінький день. Ну і «сільмашівці» Воронін і Чеховський дуже веселі хлопці. А якось довелося за одним столом сидіти з Сергієм Станіславовичем Гупаленко і Володимиром Дейнегою. Ось тоді я прес від сміху сильно прокачав.

- Чи виникало у Вас бажання когось навмисно травмувати або ж чи отримували настанову «вивести когось з гри» від тренера?
- Майже в кожному матчі, та й установки такі були (посміхається).

- Ви за свою кар’єру заробили близько сотні жовтих і червоних карток. Яка з них найбільш пам’ятна?
- Якось Сашко Маржановскьй підрахував, що у мене більше за всіх карток в українському футзалі, а другим йшов Саня Мінаєв у якого було зіграно на шість сезонів більше. Тож виявляється, що я найгрубіший гравець в історії українського футзалу (посміхається). Проте це ще потрібно у Сергія Чайки уточнити, може хтось вже переплюнув. Найпам'ятнішою є червона картка зароблена ще в першоліговому «Будівелі». А все через те, що Олександр Юзик змусив мене писати пояснювальну записку в Асоціацію, щоб зменшили термін дискваліфікації. Але що можна було писати, якщо я вдарив людину головою в обличчя? Тільки маячню. Так що своїх 5 матчів я відсидів (посміхається). 

Від автора. У Олександра Мінаєва в чемпіонатах України 55 ЖК + 1 ЧК (3 вилучення), а у Камеко - 66 ЖК + 5 ЧК (6 вилучень). Було перевірено ще декілька гравців і з вірогідністю у 99% можна стверджувати, що за цим показником рівних Дмитрові немає, принаймні у матчах чемпіонатів. У Кубку України у Мінаєва 9 ЖК, а у Камеко 8 ЖК.

- Навіть за півроку у Польщі примудрилися отримати 5 жовтих карток. 
- Дві з цих п’яти жовтих карток трансформувалися у червону. Я отримував червоні картки у всіх країнах, навіть там, де грав півроку (посміхається). 

- Кому Ви востаннє наваляти і від кого востаннє отримали?
- Важко сказати. Насправді це все емоції, які шкодять футзалу.

- Ви й голів чимало забили. Який запам’ятався найбільше? «Марці футзал» у Кубку УЄФА?
- Можливо, і «Марці футзал». Також запам’яталися єдиний хет-трик у кар'єрі «Єнакієвцю», гол «Шахтарю» у 2007 році і «Тайму» за той же «Шахтар» у Кубку України.

«Козача кров тече в кожному із нас»
 

- Пам'ятаєте #Брутальний_футзал про Вашу фотографію з косою? Яка, до речі, історія цього епічного знімку?
- Історія банальна: ми з мамою і сестрою поїхали на цвинтар, щоб прибратися на могилах рідних. Зупинилися у пшеничного поля, щоб набрати колосків і поставити їх вдома у вазу. Вирішили пофотографуватися... А вже брутальний футзал прикрасив мою фотку (посміхається).
 

- Що Ви взагалі думаєте про рубрику #Брутальний_футзал і наскільки брутальним є український футзал? 
- Думаю, що будь-які подібні рубрики додають інтересу до нашого виду спорту. Український футзал, на мій погляд, один з найбільш брутальних у світі. Ми дуже бойова настирлива, часом нахабна, і непоступлива нація. Вважаю, що це пов'язано з історією нашого народу, бо козача кров тече в кожному із нас. Я не можу пригадати жодного футзаліста з інших країн подібного до Раміса Мансурова, Максима Вороніна, Євгенія Юнакова, ну і ще одного...Євгена Рогачова, звичайно (посміхається).

- Що означає словосполучення «працювати з арбітрами»?
- Це означає схилити арбітрів на бік однієї з команд для досягнення результату. Це може бути хороший прийом, розміщення, харчування. Найчастіше - це грошовий хабар, рідше - залякування.

- Скільки клубів працювало і працює з арбітрами в Україні?
- Всі, хто коли-небудь боровся за найвищі місця.
 

- Чим Камеко-тренер відрізняється від Камеко-гравця?
- Мало чим, але у ролі тренера доводиться бути гнучкішими, знаходити компроміси.

- Ви у своїй тренерській роботі використовували екшн-камеру і тактичну дошку, але деякі тренери малюють комбінації на планшеті у спеціальних програмах. Будете наздоганяти технічний прогрес?
- І на планшеті малював, і у Вайбер розсилав (посміхається). А екшн-камеру можна використовувати в режимі реального часу. Є ще багато задумів, пов'язаних з технічним прогресом, але де я їх буду втілювати в життя поки невідомо.

- Після ваших музичних нововведень у «Титані» гріх не запитати про топ-5 пісень з Вашого плейлиста. 
- Мій особистий плейлист кардинально відрізняється від того, що було в «Титані». Я старий рокер (посміхається). А в покровській команді використовував ритмічну танцювальну музику. Це не повний список, а просто вибірка з того, що зараз слухаю:

Red Hot Chili Peppers - Otherside



Король и Шут - Танец злобного гения



Imagine Dragons - Friction



Muse - Bliss



Epolets - Ниє це в мені



Gogol Bordello - When universe collide



Андрій Гулій, ​futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.