ВетераныЧУ серед ветеранів. Онлайн вирішальних матчівКиевКиев. Анонс Второй лиги. «Айтишное дерби» и другие матчи уик-ендаЗакарпатскаяУжгород. Анонс фіналів УФЛКиевКиев. Анонс Первой лиги. Матчи, которые по накалу, не уступят даже Лиге Чемпионов!КиевКиев. Анонс доигровок Высшей лиги. Итоговое расположениеУкраинаТоп-8 кращих голів фінального етапу чемпіонату України серед юнаків 2002-2003 р.нЛьвовскаяКубок Надії. «Географи» пройшли «Електрон»ХмельницкаяХмельниччина. Преміум-ліга. Символічні збірні заключних матчів 1/2 фіналу плей-оффПервая лига Перша ліга України. «СумДУ» повів у серії проти «Епіцентра К Авангарда» Экстра-лигаВалерій Легчанов: "В "Енергії" всі хочуть виграти чемпіонат" Черкасская Символічна збірна Першої ліги Чемпіонату Черкаської області УкраинаДівчата зі Славутича стала чемпіонками України серед команд 2002-2003 р.н.УкраинаЧУ серед ветеранів. Календар та результати 16-18 березняПервая лига Первая лига. 1/2 финала. СумДУ - Эпицентр К АвангардСумскаяСумы: анонс 17-го тура Высшей лигиВинницкая У Вінниці новий чемпіон!ЛьвовскаяВідкритий Кубок Львівщини. «Княжий Ринок» вирвав путівку у півфінал УкраинаДЮСШ «Спортлідер+» – чемпіон України серед юнаків 2002-2003 років народження (+ВІДЕО)Вторая лига Киева. «SAV Service» упускает победу в матче с «KODEX», разгром от «Linevich Group»КиевПервая лига Киева. Сокращенный уик-енд

Валерій Легчанов: "В "Енергії" всі хочуть виграти чемпіонат"

18 березня львівська футзальна «Енергія» зіграє на домашньому майданчику останній матч регулярного чемпіонату. Перед матчем з ЛТК/ІнБев/НПУ ми поспілкувались з головним тренером «енергетиків» Валерієм Легчановим про поразку в протистоянні з «ХІТом», підготовку до плей-офф та рівень Екстра-ліги.
 

- Чого команді не вистачило щоб пройти «ХІТ»?
- Ми не зробили достатнього заділу у першому матчі для комфортної переваги. В мене немає претензій до гравців по бажанню. Десь нам не вистачає психологічної впевненості і по ходу матчу все йшло не за нашим сценарієм. Також треба реалізовувати свої моменти, а тоді буде впевненість і щодо досягнення результату.

«ХІТ» нас нічим не здивував. Ми їх «розбирали», знали про проблеми із складом і слабкі сторони. Але не достатньо добре грати, треба забивати. Команда «Енергія» «заточена» під результат. Ми повинні це підтверджувати в кожному матчі. На жаль ми цього не зробили в кубкових протистояннях. Більш детальний аналіз ми будемо робити, якщо цей суперник випаде нам в плей-офф, а зараз готуємось до старту другої частини чемпіонату. В суботу дізнаємось свого суперника. У грі з ЛТК модель гри буде вже для плей-оффу, не така атакувальна, як була з «ХІТом».

- Ви говорили, що гравці знаходяться під психологічним тиском. Це тягнеться ще з матчів Кубка УЄФА, чи є інші причини?
- Ні. Ми тоді вийшли з-під психологічного тиску. В нас достатньо непоганий був грудень в психологічному плані. Коли не здобули результату в Кубку УЄФА і не заплановано програли кілька ігор, втратили очки в чемпіонаті був тиск. Але ми з честю вийшли з цього становища. А ось останні три-чотири гри в нас знову накопичуються психологічні проблеми, коли немає результату. Психологічно хлопці підсідають. Але думаю і з цієї ситуації ми вийдемо з честю. Вже в плей-оффі буде зовсім інший настрій. Чим швидше ми забудемо цю кубкову поразку, тим краще для нас.

- Як будете «виводити» команду з такого стану. Можливо спільні походи в боулінг, ресторан?
- Колективом я задоволений. Психологічний тиск тільки в плані результату. А так команда працює цілеспрямовано. Всі розуміють, які перед нами стоять завдання. Ваші пропозиції теж візьмемо до уваги.

- Ви відчуваєте підтримку від керівництва?
- Звісно! В мене нормальні відносини. Треба терпіння (як гравцям, так і всім нам зараз), щоб вийти на той рівень, який від нас хочуть бачити. Десь в лютому у нас був той позитивний напрямок і це відчувалось, і в кубковому матчі з «Ураганом», і з «Локомотивом» непогано зіграли (не тільки по результату, а й по якості гри). Керівництво підтримує і завжди треба думати про позитивний результат. Думаю у нас не все втрачено у плані досягнення головної мети – всі хочуть підтвердити золоті медалі.

- Не думаєте, що після феєричної перемоги в Кубку над «Ураганом» гравці трохи переоцінили свої можливості і в наступних матчах ставилися до гри більш розслаблено?
- Я б не сказав, що подумали, ніби ми все можемо і вміємо. Десь психологічно перший матч з «ХІТом» вплинув, де явно був негативний процент реалізації гольових моментів, і в інших матчах вдавалось все гірше. Погано, що в першій кубковій грі ми не використали всіх моментів. І тиск, про який ми говорили, почав накопичуватись. Тут більше не переоцінка своїх можливостей, а не сприйняття суперника. «ХІТ» і «Ураган» зовсім різні команди і по складу і по стилю гри. Десь ми не справились із досвідом, який має команда «ХІТ», та їхнім терпінням, і не змогли втілити свої сильні сторони. Моменти були, але не могли реалізувати.

- Фактично в першому матчі у «ХІТа» два удари – два голи.
- Тиск пішов від цих пропущених голів. Бо такі голи у футзалі залітають досить рідко і трапились вони в нашій грі, а це тисне. Краще, якщо пропускати, то тактичного плану. А тут збіг обставин.    

- Як іде підготовка до матчу з ЛТК/ІнБев/НПУ?
- Ми готуємось не так до ЛТК, як до чвертьфіналу. Цей тиждень ми більше працюємо над фізичними навантаженнями. Будемо грати на фоні втоми. І тактична побудова буде іншою в порівняні з матчами з «ХІТом». Суперника ми звісно «розберемо». Розберемо і гру першого кола, в які ми втратили заслужені два очки, які ми не добрали в першому колі. Подивимось два останні матчі. Вони зіграли в нічию з «Локомотивом» і не пропустили. Команда бореться, хоче потрапити в «останній вагон». В них ще є шанси потрапити в плей-офф. Ми будемо втілювати свою модель, а від них навіть не знаю, що очікувати. Вони на ходу, взяли очки в маті з «Титан-Зорею» на виїзді.

- У Вас є побажання щодо суперника в плей-офф?
- Побажань не має, тому що цього року 5-6 команд, що по комплектації, що по завданнях, (і це озвучено), хочуть виграти чемпіонство. Плюс, не подарунок буде і «Сокіл» з Хмельницька. Дивились останні ігри, в яких вони цілеспрямовано готуються до плей-офф і часто п’ятого розігрують, навіть у переможних поєдинках. Кожен суперник має слабкі та сильні сторони, з кожним треба грати. Від нас зараз залежить не багато. Якби ми взяли свої очки та мали б зараз друге місце, то все залежало б від нас. А так треба робити свою роботу, а там вже хто попадеться. В плей-офф не буде легко нікому – ні проти нас, ні нам.

- Ви згадали про гру з п’ятим. Чому «Енергії» не вдається цей компонент гри? У попередні сезони  це був один з козирів команди.
- Ми мало награвали цей компонент протягом сезону. Ставили гру чотири на чотири. Мене цікавив малюнок. А вже ближче до плей-офф, в кубкових матчах так діяли. Деякі компоненти мені вже до вподоби, а саме, як оцінюється ситуація. Порівнювати з «Енергією» минулого сезону я не можу. В нас зовсім інша побудова гри. Треба використовувати сильні якості тих гравців, які є в обоймі. Нам потрібно додати у відчутті партнерів. Тому, що 5на4 це не завжди повинні бути комбінації. А більше оцінка ситуації, оцінка розташування суперника. Ми про це розмовляємо на тактичних заняттях. Не завжди потрібна якась комбінація. Треба щоб люди розуміли як розіграти зайвого гравця, як віддати своєчасний пас. Можливо не все так скоро нам дається, але прогрес я бачу. На жаль ми не використали свої моменти в останніх матчах.    

- Молодь, яка є в команді достатньо прогресує для того щоб з нею можна було досягати результату?
- Загалом задоволений.  Але завжди хочеться кращого. На жаль нас вибили з колії травми. В Легендзевича травма на рівному місці, він сам послизнувся, впав і вибув на два місця. Ми його повертаємо. Навіть у відповідальних матчах давали йому зіграти зміну-дві, щоб він набирав. Віталій Радевич отримав пошкодження в матчі з «Титаном». В Олега Гасюка була травма, на нього в мене була велика надія на цей рік. Задоволений відношенням і ростом, а якби не було цих травм вони б «твердіше стояли».

- Віталій Танський вже повністю влився в колектив?
- Ще перед тим як ми його брали, він казав, що йому не треба буде багато часу. Виявилось, що він ніби ще з серпня в обоймі. З першого тренування, першої гри, він наш повністю. Розуміє всі вимоги, достатньо кваліфікований і досвідчений виконавець.    

- Повернемось до «ХІТа». Він перший рік в Екстар-лізі і вже переможець регулярного чемпіонату з великим відривом. Це такий сильний склад, клас гравців чи це такий собі «футзальний Лестер» на якого в першому колі ніхто особливо не налаштовувався.
- Тут поєднання всіх причин. Плюс їхня праця та віра, що можуть. Можна сказати, що як «Лестер», але вони теж працювали. Вони пройшли на позитиві. В першому колі можливо їх хтось і недооцінював, а по другому колі видно, що до «ХІТа» ставляться як до лідера. Вони справедливо виграли чемпіонат. В плей-офф на них буде вже інший настрій. 

- Як вважаєте рівень чемпіонату цього сезону впав чи виріс?
- Попередні два роки я провів у статусі глядача і більше слідкував за збірниками. Якщо з ними порівнювати (з останніми двома роками), то чемпіонат став цікавішим. Кількість претендентів на чемпіонство збільшилась. Але якби в нас всі отримали такий статус як в «Локомотива» (по фінансах, по складу), то я б підтвердив що рівень виріс. Рівень чемпіонату кожного року росте, все розвивається. Чемпіонат точно став цікавішим, бо є рівних 5-6 команд по складу, які борються за чемпіонство. Плюс прогрес «Сокола», і «Кардинал» в другому колі показує, що хоче чогось добитись. Чемпіонат став більш рівним. Якщо минулого року до фінальної серії «Локомотив» і «Енергія» дійшли без жодної поразки, то цього року такого не буде.   

Джерело - http://galsports.com

Новости

Экстра-лига
Валерій Легчанов: "В "Енергії" всі хочуть виграти чемпіонат"

18 березня львівська футзальна «Енергія» зіграє на домашньому майданчику останній матч регулярного чемпіонату. Перед матчем з ЛТК/ІнБев/НПУ ми поспілкувались з головним тренером «енергетиків» Валер...

Экстра-лига
Екстра-ліга. Статистика після 17-ого туру

Надаємо Вашій увазі усі статистичні дані після матчів сімнадцятого туру у вітчизняній Екстра-лізі Статистика 17 туру Показник Статистика чемпіонату 5 Ігор...

Экстра-лига
Екстра-ліга. Підсумки 17 туру (+відео)

Хмельницький «Сокіл» вже давно забронював за собою 7-му сходинку в таблиці, але підопічні Романа Ковальчика в кожній грі спростовують не те, що підозри, а й найменші сумніви в тому, що викладаються...

Экстра-лига
«Ураган» - «Сокіл». Передмова до матчу + відео

Найближчої суботи, 4 березня, "Ураган" на домашньому майданчику прийматиме хмельницький "Сокіл". В якому настрої пройшла підготовка до передостаннього поєдинку регулярного чемпіонату та які очікува...

Экстра-лига
Открытое письмо ФК «ХИТ» к руководству АФУ и Комитету арбитража

ФК «ХИТ» /Киев/ обращается с открытым письмом к руководству Ассоциации футзала Украины, комитету арбитража АФУ и футзальной общественности нашей страны. Наш клуб выражает крайнее недоумение дейс...

Экстра-лига
Сергей Журба: «Болельщики «Локомотива» тепло приняли меня в Харькове»

Нынешний игрок «Хита» считает, что его команда заслужила ничью в чемпионате. Игрок киевского «Хита» Сергей Журба прокомментировал игру своей команды в матче 16 тура регулярного чемпионата Украин...

Экстра-лига
Максим Войток: "В моей жизни образование очень тесно связано с футбольной карьерой"

Вашему вниманию интервью с универсалом столичного футбольного клуба ХИТ (который сейчас находится в аренде в ЛТК-ИнБев-НПУ) и сборной Украины по пляжному футболу. Этот футболист стал лучшим бомбард...

Экстра-лига
Екстра-ліга. Підсумки 16 туру (+відео)

У Покровському в першому таймі команди більшою мірою придивлялися одна до одної і перебували в режимі очікування. По-справжньому небезпечних моментів було обмаль. Тут ще варто згадати, що об’єднани...

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.