ВинницаФутбольний тиждень. Випуск 239. 12/04/2017ВинницаВідео Нагородження учасників міських змагань по футзалу м. ВінниціЭкстра-лигаКращі сейви голкіперів СК “Сокіл” у сезоні 2016/2017 (ВІДЕО)АматорыЄвгеній Калініченко: «У півфіналі ми програвали не команді ТСП, а одному її гравцю»ХерсонАлексей Левченко: "Проходил мимо и выиграл Кубок Черного моря"АматорыОфіційно. «Фінал чотирьох» Другої ліги відбудеться у Запоріжжі Элитный финал АФЛУЭлитный финала АФЛУ от AmSport. ВИДЕОХарьковЛучшие голы 13-го тура 31-го кубка ФК УниверУкраинаФинал студенческого чемпионата Украины по футзалу 2017ЗапорожьеГолы 1-го и 2-го туров Кубка Запорожской области по футзалуКиевОбзор Кубка Федерации и Кубка Киева. Практически без сенсаций!Девушки«European Women`s Futsal Tournament - 2017»: «ІМС-НУХТ» фінішував четвертим Сборная УкраиныБогдан Новак: "Матчі у складі збірної - неоціненний досвід" (+ВІДЕО)ДетиПершість України (U-9). «Іллічівець» - чемпіон України УкраинаЧемпіонат України серед ВНЗ. «НУХТ» - чемпіонОстальной мирВідбір на ЧЄ-2018: українець забиває за БілорусьЗапорожьеКубок Запорожской области-2017. 1/8 финала: три по пять от победителейЭлитный финал АФЛУЕлітний фінал АФЛУ-2017: як все було. ВІДЕОСумыСуми: «Медцентр БДР» відстояв кубокУкраинаЧемпіонат України серед ВНЗ. Представлення учасників «Фіналу чотирьох»

Відбір на ЧЄ-2018. Післяматчева прес-конференція Олександра Косенка і Люка Крагна

Люк Крагна, головний тренер збірної Бельгії
 

-    По-перше, хочу привітати збірну України з сьогоднішньою перемогою. Як на мене, то це був чудовий матч. Ми дуже добре зіграли проти однієї з найкращих збірних Європи. Я не розчарований поразкою, а навпаки пишаюся своїми гравцями. Перед грою я сказав своїм хлопцям, що у нас є три гри у кваліфікації. Сьогодні було важливо добре зіграти, щоб отримати позитивний результат. Ми добре грали, але не досягнули хорошого результату. Сьогоднішній результат не дуже вдалий, але, можливо, за підсумками трьох матчів він виявиться для нас позитивним – побачимо.

-    Здалося, що вашій команді вдалося нейтралізувати головну зброю України – гру через «стовпа». Чи так це насправді?
-    Я передивився багато відео матчів за участі збірної України. Ми опрацювали наявний відеоматеріал і  помітили це. Нам необхідно було дуже організовано зіграти у захисті. У сьогоднішній грі нам це вдалося зробити. По-перше, щоб грати у футзал ваша команда має бути добре організована. По-друге, у вас має бути сильний воротарю. Хочу сказати, що сьогодні Земмурі зіграв чудово, але Іваняк також зіграв відмінно.

-    Чи не запізно ви випустили п’ятого польового замість воротаря?
-    Я збирався його випускати трохи раніше, але збірна Україна нас дуже добре підтискала і ми втратили одну можливу хвилину гри у більшості. У мене був план на цю гру і мої хлопці його дотримувалися. Наголошу ще раз, що турнір складається з трьох матчів. Сьогодні ми зіграли дуже добре, але просто не забили. 

-    Три роки тому Антверпен приймав чемпіонат Європи. Чи можна порівняти ту атмосферу, яка там була, з атмосферою у Палаці спорту?
-    Сьогодні була хороша атмосфера: багато людей, чудовий спорткомплекс, відмінне покриття. Були створені всі умови, щоб провести хорошу гру, що сьогодні й сталося. Думаю, що українці люблять футзал, а ми його любимо теж, тому сьогодні було хороше шоу. Впевнений, що все сподобалося як командам, так і вболівальникам. 

Олександр Косенко, головний тренер збірної України

-    Як ми й очікували стартова гра видалася напруженою тому добре, що перемогли і здобули три очки. Звісно, що хотілося б виграти не 1:0, а більш впевнено, але не вийшло. Видно, що стартове хвилювання далося взнаки. Багато тренерів на це грішать, але той, хто був спортсменом напевно знає що це таке, особливо коли команда не дуже зіграна. Гравці ще не повністю відчувають і розуміють один одного і йдуть певні перестраховки, хтось невчасно віддав, хтось не побіг плюс один-другий не забили. Знову ж таки, добре, що виграли. Взяли три очки і йдемо далі. Будемо готуватися на завтра.

-    Перед цим матчем ви і Євген Іваняк казали, що з бельгійцями складно грати перший матч. Чи справдилися ваші очікування щодо того, що бельгійці будуть грати не так як раніше?
-    Це не те, що ми з Євгеном так кажемо, а про це говорить статистика. Перші ігри вони завжди проводять краще, бо свіжіші. З ким би вони не грали перший матч, він завжди проходить у напрузі. Другий матч вони завжди проводять трохи гірше, бо вже десь не добігають. Загалом так і вийшло. Вони намагалися надійно грати в захисті і не висмикувалися вперед, хотіли зловити нас на контратаці. Було чітко видно їхній план на гру. У них були моменти і вони могли зачепити очки у цій грі, тож дякую Євгеновуі Іваняку, який виручив нас у потрібний момент.

-    Тренер бельгійців сказав, що якби не Іваняк, то рахунок зустрічі був би іншим. Чи можна сказати, що якби не Земмурі, то рахунок теж був би інший?
-    Я так скажу, що більше навіть не їхній воротар добре зіграв, а ми били не так як зазвичай. Були моменти, де ми повинні були спрямовувати м’яч просто повз воротаря, а ми пробивали чи у нього чи повз. Земмурі практично весь час сідає на коліна і відбиває. Той же Петро Шотурма пробивав з шести метрів та й ніхто не заважав. Звичайно він «щічкою» кладе такі м’ячі, а тут не забив. Зробимо знижку на стартове хвилювання, а у наступних матчах побачимо так воно чи не так. Хоча їхній воротар теж виручав . У нас були моменти і якби ми забили другий гол, то все було б по-іншому. Але, знову ж таки, ми самі винні, що не забили. Будемо грати далі.

-    Після середини другого тайму ви пішли на зміни у другій четвірці. Це було пов’язане з тим, що ви хотіли змінити гру саме цієї четвірки?
-    Хотіли трохи пересмикнути і освіжити гру. І Ігор Корсун, і Богдан Новак дуже непогано проявляли себе у тренувальному процесі і контрольних іграх. Також хотіли їм дати шанс себе проявити. У них теж був момент, коли вони вибігали два в одного. Думаю, що завтра абсолютно усі отримають ігрову практику. Якраз в таких іграх молодь набирається досвіду. Думаю, що у чорногорців теж не дуже багато досвіду подібних ігор, як і в наших молодих гравців, тому усі будуть в рівних умовах. Маю на увазі, що збірна Чорногорії вперше пробилася в основний раунд кваліфікації чемпіонату Європи.

-    На таких турнірах перед останнім туром команди намагаються «робити різницю». Будете орієнтуватися на результати хорватів, щоб посісти перше місце? 
-    Одразу скажу, що на установці я не буду говорити, що необхідно «робити різницю». Як показує практика, навіть коли я ще грав, коли на установці говорили, що нам треба зробити різницю м’ячів, то це ніколи не вдавалося, а іноді навіть і виграти не могли. Установка буде на те, що ми повинні виграти. А вже по грі будемо дивитися чи реально буде зробити різницю або ж відпрацювати якісь інші моменти. Ми якраз грали в Азербайджані і їхня збірна якраз зробила рівницю з данцями, набивши їм 11 голів, але, тим не менш, це їх не врятувало. Так що це не найголовніше. Найголовніше, щоб команди ще більше притерлася і пройшла через такі важкі матчі. Будемо готуватися на наступні ігри.


Розшифровка і адаптація - Андрій Гулій, futsalua.org
Фото - Анатолій Подвойський

Новости

Сборная Украины
Богдан Новак: "Матчі у складі збірної - неоціненний досвід" (+ВІДЕО)

Гол та результативна передача. А у підсумку – путівка на чемпіонат Європи з футзалу, що відбудеться у Словенії у січні-лютому наступного року. З таким доробком завершив свій вояж до табору націонал...

Сборная Украины
Відбір на ЧЄ-2018: Україна здобуває вольову перемогу над хорватами

Перед матчем на «картатих» чекала несподівана зустріч, адже підтримати земляків у важливому матч приїхали футболісти київського «Динамо» Домагой Віда і донецького «Шахтаря» Даріо Срна. У стані укра...

Сборная Украины
Відбір на ЧЄ-2018. Післяматчева прес-конференція Мато Станковіча і Олександра Косенка

Мато Станковіч, головний тренер збірної Хорватії - Перш за все хочу привітати збірну України з перемогою. Мені важко говорити, бо я дуже засмучений. У першому таймі українці грали значно краще і...

Сборная Украины
Турнир развития УЕФА: Украина (U-17) стартует матчем против Словакии

Уже в самое ближайшее время первое боевое крещение предстоит для недавно сформированной юношеской сборной Украины по футзалу возрастной категории U-17. Команда, возглавляемая Виталием Одеговым, 19-...

Сборная Украины
Відбір на ЧЕ-2018. Україна у важкій боротьбі здолала Бельгію

Українці з перших секунд позбавили бельгійців м’яча з яким ті люблять «погратися». Судячи з вражень, то контроль м’яча у нашої збірної доходив відсотків до 80. «Жовто-блакитні» намагалися частіше б...

Сборная Украины
Відбір на ЧЄ-2018. Післяматчева прес-конференція Олександра Косенка і Люка Крагна

Люк Крагна, головний тренер збірної Бельгії   -    По-перше, хочу привітати збірну України з сьогоднішньою перемогою. Як на мене, то це був чудовий матч. Ми дуже добре зіграли проти одніє...

Сборная Украины
Отбор на ЧЕ-2018: хорваты готовы отправиться в поход покорять Европу

Данным материалом Sport.ua завершает представление соперников сборной Украины по футзалу в группе 3 основного раунда квалификации ЧЕ-2018. 11 апреля в заключительный день турнира наша команда сыгра...

Сборная Украины
Отбор на ЧЕ-2018: неизвестные черногорцы с морским инженером во главе

Продолжаем представление соперников сборной Украины по группе C основного раунда квалификации чемпионата Европы по футзалу, и в воскресенье, 9 апреля, нашей команде предстоит матч с соперником, с к...

Сборная Украины
Збірна України зіграла товариський матч з «ХІТом»

У рамках підготовки до матчів Основного раунду відбіркового етапу Євро-2018 збірна України зіграла товариський матч з переможцем регулярного чемпіонату Екстра-ліги, столичним «ХІТом». Вже стало тра...

Сборная Украины
Отбор на ЧЕ-2018: и снова здравствуйте, красные дьяволы из Бельгии

В самые ближайшие дни в Европе наступит пик второй половины международного футзального календаря. 8-11 апреля в семи странах Европы: Грузии, Азербайджане, Румынии, Польше, Казахстане, Турции и Укра...

Сборная Украины
Збірна України почала підготовку до домашніх матчів відбору на Євро-2018

Національна збірна України з футзалу розпочала підготовку до матчів Основного раунду відбіркового етапу Євро-2018. До матчів поти збірних Бельгії, Чорногорії та Хорватії підопічні Олександра Косенк...

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.