Экстра-лигаЕкстра-ліга. Онлайн-трансляції перших матчів фінальних серійЭкстра-лигаЕкстра-ліга: анонс перших матчів за медалі Первая лига Перша ліга. Сезон 2016/2017 у цифрах та фактахКиевВторой полуфинал Кубка Киева. Все решилось в серии пенальти!Сборная УкраиныОлександр Пархоменко: «Всі хочуть показати себе перед головним тренером національної збірної» ОдессаКубок Одессы. Промежуточный итог группового этапаЭкстра-лигаЛТК-ИнБев-НПУ лишается ЛТК и поддержки ШацкогоПервая лига Перша ліга. Підсумки сезонуЭкстра-лигаАФУ рассматривает изменение формата ЭкстралигиЧеркассы «Між нами» з Юрієм ГончаровимЧеркассыЧеркаси. «Літня ліга» з футзалу: новий рівень змаганьЭкстра-лигаИгорь Байдак: в Урагане не хватало стабильности и уверенности, поэтому решили попрощатьсяХарьковскаяЛучшие голы 17-го тура 31-го кубка ФК УниверЛуцкЮрій Волошин: «Грати луцькими футболістами – для мене це принципово»ЗапорожьеЛетний чемпионат Запорожской области-2017. Премьер-лига. 2-й тур. Без потерь - АРПИ и "Лотос" (+видео)Экстра-лигаСергій Коваль та Ігор Байдак стали вільними «вільними агентами»ВинницаФутбольний Тиждень. Випуск 244 від 17/05/2017ХмельницкийКращі голи і сейви хмельницької Бізнес-ліги у 1/4 фіналу плей-оффДнепрДнепр, Суперлига: «Екатеринославхлеб» набирает обороты (+видео)Сборная УкраиныМолодіжна збірна України зіграє з молодіжною збірною Словаччини

Відбір на ЧЄ-2018: Україна здобуває вольову перемогу над хорватами

Перед матчем на «картатих» чекала несподівана зустріч, адже підтримати земляків у важливому матч приїхали футболісти київського «Динамо» Домагой Віда і донецького «Шахтаря» Даріо Срна. У стані українців були свої несподіванки. Схоже, що бліда гра проти Чорногорії змусили тренерський штаб господарів переформувати четвірки.  
 

На початку зустрічі хорвати спробували взяти під свій контроль м’яч, але «жовто-блакитним» це не заважало створювати гостроту біля воріт Юкіча, правда переважно після стандартних положень. Проте пару разів замикати дальню стійку гравці у синій формі були просто зобов’язані.

Починаючи з 5-ї хвилини підопічні Косенка суттєво активізувалися. Вперше вдалося розіграти комбінацію під удар, але спроба Шотурми уразити ворота завершилася кутовим. За мить все той же Шотурма у штрафному майданчику в акробатичному стрибку замикав передачу Журби, але знову без результату. «На десерт» Білоцерківець опинився в штрафному суперника і Юкіч вже лежав на паркеті, але Микола затягнув з ударом і взагалі не пробив.
Мато Станковіч вирішив не випробовувати долю далі і одразу взяв тайм-аут, щоб загасити активність українців. Ця хвилинна пауза дійсно дещо заспокоїла гру.

На 10-й хвилині балканці вивели Матошевіча на ворота під кутом у штрафному майданчику, але Іваняк все перекрив, а до того українці не змогли результативно розіграти вільний удар з перспективної позиції.

За пару хвилин хорвати використали практично другий свій перспективний момент: Єловчіч накрутив Коваля і з 7-ми метрів пробив під поперечину – 0:1. На цей раз Іваняк був безсилим. 

Через пару хвилин після обміну дальніми ударами «жовто-блакитним» вдалося зрівняти рахунок: Білоцерківець вдало розпорядився передачею Журби – 1:1.

За хвилину до сирени на перерву Журба класно обіграв Сутоня і вискочив на побачення з воротарем, якому і намагався пробити поміж ніг, але вийшло занадто слабко. Хорвати на це відповіли шикарним розіграшем, коли змогли вивести на удар з 5-ти метрів Сутоня, але Іваняк встиг ногою відбити його удар.

У другому таймі хорвати вирішили собі не зраджувати і знову взяли м’яч під контроль. «Жовто-блакитні» намагалися зустрічати своїх опонентів якомога ближче і одразу пробували відібрати м’яч. 

На 24-й хвилині Корсун з лівого флангу закручував під поперечину, але Юкіч був на місці. Лише через 5 хвилин Білоцерківець дочекався помилки захисту суперника, але з 9-ти метрів пробив над поперечиною. Гості відповіли маже миттєво і не менш небезпечно: Маріновчі як ніж крізь масло пройшов український захист і з 8-ми метрів просто промахнувся. 

В ці хвилини роль лідера «жовто-блакитних» на себе взяв Сергій Журба, який встигав не тільки «підчищати» на місці останнього, а й знаходив можливості для загострення біля воріт Юкіча. 

Хорвати на певний час приспали пильність українців поки на 31-й хвилині Новак з лівого флангу не перевірив на міцність стійку воріт Іваняка. Після того як м’яч вийшов за межі майданчика Валерій Легчанов встиг його поцілувати на фарт і, як виявилося, це спрацювало.

Правда попереду ще було достатньо часу, щоб пережити не тільки емоції радості, а й розчарування: Маріновіч легко звільнився від опіки Коваля і вивів Матошевіа на побачення з воротарем, але Іваняк показав себе у всій красі.    

Після цього хорвати знову вдало тримали м’яч з рідкісними загрозами воротам господарів. Та все ж за 3 хвилини до кінця матчу Разуванов «створив» собі гол: перехопив передачу хорватів, дочекався підключення лівим флангом Коваля, з яким обігрався і забив такий важливий другий гол – 2:1.
Сутонь одразу після цього вийшов у воротарській футболці, але господарі дуже вдало зіграли у захисті і відстояли перемогу. Завдяки цій звитязі збірна України виходить на чемпіонат Європи 2018 року напряму, що не може не радувати.

Україна – Хорватія 2:1 (1:1)
Україна:
Іваняк (к) – Мик. Грицина, Журба, Щотурма, Білоцерківець – Новак, Педяш, Коваль, Корсун – Разуванов.
Запас: Ципун, Чепорнюк, Зварич, Мих. Грицина.
Хорватія: Юкіч (к) – Єловчіч, Маріновіч, Новак, Сутонь – Матошевіч, Грчіч, Канюх, Єлавіч – Постружин, Грбеша.
Запас: Младіна, Бабіч, Хорват.
Голи: Єловчіч, 12 – Білоцерківець, 14, Разуванов, 37
Попередження: Шотурма, 9, Разуванов, 19, Мик. Грицина, 22 – Єловчіч, 27, Маріновіч, 40
 

Андрій Гулій, ​futsalua.org
Фото -  sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.