ЛьвовНазар Яцишин: «У футзалі бачу себе тренером»ДетиШкільна футзальна ліга України: результати матчів групового етапу ТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Группы компаний «Эпицентр». День 3: обладатель Кубка - "Эпицентр К Авангард"!Экстра-лига"Ураган" (Івано-Франківськ) - "Сокіл" (Хмельницький). Он-лайн. 12.00ДетиВсеукраїнський фінал "ШФЛУ". День другий + ОНЛАЙНДетиВсеукраїнський фінал "ШФЛУ". День перший + ОНЛАЙНТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Группы компаний «Эпицентр». 10.45. Финал. Он-лайнТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Групп компаний «Эпицентр». День 2. ИтогиЭкстра-лига"Продексім" - "Локомотив": херсонці пройшли у фінал (+відео)Луцк«Динамо» здобуло Кубок ЛуцькаЛьвовРоман Палідович: «Галицька Здоба», можливо, перейде в професіоналиЧеркассыЧеркаси. Ігри на зустрічних курсахДетиВсеукраїнський фінал Шкільної футзальної ліги України. Представляємо учасниківДетиЗвернення Олександра Бубена, Сергія Журби та Максима Павленка до учасників Всеукраїнського фіналу Шкільної футзальної ліги УкраїниДетиВсеукраїнський фінал Шкільної футзальної ліги: результати жеребкування та розклад змагань + ВІДЕОТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Групп компаний «Эпицентр». День 1. ИтогиЭкстра-лигаПродэксим: не повторить судьбу ХИТаЗапорожьеЛетний чемпионат Запорожской области. Премьер-лига. 1 тур. АРПИ начинает с победы (+видео)ХарьковКубок СК "Вирта": подборка лучших голов прошедшего уик-ендаЭкстра-лига“Сокіл” проведе два товариські матчі у Івано-Франківську

Відбір на ЧЕ-2018. Україна у важкій боротьбі здолала Бельгію

Українці з перших секунд позбавили бельгійців м’яча з яким ті люблять «погратися». Судячи з вражень, то контроль м’яча у нашої збірної доходив відсотків до 80. «Жовто-блакитні» намагалися частіше бити, щоб тримати у напрузі захист суперника. Найбільш перспективним виглядав удар Разуванова з дуги, але він просто не влучив у площину воріт. Трохи згодом Журба після накидання партнера по «ХІТу» Чепорнюка влучив у стійку. 
 

На 7-й хвилині бельгійцям вперше вдалося серйозно зачепитися за м’яч на нашій половині майданчика і одразу виникла небезпека, але Іваняк вчасно кинувся в ноги Раху. Хвилиною пізніше Микола Грицина класно підібрав м’яч під себе і з 9-ти метрів вперше по-серйозному перевірив реакцію Земмурі. Ближче до середини тайму у бельгійців почала прорізатися контргра і територіальна перевага українців вже не виглядала беззаперечною.

«Жовто-блакитні» іноді застосовували високий пресинг і це давало свої плоди, але до завершальної стадії, бо там все блокувалося. Та все ж Журбі вдалося одного разу прострілити з лівого флангу на дальню стійку на Білоцерківця, але Земмурі буквально ліг під удар Миколи. 

На 15-й хвилині м’яч несподівано опинився у сітці збірної України, але сталося це після прямого удару з ауту, тож він не був зарахований та вже за мить глядачі таки дочекалися взяття воріт. Коваль обігрався з Білоцерківцем і зумів пробити бельгійського голкіпера – 1:0.

Цей гол став наче червоною ганчіркою для бельгійського бика. Темп гри миттєво виріс і гості показали, що ми не безгрішні у захисті: Раху з 9-ти метрів перевірив Іваняка; Раху вивів сам на сам Дабі-Реду, але вчасно вийшов Іваняк; потім на ударній позиції опинився Аднан, але теж без результату. На щастя прозвучала сирена про закінчення першого тайму, що й загасило запал бельгійців.

Бельгійці здивували тим, що грали практично без замін, а якщо й замінювалися то по одному гравцю. За моїми скромними підрахунками за весь перший тайм вони їх здійснили усього 10 (!!!), в той час як наші четвірки змінювалися у середньому раз на дві хвилини. Можна тільки позаздрити витривалості наших гостей.

Після перерви господарі продовжили діяти так як і на початку гри – багато контролю м’яча і часті удари по можливості, і навіть капітан «червоних дияволів» Шайбай лдь не зрізав м’яч у свої ворота. От тільки на цей раз бельгійці вже були налаштовані на контргру: Дабі-Реді дали пробити з меж штрафного – кутовий; невдалий обіграш Миколи Грицини вилився у швидку контратаку і лише дивом Іту у завершальній стадії пробив повз; пару разів своєю технікою блиснув Раху, але, на наше щастя, все обійшлося.

На 27-й хвилині Косенко розбавив другу четвірку Новаком і Корсуном. Поки господарі розбиралися хто кого тримає, удар Шайбая Іваняк перевів у каркас воріт. Рахунок був слизьким і «жовто-блакитним» таки вдалося знову перевести гру у спокійніше русло з нашим контролем гри. Коваль, Білоцерківець і Микола Грицина програли свої поєдинки воротарю гостей, а Шотурма з 6-ти метрів в дотик пробив повз після класного проходу і передачі Михайла Грицини.

За три хвилини до кінця гри серце на мить зупинилося у всіх, хто перебував у Палаці спорту: українці пропустили контратаку три в одного, але Іваняк ліквідував загрозу від багаторічного капітана бельгійців Шайбая. За 1,5 хвилини до кінця бельгійці наважилися зняти воротаря і спробували розіграти більшість, але робили це не надто впевнено.

Важка, але така потрібна перемога на старі. Головне, що ми здобули три очки, а впевненість необхідно буде добирати у завтрашній грі проти Чорногорії.

Україна – Бельгія 1:0 (1:0)
Україна:
Іваняк (к) – Чепорнюк, Коваль, Журба, Білоцерківець – Разуванов, Мик. Грицина, Мих. Грицина, Шотурма – Новак, Корсун.
Запас: Ципун, Педяш, Зварич.
Бельгія: Земмурі – Шайбай (к), Яшу, Іту, Дабі-Реда – Куддурі, Раху, Аднан, Зааф.
Запас: Моран, Гісланді, Ель Уамарі, Кулі.
Гол: Коваль, 15
Попередження: Журба, 20 – Раху, 28
 

Андрій Гулій, ​futsalua.org
Фото - Павло Кубанов

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.