ХарьковскаяЛучшие голы 7-го тура 33-го Кубка ФК Универ весна 2018РоссияКубок Еременко - 2018. 3 тур. LIVE!Юношеский футзалЮнацька Екстра-ліга (U-16). Пропущені матчі 8 та 9 туру. LIVE!Житомирская«Ортек» та «АКВ» – переможці Відкритого Чемпіонату БердичівщиниФутзал в миреИспанский тренер Сито Ривера завершил работу в сборной ВенгрииЮношеский футзалДмитрий Холоша: «Задача – научить ребят понимать футзал»Первая лига. 12-й тур. LIVE!Юношеский футзал«Футзал-Дніпро» – володар Кубка України (U-15)!РоссияКубок Еременко. День 2. "Кайрат" не без труда обыграл "Никарс", а КПРФ всухую победил "Норникель"Футзал в миреВетераны "40 плюс". Этап 2. День 2. ВидеообзорыРоссияКайо: «Постараюсь стать любимцем местных болельщиков»РоссияКубок Еременко - 2018. 2 тур. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-18) вдруге поступилася суперникам з ІрануВинницкаяФутбольний Тиждень 285 від 28.02.2018ОдессаОдесса. Премьер-лига. «Эпицентр К Таирова» - «МКВ» 4:0. Победа по всем статьямФутзал в миреВетераны "40 плюс". Цифры Второго этапаЮношеский футзалЕкстра-ліга (U-16). 12-й тур. ВідеооглядиРоссияКубок Еременко. День 1. КПРФ разгромил "Никарс", а "Норникель" сломил "Кайрат"Чемпионат ЕвропыДушан Матич: «Игру с пятым полевым нужно ограничивать во времени»ХерсонГригорій Ніченко: «У Херсоні є «Продексім», тож нам є з кого брати приклад»

Віталій Ханюков: «У «Гатті Актив» є, в кого повчитися»

Інтерв'ю з вихованцем сумського футзалу, гравцем польского клубу «Гатта Актив» Віталієм Ханюковим

З Другої ліги чемпіонату України до польської Екстракласи – саме такий шлях пройшов вихованець сумського футзалу Віталій Ханюков, який нещодавно дебютував за «Гатту Актив». І дебютував непогано – віддав гольову передачу в переможному для команди зі Здунська-Воли матчі проти «МКФ» (5:0). Однак, «чорно-білі» поступились у Глівіце місцевому «Пясту» з рахунком 4:2. Тим не менш, Віталій не відмовив «5х5» та погодився дати ексклюзивне інтерв'ю.
 
- Віталіє, вітаємо тебе з дебютом у складі «Гатта Актив». Як можеш його оцінити?
- Дякую за привітання,приємно. Дебютом задоволений, адже вдалось віддати гольову передачу вже в першому матчі, а головне - допомогти своїй новій команді перемогти. Також хотілось би відмітити місцевих вболівальників, котрі дуже добре прийняли і підтримували мене на протязі всього матчу.
 
- Що можеш сказати про свою нову команду?
- В «Гатті» зібрані майстри своєї справи. Майже всі виконавці встигли зіграти за збірну Польщі, а деякі вже мають більше 50 матчів за головну команду країни. Є багато топових гравців, у яких є, чому вчитися. Наприклад, Даніель Кравчик, котрий зараз знаходиться на п'ятому місці серед бомбардирів в історії польської Екстракласи. Тому, в цій команді є всі умови для подальшого прогресу. При цьому важлива атмосфера в колективі, а тут вона на вищому рівні.

- У «Гатті» грає ще один українець – Максим Паутяк. Він допоміг тобі адаптуватись у новому колективі?
- Максим допомагає адаптуватися, особливо в плані мови. Він вже в Польщі не перший рік, тому з мовою в нього проблем немає. завжди пояснює вказівки тренера та партнерів по команді. Адже, мовний бар'єр зараз грає вирішальну роль в моєму остаточному адаптуванні в Польщі.
 
- Що можеш сказати про рівень Екстракласи?
- Футзал в цій країні на високому рівні, є багато дійсно хороших команд, наприклад, «Рекорд» (Бельско-Бяла), «Торунь», де зібрані класні гравці. Але при цьому хочеться відмітити інфраструктуру польського футзалу. Команди Другої, Першої ліги мають сучасні зали, не кажучи вже про Екстракласу.
 
- Для української футзальної спільноти ти ще мало кому відомий гравець. Що можеш розповісти про себе?
- Ви праві, для української футзальної спільноти я ще мало відомий гравець. Адже в своєму послужному списку ще не мав команд рівня «Гатти». Можна сказати, що це перша моя професіональна команда. Почав займатися футзалом зі студентських років, з команди «Сумихімпром-СДПУ» (Суми), де перші кроки в цьому спорті робив під керівництвом Заслужених тренерів України Ігоря Миколайовича Кравченка та Володимира Васильовича Гладова, за що їм дуже вдячний. За ці роки двічі вдалося приміряти срібні медалі чемпіонатів України з футзалу серед студентів. Потім ще встиг пограти в «Технології» (Суми), а також за «Рятувальник» (Ромни).

- Чому обрав саме футзал?
- Чому саме футзал? Напевно, тому, що подобається працювати з м'ячем, де, на відміну від великого футболу, ти з ним зустрічаєшся набагато частіше.

- Зараз ти граєш у польській Екстракласі, але чи хотів би ти спробувати свої сили в українській Екстра-лізі?
- Чесно кажучи, хотів би спробувати себе в Екстра-лізі, адже вважаю, що у нас сильний чемпіонат і є багато конкурентоспроможних команд.
 
- Чи слідкуєш ти за якоюсь командою в Екстра-лізі?
- Зараз слідкую за українським футзалом, особливо цікаві команди, де грають мої близькі друзі: Юрій Савенко («Продексім»), Артем Фаренюк («Кардинал-Рівне») та Віталій Дзюба («ІнБев/НПУ»).
 
- З 30 січня по 10 лютого у Словенії проходив чемпіонат Європи з футзалу. Ти слідкував за виступами збірної України?
- Слідкував за Чемпіонатом Європи в Словенії. Звісно, завжди хочеться більшого від збірної, але виступом задоволений. Дивлячись на те, що програли ми фіналістам турніру. Особливо сподобався матч проти збірної Румунії. Програючи 2:0, наші хлопці показали характер і виграли зустріч.
 
- А як оціниш виступ збірної Польщі на Євро-2018?
- Дуже здивувала Польща, котра провела гарний чемпіонат, якщо враховувати группу, де були одні з кращих футзальних збірних - Росія та Казахстан. Можливо, полякам десь не вистачило досвіду, але я вважаю, що навряд чи хтось дорікне гравцям «Кадри» за виступ на Євро-2018.
 
- Як ти вважаєш, які перспективи у збірних України та Польщі?
- Вважаю,що і в України, і в Польщі є гарні перспективи в майбутньому. Зараз у команді Олександра Косенка пройшло омолодження, деякі гравці вперше вдягнули футболку збірної, тому треба трішки часу, і результат прийде. Подобається політика збірної в плані товариських зустрічей, адже ми завжди граємо з топовими командами. Тому будемо сподіватися, що збірні Польщі та України будуть прогресувати і в недалекому майбутньому прийде довгоочікуваний результат.

 
«5х5» 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.