РоссияМини-футбол в России – жив или мёртв?Ветераны "40+". Лауреаты Третьего регулярного чемпионата Украины (+ ФОТО)Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Финалы. Первые матчи. LIVE!ХарьковЛучшие голы 16-го тура Кубка ФК Универ весна 2018Экстра-лигаВіталій Танський – найкращий гравець квітняФутзал в миреТроє українців здобули Кубок НімеччиниСборная УкраиныОлександр Косенко: «Зіграємо на турнірі в Ірані, а також зі збірними Франції та Португалії»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Финалы плей-офф. Первые матчи. Анонс: удастся ли реванш?Экстра-лигаОлег Безуглый: «Футболист не может одновременно полноценно работать и играть» Экстра-лигаРоман Кіндратів: «Кожна гра для нас була, як фінал»БеларусьБеларусь. 1/4 финала плей-офф. Первые матчи. LIVE!ИспанияFutsalMania: вопрос о переходе Дугласа в "Барселону Ласса" практически решенОдессаОдесса. Лига Содружества. «My Friends» – обладатель Суперкубка!ПортугалияРикардиньо: «"Спортинг"? Надо подумать»Футзал в миреСтало известно, кого может возглавить экс-наставник «Кайрата» и сборной Казахстана КакауДетский футзалВсеукраїнський фінал Шкільної футзальної ліги. Пост-релізЖенский футзалВизначилися переможці чемпіонату України серед дівочих команд 2005-2006 рр.н. у Вищій лізіБеларусьБеларусь. 30-й тур. Все по местамЖенский футзалПолтавська команда «ПЗМС» знімається з жіночого Кубка України з футзалу: причини, відео, коментаріОдессаОдесса, Лига Содружества: невероятная борьба в последнем туре

Максим Москалюк: «В Україні "Погонь" боролася б за 5-6 місце»

Українець Максим МОСКАЛЮК вже другий рік виступає у чемпіонаті Польщі з футзалу



Із Максимом Москалюком я випадково зустрівся у Києві, куди футболіст приїхав на 10 днів. Чотириразовий чемпіон України, екс-гравець збірної України, людина, яка грала чи не у всіх вітчизняних грандах, Максим Москалюк вже другий рік виступає у чемпіонаті Польщі. Останній сезон Максим провів у «Поґоні» із Щецина. Ця команда посіла сьому сходинку у чемпіонаті. Про завдання, легіонерів і український чемпіонат Максим Москалюк розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Футболу 5х5».

«Через сезон будемо боротись за медалі»

– Розкажи про враження від сезону у «Поґоні». Взагалі, як ситуація в клубі?
– Чесно кажучи із таким складом, з такою командою ми могли посісти й вищу сходинку. Але тренер більше зробив ставку на молодь і в багатьох іграх він більше їм довіряв. Так, загалом мені команда подобається. Всі передумови для подальшого розвитку є. Думаю наступного сезону або через сезон будемо боротись за медалі.

– Яке завдання ставило керівництво на сезон?
– Спочатку було завдання втриматись в Екстракласі. Але потім почали вигравати, і був момент, що могли навіть зачепитись за медалі. Відрив був невеликий від третього місця. Здається ми на два очки відставали від четвертої сходинки і на чотири від третього місця. Але все-таки в нас багато молоді, трохи не вистачає досвідчених гравців, щоб вирішувати більш високі завдання.

– А легіонери у «Поґоні» є?
– Крім мене ще в цьому році був один бразилець і португалець. Бразилець Дос Сантос Дуґлас доволі непоганого рівня. А португальцю Ґонсалесу Бернардо трохи не довіряв тренер. Португалець себе не дуже проявив, і з ним контракт не продовжили. Він покине команду. Також я чув, що керівництво на наступний сезон хоче підсилитись ще одним або двома бразильцями, щоб боротись за більш високі місця.

«Відпустити Костюченка і Нудика – це помилка клубу»

– Розкажи про український десант у «Поґоні». Раніше ти ж грав із ще двома українцями Сергієм Костюченком і Володимиром Нудиком, але вони покинули клуб. Чому? Вони ж ніби також були одними із лідерів команди.
– Хлопці дуже багато зробили для команди. Та й в команді про них дуже добре відкликуються. Але керівництво клубу так вирішило. Мені здається, що це помилка керівництва клубу. Я говорив із президентом клубу, але він так вирішив.

– Це було рішення керівництва клубу чи самих футболістів?
– Нудик вирішив сам поїхати, це було його рішення, а із Костюченком вирішили розірвати контракт. Костюченко перейшов в «Марвіт», який цього сезону посів перше місце у першій лізі і здобув право виходу у Екстракласу. Наскільки я знаю він забив багато голів за «Марвіт» і був одним із кращих у команді.

– А ти зараз спілкуєшся з Нудиком і Костюченком?
– На жаль, з Нудиком не вдалось підтримувати контакт. А з Костюченком спілкуюсь. Можу сказати, що «Марвіт» точно буде грати у Екстракласі наступного сезону. Скажу навіть більше, команда буде боротись за високі місця. Наступного сезону у чемпіонаті Польщі вводять плей-офф, і «Марвіт» за місце у ньому буде боротись точно. Адже команда хоче ще у міжсезоння добре підсилитись непоганими польськими гравцями. Та й кістяк у них є.

«Вісла нам обіцяла конкретну суму»

– Ти досить багато голів забиваєш у «Поґоні», є одним із лідерів команди. Хто на твою думку ще є лідером команди?
– Я можу виділити всю команду, адже всі роблять вклад у загальний успіх. Якщо перейти на персоналії, то найбільше голів забив Міколаєвіч. Це наш бомбардир. Також можу виділити нашого капітана і воротаря Домініка Кубрака. Також багато для команди роблять Лукаш Жебровскі і Маріуш Левандовскі. Вони стояли у витоків цієї команди. Вони як символи колективі. Багато роблять і на майданчику і поза ним. Є і молоді гравці. Зокрема Міхал Кубік. Він непогано себе проявив у цьому сезоні. Взагалі непоганий хлопець і футболіст. Бачу у ньому перспективу. Якщо він надалі буде працювати, то він буде дуже непоганим футболістом.

– У останньому турі «Поґонь» грала із «Академією» і твій гол ледь не відібрав чемпіонство у команди…
– Не можна сказати, що я сам – вся команда працювала на цей гол. Просто мені вдалось його забити. Але трошки не вистачило нам майстерності і холодної голови, щоб спокійно зіграти. Нам трохи не вистачало досвідчених футболістів, щоб вони у такий момент могли грамотно зіграти. Так у нас був реальний шанс перемогти «Академію».

– Навіщо ви при нічийному рахунку зняли воротаря?
– Ми грали вп’ятьох до кінця матчу, бо і нас не влаштовувала нічия, нічия не влаштовувала «Віслу». Ми пішли у ва-банк, або все або нічого.

– Вам «Вісла» обіцяла якусь компенсацію за те, що ви переможете «Академію»?
– Так, була зацікавленість з боку «Вісли». Вона обіцяла конкретну суму, яку я не буду озвучувати. Але це вже історія.

«Ставлю на «Енергію»

– Не хочеш повернутись в Україну?
– Чесно кажучи, мені дуже подобається атмосфера в команді. Відношення тренера, завжди з ним знаходимо спільну мову. Та й з партнерами по команді дуже хороші відносини.

– А з України ніхто не цікавиться? Чи з інших польських клубів?
– Якщо чесно, то з України ніхто не пропонував перейти у якийсь клуб. А щодо польських команд, то може пропозиції й були, але керівництво клубу мене не повідомляло. Хіба контактував з Олегом Зозулею, тренером «Марвіта», але це були всього лише розмови, адже до того я обіцяв керівництву «Поґоні», що жодних пропозицій я не розглядаю і залишаюсь у команді. Можливо в «Марвіті» мені було й краще зі сторони спілкування, все-таки і тренер українець і багато гравців. Але зараз мене все влаштовує у «Поґоні».

– Слідкуєш зараз за українським чемпіонатом?
– Так, звичайно слідкую. Я грав у багатьох клубах і в мене на Україні в різних клубах залишилось багато хороших друзів.

– Хто на твою думку здобуде чемпіонство в Україні?
– Самий збалансований склад у «Енергії». Тому я ставлю на цю команду.

– Рівень чемпіонату Польщі збільшується?
– Так, запрошують багато легіонерів і за рахунок цього рівень футзалу росте. От, наприклад, «Академія» запросила Деспотовіча, гравця збірної Хорватії. Та й є португальці, бразильці. Стараються розвивати цей вид спорту. Не можу сказати, що рівень росте дуже швидко. Але поступово він збільшується.

– На який максимум зараз спроможний польський чемпіон у Кубку УЄФА. Це елітний раунд чи можна замахнутись на «Фінал чотирьох»?
– Якщо «Академія» не підсилиться то за «Фінал Чотирьох» їм буде дуже важко потрапити. Попередні раунди вони можуть пройти, але у вирішальний етап навряд чи. Для такої мети потрібно ще купити два-три хороших футболісти.

– Якби «Поґонь» грала у чемпіонаті України, за яке місце вона б боролась?
– В плей-офф, точно б попала. «Поґонь» доволі майстерна команда. Просто сам рівень чемпіонату України трохи вищий. Ну в плей-офф б грала і напевно, боролась за 5-6 місце. За чемпіонство було б дуже важко боротись.

Володимир КРУПЧУК. Футбол 5х5

Довідка «Футболу 5х5»
Максим Москалюк народився 17 вересня 1979 року.
Грав у командах:
1996-2000 – «Корпія-Політехнік» (Київ) (з перервою)
1996-1997 – «Уніспорт-Будстар» (Київ)
2000-2003 – «Інтеркас» (Київ)
2003-2004 – «Титан» (Макіївка)
2003-2005 – «Шахтар» (Донецьк)
2005-2006 – «Тюмєнь» (Тюмєнь, Росія)
2006 – «Енергія» (Львів)
2006 – ТВД (Львів)
2007-2008 – «Єнакієвець» (Єнакієве)
2008-2009 – «Планета-НУХТ» (Київ)
2009-2010 – «Гуртап» (Лєнчна, Польща)
2010-… «Погонь» (Щецін, Польща)

Чотириразовий чемпіон України. Володар Кубка і Суперкубка України. Віце-чемпіон Польщі.
Екс-гравець збірної України.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.