Сборная УкраиныЗбірна України у жовтні зіграє зі збірною ФранціїЧемпионат ЕвропыЕвро-2018. Словения – Россия – 0:2. Обзор матча. 05.02.2018Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Сербия – Казахстан – 1:3. Обзор матча. 05.02.2018Сборная УкраиныСтатистика поражения. Украина уступила Португалии практически по всем показателямЧемпионат ЕвропыРамиз Мансуров: «Испания – самый неудобный соперник, который мог попасться нам в четвертьфинале»Первая лига Перша ліга. Група «Захід». 9 тур: без несподіванокЛьвовЮрій Цибик: «Приємно виступати під егідою АФЛ»Польша"Рекорд" (Польща) – "Кардинал-Рівне" (Україна). ВідеооглядХарьковскаяЛучшие голы 3-го тура Кубка ФК Универ весна 2018 и Кубка ХарьковаЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Збірна Португалії здобула заслужену перемогу»Чемпионат ЕвропыСтатистика победы. Украина в Любляне перестреляла Румынию в полтора разаСборная УкраиныЕвро-2018. Украина – Португалия – 3:5. Обзор матча. 04.02.2018Сборная УкраиныЕвро-2018. Украина – Португалия. 04.02.2018. Прогноз на матчЖитомир. Вища ліга. 14 тур. LIVE!Чемпионат ЕвропыКайрат Оразбеков: «Секрет сборной Казахстана в ее сплоченности»Чемпионат ЕвропыЛев Ким: «Сегодня мы доказали свой класс»Первая лига Первая лига. Группа «Восток». 9 тур: «Днепр» побеждает «АРПИ Запорижжя»!Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Азербайджан – Испания – 0:1. Обзор матча. 04.02.2018Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Италия – Словения – 1:2. Обзор матча. 03.02.2018Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Казахстан – Россия – 1:1. Обзор матча. 03.02.2018

Андрій Луців: «Мій клуб «Грембах» - напівпрофесійний»

Мабуть, не кожному вболівальнику «Енергії» відома доля тих гравців, які через омолодження складу були змушені покинути команду. Якщо частина «енергетиків» підсилила тили львівського «Тайму», то інші перебралися в Польщу продовжувати свою футзальну кар’єру. Серед них і Андрій Луців, за плечима якого багато матчів у «зелено-білій» футболці. Під час перерви у чемпіонаті Польщі Андрій приїхав до Львова і охоче розповів, як допомагає втриматися у польській еліті напівпрофесійного клубу...

- Андрію, ти планував виступати за одну з найсильніших польських команд «Хуртап». Чому не заграв за цей клуб? 
- Так, були такі плани. Я посварився з президентом цієї команди, у нас виникли певні непорозуміння. Тоді я був змушений шукати нову команду. Цим займався близько двох місяців.
- І чим завершилися твої пошуки? 
- Загалом, уже хотів повертатися додому. Але з’явилася можливість виступати два місяці за «Грембах» з міста Згежа, який в чемпіонаті Польщі бореться за збереження прописки в еліті. Ця команда знала про мій нюанс із президентом «Хуртапа» і запропонувала мені «підставити їм плече». За нову команду відіграв два матчі, у яких ми поступилися. Голів ще не забивав.
- А у «Хуртапі» разом із твоїми співвітчизниками (Сергій Вацяк, Микола Радько та Олег Чеботарьов) ти пройшов тренерський перегляд? 
- Так. У «Хуртапі» десять днів нас переглядали, ми проходили певні тести. А у «Грембаху» – ні.
- На який термін підписав контракт? 
- Поки що на два місяці. Це зумовлено тим, що чемпіонат уже завершується. Команда, у яку я потрапив, не є надто сильною у професійному плані. Її можна назвати навіть напівпрофесійною. Та й тренуються гравці недостатньо. Вважаю, тренувань має бути більше. Згодом шукатиму собі іншу команду. Варіант із «Грембахом» – тимчасовий. Продовжувати контракт з цим клубом, напевно, не буду.
- А потім що? 
- Наразі у мене є дві пропозиції в Польщі. Однак вважаю, що про них говорити ще зарано.
- З твоїх слів можна зрозуміти, що рівень чемпіонату Польщі значно поступається українській першості...
- Так. В Україні набагато сильніший чемпіонат, польський відстає від нашого на кілька років. Також вважаю, що українська першість є тактично грамотнішою, аніж польська. А підготовка команд в Україні і Польщі – небо і земля. Навіть немає з чим порівнювати.
- Скільки команд у чемпіонаті Польщі бореться за чемпіонство? 
- Три. Це «Янго», «Хуртап» та «Академія».
- Андрію, як у тебе виник варіант грати саме в Польщі? 
- Звичайно, це завдяки тому, що «Енергію» розформували. Була можливість поїхати саме в Польщу, усе розглянути, усе роздумати та й прийняти рішення. Допоміг у цьому питання президент «Енергії» Олександр Стефанків.
- Коли тебе поставили перед фактом покинути «Енергію», якою твоя була перша реакція? 
- Зреагував важко, негативно. Багато років відіграв у цій команді і привик до неї. Тому змінювати щось було важко.
- Ти пограв в Україні, трішки в Польщі. У якому європейському чемпіонаті хотів би виступати? 
- (Думає...) Хотів би пограти в Росії. Вважаю, що російський чемпіонат ще сильніший, аніж український. Загалом, мені хочеться пограти з футболістами, які грають в міні-футбол, а не роблять вигляд.
- Якщо будуть хороші пропозиції в Україні, повернешся? 
- Так, такий варіант можливий.
- За «Енергією», мабуть, сумуєш?..
- А як не скучати? Звичайно, що так. Але нічого не вдієш, таке футбольне життя. Не завжди у житті виходить так, як ти хочеш, тим більше у футбольному житті.
- З молоддю «Енергії» ти встиг зіграти товариський матч проти «Лембергу» та офіційний – проти «ЛТК». Що скажеш про «енергетичну» молодь? 
- Скажу чесно і відверто: їм буде важко.
- На твою думку, хто в Україні стане футзальним чемпіоном? 
- Важко відповісти. Утім, скажу, що «Шахтар». Думаю, донеччани холоднокровніше пройдуть усю дистанцію. Хоча, склад у «Тайму» сильніший.


www.energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.