Экстра-лигаРоман Ковальчик підписав новий контрактЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 14: «ИнБев/НПУ» обыгрывает лидераЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 14: два разных дебюта и сенсация в Житомире (обновляется)Николай Костенко: «Чемпионат Киева по уровню команд сильнее, чем Первая лига»Первая лига Перша ліга 2017/2018. Зона Захід. Нічийний синдромПервая лига. Группа «Восток». 5-й тур: «Днепр» преподносит сюрпризИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 17-го тураИталияДесять матчей без поражений: "Каос Реджо-Эмилия" остановил "Аква&Сапоне"Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 14. LIVE!ВолынскаяСергій Піддубний навчатиме тренерів ВолиніЕкстра-ліга (U-16). 7-й тур. LIVE!Испания"Барселона Ласса" в Пальме ушла от фиаско, но ничья на руку конкурентамОдесскаяОдесса. ТОП-5 голов 8 тура Премьер-лиги 2017-18Экстра-лигаМаксим Коптев. Интервью длиною в год. Часть 2. От «Марриона» до «Юни-Ламана»БеларусьКубок Беларуси. 1/8 финала. LIVE!ЛуцкСергій Голоскоков: «На Волині все більше команд, які хочуть грати у футзалУкраинаЖеребьевка 1/8 Кубка Украины. Мнение. Дмитрий КамекоХарьковскаяЛучшие голы 15-го тура Кубка ФК Универ осень 2017ХмельницкаяХмельницький. Найкращі голи Преміум-ліги-2017-2018 (1/16 фіналу кубка)ХмельницкийОлександр Білик: «Наше завдання на сезон – потрапляння у трійку призерів»

«Альтернатива» холодним душем зустріла «Феміду-Старлайф»

Після поразки у першому матчі з мінімальним рахунком підопічним Миколи Костенка треба було відігруватись вдома і кияни вийшли на гру з потрібним настроєм.
 
 
«Зелені» одразу заволоділи ініціативою і поступово нарощували тиск на ворота Купчанка. Гості рідко зустрічалися з м’ячем і в поті чола працювали на захист власних воріт. Майже вся гра проходила на половині майданчика хмельничан, які ніяк не могли подолати щільний високий пресинг від господарів.
 
Вже на 3-й хвилин кияни мали зрівнювати рахунок за сумою двох зустрічей: Хижняк завершив прохід ударом – воротар парирував, а Назаров  добивав з льоту з дуги, але вище воріт. Згодом Атаманенко потужно пробив з правого флангу, але воротар встиг викинути руки.
 
«Правники» нагадали про себе на 6-й хвилині, коли Бакалярик з 12-ти метрів перевірив реакцію Шульги. Забігаючи наперед відзначимо, що на цьому атакувальні потуги гостей практично і закінчилися. За мить після того рахунок справедливо було відкрито: Науменко краще за всіх розібрався на «п’ятаку» біля гостьових воріт – 1:0. Все до цього і йшло.
 
Після цього гра заспокоїлася і більше протікала у центрі майданчика. «Порушником спокою» виступав Атаманенко, удар з льоту якого прийшовся вище, а удар після підбирання з 8-ми метрів пролетів зовсім трохи повз «рамку». 
 
На 12-й хвилині господарі легко і невимушено подвоїли свою перевагу. Заєць після передачі Атаманенка з меж штрафного в оточенні двох захисників спокійно покотив м’яч у нижній кут – 2:0.
Після цього знову наступив період затишшя аж поки на 16-й хвилині вперше у матчі гравець гостей не опинився у штрафному суперника. Цим гравцем був Гончарук, який обіграв Шульгу, але воротар його завалив. Це вилилося у червону картку за позбавлення явної можливості забити, пенальті та ще й 5-те командне порушення.
 
Довелося виходити на паркет Андрію Бузинному, який ще не до кінця відновився після травми плеча. Пенальті реалізував воротар гостей Купчанко, який холоднокровно відправив м’яч в нижній кут – 2:1. Цей гол дозволяв хмельничанам виходити далі, тож «аграрії» знову активізувалися.
 
Купченко двічі впорався з ударами Атаманенка, але за хвилину до перерви господарі отримали право на пробиття дабл-пенальті. Макєєв пробив сильно низом і відновив статус-кво – 3:1. Піти на перерву «правники» могли за ще гіршої ситуації, але Купчанко ногою відбив удар Омельченка з середньої дистанції.
 
За перші 2 хвилини другого тайму два моменти мав Атаманенка і після цього хмельничани нарешті проявили активність попереду: Куляк у швидкому відриві наважився на удар з 9-ти метрів під поперечину, але Бузинний проявив свою майстерність.
 
Гості активніше заграли на атаку і у швидких киян з’явилося більше простору і на 26-й хвилині Омельченко вчетверте засмутив хмельничан. Гості не встигли оговтатися як Кіян вдало реалізував вихід віч-на-віч – 5:1.
 
Після цього у воротарській футболці у гостей вийшов капітан Денис Бойко. Кияни намагалися не давали виходити п’ятому польовому і ці зусилля завершилися вільним у ворота «Феміди-Старлайф», а також моментом, коли гості ледь не напрацювали на автогол.
 
Надалі гра проходила на зустрічних курсах. Бузинний і удари парирував (від Куляка і Бойка) і передачі на дальню стійку перехоплював. Науменко в цей період міг закривати всі питання, але з 3-х метрів влучив у воротаря після передачі Хижняка.
 
З 35-ї хвилини вже сам Купчанко почав грати польового гравця і саме він на 37-й хвилині міг оформлювати дубль, але колега по амплуа дивним чином витягнув його удар з 4-х метрів.
 
В кінці гри Бакалярик як ніж крізь масло здійснив сольний прохід крізь захист «зелених»  і завершив його точним ударом з меж штрафного – 5:2. Дуже красиво, але навряд чи це додасть багато позитивних емоцій «правникам», адже в наступній атаці Атаманенко викотив м’яч у штрафному Заєцю, якому важче було не забити. Добив суперника сам Атаманенко, який заслужив сьогодні на забитий м’яч – 7:2.
 
Отже, кияни вилили на гостей не тільки справжній «холодний душ» у вигляді зливи голові, але і в прямому сенсі також. Через комунальні проблеми у спорткомплексі КПІ сьогодні була відсутня гаряча вода. Тепер «зелені» очікують свого наступного суперника у Кубку України.

 
Альтернатива (Київ) – Феміда-Старлайф (Хмельницький) 7:2 (3:1)
Голи:
Науменко, 6, Заєць, 12, 40, Макєєв, 19 (дабл-пен.), Омельченко, 26, Кіян, 28, Атаманенко, 40  – Купчанко, 16 (пен.), Бакалярик, 39
Альтернатива: Шульга, Бузінний – Макєєв, Атаманенко, Заєць, Кіян - Хижняк, Назаров, Науменко, Омельченко.
Запас: Чікаловець (к), Клунько. 
Феміда-Старлайф: Купчанко (Остяк на дабл-пен.) – Бойко (к), 5 Бабак, 10 Гончарук, 14 Бродзянський – 8 Бакалярик, 11 Куляк, 13 Гребенюк, 15 Люблінський - 7 Пасічник.
Запас: Караїм.
Попередження: Макєєв, 25 - Бродзянський, 4.
Вилучення: Шульга, 16 (Альтернатива)
Порушення: 7 (5) – 10 (6)

Микола Костенко, головний тренер «Альтернативи»
- Ми ретельно серйозно до цієї гри, адже на нас очікував непростий суперник. Коли ми грали у Хмельницькому, суперник себе проявив з найкращого боку – це організована і навчена команда плюс підтримка уболівальників їм допомогла і вона нас обіграли 1:0. Та й вчора у нас була серйозна гра, тож очікування були відповідні, принаймні ми настроювалися на дуже важкий матч. Ми могли забити ще на перших хвилинах, але вдало діяв їхній воротар. Я взагалі вважаю, що у «Феміди-Старлайф» воротарська позиція є одним з найсильніших місць. Гра була непроста, але, слава Богу, ми знайшли декілька моментів і реалізували їх. Потім для нас був непростий момент, коли ми пропустили з пенальті. Пенальті був справедливий, але по червоній картці ми мали сумніви. Втім, це футзал і є певні правила. Потім арбітри нам пояснили, що це справді червона картка і ми особливо не сперечаємося. Так, дійсно, гравець суперника виходив на порожні ворота і в тому епізоді справедливе вилучення. Проте, знову-таки, ми знайшли момент і завершили перший тайм 3:1. А в другому таймі за рахунок індивідуальної майстерності і підтримки трибун, власного залу, вдалося забити ще не один гол і вийти в наступний етап.

- Виїзна гра суттєво відрізнялася від сьогоднішньої. Виникає питання: що стало причиною цього? Вплинуло покриття тамтешнього залу чи можливо у вас не було достатньо матеріалів, щоб добре вивчити суперника?
- Виїзні ігри завжди даються важче, тому що це переїзд. Сама поїздка забирає сили і не вистачає свіжості. А це важливий фактор. Тим паче, що через об’єктивні обставини ми виїжджали в день гри. Тобто вийшли грати «з коліс». Ще один момент – підтримка трибун. У Хмельницькому був повний зал, який переживав за свою команду, тому було важко. Навіть не стільки нам важко, скільки суперник грав з додатковою енергією і емоціями. Ну і всі незадоволені покриттям залу у Хмельницькому. Вони його миють з використанням Кока-коли і тому він липкий. Коли ти по ньому робиш кроку, то стопа не зміщується, бо там жорстке зчеплення, і, відповідно, м’яч котиться не так швидко. Все це вплинуло на результат і якість нашої гри. Виїзна гра вийшла більш повільною, а наші гравці звикли грати у швидкісний комбінаційний футзал. Так що нам не вистачило додаткового часу для адаптації до їхнього залу. Принаймні ми там не пропустили багато голів. 0:1 – той рахунок, який дозволяв нам спокійно готуватися до гри і сьогодні перемогти.

- Чи замислювалися вже як будете вирішувати воротарську проблему?
- Враховуючи, що Шульгу вилучили, гратиме Бузинний, адже вони рівноцінні воротарі. Будемо пробувати награвати когось з польових гравців на випадок надзвичайних обставин. У нас є польові гравці, які можуть у випадку необхідності стати у ворота. Зрозуміло, що повноцінно замінити наших воротарів вони не зможуть, але ми трохи змінимо тактику. Про це особливо не хочеться думати.  Будемо сподіватися, що до такого не дійде.

Едуард Щепанський, головний тренер «Феміди-Старлайф»
- Гра видалась складною. Зрозуміло, що «Альтернатива» грала вдома, а вдома і стіни допомагають. Сьогодні досвід і клас київської команди проявився на 100%, а для нас це дебют. Вдома при рідних стінах нам вдалося нав’язати супернику свою гру, а тут, на жаль, цього не вдалося.

- Вашій команді сьогодні зовсім не вдавалося комбінувати і хоч трохи тримати м’яч. Можливо далося взнаки те, що у чемпіонаті Хмельницького ви нечасто зустрічалися з суперниками такого класу, коли весь матч доводиться проводити під тиском і пресингом?
- Я б так не сказав. В нашому чемпіонаті рівень команд достатньо високий. Ми готувалися до таких стартових хвилин, але ще раз наголошу на тому, що клас суперника виявився вищим. Ми не змогли використати варіанти виходу з-під щільного пресингу, який нам запропонувала «Альтернатива». Після двох пропущених голів ми трошки оговтались. Вдалося скоротити відставання в рахунку, коли призначили пенальті і видалили воротаря суперників. Цей результат дозволяв нам пройти далі. Проте індивідуальна помилка гравця призвела до дабл-пенальті, який для нас перетворився на гол «у роздягальню».

- Чому на сьогоднішню гру не приїхав Андрій Беженар?
- Він травмований.

- У міжсезоння до вашої команди долучилося багато новачків. Схоже, що взаєморозуміння на 100% ще немає.
- Так, це теж одна з причин. У нас четверо гравців з Чернівців. Нам вдалося лише тиждень перед першою кубковою грою потренуватися у повному складі. А перед цією грою чернівецьких хлопці тренувалися у себе, а хмельницька частина команди у себе. В подальшому, якщо ми сподіваємося досягнути мети, яку нам ставить президент, усі мають базуватися в одному місті.
 
 
Джерело - Андрій Гулій, прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.