Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 10: два «камбэка», два «дубля» и ничья в РовноДнепрДнепр. Суперлига. 1 тур. LIVE!ЖитомирЖитомир. Вища ліга. 5 тур. LIVE!ЛьвовЛьвів. Гранд-ліга. 2 тур. LIVE!ИспанияНепобежденных в Примере больше нет: "Мовистар Интер" проиграл "Сарагосе"ДнепровскаяДніпро. Великому кораблю – велике плавання!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 10. LIVE!Экстра-лига«Цифры знают все»: некоторые итоги первого кругаЭкстра-лигаПерше коло Екстра-ліги: рівність і сенсаціяЭкстра-лига"ІнБев/НПУ" - "Продексім". ПередмоваХмельницкаяХмельницький. Найкращі голи Преміум-ліги. (3 тур)Экстра-лигаИгорь Калинин: «Первый круг можно занести в актив»Сборная УкраиныОголошений склад гравців на матчі Україна-ІталіяЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 10-го тура: кто победит в Ровно?Экстра-лигаХамдамов, Подлюк, Бакінський: «На лідера налаштовуються всі»Экстра-лигаПерше коло Екстра-ліги очима тренерівХарьковЛучшие голы 10-го тура Кубка ФК Универ осень 2017Футзал в миреНетривиальная история «Лупаренсе»: когда футзал футболу старший братФутзал в миреВеликий и ужасный «Интер Мовистар»Желтые ВодыТОП-3 кращі голи 4-го туру Чемпіонату Жовтих Вод з футзалу

Євгеній Саківський: "Хочеться виграти цей чемпіонат разом із ІнБев/НПУ"


Одним із новачків ІнБев/НПУ в цьому сезоні став 29-річний Євгеній Саківський. Але житомирським вболівальникам цей досвідчений футзаліст добре знайомий. Євгеній грав у вищій лізі країни ще за житомирський “Контингент“, захищав кольори “ІнБев-Полісся“ в І лізі, а останні сезони провів в чемпіонаті Житомира та в складі “ІнБеву“ виграв вищу лігу міста.
 
- Євгене, ти давно граєш за ІнБев, але перейшов у команду вищої ліги лише зараз. Чому так? Не було пропозицій раніше? 
- Пропозиції були. Але через певні обставини, як з мого боку, так і з боку клубу. Раніше все просто не складалося.

 
- Важко повертатися у вищу лігу після міста? 
- Екстра-лігу ні в якому разі не можна порівняти з чемпіонатом міста. Рівень набагато вищий. Тут всі професіонали, кожний день тренуються. Але я вже увійшов в цей ритм, пройшов збори, чимало тренувань, тактичну підготовку, фізичну. Втягуюся. Вважаю, що зараз я поки ще не набрав оптимальної форми, але над цим працюю.

 
- Як особисто ти себе налаштовуєш на ігри? 
- Ніяких секретів нема — це щоденні тренування і гарна підготовка, як тактична, так і фізична. А також правильний режим відпочинку/тренувань.

 
- Команда не стабільно грала на початку сезону, з чим це пов’язано? 
- Думаю, це більш психологічна проблема. Після певних помилок в другому таймі команда десь втрачає пильність, концентрацію. За рахунок цього отримуємо образливі м’ячі у наші ворота. Хоча матч з “Енергією” показав, що ми над цим добре попрацювали. Вже такого не повинно повторитися. Я думаю, що у Львові ми в другому таймі навіть краще грали. Будемо працювати й далі.

 
- Ти багато пограв на професійному рівні. Як взагалі потрапив у футзал? 
- Захоплювався футболом, навчався в ружинській ДЮСШ з футболу, грав на район. Коли вступив в Житомирі до ІПСТ знову гав за студентську команду. Але потім мені запропонували пограти за команду Медик на чемпіонат міста з футзалу. Вийшло непогано, багато забивав. Мене помітив Воловень і запропонував спробувати свої сили в Контингенті. Прийшов на перегляд і вже після третього тренування потрапив в основу. Разом із командою грав в І лізі, вийшли у Вищу лігу.

 
 
- Вирішив залишитися у футзалі? 
- Коли починав грати у футзал, не зовсім його розумів, бо це динамічніший, швидший вид спорту. Потрібно було адаптуватися після великого футболу. Але постійні тренування дозволили перебудуватися. І чим більше займався, тим більше подобалося. Тим паче, що я грав у такій команді, як тодішній “Контингент”, на професійному рівні. У великому футболі в мене подібних варіантів не було. Декілька разів викликався в молодіжну збірну України.

 
- Що було після Контингенту? 
- Грав за ТВД, був на перегляді в ЛТК. Потім пауза. Травми - розрив хрестоподібної зв’язки на правій нозі. Зробили операцію. Ще була грижа. Хоча продовжував тренуватися.

 
- Як потрапив до ІнБеву? 
- Був на перегляді в двох командах ПФЛ. Це “Єдність” (Плиски) та “Славутич” (Черкаси). Але там не залишився і повернувся у футзал. Якраз відновився чемпіонат Житомира. Мені подзвонив Костянтин Кожанов і запросив грати за ІнБев на місто.

 
- Які взагалі плани, чого хочеш досягнути в спорті? 
- Для початку було б непогано виграти чемпіонат і Кубок України з ІнБев/НПУ. А якщо говорити в загальному - пограти в Екстра-лізі скільки буде дозволяти здоров’я. Зараз паралельно треную команду, яка грає в чемпіонаті Києва та Київській футзальній лізі. Хочеться також в тренерській роботі хочеться досягнути певних успіхів, вивести ту ж команду в чемпіонат України.
Спортивний Житомир

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.