Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в ОдессеЭкстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Юношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніЭкстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезонаМеждународный футзалЛитвиненко помог ЭРА-ПАКу выиграть у аутсайдера чемпионата ЧехииПервая лига Епіцентр К10: Керівництво та уболівальники вже скучили за медалями і ми докладемо максимум зусиль, щоб виправдати їх очікування

Перша ліга. Сезон 2016/2017 у цифрах та фактах

Матчі. Загалом, протягом сезону відбувся  51 з 52 поєдинків, запланованих календарем (матч «Епіцентр К10» - «Рятувальник» не було зіграно через неявку ромненців). Перемогою господарів завершились 27 зустрічей (52,94% від проведеної кількості), гостей – 17 (33,33%). У 7-ми випадках сильнішого не було виявлено (13,73% нічийних ігор).

Перемоги. З мінімальною перевагою однієї зі сторін завершились 13 поєдинків, 12 разів одна з команд була сильнішою на 2 м’ячі, а у ще 17-ти зустрічах рахунок був «великим» (перемога у 3 або більше м’ячів).

Великі перемоги. Загалом переконливо вигравали 6 команд Першої ліги, а програвали також 6. Подібні успіхи розділились наступним чином: «Епіцентр К3» – 6 разів, «СумДУ» та «Епіцентр К Авангард» - по 4, «Делівері», «Епіцентр К» та «Рятувальник» - по 1.

З «великим» рахунком не поступався лише «Епіцентр К3». А найбільше подібних невдач зазнав «Епіцентр К Авангард» – 5 випадків розгрому, у «Епіцентр К» та «Епіцентр К10» – по 3, «СумДУ», «Делівері» та «Рятувальник» – по 2.

Найбільшими були перемоги у матчах «Рятувальник» – «Епіцентр К» – 12:3 (4 тур), «СумДУ» – «Епіцентр К10» (13 тур) – 9:2, а також  «Епіцентр К Авангард» – «Епіцентр К3» (5 тур) – 4:10.
 

Вольові перемоги. У зіграних матчах, поступаючись за ходом зустрічі, одна з команд все ж здобувала 3 очки лише у 10-ти випадках. Лідер за цим показником – «Епіцентр К3», в активі якого чотири подібні перемог. Двічі вольові перемоги здобували «Епіцентр К Авангард» та «Делівері», і одного разу вирвати переможний результат, поступаючись по ходу зустрічі змогли гравці «СумДУ» та «Епіцентру К».

Нічиї. З 7-ти поєдинків з їхнім мирним завершенням найпопулярнішим був рахунок 2:2 та 3:3, кожен з яких зустрічався по 2 рази.

Голи. 7 команд спільними зусиллями забили 419 м’ячів, з яких на рахунку господарів 234 влучних удари, у гостей – 185. Середня результативність сезону – 8,22 (4,59-3,63). Найбільш результативними командами є «Епіцентр К3», який забивав  82 разів або по 4,82 гола за гру, та «СумДУ» (73 та 4,87 відповідно). Рідше за інших відзначались «Епіцентр К10» (37 результативних атак, що у середньому становить 3,36 за гру) та «Епіцентр К» – (41 та 3,42). В обороні найкращі показники у «Епіцентра К3», який пропустив 53 рази (по 3,12 за поєдинок) та «СумДУ» – 58 (по 3,87). Більше за інших м’ячів влітало у ворота «Рятувальника» – 48 голів (по 4,8 у середньому) та «Епіцентра К10» (59 або по 5,36).

Найрезультативніші матчі сезону: «Рятувальник» – «Епіцентр К» – 12:3 (4 тур), «СумДУ» – «Епіцентр К10» (13 тур) – 9:2, «Епіцентр К10» - «СумДУ» (6 тур) – 8:7.
 

Автоголи. В 10-ти випадках гравці забивали голи у власні ворота за проведений відрізок змагань. З тих команд, кому «пощастило» найбільше вирізняється «Епіцентру К3», коли за представників Київщини чотири рази відзначались їхні опоненти. Двічі так таланило гравцям «СумДУ» та «Епіцентру К-Авангард, і одного разу доля посміхалась командам «Делівері» та «Епіцентр К10».

Водночас, «Епіцентр К Авангард» чотири рази ставав постачальником забитих м’ячів на користь своїх супротивників. Тричі своїм опонентам «допомогали» гравці «Епіцентра К3», по разу подібною благодійністю запам’ятались «СумДУ», «Епіцентр К10» та «Рятувальник».

Покери, дублі та хет-трики. Найвизначніші індивідуальні досягнення в атаці належать нападнику «СумДУ», Євгену Петракову та універсалу «Епіцентра К», Геннадію Куляку, які одного разу відправили по 4 м’ячі  у сітку воріт своїх опонентів («Епіцентр К10», 13 тур та «Делівері», 14 тур, відповідно – прим. автора).

У 51 матчі, які були зіграні, було зафіксовано дев’ятнадцять хет-триків. Найчастіше подібний трюк вдавався нападнику «СумДУ-УАБС», Максиму Мисловському та лідеру атак «Рятувальника», Андрію Анцибору, які відразу у трьох у матчах забивали по три м’ячі у ворота своїх суперників, а найшвидше це досягнення вдалося оформити саме Андрію Анцибору, який у 5-ому турі тричі забив у ворота сумського «СумДУ» лише за 3 хвилини!

Ще 61 раз футболісти відзначились 2-ма м’ячами за матч. Найбільше подібних успіхів в активі Назарія Даніва – нападник івано-франківського «Епіцентру К10» відзначався у воротах суперників «дублем» сім разів за сезон.
 

Попередження. Арбітри показували жовті картки 153 рази (у середньому по 3,00 за гру). Найчастіше подібне покарання отримували гравці «Делівері» – 28 випадків, «СумДУ» та «Епіцентр К10» – по 25. Серед порушників найбільше від арбітрів «діставалось» Роману Зеленському («СумДУ») який отримав 7 карток жовтого кольору, а також Андрію Анцибору («Рятувальник») та Тарасу Рибаку («Делівері»), в пасиві кожного з яких по п’ять «гірчичників». Найкоректніші команди турніру «Рятувальник» та «Епіцентр К» – по 14 та 15 попереджень відповідно.

Вилучення. 15 разів футболісти отримували червону картку (у середньому по 0,29 за гру). «Лідери» серед клубів – «Делівері» та «СумДУ» – по 4 вилучення відповідно. Без чисельної меншості пройшов турнірну дистанцію лише «Епіцентр К3», а серед гравців найчастіше видалявся Максим Кулька («Делівері»), який отримав відразу три вилучення протягом сезону.

Пенальті. Судді вказували на 6-метрову позначку 10 разів, реалізовано з цих спроб 9 ударів. Відсоток ефективності – 90. Найчастіше пенальті пробивали гравці «СумДУ» (3 удари), а найчастіше вони призначалися у ворота «Делівері» – 3 рази.

Глядачі. 51 матчі зібрав на трибунах майданчиків команд Першої ліги 10 925 вболівальників, що в середньому за гру становить 223. Найбільш популярною командою є «СумДУ» (у середньому кожен матч сумчан дивилося 296 любителів футзалу). Найменша ця цифра в «Епіцентра К3» – 188.

Серії (без урахування попереднього чемпіонату):

Переможна – 5: «Епіцентр К3» (1-6 тури), «Епіцентр К Авангард» (6-11 тури)
Нічийна – 2: «Рятувальник» (5-7 тури)
Програшна – 5: «Епіцентр К» (1-6 тури), «Епіцентр К10» (9-13 тури)*
Безпрограшна – 5: «Епіцентр К3» (1-6 тури), «Епіцентр К Авангард» (6-11 тури)
Безнічийна – 13: «Епіцентр К3» (1 тур – 1/2 фіналу плей-офф, 1 матч)
Безвиграшна – 9: «Епіцентр К» (1-11 тури)

Олександр ТАРАН, спеціально для futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.