ДнепровскаяДнепр: анонс финала Кубка областиПреміум-ліга: «Кардіфф» вдруге перемагає «АВІСТ-Красилів» у фіналі Кубку та здобуває головний трофей!ДнепрДнепр. Дивизион А. 14-й тур. ОбзорыОдессаОдесса. Премьер-лига. 14 тур. Первое поражение «МКВ» и победа «Фаэтона» в центральной игреОдессаОдесса, Высшая лига: тяжелые победы лидеров и неугомонный Дмитрий БахитовИвано-ФранковскАМФІФО, Вища ліга: лідери перемагаютьСумыСуми. Вища ліга. 13-й тур. ОглядиХмельницкийПреміум-ліга: завершився груповий етап у дивізіоні 1СумыСуми: кращі голи минулого уїк-енду 11-12 лютогоЛьвовскаяВідкритий Кубок Львівщини. Команди групи СЖитомирскаяЖитомир: "ІнБев-Полісся" наближається до "золота", "Енергія" бере "бронзу"ВетераныЖитомир: ветерани виходять на стартЗакарпатскаяУжгород, 5-й тур: коли результативність зашкалюєХарьковХарьков: «Монолит» и «Слобода» - в полуфиналеЧерновицкаяУ Відкритому чемпіонаті Чернівців з футзалу 2016/17 змінився лідерЛьвовЛьвів. Гранд ліга. 13 тур. ВідеооглядиДетиНа шкільному турнірі завершився третій тур основного етапуЗапорожьеЗапорожье, Премьер-лига. 14-й тур. ОбзорыХарьковскаяЛучшие голы 9-го тура 11-го Кубка ХарьковаКропивницкаяКропивницький: ремонт спортшколи

Преміум-ліга: завершився груповий етап у дивізіоні 1

Огляд заключних матчів групової стадії та перших стикових поєдинків за вихід у плей-офф в дивізіоні 1
Поступово входить у вирішальну стадію розіграш Преміум-ліги відкритого чемпіонату Хмельницького з футзалу, організованого Асоціацією міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Минулого вік-енду, 11-го та 12-ого лютого, змагальний марафон у дивізіоні 1 продовжився заключними поєдинками групової стадії, за результатами яких визначилася остаточна розстановка команд на усіх полюсах «турнірки», а також першими стиковими матчами за вихід у стадію плей-офф, в яких зустрічалися команди, які фінішували у «регулярці» на місцях з 7-го по 10-е. Про їх перипетії далі у нашому огляді.

 
 
«АВІСТ-Красилів» - «Газовик» - 6:5 (1:0)
Голи: Полупан (24, 44), Алексеєв (33), Бабак (43, 47), Олексюк (46) – Антонюк (28, 54), Семенчук (48, аг.), Нємий (53, 54)
 
Програму 13-ого туру у дивізіоні 1 відкривав його центральний матч, у якому між собою зустрічалися представники лідируючої групи, «АВІСТ-Красилів» та «Газовик». Обидва суперники достроково забезпечили собі «прямі» путівки до плей-офф, однак в очній зустрічі були налаштовані лише на перемогу, яка б дозволила завершити груповий етап на більш високій підсумковій позиції.
Після доволі обережного початку матчу, ігрова ініціатива плавно перейшла на бік «газовиків», які створили вдосталь нагод для того, аби змінити нулі на табло, однак реалізувати не змогли жодної з них. Двічі «клітчатих» від вірних голів рятував Сікора, парирувавши непрості удари від Антонюка та Прилуцького, а коли вже і він був безсили, на допомогу «АВІСТ-Красилову» прийшов каркас воріт, який прийняв на себе разючий постріл Нємого метрів з 10-ти. Номінальні господарі ж не були такими марнотратними у атаці, і фактично свою першу осмислену атаку в матчі завершили голом. Сталося це на 24-ій хвилині, коли Полупану після довгого вводу від голкіпера вдався влучний удар в праву «шістку» з лінії воротарського – 1:0. На куражі «АВІСТ-Красилів» міг забити відразу і другий м’яч, однак Косяк відверто вибачив суперника, не зумівши влучити у вже порожню ціль після помилки Петричука на виході.
«Газовик» навіть і не думав опускати руки, і вже в дебюті другого тайму  зусиллями Антонюка, який після розкішної передачі врозріз від Баландюка холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером, зробив рахунок на табло рівним – 1:1. Після цього на паркеті розпочалися справжні «гойдалки», і по такій грі більш впевненіше виглядали номінальні господарі. Спочатку Алексеєв, влучно завершивши фланговий простріл Мельника на ближню стійку, знову вивів вперед у рахунку «клітчатих», а невдовзі Бабак, якому після вивіреної передачі від Косяка залишилося лише не промахнутися з кількох метрів, довів перевагу «АВІСТ-Красилова» до двох забитих м’ячів – 3:1. «Газовик» вирішив ризикнути та змінити голкіпера на п’ятого польового, однак спочатку ця тактика увінчалася для нього повним фіаско. Полупан та Олексюк, з інтервалом в кілька секунд вразивши вже порожні ворота «газовиків», довели перевагу господарів до більш комфортних «+4», а коли на 47-ій хвилині Бабак ефектним ударом в нижній кут від штанги завершив швидкий перехід «АВІСТ-Красилова» від оборони до атаки, здавалося, що доля переможця у матчі вже вирішена – 6:1. Але не так сталося, як гадалося. «Газовик» з часом зміг «налагодити» гру з 5-им, і перевага «клітчатих», для яких грамотні розіграші «зайвого» від їх суперників ставали моментами справжнім одкровенням, розпочала танути, наче сніг навесні. Підопічні Вадима Рефеля блискуче діяли у короткий пас, буквально «розриваючи» оборону свого суперника, і розігруючи свої атаки до «вірного». Як наслідок, Антонюк та Нємий оформили дублі, а ще одного разу «Газовику» «допоміг» Семенчук, який зрізав шкіряний снаряд у власні ворота після прострілу з флангу від активного Нємого, проте на те, аби врятувати матч у «чорних» дещо  не вистачило часу. В підсумку – непроста перемога «АВІСТ-Красилова», який виходить у плей-офф з п’ятого місця, «Газовик» ж завершує груповий етап на підсумковій шостій позиції.

 
 
«Сокіл-3» - «Хмельницькі делікатеси» - 3:2 (1:1)
Голи: Соколюк (27), Токарчук (40, аг.), Юхимович (52) – Морочківський (24), Богдан (53)
 
Доволі цікавим та емоційним видався матч між «Соколом-3» та «Хмельницькими делікатесами», у якому суперники вирішували зовсім різні завдання: «соколята», вже знаючи про поразку «Газовика», у випадку перемоги цілком могли претендувати на підсумкове третє місце за підсумками «регулярки», а ось успіх «делікатесів» дозволив б їм гарантовано завершити групову стадію на сьомій позиції.
Розпочали гру суперники неймовірно активно, вже в дебюті зустрічі обмінявшись неймовірно гострими атакувальними випадами. Ближчим до того, аби відкрити рахунок у зустрічі, був «Сокіл-3», але його суперника спочатку врятувала поперечина, у яку прийшовся гарматний удар Луцюка з середньої дистанції, а потім і Дячук, який парирував добивання від Короля. «Хмельницькі делікатеси» відповіли активністю Ніка, який впродовж кількох хвилин мав відразу дві стовідсоткові нагоди для взяття воріт суперника. Спочатку «сімка» номінальних господарів вийшов переможеним у ближньому бою із Гончаром, а через декілька миттєвостей каркас воріт після удару активного Акбара зіграв вже за «соколят». Після цього гра поступово перейшла у русло в’язкої позиційної боротьби, в якій обидва суперники не цуралися частенько зривати атакувальні спроби один одного за допомогою порушень правил. Першими не витримали нерви у «Сокола-3», який під завісу першої 27-ти хвилинки перевищив «допустимий» ліміт, і отримав дабл-пенальті у власні ворота. Морочківський, холоднокровно пробивши з 10-ти метрової позначки та не залишивши голкіперу жодних шансів, вивів вперед у рахунку «Хмельницькі делікатеси», однак піти на перерву підопічним Віктора Вербового у ранзі переможця не судилося. «Сокіл-3» завершував перший тайм, діючи з 5-им польовим, і перед самісінькою перервою Соколюк, виявившись найспритнішим на дальній стійці після прострілу Гласа, відновив статус-кво – 1:1.
Другий тайм теж видався доволі цікавим. Спочатку Криськов та Мельник по черзі змарнували свої нагоди змінити цифри на табло, не зумівши влучити у ціль із забійних позицій, а до забитих м’ячів справа у матчі знову дійшла лише на 40-ій хвилині, коли «допоміг» номінальним господарям Токарчук, необачно зрізавши шкіряний снаряд у власні ворота після чудового пасу врозріз від Соколюка – 2:1. На куражі «Сокіл-3» міг відразу збільшити власну перевагу, однак Юхимович, виявившись першим на добиванні після удару Гласа, відверто вибачив суперника, примудрившись якимось дивом не влучити у порожній кут з кількох метрів. Рахунок на табло змушував «Хмельницькі делікатеси» в надії врятуватися від поразки до радикальних тактичних дій, і незабаром номінальні гості перейшли на гру з 5-им польовим. Однак цей тактичний хід їм спочатку дивідендів не приніс. Навпаки, Юхимович по красивій дузі зі своєї половини вразивши порожню «рамку» суперника після помилки при розіграші «зайвого», реабілітувався за свій неймовірний промах кількома хвилинами раніше, та довів перевагу «Сокола-3» до двох м’ячів – 3:1. Проте «делікатеси» і не думали здаватися, і на 53-ій хвилині Богдан після розіграшу кутового влучно пробивши зльоту акурат у ліву «шістку» відродив у матчі інтригу – 3:2. Повіривши у власні сили, підопічні Віктора Вербового великими силами кинулися відіграватися, і цілком могли врятуватися від поразки, однак героєм останніх секунд став Юхимович, який самовіддано виніс сферу з «стрічечки» після удару Сиворога та дозволив зберегти переможний результат номінальним господарям. В підсумку – непроста перемога «Сокола-3» з рахунком 3:2, яка дозволяє чинному чемпіону турніру у дивізіоні 1 вийти у плей-офф з третього місця, «Хмельницькі делікатеси» ж завершують «регулярку» на підсумковій сьомій позиції.
 
«Феміда-Старлайф» - «Лада» - 4:2 (2:0)
Голи: Чорномаз (2), Рибак (11, 44, 50) – П. Шульган (29), Зощук (53)
 
Продовжував програму 13-ого туру цікавий поєдинок двох атакувальних команд - «Феміди-Старлайф» та «Лади».
Розпочався матч з атак «фемідівців», яким вдалося забити швидкий м’яч. Його автором став Чорномаз, який після провалу захисту «Лади» та вивіреної передачі Бойка з флангу без проблем з кількох метрів розстріляв Панасенкова – 1:0. Відзначимо, що такий «холодний душ» не вибив з колії підопічних Ісмаїла Умарова, які значно активізувалися у атаці, однак «Ладі» попри усі старання вперто не вистачало «останнього» удару. «Феміда-Старлайф» подібним ж не страждала, і на 11-ій хвилині Рибак сильно та влучно пробивши з кута воротарського після скидки Чорномаза, вдруге у зустрічі змусив капітулювати Панасенкова, а під завісу першого тайму окрилені успіхом «фемідівці» могли доводити рахунок на табло до розгромного. Чудову триходівку Гончарук-Бабак-Чорномаз останній завершував ударом фактично впритул, однак кіперу «Лади» в останній момент вдалося згрупуватися та парирувати «мертвий» м’яч.
 
Коли на 29-ій хвилині Павло Шульган після помилки захисту «фемідівців» з близької відстані розстріляв Чижа та скоротив розрив у рахунку до мінімуму, здавалося, що інтрига у матчі ожила, однак підопічні Едуарда Щепанського, для яких пропущений м’яч став каталізатором атакувальних дій, на рахунок цього думали зовсім інакше. Поступово гра перемістилася на половину майданчику «Лади», в рамці воріт якої дива реакції демонстрував Панасенков, в неймовірному стилі парирувавши «мертві» м’ячі після ударів Бойка та Рибака. Поступово «Лада» стала дещо підсідати фізично, і третій гол у її ворота за ігрової переваги «Феміди-Старлайф», яка з кожною хвилиною ставала все помітнішою, був лише питанням часу, і стався на 44-ій хвилині, коли Рибак результативно використав чергову помилку захисту «Лади», і влучно пробивши з розвороту у шпарину між голкіпером та стійкою, довів перевагу номінальних господарів до двох забитих м’ячів – 3:1. Цей гол на певний період відправив «Ладу» у стан гроггі, чим і скористалася креативна «група атаки» їх суперника: Чорномаз та Рибак серією коротких передач буквально «розірвали» усю захисну лінію «білих», і Сергій з кількох метрів вразивши вже порожній кут, оформив хет-трик у зустрічі та зняв усі питання щодо переможця – 4:1. Останнє слово у матчі залишилося за «Ладою», а точніше її нападником Андрієм Зощуком, який після чудової гри у відборі потужно пробив впритирку із стійкою з лінії воротарської, встановивши остаточний рахунок на табло – 4:2 на користь «Феміди-Старлайф», яка стає переможцем регулярного чемпіонату у дивізіоні 1, та виходить у плей-офф з першого місця, а ось на «Ладу» чекає випробування стиковими матчами за вихід до вирішальної стадії турніру.
 
«Кардіфф» - «Евеліна» - 8:5 (4:3)
Голи: Шум (1), Донець (7, 20), Пліс (11, 48), Яремчук (37), Штокало (40, аг.), Черкезов (52) – Мельник (7, 53), Ошовський (8), Сандулов (24, аг.), Стожик (50)
 
Програму ігрової суботи продовжував двобій представників різних полюсів «турнірки» - «Кардіффа» та «Евеліна», який ніс в собі чималу інтригу. «Помаранчеві» у випадку перемоги та осічкам конкурентів могли завершити «регулярку» на підсумковій другій позиції, а ось команді з Ярмолинець, аби уникнути прямого вильоту, потрібно було кров з носу відбирати очки в одного з головних фаворитів дивізіону 1.
Вже перша атака у матчі увінчалася взяттям воріт. Донець після стартового вводу м’яча у гру від центрального півкола чудовим пасом вивів на ударну позицію Шума, який не менш чудовим ударом поцілив точнісінько у праву «дев’ятку» - 1:0. «Евеліні» ж нічого не залишалося, як шукати свого щастя у атаці, і на деякий час «Кардіфф» виявився «зачинений» у власному карному майданчику. Спочатку врятувала «помаранчевих» стійка воріт, яку на міцність перевірив Белінський, а через декілька секунд Черкезов, героїчно вибивши сферу із «стрічечки», завадив відзначитись Бородію, який фактично впритул розстрілював ворота «Кардіффа». «Зелені» не зупинялися ні на секунду, і за свою активність у атаці були винагороджені голом Мельника, який з лінії воротарського невідпорно пробив під поперечину на 7-ій хвилині, однак радість «Евеліни» була недовгою. Донець, влучним ударом з кута воротарського завершивши стрімкий перехід «помаранчевих» від оборони до атаки, вже через декілька секунд повернув перевагу у рахунку номінальним господарям – 2:1. Далі на паркеті розпочалися справжні «гойдалки» та свято відкритого футзалу, яке неймовірно тішило численних вболівальників на трибунах. Ошовський, замкнувши дальню стійку після прострілу Мельника, знову відновив рівновагу у рахунку, а через декілька секунд Бородій після передачі від того ж Мельника міг перевернути у матчі все з ніг на голову, однак із забійної позиції пробив поруч із стійкою. «Кардіфф» не був таким марнотратним у атаці, і на 11-ій хвилині Пліс влучно пробивши впритирку із стійкою метрів з 10-ти, знову вивів вперед у рахунку номінальних господарів – 3:2. Далі на авансцену вийшов Донець, перевіривши спочатку на міцність каркас воріт «Евеліни» розкішним ударом з середньої дистанції, а далі зірвав справжню овацію трибун, поклавши перекатом на паркет відразу голкіпера та захисника «зелених» і вразивши в підсумку вже порожню ціль – 4:2. «Евеліна» з відповіддю не забарилася, і потужний удар Ошовського з гострого кута став нерозв’язною проблемою для Сандулова, від рук якого м’яч і залетів у сітку – 4:3.
Другий тайм розпочався за переваги «Кардіффа», який вже досить швидко довів рахунок на табло до розгромного. Спочатку відзначився Яремчук, який на швидкості холоднокровно «розвернувши» Мельника холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч із Мердюком, а далі «допоміг» номінальним господарям Штокало, від ноги якого м’яч залетів у сітку воріт «зелених» після хитрого удару Донця зі штрафного – 6:3. Фатальним для «Евеліни» стало вилучення Ошовського всередині другого тайму, і Пліс розкішним ударом зльоту в праву «шістку» після навісу з глибини майже відразу реалізувавши «більшість», довів перевагу «Кардіффа» до більш ніж комфортних «+4», однак вже доволі швидко Стожик красивим пострілом під поперечину зі штрафного, дещо скоротив відставання – 7:4. Останні хвилини пройшли у обопільних атаках, а Черкезов та Мельник, обмінявшись результативними ударами, підвели риску у цьому неймовірно цікавому та емоційному гольовому трилері – 8:5 на користь «Кардіффа», який завдяки власній перемозі та осічці «Динамо-ГУНП» (про це далі), виходить у плей-офф з другого місця.
 
«Бамбук» - «Арсенал-Ротор» - 4:6 (0:1)
Голи: Папірович (34), Солонинко (43, 54), Кульбачний (45) – Красножон (16), Стасюк (35), Кострицький (41), Зарицький (47), Думанюк (50), Слободян (52)
 
Вочевидь, найбільш вирішальним у нижній частині турнірної таблиці в останній ігровий день групового етапу у дивізіоні 1 був поєдинок між «Бамбуком» та «Арсеналом-Ротором», в якому кожному з суперників потрібна була лише перемога. «Салатовим» вона б дозволила продовжити боротьбу за збереження місця у дивізіоні 1, «Арсенал-Ротор» ж у випадку вікторії гарантовано б посідав б 10-ту сходинку, яка давала право позмагатися за вихід у плей-офф в стикових матчах.
Розпочався матч з атак «Бамбука», який вирішив не відкладати власне нелегке завдання у довгий ящик, і з перших хвилин кинувся шукати свого щастя у атаці, однак переграти Рудого «салатовим» до певного часу вперто не вдавалося. Саме кіпер «Арсенал-Ротора» і став героєм першої половини матчу, двічі врятувавши свою команду від вірних голів після ударів Кульбачного та Солонинко, а коли вже і він був безсилим, номінальним гостям прийшов на допомогу каркас воріт, який прийняв на себе розкішний постріл зльоту в нижній кут від Антонова. «Каноніри» ж терпляче чекали свого шансу у контратаках, одна з яких завершилася успіхом для підопічних Валерія Алексейчука на 16-ій хвилині. Думанюк, протягнувши м’яч по лівому флангу, покотив праворуч на набігаючого Красножона, який вдотик пробив у «будиночок» голкіперу – 0:1. Окрилений успіхом «Арсенал-Ротор» відразу міг подвоювати власну перевагу у рахунку, однак розкішний удар Кострицького у верхній кут воріт «салатових» прийшовся у стійку.
 
Другий тайм розпочався з ще більш інтенсивних атак «Бамбука», якому вже не було куди відступати. Впродовж кількох секунд вимушені були хапатися за голову від відчаю Антонов та Яровий, після ударів яких Рудий парирував «мертві» м’ячі, але і він виявився безсилим на 34-ій хвилині, коли Папірович став автором одного з найкрасивіших голів у турі, ефектно п’ятою переправивши сферу поміж ніг голкіперу після розкішної передачі активного Ярового з глибини майданчика – 1:1. «Арсенал-Ротор» на це відповів ударним відрізком з 35-ої по 41-ту хвилину та вдалими діями зв’язки Кострицький-Стасюк. Спочатку Ігор замкнувши простріл Руслана на дальній стійці знову вивів вперед у рахунку «канонірів», а невдовзі ця парочка обмінялася «люб’язностями», і промахнутися з кількох метрів Кострицькому після передачі Стасюка (відмічаємо блискучу «стіночку», розіграну «Арсенал-Ротором в цій атаці! – прим. автора), було вже просто неможливо – 1:3. Однак «Бамбук» і не думав здаватися. Спочатку Солонинко розкішним ударом під поперечину зі штрафного подарував надію «салатовим», а далі Кульбачний, видавши блискучий сольний прохід ледве не через пів майданчика, який в підсумку завершив невідпорним ударом в праву «шістку», відродив у матчі інтригу – 3:3!!! Героєм зустрічі став Думанюк. Креативний універсал «Арсенал-Ротор» зумів повести за собою команду у найбільш відповідальний момент, спочатку створивши усі передумови для голу Зарицькому, якому після передачі Артура з флангу залишалося лише не промахнутися з кількох метрів, далі «дев’ятка» номінальних гостей відзначився і сам, завершивши стрімкий прохід по флангу сильним та точним ударом під поперечину – 3:5. Все остаточно стало у матчі зрозуміло, коли на 52-ій хвилині «Бамбук» перевищив допустимий ліміт фолів та отримав дабл-пенальті у власні ворота, який холоднокровно реалізував Слободян – 3:6. «Салатові» ж билися до кінця, і зуміли підсолодити гіркоту поразки у цьому матчі зусиллями Солонинка, який на останніх секундах після серії помилок номінальних гостей з кількох метрів буквально заштовхав шкіряний снаряд у ціль. В підсумку – 6:4 на користь «Арсенал-Ротора», який забезпечує собі право участі у стикових іграх за вихід у плей-офф, а ось «Бамбук» завершує «регулярку» на останньому місці та прощається з дивізіоном 1.
 
«Динамо-ГУНП» - «Тетра-Барви» - 5:6 (2:3)
Голи: Бойчук (10), Колесников (27, 49), Грицик (46), Наскальний (47) – Муляр (15, 54), Музичук (16, 39), Ліповуз (26, 40)
 
Продовжував програму ігрової суботи ще один матч 13-ого туру, у якому суперники вирішували зовсім діаметрально протилежні турнірні завдання: «Динамо-ГУНП» потрібно було перемагати «Тетру-Барви», аби зберегти за собою підсумкову другу сходинку у «регулярці», а ось підопічним Андрія Яремчука цілком вистачило б й нічиєї, аби уникнути прямого вильоту у дивізіон 2. «Грати на нічию – це програшна тактика» - так вирішила «Тетра-Барви», і в підсумку здолавши чинного бронзового призера, стала творцем головної сенсації заключного туру групового етапу у дивізіоні 1.
Розпочався матч з атак «синіх», однак забити їм швидкий м’яч не судилося. Музичук із забійної позиції пробив у кількох сантиметрах над поперечиною, а ось удар Греся з лінії воротарського прийняла на себе стійка воріт «Динамо-ГУНП». «Динамівці» ж не були такими марнотратними в атаці, і коли Бойчук на 10-ій хвилині влучно завершив передачу з флангу від Грицика, який розігнав швидку контратаку номінальних господарів, здавалося, що все далі піде за планом чинного бронзового призера, але на це у підопічних Андрія Яремчука були зовсім інші думки. Продемонструвавши характер, «Тетра-Барви» двічі протягом однієї хвилини змусила капітулювати Попроцького, перевернувши у матчі все з ніг на голову! Спочатку Музичук та Муляр ефектною «стіночкою» буквально «розірвали» захист суперника, і Андрію ніщо вже не могло завадити завдати точного удару метрів з 5-ти, а далі Музичук до «асисту» записав і забитий м’яч, влучно поціливши у праву «шістку» після вивіреного пасу від Ліповуза. Гра продовжувала в ті хвилини йти під диктовку «Тетри-Барви», яка спіймавши кураж вже доволі швидко забила третій м’яч у ворота фавориту матчу, а його автором став Ліповуз, який після чудової гри у відборі холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч із Попроцьким – 1:3. Щоправда, «сині» частенько грішили і порушеннями правил в незовсім виправданих для цього ігрових епізодах, і під завісу першого тайму отримали за це покарання у вигляді дабл-пенальті у власні ворота. Капітан та кращий голеадор «Динамо-ГУНП», Олексій Колесников, з «точки» був безжальним – 2:3, і продовження матчу після перерви обіцяло бути дуже і дуже цікавим.
Початок другого тайму пройшов під знаком відкритої гри, по якій кращими були воротарі обох команд, частенько видаючи просто неймовірні сейви. До забитих м’ячів справа ж знову дійшла на 39-ій хвилині, коли Муляр, не зумівши спочатку переграти у ближньому бою Попроцького, далі продовжив атаку своєї команди другим темпом, відпасувавши праворуч на забутого захисниками Музичука. Сашко зусиль партнера не змарнував, і влучно пробивши вдотик у праву «дев’ятку», довів перевагу «синіх» до двох м’ячів – 2:4. Муляр продовжував залишатися найбільш активним гравцем на паркеті в ті хвилини, і коли в наступній атаці Ліповуз у падінні після його пасу переправив шкіряний снаряд у ціль, а «Тетра-Барви» повела вже з рахунком 5:2, стало зрозуміло, що сенсація в цій зустрічі більш ніж можлива, але не все так було однозначно. До цього інертне у атаці «Динамо-ГУНП» перейшло на гру з 5-им польовим, і перевага «Тетри-Барви» стала танути, наче сніг навесні. Спочатку один м’яч відквитав Грицик, замкнувши дальню стійку після прострілу Наскального, а далі Анатолій записав на свій рахунок і забитий м’яч, розкішним ударом у верхній кут завершивши чудовий пас врозріз від Колесникова, та скоротивши відставання до цілком відігруваних «-1» - 4:5. «Динамо-ГУНП» продовжувало активно розігрувати «зайвого», і коли на 49-ій хвилині Колесников у падінні переправив сферу у ціль після всюдисущого Наскального, інтрига в матчі ожила з новою силою – 5:5!!! Все вирішилося на останніх хвилинах. «Тетра-Барви» знайшла у собі сили на атакувальні дії та проявила характер, за що була винагороджена голом Муляра, який зльоту добивши шкіряний снаряд у ціль після неузгоджених дій «Динамо-ГУНП», знову вивів вперед у рахунку номінальних гостей – 5:6. Відзначимо, що на той момент обидва суперники мали в своєму пасиві по 5 командних фолів, а невдовзі арбітри не зафіксували гол Бабія, який нападник «Динамо-ГУНП», на думку рефері забивав із порушенням правил. Миттєво у ворота «динамівців» було призначено дабл-пенальті, але Гнатюку не вдалося з точки переграти Попроцького. В підсумку – яскрава перемога «Тетри-Барви» з рахунком 6:5, яка завдяки цьому успіху завершує регулярний чемпіона на 11-ій позиції та готується до стикових матчів за збереження прописки у дивізіоні 1 на наступний сезон, а ось «Динамо-ГУНП» опускається з другої сходинки відразу на четверту, і у 1/4 фіналу плей-офф в серії до двох перемог поміряється силами із «АВІСТ-Красиловом».
 
«Епіцентр К-Forex Club» - «Вентс» - 5:2 (0:2)
Голи: Бондар (41, аг.), Гарієвський (43), Овчинніков (53), Остяк (54), Самсонюк (54) – Восканян (12, 13)
 
Найбільш емоційним видався заключний поєдинок 13-ого туру, у якому зустрічалися «Епіцентр К-Forex Club» та «Вентс».
«Вентсівці» в силу різних причин змогли задіяти на звітний поєдинок лише шість виконавців (і двоє з них за амплуа – воротарі! – прим. автора), і результати матчів прямих конкурентів змушували Побережника та компанію чіплятися як мінімум за нічию, яка б дозволила уникнути прямого вильоту у дивізіон 2. Як наслідок – «Вентс» вибрав більш ніж сміливу тактику, розпочавши з перших хвилин діяти з п’ятим польовим, функції якого виконував Восканян, при першій ж нагоді підключаючись до атак своєї команди.
І ця тактика довгий час себе виправдовувала для номінальних гостей, які не лише грамотно «вбивали» ігровий час постійним контролем м’яча, але й постійно намагалися загострювати обстановку біля воріт суперника. Коли на 12-ій хвилині Восканян з кількох метрів вколотив шкіряний снаряд під поперечину, виявившись першим на добиванні після удару Побережника, а  через декілька секунд воротар «Вентса» оформив дубль, замкнувши на дальній стійці після прострілу все того ж Побережника, здавалося, що справжній спортивний подвиг, яким би за таких обставин стала перемога «вентсівців», цілком більш ніж можливий – 0:2. Далі підопічні Юрія Болістовського не особливо форсували хід подій на паркеті, воліючи розподілити сили на весь ігровий час, і в той же час майже нічого не дозволяли створити «будівельникам» біля власних воріт, і не дивно, що до завершення першого тайму забитих м’ячів у зустрічі глядачі більше не побачили.
В другому таймі «вентсівці» очікувано розпочали дещо підсідати фізично, і у їх суперників стали виникати моменти, проте Восканян продемонстрував чудеса і у «рамці» власних воріт, парирувавши два непрості удари у виконанні Моночкова. Поступово ініціатива розпочала плавно переходити під контроль номінальних господарів, і ті видавши вдалий відрізок з 41-ої по 43-ту хвилинку, впродовж якого двічі змусили капітулювати Восканяна, відродили інтригу в матчі. Спочатку їм «допоміг» у цьому Бондар, зрізавши сферу у власні ворота після прострілу з флангу, а далі овації трибун зірвав Гарієвський, який «розхитавши» захист суперника серією обманних ударів невідпорно пробив з розвороту у шпарину між голкіпером та стійкою – 2:2. Ключовим ж стало вилучення Побережника, якому лише ціною другої жовтої картки вдалося зірвати досить перспективну атаку суперника. «Епіцентр К-Forex Club» вже доволі швидко реалізував більшість, коли Овчинніков замкнув простріл на дальню стійку від Самсонюка – 3:2. «Вентсу» вже нічого не залишалося як рятуватися від поразки при грі з 5-им, однак здійснити чергове диво номінальним гостям не вдалося. Навпаки, «будівельники» на куражі завдяки влучним ударам Самсонюка та Остяка, які після позиційних помилок суперника забивали вже у порожні ворота, довели справу до розгромної перемоги – 5:2 на користь «Епіцентр К-Forex Club», який завершує «регулярку» восьмим, а ось «Вентс» складає компанія «Бамбуку» та понижується у класі. Важливим цей результат став для «Евеліни», яка набравши однакову кількість залікових балів із «вентсівцям» посіла більш високе місце за рахунок перемоги у очній зустрічі, і тепер спробує зберегти власне місце у дивізіоні 1 в стикових матчах, у яких суперником команди з Ярмолинець буде третя команда за підсумками плей-офф у дивізіоні 2.

 
 
«Епіцентр К-Forex Club» - «Лада» - 4:1 (1:1)
Голи: Успенський (13), Безвещук (30), Гарієвський (33), Олянчук (54) – Умаров (16)
 
Програму ігрової неділі відкривав перший стиковий матч за вихід до плей-офф, в якому зустрічалися «Епіцентр К-Forex Club» та «Лада».
Розпочався матч з атак «Лади», але її стартовий бліцкриг успіхом не увінчався. Виною тому, перш за все, більш ніж переконливі дії Остяка на останньому рубежі воріт номінальних господарів, який спочатку вийшов переможцем у ближньому бою із Умаровим, а через декілька хвилин знову зірвав несамовиті овації трибун, парирувавши «мертвий» м’яч після удару впритул від Міщука. «Будівельники» ж не були такими марнотратними у атаці, і фактично свою першу по-справжньому небезпечну створену нагоду у матчі завершили взяттям воріт суперника. Сталося це на 13-ій хвилині, коли Самсонюк, розхитавши на фланзі Андрія Шульгана, знайшов передачею забутого захисниками «Лади» Успенського, якому залишалося лише не промахнутися з кількох метрів – 1:0. Однак радість підопічних Віктора Власова була недовгою. Через хвилини «білі» заробили право на перспективний штрафний на підступах до карного майданчику «Епіцентра К-Forex Club», який холоднокровним ударом в ліву «шістку» реалізував Умаров – 1:1. Завершення першого тайму пройшло під знаком відкритої гри, а рахунок на табло цілком міг змінитися як в один, так і в інший бік, але не склалося. У складі номінальних господарів близькими до успіху були Олянчук та Безвещук, які з інтервалом в декілька хвилин по черзі перевірили на міцність каркас воріт «Лади», а ось «білі» запам’яталися нереалізованим дабл-пенальті: Павло Шульган з «точки» поцілив у стійку.
Початок другого тайму пройшов за мінімальної ігрової переваги «Епіцентра К-Forex Club», яку він зумів втілити у забитий м’яч на 30-ій хвилині, коли Безвещук точним ударом в праву «шістку» завершив націлену передачу Олянчука після розіграшу ауту – 2:1. «Лада» відразу могла відновлювати статус-кво, але знову майстерністю блиснув Остяк, парирувавши «мертвий» м’яч після удару Дияка у верхній кут метрів з 10-ти. Відоме футбольне правило спрацювало на 33-ій хвилині, коли Безвещук, обігравши на швидкості Шульгана та невідпорно пробивши з розвороту у ліву «шістку», довів перевагу «будівельників» до двох забитих м’ячів – 3:1. Подальші події на паркеті нагадували «гойдалки», а кращими по такій грі були голкіпери обох команд: Панасенков двічі парирував удари Сянькова впритул після помилок захисту «Лади», а Остяк не дозволив відродитись інтризі у матчі, вигравши очну дуель у Зощука. Здавалося, шо все так і завершиться, однак зовсім по-іншому вважав Олянчук, який за 0.2 секунди до фінальної сирени використавши позиційну помилку Панасенкова та вразивши вже порожні ворота, встановив остаточний рахунок на табло – 4:1 на користь «Епіцентр К-Forex Club», який підходить до матчу-відповіді із комфортним гандикапом у три забиті м’ячі та робить вагому заявку на вихід до 1/4 фіналу плей-офф, де на переможця цього двоматчевого протистояння очікуватиме зустріч із переможцем «регулярки», «Фемідою-Старлайф».

 
 
«Хмельницькі делікатеси» - «Арсенал-Ротор» - 1:4 (1:1)
Голи: Морочківський (23) – Стасюк (18), Думанюк (43), Кострицький (48, 52)
 
Програму ігрового вік-енду завершував також перший стиковий поєдинок за останню вакантну путівку до плей-офф, суперниками в боротьбі за яку стали 7-ома та 10-та команди регулярного чемпіонату – «Хмельницькі делікатеси» та «Арсенал-Ротор».
Розпочався матч з атак «делікатесів», однак Рудий, як і напередодні, продовжував творити справжні чудеса у рамці власних воріт, парирувавши «мертвий» м’яч після удару впритул від Криськова, а потім зреагувавши і на гарматний постріл Богдана зі штрафного під поперечину. Відзначимо високі швидкості на паркеті, які активно намагалися протиставити один одному суперники, а ось більш вікові «каноніри» діяли переважно другим номером, перевіряючи пильність свого опонента швидкими контрвипадами. Один з них завершився успіхом для номінальних гостей на 18-ій хвилині, коли Стасюк розкішним ударом зльоту у праву «дев’ятку» втілив у забитий м’яч блискучу навісну передачу від Думанюка – 0:1. Пропущений гол став каталізатором атакувальних дій «делікатесів», які відразу кинулися відіграватися, і свого досягли на 23-ій хвилині, коли Морочківський, взявши гру на себе після розіграшу ауту, спочатку ефектно розхитав захисника, а далі влучно пробив з розвороту у ліву «шістку» - 1:1.
Другий тайм активніше розпочав вже «Арсенал-Ротор», який в дебюті другої 27-ти хвилинки мав декілька хороших нагод для того, аби вийти вперед у рахунку, проте реалізувати їх «каноніри» не зуміли. «Хмельницькі делікатеси», вміло стримавши атакувальний порив свого опонента, могли невдовзі також схилити шальки терезів на власну користь, але Морочківському, який виявився на забійній позиції після скидки Леонова, дещо не вистачило влучності. Далі гра перейшла у досить обережне русло, і так тривало до 43-ої хвилини, коли глядачі побачили черговий забитий м’яч у матчі. «Арсеналу-Ротор» вдався швидкий перехід від оборони в атаку, який точним ударом у верхній кут завершив Думанюк – 1:2. Цей гол додав нерву грі, і невдовзі прямою червоною карткою за прояви агресивної поведінки був «нагороджений» Жаріков, залишивши у чисельній меншості «Хмельницькі делікатеси». Щоправда, підопічним Віктора Вербового вдалося героїчно витерпіти дві досить непростих хвилини після цього вилучення, а як тільки гра поновилася у рівних складах, «Хмельницькі делікатеси» відчайдушно кинулися відіграватися, але Рудий знову довів на ділі те, що є одним з кращих воротарів Ліги, парирувавши спочатку «мертвий» м’яч після удару впритул від Ніка, а потім в красивому стрибку парирувавши з «дев’ятки» сферу після потужного пострілу Токарчука. «Арсенал-Ротор» відповів на це голом Кострицького, який обікравши того ж Токарчука, далі на швидкості викотився віч-на-віч по флангу із голкіпером, та холоднокровно переграв у ближньому бою Самчука – 1:3. Той ж Кострицький і на останніх хвилинах встановив остаточний рахунок на табло, влучно пробивши у праву «шістку» після вишуканої «стіночки» із Зарицьким – 4:1 на користь «Арсенал-Ротора», який таким чином реваншується за розгромну поразку в матчі цих суперників у регулярному чемпіонаті, та на крок стає ближчим до чвертьфіналу плей-офф, де на переможця цієї дуелі очікуватиме зустріч із «Кардіффом».
Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області (
sokil.km.ua)

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.