Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в ОдессеЭкстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезонаМеждународный футзалЛитвиненко помог ЭРА-ПАКу выиграть у аутсайдера чемпионата Чехии

Епіцентр К10: Керівництво та уболівальники вже скучили за медалями і ми докладемо максимум зусиль, щоб виправдати їх очікування

Цього літа у івано-франківському "Епіцентрі К10" відбулося чимало змін, тож ми не могли оминути цю тему. Нашими співрозмовниками стали новий головний тренер клубу Василь Белей і капітан команди Назарій Данів.
 

- Чому команду залишив граючий тренер Роман Ярий і чи повернеться він? Хто перейняв його обов'язки?
Назар Данів (Н. Д.): Роман Олексійович здійснив свою дитячу мрію побувати в Сполучених Штатах Америки. Зараз він гостює у свого товариша з яким довгий час грав у футбол. У листопаді він повернеться до України та приступить до тренувань з командою, а от у ролі тренера чи гравця - буде видно згодом. З липня головним тренером є Василь Белей, який в команді з 2011-го року, ставав з нею дворазовим чемпіоном та володарем Кубка Івано-Франківської області.

- Який план підготовки команди до сезону? 
Василь Белей (В. Б.): Ми брали участь на турнірі в Одесі, але на той час склад був дуже неоптимальним - ми грали без воротаря та декількох гравців. Серпень пройшов в пошуках нових гравців. А вже у вересні команда приступила до навчально-тренувальних зборів, що тривали 10 днів і складалися з дворазових тренувань: зранку - на піску, ввечері - у залі. На другу половину вересня заплановано декілька спарингів і товариських матчів.

- Які кадрові зміни у клубі?
Н. Д.: У порівнянні з минулим сезоном у команді достатньо змін. Павло Русак переїхав у Чехію і тепер захищає кольори нашого спаринг-партнера СК "Мельник", який цього року підвищився у класі до Першої ліги Чехії (аналог нашої Екстра-ліги). Василь Баланик та Назарій Швед виступали за нашу команду на правах аренди. Цього сезону Баланик гратиме за "Візу-Вторму", а Швед залишився в "Урагані". Також до команди так і не повернувся травмований ще на початку минулого сезону Ярослав Галян. Нашою найпроблемнішою ланкою було місце голкіпера. Цього сезону до команди приєдналися два найкращих воротарі обласних першостей останніх сезонів - Михайло Макогін та Святослав Рибак, а також універсал Василь Щербина. Найкращим підсиленням для команди наразі став універсал Сергій Філь, що у минулому сезоні виступав за екстра-лігівський "Кардинал-Рівне".

- Які завдання поставлені перед командою на цей сезон у Кубку України і Першій лізі?
В. Б.: По Першій лізі керівництво поставило чітке завдання - призове місце. Керівництво та уболівальники вже скучили за медалями і ми докладемо максимум зусиль, щоб виправдати їх очікування. У Кубку України стоїть завдання нарешті подолати стадію 1/8 фіналу.

- З'явилася інформація, що юнацька збірна України перед Олімпіадою планує зіграти з вами матч. Це правда?
В. Б.:
Щодо матчу з юнацькою збірною України - так, є попередня домовленність, орієнтовно на наступний тиждень. У збірної свої задачі, а у нас - свої, але грати потрібно з будь-яким суперником.

- Три з шести можливих учасників Першої ліги представляють Івано-Франківськ, тобто половина матчів чемпіонату буде проводитьсь у вашому місті. Це плюс чи мінус?
В. Б.:
 Чотири команди з Івано-Франківська у двох вищих дивізіонах України - це просто супер! Для нас, а найбільше для глядачів і уболівальників, матчі проти "Віза-Вторми" були не просто дербі, а битвами, навіть товариські, тренувальні, міжсезонні зустрічі збирали повні зали та жваво обговорювалися в соцмережах. Тому повернення цих матчів - це неймовірно позитивно для уболівальників Франківщини. А якщо додати ще матчі з Ураганом-2.... Загалом за сезон буде 12 дербі (!!!), тож у нашому місті футзал за відвідуваністю перевищить кінотеатри (посміхається).

- Ваша команда вже як старожил Першої ліги на тлі інших учасників. Які зміни потрібні Першій лізі, щоб зробити її краще і підняти престижність цих змагань?
В. Б.:
З кожним роком кількість команд у Першій лізі зменьшується, а з цим знижується і рівень. Це дуже видно по "Юні-Ламану" та "Епіцентр К Авангарду", які у Першій лізі були одними з найкращих, а в Екстра-лізі, на жаль, в числі аутсайдерів. Думаю, що команди Екстра-ліги, на прикладі "Урагану", мають створювати другі команди для участі у Першій лізі, як свого часу це робив "Спортлідер+". Прикро, але реалії життя в нашій країні такі, що спортом, який не приносить прибутку, майже ніхто не хоче займатися. 

- Чи плануються у клубі певні кроки веред, наприклад, створення власного сайту?
Н. Д.:
 Щодо створення сайту питання цікаве, але наразі воно розглядається керівництвом лише у перспективі. Будемо надіятися, що з часом ми до цього прийдемо.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.