Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в ОдессеЭкстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезонаМеждународный футзалЛитвиненко помог ЭРА-ПАКу выиграть у аутсайдера чемпионата ЧехииПервая лига Епіцентр К10: Керівництво та уболівальники вже скучили за медалями і ми докладемо максимум зусиль, щоб виправдати їх очікування

Перша ліга. Підсумки сезону

Ось і завершився 24-й за ліком сезон Першої ліги і саме час підбити його підсумки. Через невелику кількість учасників чемпіонат вийшов не дуже насиченим, але все одно подарував уболівальникам захопливі матчі і справжні несподіванки.

СумДУ (Суми)    


 
Сумчани провели «рекордний» сезон. По-перше, вони повторили рекорд за кількістю виграних чемпіонатів Першої ліги. Ця перемога стала для них другою після сезону 2010/11, так що «студенти» склали компанію «Львівській пивоварні», «Буран-Ресурсу» і «ХІТу», які теж мають в активі по дві звитяги. По-друге, завдяки титанічній праці Сергія Чайки ми можемо дізнатися, що «СумДУ» рівно на одну перемогу випередили у загальній таблиці МФК «Рівне», а також встановили рекорд за кількістю набраних очок. Варто зазначити, що сумчани провели не найбільше сезонів у Першій лізі серед усіх команд. Тепер «СумДУ» залишилося тільки побити рекорд за найкращою різницею м’ячів (зараз у «Меркурія») і за голами (зараз більше у МФК «Рівне» і «Каменяра»). Рекорди рекордами, але все ж цікаво чи підніметься сумська команда в Екстра-лігу. Як бачимо, обкатка найвищим дивізіоном сезоном раніше дала свої плоди. У командні державного університету зібрані досвідчені гравці, які і довели свій клас. Втім, варто розуміти, що для гри в Екстра-лізі потрібно буде багато що змінювати. Перед стартом чемпіонату ми писали, що «студенти» входять у нього з великим надіями і, як бачимо, вони їх втілили у життя.

Делівері (Одеса)


Як ми й передбачали амбіції одеського колективу були вищим ніж у дебютному сезоні і омолодження пішло колективу на користь. «Регулярку» донецькі одесити (чи одеські донеччани?) провели абияк, але у півфіналі плей-оф вибили тріумфатора першого етапу - «Епіцентр К3» та ще й у фіналі нав’язали боротьбу «СумДУ».  Це зайвий раз підтверджує, що плей-оф – це зовсім інша стадія змагань, ніж регулярний чемпіонат. От тільки за нашою інформацію клуб «Делівері», на жаль, розформовано і срібного призера Першої ліги у новому сезоні ми вже не побачимо…

Епіцентр К3 (Київ) 


Перед сезоном ми, як і більшість експертів, прогнозували киянам боротьбу за «золото». Проте і 4-х спроб підопічним Олега Шайтанова виявилося замало, щоб нарешті виграти Першу лігу. Кияни зі старту показали хто в домі господар і видали 5-матчеву переможну серію, але цю ходу трохи пригальмував «СумДУ», однак потім вони все одно впевнено виграли «регулярку». Здавалося, що сезон для «будівельників»  складається добре, але  три матчі звели нанівець зусилля усього колективу впродовж сезону. «Епіцентр К3» мав фору у два м’ячі перед домашнім матчем-відповіддю 1/8 фіналу Кубка України з «Юні-Ламан» і вів по ходу домашньої гри 2:0, але примудрився у підсумку програти 3:5 і залишити турнір. Схожа історія повторилася і у півфінальній серії Першої ліги проти «Делівері», коли кияни програли другий матч своїм суперникам по пенальті, виграючи по ходу другого тайму 4:2. Серія за бронзу почалася в тому ж дусі: в Одесі «Епіцентр К Авангард» переміг 7:5, причому кияни вели 1:4, але примудрилися за останні 1,5 хвилини основного часу пропустити три голи. Проте на домашні ігри кияни взяли себе в руки і каменя на камені не залишили від підопічних Павла Ардаковського, що дозволило хоч якось підсолодили гіркий присмак від невдалого сезону. Звісно «бронзу» можна вважати успіхом у порівнянні з позаминулим сезоном, коли столична дружина навіть у плей-оф не змогла вийти, однак це явно не він для підопічних Олега Шайтанова. Так, можна шукати виправдання у певних організаційних моментах, що потягнуло за собою проблеми. Але ж згадайте харківський «Локомотив», який у цьому сезоні показав, що можна добиватися успіху і з більшими проблемами.

Епіцентр К-Авангард (Одеса) 


Одеська команда хоч і стала дебютантом, але була один з фаворитів першості. Здавалося, що для успіху є все – хороший тренер (Павло Ардаковський) і досвідчений склад. але вдовольнився 4-м місцем. «Будівельники» непогано пройшли «регулярку», розділивши в результаті 2-3 місця з «СумДУ», але у плей-оф не змогли нічого протиставити «СумДУ» і «Епіцентру К3». Певно, що на команду вплинула трагічна новина про хворобу і смерть Павла Цибенка… У будь-якому випадку у одеситів є плацдарм для подальших успіхів.

Епіцентр К (Чернівці) 


Як ми й передбачали в анонсі чемпіонату перший сезон пішов на адаптацію колективу у Першій лізі. Почалося все з п’яти поспіль поразок у стартових турах, а завершилося підсумковим 5-м місцем, а позаду то залишилися досвідчені колективи. Сезон однозначно можна занести в актив чернівчанам. Футболісти все більше схожі на футзалістів і якщо керівництво розширить склад, то в наступному сезоні «будівельники» можуть замахнутися на більше. Може саме їм судилося відродити минулу славу чернівецького футзалу, яку колись здобував «Меркурій»?

Епіцентр К10 (Ів.-Франківськ) 


Сезон прикарпатців можна описати одним словом – провал. Ми прогнозували, що «десятники» попсують нерви фаворитам, але франківчани навіть не змогли нав’язати боротьбу за 4-ту сходинку. Місцями підопічні Романа Ярого показували хорошу гру, але це траплялося вкрай рідко і навіть «пожежна» оренда з «Урагану» у зимове трансферне вікно Баланика і Шведа не допомогла. Прикарпатці пропустили вперед чернівецьких одноклубників, а при більш серйозному підході до справи «Рятувальника» і взагалі могли б опинитися на останньому місці.

Рятувальник (Ромни)

 
«Рятувальник» зіграв у силу своїх можливостей. Молодь не завжди підтримували досвідчених гравців, а що вже казати про неявку на останню гру у Івано-Франківськ і участь дискваліфікованого Анцибора у переможному дербі з «СумДУ»? У серйозних клубах таких ситуацій просто не має бути.

Андрій Гулій, ​futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.