ПортугалияЮнацька збірна України (U-19) поступилася одноліткам з Португалії у першому матчіПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 6-го тураЮношеский футзалАндрій Ткачук: «Очікуємо на цікаві матчі з сильним суперником»ПортугалияРикардиньо завершил карьеру в сборной ПортугалииЧемпионат мираБебе: «Когда я уходил из «Бенфики», все думали, что я закончил, а я стиснул зубы и стал чемпионом мира»Чемпионат Европы«Суспільне» покаже жіночий Євро-2022Юношеский футзалПортугалія (U-19) – Україна (U-19). LIVE!ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 5-го тураСборная УкраиныВизначено склад збірної України на товариські матчі проти ІспаніїЛига чемпионов УЕФАСергей Скорович: «Явные фавориты – «Спортинг» и «Барса»ИталияИталия-2021/22. Тур 7. Победная секунда «Падуи»ПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 9. «Пяст» выходит на первое местоКазахстанСерик Жаманкулов: «Мы с Димашем всегда хотели работать вместе и приносить пользу казахстанскому футзалу»Первая лига Ярослав Писько залишив «in.IT»ИспанияИспания-2021/22. Тур 5. Господство гостей и нефарт «Сарагосы»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Стартові матчі другого попереднього раунду. Результати, огляди, відеоВетераны«Чорне море» – володар Кубка України (45+)-2021Юношеский футзалВіталій Одегов: «Маємо три кадрові втрати перед матчами з Португалією»ИспанияФеде Відаль визначився зі списком гравців на матчі проти УкраїниЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 10 тур. «Суми» підтягуються до «середняків»

Історія виступів ФК «Галицька здоба» в Кубку України

«Галицька здоба» згадує свої попередні виступи у Кубку України


Сезон 2017-2018 років

Найближчої суботи, 6 листопада, футзальний аматорський клуб зі Львова «Галицька здоба» вчетверте у своїй історії спробує сили в змагання Кубка України. Першим суперником «пекарів» стане ФК «Славута» (Хмельницька область). 

Напередодні нової серії протистоянь ми вирішили згадати минулорічні походеньки «червоно-жовтих» у цих змаганнях. 

У сезоні 2017-2018 року ФК «Галицька здоба» вирішив спробувати свої сили на більш серйознішому рівні, вперше заявившись у Кубок України. У суперники підопічним Сергія Тригубця на першому етапі потрапив грізний суперник – івано-франівська «Віза-Вторма», яка на той час виступала в Першій лізі України. 

Тим не менше, «пекарі» дали бій «франківцям» й за підсумками двох матчів пройшли в наступний етап. Перший матч серії відбувся у міста Лева й завершився бойовою нічиєю – 2:2. 

По ходу гри то наша команда, то суперник по черзі виходили вперед, але виявити переможця так і не зуміли. У складі ФК «Галицька здоба» відзначилися Сергій Шафранський і Сергій Тригубець. 

Кубок України з футзалу. Попередній етап. Перша гра
«Галицька здоба» (Львів) – «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ) - 2:2 (1:1)
«Галицька здоба»:
Стасюк, Морикишка, Цимбаляк, Данилюк, Шафранський, Тригубець, Яцишин, Перун, Хлюбко, Денис, Дячук, Чекаленко, Мацик, Патько. 
Головний тренер – Сергій Тригубець.
«Віза-Вторма»: Орищук, Борсук, Паньків, Кушецький, Білик, Уграк, Баланик, Горбатий, Подолюк, Сем'янчук, Сікач, Гаврилюк. 
Головний тренер - Іван Скіцко
Голи: Шафранський, 9, Тригубець, 29 – Подолюк, 15, Сем'янчук, 27.

У матчі-відповіді, який відбувся у спортивному залі коледжу фізичного виховання нашій команді необхідно було перемагати або ж грати в результативну нічию. І варто зазначити, що це львівській команді вдалося. «Віза-Вторма» була «бита» й, таким чином «Галицька здоба» з першого разу зуміла кваліфікуватися в наступний раунд. 

Кубок України з футзалу. Попередній етап. Матч-відповідь
«Віза-Вторма» (Івано-Франківськ)– «Галицька здоба» (Львів) - 2:4 (1:1)
«Галицька здоба»:
Стасюк, Морикишка, Цимбаляк, Данилюк, Шафранський, Тригубець, Яцишин, Перун, Хлюбко, Чекаленко, Мацик, Котович, Яблонський. 
Головний тренер – Сергій Тригубець.
«Віза-Вторма»: Орищук, Борсук, Паньків, Кушецький, Білик, Уграк, Баланик, Горбатий, Подолюк, Сем'янчук, Сікач, Гаврилюк. 
Головний тренер - Іван Скіцко
Голи: Кушецький, 19, Уграк, 24 – Данилюк , 15 та 31, Тригубець, 37, Хлюбко, 38.

Цікавинками цього протистояння були також наступні факти:  

- Саме перед матчами Кубка України у «червоно-жовтих» зародився фан-рух, який несамовито підтримував своїх улюбленців як у Львові, так і в Івано-Франківську; 
- «Візу-Вторму» тренував нинішній тренер «Славути» Іван Скіцко, а грали проти «пекарів» гравці, які або зараз грають, або встигли пограти за нашу команду: Ігор Кушецький, Ігор Подолюк, Станіслав Паньків; 
- у повторному поєдинку необов’язкове вилучення отримав Сергій Шафранський, який згодом отримав тривалу дискваліфікацію й ще довго не міг допомогти своїй команді на ігровому майданчику. 

У наступному етапі на нашу команду очікував не менш легкий суперник – київська «Skidka». Перший поєдинок цієї серії відбувся в столиці України. Напередодні цієї гри стало відомо, що по різним причинам «червоно-жовті» недорахувалися ряду основних гравців. Тим не менше, підопічні Сергія Тригубця дали бій досвідченішому супернику й поступилися – 2:6. 

«SKIDKA» (Київ) – «Галицька здоба» (Львів) – 6:2 (2:1)
Голи:
Зборовський (11, 38), Романовський (16, 25), Цой (26), Галицький (36) – Тригубець (18), Чекаленко (29). 

У матчі-відповіді, який відбувся у палаці спорту «Галичина», досить швидко наша команда повела в рахунку, але на більше чим тайм «пекарів» не вистачило. «Skidka» активізувалася в 2 таймі й справедливо перемогла як у другому матчі, так і в серії загалом.  

«Галицька здоба» (Львів) – «SKIDKA» (Київ) – 3:8 (2:1)
Голи:
Патько (9), Дячук (11), Перун (21) – Галицький (19, 38), Дєнюжкін (26), А. Марьєвич (26, 32, 38), Миронов (36), Романовський (40). 

Загалом дебютний виступ у Кубку України став для "пекарів" поки що найуспішнішим в історії.

Сезон 2019-2020 років

Після успішного прем’єрного виступу у Кубку України (сезон 2017-2018 рік), наступний розіграш (сезон 2018-2019 років) через кадрові втрати та суттєве омолодження команди «пекарі» змушені були пропустити щоб вже через рік знову спробувати свої сили в Кубку України. 

На стадії першого попереднього етапу «пекарям» випала нагода зіграти зі ще одним львівським колективом «Максимус». Обидва поєдинки відбулися у палаці спорту «Галичина» й завершилися перемогами суперника. 

Матч №1. 24 жовтня, 2019 рік
«Максимус» - «Галицька здоба» - 4:1 (1:0)
«Максимус»:
Жезло, Корнова, Чучман, Сергієнко, Хіреш, Цимбаляк, Патуляк, Іляш, Кушла, Б. Баранець, Г. Баранець, Галамага, Гриник, Сікач. 
«Галицька здоба»: Денчук, Шуптар, Тригубець, Стефанків, Данилевич, Гірний, Махинька, Труш, Сивак, Яблонський, Єлфімов, Коваленко, Саламаха, Партика. 
Голи: Б. Баранець, 19, Кушла, 27, Цимбаляк, 35, Іляш, 39 – Єлфімов, 40. 

У першому протистоянні гравці ФК «Галицька здоба» на рівних грали зі своїм суперником лише у першому таймі. Після відпочинку ж пропустили необов’язкові голи й, у підсумку, програли. Хоча, гол Нікіти Єлфімова під кінець гри таки зберіг шанси на прохід в наступний раунд змагань. 

Матч №2. 31 жовтня, 2019 рік
«Галицька здоба» – «Максимус» – 2:8 (0:3)
«Галицька здоба»:
Шуптар, Денчук, Махинька, Гірний, Данилевич, Саламаха, Тригубець, Партика, Сивак, Яблонський, Єлфімов, Стефанків
«Максимус»: Жезло, Корнова, Г. Баранець, Б. Баранець, Галамага, Іляш, Кушла, Патуляк, Сергієнко, Сікач, Хіреш, Цимбаляк, Чучман. 
Голи: Єлфімов, 26, Тригубець, 37 (пен.) – Гриник, 8, 32, 34, Л. Хіреш, 16, 37, Галамага, 18, Патуляк, 22, Кушла, 23. 

Матч-відповідь «червоно-жовтим» взагалі не вдався. Молоді гравці нашої команди нічого не зуміли протиставити «максималістам» й без варіантів поступилися. 

Цікавинками цього протистояння стали наступні моменти: 

1. За «Галицьку здобу» в цьому розіграші Кубка України грали люди, які вперше дебютували за «пекарів» у подібного роду змаганнях. Це стосується таких гравців як: Антон Денчук, Маркіян Данилевич, Артур Саламаха, Данило Сивак, Андрій Труш. Плюс не варто забувати за Ярослава Шуптаря та Нікіту Єлфімову. 
2. Найкращим бомбардиром команди в цьому турнірі став Нікіта Єлфімов, який відзначався в обидвох протистояннях. 
3. Проти «пекарів» зіграли відомі у минулому футболісти: Григорій та Борис Баранець, які й у футзалі виглядають непогано. 
Гравці ФК «Галицька здоба», незважаючи на поразку у львівському протистоянні набралися досвіду щоб вже через рік заявитися знову в розіграш Кубку України й спробувати зіграти якомога краще.

Сезон 2020-2021 років

Після минулого провального сезону (2019-2020 роки – авт.), в якому «пекарі» без варіантів поступилися «Максимусу», наступного року ФК «Галицька знову» заявився у змагання Кубку України. На цей раз для нашої команди жереб вже на першому попередньому етапі був не менш прихильним. У суперники потрапив грізний «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» (м. Рівне). 

Перший поєдинок відбувся у Львові 17 жовтня й завершився впевненою перемогою гостей – 3:6. 

ФК «Галицька здоба» - «Рівнестандарт-ДЮСШ №4» - 3:6 (2:3)
ФК «Галицька здоба»:
Пунда, Лазарський, Волошин, Горбей, Бобилєв, Стефанків, Писько, Голубка, Сивак, Палюх, Деревецький, Махинька
«Рівнестандарт-ДЮСШ №4»: Колодюк, Крук, Ситник, Дармовіс, Мартиненко, Чемерис, Рафальський, Гарбарук, Скибчик, Тютюрай, Жовтун
Голи: Палюх, 11, Голубка, 15, Бобилєв, 29 – Скибчик, 3, Мартиненко, 6, Жовтун, 14, 36, Гарбарук, 32, Дармовіс, 40. 

По ходу гри «червоно-жовті» поступалися – 0:2, 1:3, але вже в другому таймі зуміли вирівняти цифри на табло. Проте, оновленої команди зі Львова на довго не вистачило й, врешті-решт, ми поступилися супернику й виїзний матч фактично перетворився на формальність. 

Та й поїхали в Рівне наші гравці у чисельній меншості (лише з однією заміною). Проте, інколи й такі кадрові проблеми часто допомагають згуртувати колектив. У матчі-відповіді «червоно-жовті» дійсно билися за результат і справедливо були винагороджені за свої старання, звівши матч до нічиєї – 3:3. Рятівником клубу став Юрій Голубка, який фактично перед фінальною сиреною вирівняв цифри на табло. Також варто відзначити в цій грі голкіпера Ярослава Шуптаря, який провів, мабуть, найкращий матч у своїй кар’єрі. 

Додамо, що у матчі в Рівному за «Галицьку здобу»  окрім Юрія Голубки забивали ще Данило Сивак і Олександр Махинька. 

Тож, перед суботнім протистоянням зі «Славутою» львівська команда має в своєму активі 8 зіграних матчів у Кубку України, в яких було здобуто одну перемогу, ще двічі «пекарі» розписували мирову, в решті ж (5 матчів – авт.) зазнавали поразок.

Джерело - ФК "Галицька Здоба"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.