Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересняРоссияНиколай Иванов: «Я всегда ставлю перед собой максимальные цели»Всеукраинский финал АФЛУАндрей Заводян: «Победа в АФЛУ далась нам не очень легко, но и не так тяжело, как это могло бы казаться»ФранцияСборные Молдовы и Франции обменялись победамиБеларусьБеларусь-2020/21. Тур 3. Бенефис Михаила ГрицыныИталияАлекс Мерлим возвращается в сборную Италии?ИспанияСтал известен календарь чемпионата ИспанииКазахстанВиктор Тарчило – главный тренер МФК «Актобе»ЛатвияДмитро Шамлі став гравцем латвійського «Петрова»ИталияАлекс – в «Реал Сан Джузеппе», Ассад – в «Томбези»Казахстан«Кайрат» представил новичков и озвучил цели на сезонРоссияКамиль Герейханов: «Первое время я один на поезде в 10 лет ездил за 1000 км играть за Тюмень»Всеукраинский финал АФЛУВінницький «ЯСКО» – переможець Всеукраїнського фіналу АФЛУ сезону 2019/2020Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 5 тур. «Енергія» продовжує переслідувати «Продексім»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 2. LIVE!Экстра-лига«ДЕ Трейдинг»: Павло Чабанов замість Володимира УдовиченкаЭкстра-лига15-річний гравець «Енергії» Юрій Яремчук дебютував у FAVBET Екстра-лізіАматорыВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020. Підсумки другого ігрового дняИспанияФеліпе Парадінскі: «З українських команд знаю тільки "Продексім", бо там грають бразильці»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Анонс 5 туру

Олександр Коваль: «Думаю, що в "ЯСКО" ще попереду свій фінал чотирьох»

Капітан вінницького "ЯСКО" розповів про цьогорічний футзальний сезон та завдяки чому команда досягає високих результатів на міському та всеукраїнському рівнях.


 Перше питання про перипетії міського чемпіонату. У Вищій та Першій лізі колектив "ЯСКО" став переможцем. Завдяки чому вдалось провести такий успішний сезон, адже лише кілька матчів не стали переможними?
 Для початку хочу всіх привітати з перемогою в міському чемпіонаті: "ЯСКО" та "ЯСКО-2". Якщо бути відвертим, то багато факторів сприяло цьому. По-перше  це дружній, збитий колектив, який ставить перед собою максимальні цілі. По-друге  важка, клопітлива робота, тренування. Потрібно розуміти: у нас доросла команда, у всіх є сім'ї, діти, а також робота. Але, пропри це, тренувальний процес відбувається на досить високому рівні. Не можу не сказати за Скоромного I. О. та Ярослава Скоромного, які надали нам можливість на досить потужну підготовку до сезону та надали всі умови для нас.

 У зв'язку з карантином перенесено Всеукраїнський фінал АФЛУ. Але віримо, що він відбудеться. Як команда налаштовується і які стоять завдання?
 На мою думку, він відбудеться 100%, але тут вже друге питання, в яких кондиціях до нього підійдуть команди. Перед початком міського чемпіонату нас зібрав Скоромний Ярослав з батьком та озвучив нам своє бачення та поставив певні завдання. Я думаю, що як тільки з'явиться якась інформація з приводу проведення АФЛУ то команда приступить до тренувань.

 Цьогоріч виступ команди у Кубку України можна вважати успішним. Завдяки чому було досягнуто таких високих результатів у когорті найсильніших футзальних команд України?
 Щодо цього не погоджуюсь. Так, ми дійсно впевнено дійшли до 1/4 і грали з досить потужними командами. Але, на жаль, на стадії 1/4 у нас почались проблеми. Це в першу чергу травми провідних гравців, а саме: Чернеги, Васалатія, Жука та вилучення на виїзді Фурмана та Барібана. За збігом цих обставин, ми не змогли на повну проявити себе. Я впевнений, що це вплинуло на результат. Також вплинув щільний графік змагань. Це виступи у Кубку України, міському чемпіонаті та чемпіонаті області. Але в цьому й демонструється клас команди. Потрібно вміти, як то кажуть, перетерпіти. Думаю, що в нас ще попереду наш фінал чотирьох!

 Які команди у Кубку України хотілось би виділити з тих з якими ви зустрічались. З ким була найлегша гра, а з ким найважча?
 Так справді, Кубок України  це інші емоції, швидкість та й в цілому рівень дуже високий. Команди не дають шансу на помилку, потрібно бути максимально зосередженим від першої секунди до останньої. Я б виділив перший тайм в Херсоні з Продексімом-2. Було важкувато: великий зал, молоді зіграні хлопці. Але в другому таймі все стало на свої місця :). Також хочеться виділити команду ДЕ Трейдинг. Досить досвідчена команда, яка вміє грати у футзал. А щодо найлегшої гри, то я думаю що це була гра у Вінниці з командою "ІнБев" (Житомир).

 Порівняйте рівень вінницької Вищої ліги та команд, що брали участь у Кубку України. Є у когось шанс зіграли на хорошому рівні у випадку участі у Кубку України?
 У вінницькій Вищій лізі досить високий рівень, але не вистачає стабільності багатьом командам. Шанс є завжди: "хто не стукає тому не відкривають".

 Розкажіть кілька слів про колектив в цілому. Яка панує атмосфера?
 В якомусь сенсі "Яско" можна порівняти з командою Екстра ліги чи Прем'єр-ліги! Клуб був заснований у 2013 році, з того часу це однойменний клуб в місті однозначно. У нас команда однодумців, я б сказав максималістів. В команді знаходиться в середньому 22 людини, що позитивно впливає на ротацію та футбольну конкуренцію. Щодо атмосфери  це "КОСМОС". На кожну гру чи тренування хлопці йдуть як на свято, з піднесеним настроєм та позитивом. Так і має бути. В середині команди панує гарна атмосфера, ми є не тільки одноклубниками, а гарними друзями, які проводять час разом не тільки на футбольних полях.

 Які плани на наступний футбольний та футзальний сезон? Як команда буде адаптовуватись до нововведення АФУ про правило "один гравець  одна команда"?
 Щодо нововведення, вважаю цілком правильним рішенням. Наша команда готова дотримуватися правила "один гравець  одна команда". На скільки мені відомо, то наш президент клубу тільки за, щоб так було. Думаю, з цим проблем не має бути. Знаючи амбіції президента та гравців  можу впевнено сказати, що ми готові ставити та виконувати максимальні цілі.

Від імені всіх гравців хочеться подякувати Скоромному I. O. та Скоромному Я. I. за неймовірну підтримку команди та можливість себе проявити не тільки на міських чи обласних змаганнях, але й на всеукраїнських.

Джерело  Володимир Краковецький, Вінницький футбол

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.