Экстра-лигаВладимир Трибой: «С одесским «Локомотивом» двадцать лет назад выносили всех!»Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Готуємось далі та очікуємо на наступного суперника»ОдессаОдесса. Премьер-лига. 11 тур. Осечка «МКВ»Юношеский футзалВолодимир Салій: "Хочемо довести, що невипадково є лідерами чемпіонату"Чемпионат ЕвропыЗбірна України з футзалу продовжує підготовку до Євро-2018 (відео)ЛьвовскаяГранд Ліга Львова: неймовірний камбек від «Фуджікури» (відео)РоссияАндреев и Пустота. Часть 1Первая лига Перша ліга. Група «Захід». 7 тур: лідери йдуть у відривЭкстра-лигаМФК «Продэксим» отправляется на сборы в ИспаниюОдесскаяОдесса. ТОП-5 голов 10 тура Премьер-лиги 2017-18Кубок УкраиныГол Максима Войтка в ворота «Viva Cup»ОдесскаяОдесса. Высшая лига. Гуляли так, что не смогли встать из-за праздничных столов?!ЖитомирскаяЖитомир. 12 тур: тур сенсацій і несподіванокЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Нині у заявці присутні ті гравці, на яких ми розраховуємо»Чемпионат ЕвропыАлексей Попов: «Кадры решают все»ТурнирыEpicentr Brovary Open Cup: «Епіцентра К3» рівніший за іншихКубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Ответные матчи. 2:1 в пользу «зеленых»Экстра-лига«Сокіл»: до Польщі на матчі з «Пястом»ХарьковскаяЛучшие голы 1-го тура Кубка ФК Универ весна 2018Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Ответные матчи. LIVE!

Перша ліга. Група Захід. 2 тур. Відшотурмлена "Віза-Вторма" і дербі там, де його не було

Схоже, що «Енергія» і «Ураган» вирішили посоромити наші передсезонні прогнози щодо їхніх дублів і регулярно відряджають туди гравців «основи». Що ж, тим цікавішою буде Перша ліга, але про все по порядку.
 

Стартував тур у Івано-Франківську матчем між «Епіцентром К10» і «Енергією-2-ЛЮ-Альтернативою». Схоже, що львів’яни швидко асимілювалися у Івано-Франківську і видали справжнє франківське дербі. Хоч гості і виступали у формі кольорів зовсім не притаманних «Енергії», достатньо було просто глянути на склад, щоб зрозуміти, що це дійсно «енергетики». Господарі мали перевагу і цілком могли розраховувати на взяття воріт, але перспективі цього завадив Олег Питльований, який при виконанні «стандарту» занадто грубо обійшовся зі своїм опонентом і побачив перед собою червоне світло. Гості двохвилинною більшістю скористатися не зуміли, а «будівельники» повернули ініціативу до своїх ніг. «Не зовсім зелено-білим» довелося робити ставку на дальні удари. Врешті-решт перевага господарів втілилася у гол, хоча забитий він був не з гри, а з дабл-пенальті - 1:0. Міг ще гол у роздягальню забити капітан і головний бомбардир господарів Назарій Данів, але з 8-ми метрів пробив повз дальній кут.

У другому таймі прикарпатці продовжували атакувати, особливо горів бажанням реабілітуватися Данів, але все йшло «повз касу». Позаду у господарів все наче було спокійно, поки Конкольняк не запалив пожежу, що закінчилася ударом в поперечину. Проте трохи згодом гол, гідний будь-якого хіт-параду, забив Легендзевич1:1. Згодом той же Легендзевич заробив вилучення для Конкольняка. На цей раз гості не були такими добрими і гру у більшості завершили результативно – 1:2. Це їх надихнуло на подальші атакувальні дії, але вдалу гру показував воротар господарів Михайло Макогон. Причому Михайло не тільки займався прямими обов’язками, а ще й допомагав атаці. Саме дві його дальні передачі привели до взяття воріт «енергетиків», мабуть, далося взнаки, що він прийшов з футболу і віддати точну передачу на 30 метрів для нього не є проблемою. Спочатку таке закидання привело до пенальті, а потім до удару головою Щербини, а це кардинально змінило рахунок на табло – 3:2. Гості у більшості відчайдушно кинулися відіграватися і таки зуміли вирвати нічию, коли Олег Калуцький грудьми підкорегував удар партнера. Щось останнім часом багато голів забивається саме цією частиною тіла.

Мабуть таки справедлива нічия і дійсно цікавий матч, який не дав засумувати уболівальникам. Тепер перед наступною грою «будівельників» виникає питання як вони збираються латати діри у складі після двох вилучень.
 
"Епіцентр К10" (Івано-Франківськ) - "Енергія-2-ЛЮ-Альтернатива" (Львів) - 3:3 (1:0)
16 листопада 2017 року. 17:00. Івано-Франківськ. Муніципальний ФОК. 200 глядачів.
Епіцентр К10: Макогон - Щербина, Рябоконь, Конкольняк, Данів-к - Красій, Томин, Прокопів, Питльований - Барановський.
Енергія-2: Войтович (Морикишка) - Мацик, Патуляк, Калуцький, Миколюк-к - Абрамчук, Струк, Легендзевич, Лещишин - Салюк, Адам, Музика.
Голи: Конкольняк (18, з 10-метрового), Данів (34, з пенальті), Щербина (35) - Легендзевич (26), Музика (29), Калуцький (40).
Попередження: Томин (32), Макогон (33) - Мацик (7), Легендзевич (29), Калуцький (30), Адам (33), Абрамчук (34), Войтович (34).
Вилучення: Питльований (7), Конкольняк (27) - обидва "Епіцентр К10".
 
 

Другий матч теж відбувся у Івано-Франківську (дивно, чи не так?) і носив статус дербі. На відміну від «енергетиків», «дракони» відрядили більш потужний десант з першої команди у якому особливо вирізнявся дует Сімка-Шотурма.

«Ураганівці» потужно розпочали гру, але забили не вони, а «мануфактурники». Якийсь диво-гол з розвороту головою (!!!) вдався Ігорю Подолюку. «Візівці» намагалися розвинути успіх, але Шотурмі вдався дуже точний удар з лівого флангу. Події на майданчику продовжували стрімко розвивати і Роман Горбатий вивів свою команду вперед – 1:2. Вже на 10-й хвилині господарі перевищили ліміт порушень, але Веприк не зміг реалізувати дебл-пенельті і збільшити перевагу своєї команди. Далі на авансцену вийшли «основні»: Шотурма віддав дві гольові передачі на Сімку3:2. Підопічні Юрія Костишина хоч і «висіли» на фолах, але домінували на паркеті і цілком могли піти на перерву за більшої переваги.

У другому таймі умовним гостям вдалося дещо вирівняти гру і сподіватися на вдало реалізований момент, але Шотурма віддав свою третю гольову передачу, на цей раз адресатом виступив Кефа4:2. «Мануфактурники» на останні хвилини замінили воротаря і з усіх сил намагалися врятувати гру, але м’яч вперто не хотів залітати у ворота дублерів «Урагану». 4:2 – закономірна перемога дуже «основного» «Урагану-2-КФВ». Це, до речі, перший не нічийний результат у групі «Захід», який відбувся аж у четвертому матчі.

"Ураган-2-КФВ" (Івано-Франківськ) - "Віза-Вторма" (Івано-Франківськ) - 4:2 (3:2)
19 листопада 2017 року. 18:00. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання. 300 глядачів.
Ураган-2-КФВ: Гнатковський (Левандівський) - Сімка, Гірка, Шотурма, Кефа - Зеленкевич, Завертаний, Масевич-к, Негела.
Віза-Вторма: Орищук - Веприк-к, Уграк, Москалик, Кушецький - Подолюк, Паньків, Р.Горбатий, Баланик - Данищук, Сікач, Гаврилюк.
Голи: Шотурма (8), Сімка (12, 17), Кефа (34) - Подолюк (4), Р.Горбатий (10).
Попередження: Шотурма (8) - Кушецький (18), Москалик (32).
На 10-й хвилині Веприк ("Віза-Вторма") не реалізував 10-метровий (воротар).

Юрій КОСТИШИН, головний тренер "Урагану-2-КФВ":
- Враження після матчу двоякі, бо в першу чергу у нас було багато гравців з "основи", адже хотілося, щоб вони довели своє місце у першій команді. Тож результат з таким підсиленням, вважаю, є закономірним. По-друге, ми вирішили довірити місце у воротах нашому голкіперу з юніорської збірної України, і Гнатковський виправдав наші сподівання. Хоча перший пропущений гол – на його совісті.

- Більшість ігрового часу на майданчику були я краз гравці з "Урагану". Ви зробили ставку на результат?
Завдання такого не було, але є здорові спортивні амбіції. Зрозуміло, що усі футзалісти, які виходять на майданчик, хочуть добитися результату і докладають до цього максимум зусиль. А досвідчені гравці у цьому матчі отримали вдосталь ігрового часу і своїм прикладом показали, що гідні захищати честь першої команди "Урагану".

Іван СКІЦКО, головний тренер "Візи-Вторми":
- Скажу, що грою задоволений, бо достойно програли сильному супернику. Мені поки важко вимагати більшого у хлопців, тому що тільки два тижні ми всі разом тренуємося, і команда на разі готова тільки на 45-50%. Тож, насамперед, нам не вистачило підготовки. По-друге, всі бачили, яким складом був представлений "Ураган-2"… Але ми з оптимізмом дивимося вперед, якраз на таких матчах гравці вчаться, набираються досвіду, ростуть. Нам є ще над чим працювати.

Відтепер переходимо на трьохразові тижневі мікроцикли, тож будемо все надолужувати. Впевнений, що за місяць-півтора це буде інша команда - і в плані мобільності, і тактики, і психології. На даний момент "Віза-Вторма" - аматорська команда, але ми робимо все можливе, щоб вийти на вищий рівень. Чемпіонат Першої ліги тільки розпочався, тому вся боротьба ще попереду, але ми, однозначно, маємо виходити у плей-офф. Я вірю у свою команду!
 
 

Андрій Гулій, ​futsalua.org

Використано матеріали сайту http://uragan.if.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.