ЛуцкВолинь. Презентація сезону 2017/2018ЖитомирБогдан Бондарчук: «Перед командою “Леви KROSCHU” стоять лише найвищі задачі»ЛьвовПрезидент БС «Маркет-Крікет»: Наше чемпіонство – заслуга усієї командиЭкстра-лигаИгорь Калинин: «Надеюсь, что приход Кирилла Красия будет для ребят хорошим толчком по-новому доказать свою состоятельность!» Экстра-лига«Цифры знают все»: первый хет-трик и молчание СвиридоваЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017-18. Тур 5. Лучшие голы, комбинации и сейвыКубок УкраиныВиталий Сурич и Максим Чернов: «Мы постепенно растем»СумыСумы: обзор матчей Кубка Лиги АФС (программа "Спорт Ревю" от 18 октября 2017)Кубок УЕФАМихайло Грицина: «Перемогти клуб рівня «Кайрата» – неймовірне щастя»Сборная УкраиныВіталій Одєгов: «З остаточним варіантом складу ще до кінця не визначився»Кубок УкраиныВиктор Пантелейчук: «Хочу перевести команду из аматоров в профессионалы»Кубок УЕФА«Продэксим» узнал соперников в элитном раунде Кубка УЕФАКубок УкраиныКубок України. Бойова нічия «Галицької Здоби» та «Візи-Вторми»Футзал в миреОдесская «IPA» – чемпион мира по футзалу среди полицейских «35+»!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 5. Трудная победа чемпионаКубок УкраиныКубок Украины. "АРПИ Запорожье" добывает волевую победу в ХарьковеБеларусьБеларусь. 7-й тур: впереди «Столица» и «Лидсельмаш»Кубок УкраиныКубок України. Попередній етап. "Галицька Здоба"(Львів) -"Віза-Вторма"(Івано-Франківськ) 2:2Футзал в миреПортугалия. Лучшие голы 6 тураЭкстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 5

Сергій Торшин: «Перемога на чемпіонаті світу не повинна завадити нам обіграти МКВ у Суперкубку Одеси»

12 жовтня в Нідерландах завершився чемпіонат світу з футзалу серед поліцейських. Цей турнір став по-справжньому тріумфальним для України. Нашу державу представляли команди Рівного і Одеси, які повернулися додому з медалями. Рівняни здобули «бронзу», а одесити «золото», правда, виступали вони в різних категоріях. Саме про перемогу на престижних змаганнях і все, що їй передувало, ми спілкувалися з керівником команди «Чорне море» Сергієм Торшином, який був безпосереднім учасником подій.
 

- Наскільки я розумію, «Чорне море» не вперше берете участь у чемпіонатах світу серед поліцейських?
- Виступало не «Чорне море», а об’єднана команда «Чорного моря» і «ПСВ», яка поїхала на турнір від міста Одеси. Так, ми на цей турнір поїхали вдруге поспіль. Минулого року ми посіли друге місце, програвши команді Москви у фіналі. Цього року ми поїхали такою самою командою, додатково нікого не залучали. По організації турнір нам сподобався, була велика кількість учасників і ми вирішили, що треба їхати вдруге. 

Цей турнір проводиться 35-й рік поспіль. Він називається Всесвітній чемпіонат з міні-футболу (футзалу) серед поліцейських, вогнеборців, військових і держслужбовців. Туди приїжджають дуже пристойні команди. У віковій категорії 35+ виступають практично всі, хто десь пограв, наприклад, екс-збірники Хорватії, Білорусії, Сербії. Багато хто пограв за динамівські клуби і був зарахований до поліцейських чи військових структур.

- Яким видався ваш турнірний шлях до перемоги?
- У нашій віковій категорії було 56 команд: 7 груп по 8 команд. У 1/16 фіналу проходили команди, що посіли місця з 1-го по 4-те у групах, і 4 найкращих команди, що зайняли 5-те місце. Матчі групового етапу мали хронометрах 13 хвилин «брудного» часу, а в іграх на вибування тривалість становила 20 хвилини «брудного» часу. Груповий етап тривав три дні у різних групах. В день проводилося по 7 ігор. В середу і четвер проводилися ігри плей-оф. По-перше, нам було фізично важко, по-друге, грали на покритті «тарафлекс», яке саме по собі складне. До фіналу ми підійшли важкувато. О 8-й годині ранку ми почали 1/16 фіналу, а закінчили фіналом о 20-й годині вечора.

- Хто з суперників вам протистояв?
- В 1/16 фіналу обіграли Хорватію 4:0. В 1/8 фіналу нам протистояла сильна команда Санкт-Петербурга. Ми програвали 0:1, але за 40 секунд до кінця зрівняли рахунок і виграли по пенальті, Стародубовський відбив один удар. У ¼ фіналу грали, здається, з Косово. Вигравали 2:0, але вони на останніх секундах зрівняли і ми знову перемогли в серії пенальті 4:3. Костя знову відбив один удар. У півфіналі грали з минулорічними переможцями із «Динамо» (Москва) і перемогли 2:0. У фіналі нам протистояли серби. По рахунку 8:1 може здатися, що ми їх легко обіграли, але дуже довго тримався рахунок 1:0 і вони могли зрівняти. Потім ми двічі поспіль забили і рахунок став 3:0. Після цього вони пішли вп’ятьох і ми довели рахунок до 6:0, і тільки після цього всі питання було вирішено, бо ми почали грати по рахунку. 

- Наскільки я розумію, цей чемпіонат проводиться у різних вікових категоріях?
- У рамках цього турніру виступало більше 200 команд і тому він тривав 5 днів. Грали жінки без вікових обмежень, чоловіки так само без обмежень, а також чоловіки у категоріях 35+ і 45+. От якраз у категорії без обмежень наші рівняни з Піддубним і виграли бронзові нагороди

- Одразу виникає питання, яке ви маєте відношення до поліцейських чи до пожежників?
- Ми вже третій рік є членами Інтерполу, всі, хто туди їздить. Причому це все відбулося ще до початку нашої участі у цих турнірах. Я то взагалі з 2006 року являюся співробітником Інтерполу. Саме на цьому підґрунті ми зібрали людей і у нас вийшла непогана команда.

- Можете назвати склад команди-переможниці.
- Два воротарі – Андрій Євграфов і Костянтин Стародубовський. Польові гравці: Сергій Торшин, Федір Пилипів, Володимир Возний, Дмитро Завгородній, Олександр Гірка, Олег Войніков, Костянтин Недолуженко і Шаміль Найбулаєв.
 

- Незабаром на вас очікує матч за Суперкубок Одеси проти «МКВ». Будете брати реванш за поразку 0:3 у Кубку відкриття сезону?
- Якщо ми граємо, то завжди хочемо виграти і у планах перемога. Навіщо виходити на майданчик, якщо не вигравати? Це не наш варіант. Хочемо перемогти та й скучили одне за одним. Практично 50% «Чорного моря» їздило на чемпіонат світу і десь накопичилася втома, але, думаю, що до середи нам вистачить часу, щоб відпочити і це не відіб’ється на грі.

- Той же «МКВ» начебто збирається йти чи-то в Першу, чи-то у Другу лігу, «Епіцентр К Таїрова» теж буде виходити на всеукраїнський рівень. А які плани у «Чорного моря»? Будете і надалі збирати колекцію ветеранських трофеїв чи можливо команда з’явиться і на звичайних змаганнях?
- Напевно смішно виглядатиме, якщо ми будемо заявлятися у професіональні турнірах. Хоча, по рівню з кимось ми можемо зіграти не гірше. Чому у нас ветеранська команда? Тому що ми вже давно граємо разом. Молодь ми не збираємося залучати. У нас спрямування на ветеранські турніри і у складі команди будуть грати ті, кому від 35 років, а там подивимось. Ми у ветеранських змаганнях з 2006 року, коли у Черкасах виграли чемпіонат України серед гравців віком від 35 років, а пройшло вже більше 10 років і багато хто перейшов в категорію 45+. Так що ми маємо непогані команди як у категорії 35+, так і 45+, тому нам буде достатньо турнірів, у яких ми виступатимемо.

А щодо перспективи, то у кінці минулого року ми зареєстрували дитячу футзальну школу «Чорного моря». Її очолив і також буде тренером Федір Пилипів. У нас також Сашко Гірка тренує дітей в Чорноморську, Раміс Мансуров уже два роки тренує у себе в Запоріжжі, хай і не від «Чорного моря». 


У Берліні проводиться турнір, на який «Чорне море» традиційно їздить. За п’ять років ми його тричі вигравали, а в інші два рази нам перемогти завадило те, що не вдавалося зібрати повний склад. Так ось, в його рамках проводять дитячий турнір високого рівня. Минулого року туди приїжджали англійські «Манчестер Юнайтед», «Арсенал», бразильські команди, ну а переважно грають німецькі команди – загалом 16 учасників. Три роки поспіль вони запрошували «Динамо» (Київ), але «динамівці» навіть щодо дитячої команди питають скільки їм заплатять за участь, як в багатьох інших турнірах. Ну ми і запропонували свій варіант, мовляв приїдемо від Одеси як «Чорноморець» своєю школою. Тож поїдемо і дорослою, і дитячою командою. Там і відбудеться дебют нашої школи. Правда гратимуть не тільки діти, яких тренує Федір, а ми зберемо як би збірну. От якраз домовилися, щоб в суботу-неділю зі своїми дітьми приїхав Раміс Мансуров, який грає в нашій команді. І ми проведемо міні-турнірчик, щоб визначити хто з дітей поїде. Турнір буде проводитись у 20-х числах січня наступного року. Подивимося який рівень у наших дітей.

- Я так розумію, що це не зовсім футзальний турнір, якщо ви кажете, що там і «Манчестер Юнайтед» грав.
- Він проводиться на штучному газоні, але в форматі 4+1, зі збільшеними воротами і в «коробці», як і всі подібні міжсезонні турніри у Німеччині. Там така собі хокейна «коробка». Дуже цікаво грати і м’яч майже не залишає межі майданчика. Кутові чи аути вводяться тільки тоді, коли він вилітає за «коробку».

Так що у змаганнях на кшталт Першої ліги ви «Чорне море» не побачите, принаймні ми такого поки що не плануємо. Наразі нам вистачає ігор. Тим паче, що кожен паралельно займається роботою, і, чесно кажучи, ніколи таким займатися.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.