Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Волинь. Презентація сезону 2017/2018

У п’ятницю 13 попри весь містицизм дати у лаунж-кафе «Bengale» відбулася презентація сезону 2017/2018 АМФВ, на яку зібралася активна частина футзальної спільноти Волині, аби ознайомитися із Регламентними документами, плановими змаганнями, новинками та умовами участі в турнірах. Найбільше представників команд цікавило питання щодо ювілейних, десятих чоловічих перегонів за звання чемпіонів області та володарів Кубків Волині.
 
 

На початку заходу присутнім нагадали всіх абсолютних чемпіонів Волинської області за дев’ять попередніх сезонів. Перемагали у попередні роки:

2008/2009 – Вотранс-ЛСТМ (Луцьк)
2009/2010 – Панда (Луцьк)
2010/2011 – Шанс-Авто (Ковель) 
2011/2012 – Шанс-Авто (Ковель) 
2012/2013 – Будівельник (Луцьк) 
2013/2014 – Надія (Хорів) 
2014/2015 – Надія (Хорів) 
2015/2016 – Надія (Хорів) 
2016/2017 – Надія (Хорів)

Як і минулого року основними обласними змаганнями з футзалу мають стати чемпіонат та кубок Волині серед чоловіків, жіноча першість області, чемпіонат серед дітей (U-7, U-9, U-11, U-13) та повноцінний чемпіонат серед ветеранів 35 років і старші. І якщо жіночі та дитячі змагання особливих змін не зазнали, то чоловічі та ветеранські турніри свій формат дещо змінили.

Так у чоловіків у чемпіонаті Волині під час формування кваліфікаційних боксів основним критерієм відбору та «посіву» перед жеребкуванням набуває поточний Рейтинг команд (окремий матеріал про математичну складову, затвердженого виконкомом АМФВ Рейтингу ближчим часом на нашому сайті), що вперше запроваджується АМФВ з ювілейного сезону. Всі команди, котрі брали участь у минулорічному чемпіонаті отримали свої стартові бали за підсумками Регулярного чемпіонату в усіх лігах. До цих балів додалися бонуси командних успіхів у «Ярмарці футзалу 2016», плей-офф, кубкових змаганнях, Елітному та Всеукраїнському фіналах АФЛУ. До набраних минулого сезону балів команди зможуть добрати очок у рейтинговому турнірі «Ярмарок футзалу» напередодні старту.

Також зміни торкнулися системи формування боксів та відбірних груп задля визначення ліг. Пояснимо на прикладі елітних дивізіонів, як у сезоні 2017/2018 будуть сформовані Суперліга та Вища ліга. За діючим рейтингом 16 кращих команд, які документально згідно Регламенту підтвердили свою участь в змаганнях, перед процедурою жеребкування будуть поділені на чотири «кошики» - в першому чотири кращих, в другому команди з рейтингових позицій 5-8 місць і так далі. За підсумками Кваліфікаційного раунду, команди які зайняли перші та другі місця у відбірних групах, сформують Суперлігу, а 3-4 позиції створять Вищу лігу. Таким саме чином будуть розділені місця у Першій та Другій лігах.

Решта ліг у зв’язку із великою ротацією колективів-учасників будуть формуватися за минулорічною схемою, коли місце за підсумками «кваліфікації» визначало лігу, в якій виступатиме команда.
 
При складені календаря матчів Регулярного чемпіонату цього річ будуть братися до уваги результати Кваліфікаційного турніру, аби найсильніші команди за підсумками відбірних матчів грали між собою в останніх матчах «регулярки». До речі, в ювілейному сезоні матчі 1/4-ї плей-офф у боротьбі за Абсолютне чемпіонство гратимуться до двох перемог, як півфінальні та фінальні поєдинки (минулоріч в чвертьфіналах було лише по одній грі).

Кубкові змагання відбудуться у старому форматі. За перехідний Кубок Волині посперечаються команди двох елітних дивізіонів. В Кубку АМФВ візьмуть участь команди Першої та Другої ліг. За наявності ще більш нижчих ліг будуть продовжені футзальні перегони за Кубок Прогресу та Кубок Мрії. Турніри розпочнуться зі стадії 1/8-ї та формуватимуть пари за «сліпим» жеребом на всіх стадіях змагань.

Всі чоловічі обласні турніри комітет з проведення змагань намагатиметься «втиснути» у термін литопад-березень, аби не заважати старшому брату – футболу. Хоча на справжніх фанатів футзалу на весні чекатиме Чемпіонат та Кубок Луцька, Корпоративна ліга Волині та літні перегони. Також у планах АМФВ за умови бажання команд відновлення популярного турніру для спортсменів вагою 100 кг та більше «Волинський центнер».

Багато невеличких, але важливих змін з’явилося в основному документі сезону – Регламенті сезону 2017/2018. Обов’язковою умовою участі команди у змаганнях під егідою АМФВ є наявність повного комплекту форми з номерами для всіх гравців (голкіперів це стосується особливо) згідно Правил гри у футзал. Важливою частиною екіпірування футзалістів є захисні щитки на ногах. Без цього елементу «кіпи» гравці до матчів допускатися не будуть.

Для участі в Десятому сезоні АМФВ та АФЛУ командам доведеться ретельно підготувати заявкову документацію, де окрім традиційних даних про гравців (П.І.Б, дата народження), мають бути персональні фото (колективні за бажанням, адже на старті чемпіонату команди будуть фотографувати працівники АМФВ) та логотип клубу.

Заявкова кампанія стартувала 15-го жовтня і триватиме до 9 листопада. Після 16.00 четверга 9 листопада заявкові документи прийматися не будуть.

У своєму виступі голова АМФВ Сергій Голоскоков детально розповів присутнім про формування річного бюджету футзальних змагань та ознайомив з діючими цінами на арбітраж, технічно-інформаційне обслуговування, оренду майданчиків, нагородну атрибутику, канцелярію, інвентар, поліграфію та інше. Дефіцит бюджету на сьогоднішній день складає близько 100 000 грн., але зменшується за рахунок партнерів та спонсорів. Особливо гостра ситуація склалася у жіночому та дитячому футзалі. За умови відсутності джерел фінансування АМФВ на всіх рівнях лише за рахунок внесків можливе проведення змагань на гідному європейському рівні.

Після обговорення проблем фінансування та порівняння із сусідніми обласними асоціаціями футзалу, де внески традиційно вище, були озвучені умови участі в чоловічому чемпіонаті Волині. Заявкові внески згідно затвердженого виконкомом АМФВ складатимуть наступні суми:

Суперліга та Вища ліга – 12300 грн.,
Перша та Друга ліги – 9800 грн.,
Третя, Четверта та нижчі ліги – 7500 грн.

Окремо йшлося про Дисциплінарні правила АМФВ, в яких за підсумками минулого сезону з’явилося кілька нових пунктів, що стосуються перешкоджання та вибігання на майданчик запасного гравця та участь у «заворушеннях» на майданчиках запасних гравців разом із офіційними особами.
 
У запальній промові голови КДК Валерія Івахненка головною преамбулою емоційного виступу став девіз: «Футзал проти агресії!» Цей постулат стосується всіх без виключення учасників матчів та глядачів. Подекуди навіть відеозвіти про ігри блокуються відеохостингом "Ютуб" за ненормативну лексику, що лунає на футзальних майданчиках та на трибунах. А на матчах часто присутні наші діти, дружини та батьки.

З наступного сезону АМФВ започатковує приз та фінансову мотивацію для найвихованішої команди-учасниці чемпіонату Волині в усіх лігах. В цій номінації переможе колектив, який збере найменшу кількість штрафних балів (1 бал за жовту картку, 3 бали за кожну дискаваліфікацію), а у випадку рівності показників будуть підсумовані всі командні фоли протягом сезону.

Ще про одне важливе започаткування. Разом із АФУ та інститутом фізичної культури Східно-європейського національного університету імені Лесі Українки з цього року буде набрана перша група слухачів тренерських курсів категорії "С" міжнародного зразка. До навчання запрошуються всі охочі, хто має закінчену середню освіту. У майбутньому буде відбуватися сертифікація тренерів на категорії "В", "А" та "Pro", для отримання котрих вже знадобиться вища спортивна освіта. Проте перший крок можна буде зробити вже цієї осені, коли відповідний комітет АФУ остаточно затвердить методичні матеріали. Чекаємо старту навчання, про що додатково і попередньо буде повідомлено. А за підсумками сезону 2017/2018 буде вперше визначений кращий із сертифікованих тренерів.

Так само і в комітеті арбітрів, де триває ретельна підготовка до сезону, буде започаткована номінація для кращих арбітрів, котрі обслуговуватимуть матчі ювілейного сезону. На презентації заступник голови комітету арбітрів АМФВ та один з кращих рефері АФУ/АФЛУ Олена Хомич повідомила про хід підготовчих заходів та систему відповідальності "людей у чорному". Також був оголошений додатковий набір арбітрів, котрі бажають спробувати свої сили у футзалі у якості суддів та хронометристів.

Про всі пункти Регламенту сезону 2017/2018  будуть видані окремі статті з оглядом нюансів та нововведень. Всім бажаємо цікавого та вдалого сезону!

Детальніша інформація - 066 187 70 50
                                         097 105 04 68

Джерело - http://www.amfv.com.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.