Экстра-лигаАндре Броканело: «Эта команда обязана побеждать во всех соревнованиях»ТурнирыКубок Водяна-2021. ПревьюЖенский футзал«Леонас - Университет Драгоманова» представил двух новичковБеларусьУчита переходит в «Столицу»Чемпионат ЕвропыСтали известны подробности жеребьевки отборочного раунда ЕВРО U19Детский футзалПідсумки засідання Комітету ДЮФ АФУ: Суперкубок України і заборона на вкидання м’яча за центр майданчику під час ударів від ворітПольшаСторожук и Перкович – из «дьяволов» в «драконы»Первая лига Іван Скіцко – головний тренер «Славути»Турниры«Яско» – переможець «Odessa Open Cup-2021». WeekendЭкстра-лигаІгор Черненко: «Особисто мені соромно, коли ми приймаємо наших суперників у педуніверситеті, але інших варіантів немає»БеларусьЭдимар – новый игрок «Столицы»Бразилия«Магнус» – обладатель Кубка Бразилии-2021Аматоры«Odessa Open Cup-2021». Weekdays. Огляд матчів другого ігрового дняЭкстра-лига«ХІТ» завершив тренувальний збір в УжгородіИспанияМигелин: «Я хочу чувствовать себя игроком, а не пенсионером»Экстра-лига«ДЕ ТРЕЙДИНГ» завершил первый этап подготовки к Экстра-лигеФутзал в миреСборная Ирана – победитель Continental Futsal Championship-2021РоссияИван Мельников: «Мы будем придерживаться своей модели»ПольшаВиталий Лисниченко переходит в «AZS UW DARKOMP Wilanów»БеларусьБарбозинья – игрок «Столицы»

Сніжана Воловенко: «Я ще пограю близько двох років й потрібно буде шукати заміну»

Універсалка жіночої збірної України Сніжана Воловенко розповіла про підготовку до майбутніх товариських матчів проти Польщі та поділилася очікуваннями від них.


– Сніжано, перед матчами збірна провела невеличкий НТЗ. На чому робив акцент тренерський штаб?

– Акцент був зосереджений на відпрацюванні різних компонентів гри. Зрештою, як це буває і завжди під час зборів. Перед матчами потрібно закріпити виконання цієї роботи. Ми вивчили суперника й під час тренувального процесу також приділили додаткову увагу стандартним положенням.

– У збірної вже 1,5 року не було ігрової практики. Які очікування напередодні майбутніх товариських поєдинків?

– Звичайно, карантин вдарив досить болісно. Чемпіонат видався доволі важким, було мало ігрової практики, зачинялися зали, що унеможливлювало проведення тренувального процесу. Однак, керівництво асоціації взяло ініціативу до свої рук й до основного раунду чемпіонату Європи ми будемо готуватися досить плідно. Команда продуктивно провела останній збір у Броварах. Панувала неймовірна атмосфера й тренувальний процес також був чудовим. Думаю, що найближчим часом ми зможемо надолужити втрачене.

– На теоретичних заняттях ви розбирали суперника. Які переваги й недоліки у грі збірної Польщі можеш відзначити?

– Близько трьох років тому ми вже протистояли цьому супернику. З того часу багато аспектів зазнали змін. Зокрема, мова про склад. Збірна Польщі – команда, яка є непоступливою у боротьбі. Легко не буде. Налаштовуємося на поєдинки з максимальною відповідальністю. Наша збірна давно не проводила товариських зустрічей. Тож, всі поєднання трохи варіюватимуться. Потрібно буде знову відчути одне одного в ігровому ритмі під час товариських матчів.

– Ти вже згадувала про попередній очний матч між збірними України та Польщі. Він відбувся перед основним раундом Євро-2019. Чим запам’яталося те протистояння?

– Ми трохи хвилювалися, адже це був останній товариський поєдинок напередодні перших офіційних зустрічей у рамках кваліфікації до фінальної частини чемпіонату Європи. Перші п’ять хвилин було трохи важкувато. Однак, завдяки загальнокомандній підтримці, а також вірі у наші сили тренерського штабу все пішло доволі легко й ми отримували задоволення від гри.

– Питання до тебе як до одного з найбільш досвідчених гравців збірної. Склад команди поповнює все більше молодих виконавців. Одразу троє гравців матимуть змогу дебютувати у матчах проти Польщі. На твоє переконання, наскільки їм вдається влитися до колективу?

– Я вважаю, що молодих гравців потрібно набирати до складу збірної й готувати їх. Наприклад, я ще пограю близько двох років й потрібно буде шукати заміну. Молодь – це завжди дуже добре й перспективно. Тим більше, якщо вона є та має потенціал для того, щоб зростати у найближчому майбутньому. Підтримка від колективу будь-якому новачку збірної забезпечена. Завжди намагаємося допомагати та давати підказки. Натомість, від молодих гравців, передусім, потрібне бажання. Було б добре, якби кількість таких гравців у нашій команді була більшою.

– Матчі проти Польщі відбудуться за присутності вболівальників. За останній рік встигли відчути різницю гри без глядачів та з ними?

– Звичайно, ми скучили за вболівальниками та емоціями, коли ти виходиш на паркет і відчуваєш цю підтримку залу. Ми граємо вдома й глядачі на трибунах – це наша перевага. Дуже чекаємо їхньої підтримки на трибунах.

Джерело - Пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.