Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Женский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в ЛешноИспанияАри Сантос возвращается в «Барсу»Чемпионат мира​Чингиз Есенаманов: «Если дойдем до полуфинала, побреюсь налысо»Экстра-лигаОлександр Бондар: «Тренер завжди має бути горою за команду і відповідальність за всі поразки брати на себе»

Олег Шайтанов: «У майбутньому ми розраховуємо на Юлію Титову»

Головний тренер жіночої збірної України Олег Шайтанов підбив підсумки НТЗ у Броварах та розповів про майбутні плани підготовки команди до основного раунду чемпіонату Європи.


– Олегу Миколайовичу, з 23 по 28 травня жіноча збірна України провела НТЗ у Броварах. Якою була його програма?
– Збір пройшов наприкінці травня. До цього часу сезон 2020/21 завершився. Для когось раніше, для когось – трохи пізніше. Дівчата втомилися як з фізичної, так і з емоційної точок зору. Тож, ми не ставили за мету покращити функціональні можливості організму. На цих зборах було багато передач, тактичних квадратів і вправ. Також два заняття ми виділили для внутрішньокомандних контрольних матчів.

– На цей збір ви викликали 18 виконавців. Наскільки ця кількість була виправданою?
– Так, нас було доволі багато. Однак, на першому теоретичному занятті я попросив дівчат з розумінням ставитися до такої кількості людей на тренуванні. Попередив, що за таких обставин знижується інтенсивність, але й зауважив, щоб вони були максимально зібраними та організованими. З огляду на те, що ці збори були більше спрямовані на техніко-тактичну підготовку, проблем, пов'язаних з кількістю людей у нас не виникало.

– Розкажіть більше про внутрішньокомандні спаринги. Наскільки задоволені їхнім ефектом?
– Два тренування передбачали контрольні матчі між собою. На першому занятті дівчата були розділені на три команди, а на другому – на дві. Щодо ставлення та бажання, збірниці провели ці поєдинки з максимальною самовідданістю. Особисто мені більше позитивних емоцій та задоволення приніс другий матч. Однак є відеоматеріал першої зустрічі, яка мені сподобалася менше. Її потрібно проаналізувати більш детально.

– Нещодавно визначився третій суперник у нашій групі основного раунду Євро-2022. Ним стала збірна Бельгії. Що можете сказати про кваліфікаційний раунд у групі наших суперників, який складався з одного матчу?
– Звичайно, слідкував за перебігом подій. Бельгійки здолали Гібралтар лише у серії пенальті. Станом на сьогодні збірна Бельгії не є топ-командою в європейському жіночому футзалі, але зважаючи на досить високі рейтинги збірної у жіночому футболі (18 місце у світовому та 11– в європейському), ми розуміємо, що у країні є гравці високого класу. В якому складі ця команда приїде в Україну на поєдинки основного раунду нині невідомо. Будемо слідкувати за нею й надалі.

– Які майбутні плани підготовки до основного раунду чемпіонату Європи?
– У червні на жіночу збірну України очікують товариські матчі проти Польщі. Вони відбудуться в Ужгороді й їм передуватиме невеличкий НТЗ. Наступні збори та два контрольних матчі заплановані на серпень.

– Питання щодо Юлії Титової, яка цей сезон проводить в якості футболістки. Чи побачать її вболівальники у складі збірної найближчим часом?
– У заявці на матчі проти Польщі Юлії не буде. Втім, у майбутньому ми на неї розраховуємо.

Джерело  Пресслужба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.