Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. Пента-трик Педяша и сенсация в Одессе (обновляется)Международный футзал19.30 Серия А. "Пескара С5" - "Футзал Чистернино". LIVE!Международный футзал19.30 Примера. "Хаэн" - "Катгаз Энергия". LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 2. LIVE!ЕврокубкиКубок УЕФА: 27-летний арбитр из Бельгии дебютирует на играх «Продэксима»Первая лига «Ураган-2 КФВ» завершив чорноморські збори. ПідсумкиЭкстра-лигаПеред першою домашньою грою в Екстра-лізі президент ФК «ІнБев» подарував меру Житомира іменну футболкуПервая лига «Епіцентр К3» вирішив не заявлятися у Першу лігуБеларусь22.09. 18.00 ВИТЭН (Орша) - ЛИДСЕЛЬМАШ (Лида). LIVE!Экстра-лигаСергій Піддубний: "Готуємо сюрпризи для "Титана""Экстра-лига«Сокіл» - «Ураган». Передмова до матчуЮношеский футзалВідбулось жеребкування Юнацької футзальної Екстра-ліги (U-16) ВетераныГлавный принцип Александра Моргунова. Часть 1ЛьвовАндрій Задорожний: «Фуджікура» могла поборотися за золоті медаліЕврокубкиУкраїнський арбітр Ярослав Вовчок працюватиме на матчах Основного раунду Кубку УЄФА у СловаччиніОдессаОбладателем Первого Кубка Юрия Попова стал FC «PIZZA&GRILL;»!Экстра-лига«Післямова»: трактування Правил гри від Комітету арбітражу АФУ + ВІДЕОЮношеский футзал22 вересня відбудеться жеребкування Юнацької футзальної Екстра-лігиЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 2-го тура: вспоминая "ИнтерКраз"ОдессаОдесса, Лига Содружества: итоги летнего сезона

Товариський матч. “Сокіл” – “Епіцентр К” – 14:3 (Чернівці) (+відео)

У товариському матчі підопічні Романа Ковальчика із двозначним рахунком переграли чернівецький “Епіцентр К”

“Сокіл” (Хмельницький) – “Епіцентр К” (Чернівці) – 14:3 (4:2)

Арбітри: Жмурко, Божко (обидва – Хмельницький)

Голи: Шеремета (3), Хамдамов (9, 16), Педяш (10, 21, 31, пен., 37, 38), Щербань (23, 39, 40), Кручек (33), Зубик (34), Бакінський (40) – Беженар (6), Бакалярик (8), Куляк (37)

“Сокіл”: Чех (Бакінський, Ліпчинський) – Шеремета (кап.), Хамдамов, Педяш, Мартинюк – Подлюк, Щербань, Кручек, Зубик – Тимощук, Мельник, Кіт, Вербовий.

Головний тренер: Роман Ковальчик

“Епіцентр К”: Храпко – Бакалярик (кап.), Беженар, Куляк, Давидний – Хандій, Зайнчковський, Савчук, Гордей.

Головний тренер: Юрій Кисилиця

Попередження: Хандій (4)

У середу, 3-ого травня, товариський поєдинок в рідних стінах провів хмельницький «Сокіл». Суперником підопічних Романа Ковальчика у контрольному спарингу став чернівецький «Епіцентр К», який нещодавно завершив свій дебютний сезон у чемпіонаті України з футзалу серед команд Першої ліги.

Для обох суперників даний матч носив доволі важливе значення. Для «Сокола» зустріч з чернівчанами стала можливістю заповнити нішу ігрової практики та поекспериментувати із поєднанням ігрових зв’язків, а ось для «Епіцентру К», який на фініші «регулярки» у Першій лізі став здобувати перемога за перемогою, однак не зміг завоювати омріяну путівку до плей-офф, зустріч із представником Екстра-лізі повинна була довести, що чернівчани знаходяться на вірному шляху та стати порцією безцінного досвіду. Як показали події на паркеті спорткомплексу ГУНП, працювати підопічним Юрія Кисилиці є над чим, але про це все далі у нашому огляді.

Якщо «будівельники» діяли у класичній формації з Храпко у воротах та двома «четвірками», то Роман Ковальчик в цій зустрічі задіяв відразу три квартети. Що цікаво, в битві з чернівчанами відчувався «переліміт» воротарів (Чех, Бакінський, Ліпчинський – прим. автора), і наставник «соколят» вирішив спробувати Богдана Тимощука, також кіпера за амплуа, у ролі польового гравця. Перший номер «Сокола» не раз волею епізоду виконував роль «останнього», покидаючи власні володіння та «підчищаючи» огріхи партнерів  у захисті, і це його вміння дозволило Богдану достойно зарекомендувати себе і «в полі».

Розпочали суперники, що називається, «з місця в кар’єр», вже на стартових хвилинах обмінявшись гострими випадами. Перший з них був за господарями: Шеремета після швидкого розіграшу ауту потужно пробив в ліву «шістку» з-за меж воротарського, однак Храпко, витягнувшись в струнку, перевів шкіряний снаряд на кутовий. «Епіцентр К» відповів моментом Бакалярика, який на швидкості по флангу викотившись віч-на-віч із Чехом, у завершальній стадії пробив поруч із стійкою.

«Сокіл» активно застосував високий пресинг, і це призвело до голу на 3-ій хвилині. Давидний необачно зіграв у захисті, буквально подарувавши м’яч Шереметі, і капітан хмельничан сповна скористався подібним «подарунком», пробивши з лінії воротарського у нижній кут без шансів для голкіпера – 1:0. На куражі Мартинюк міг відразу подвоювати перевагу «Сокола», але «десятка» хмельничан, виявившись на ударній позиції після скидки активного Шеремети, з близької дистанції пробив точнісінько у ноги Храпко. «Епіцентр К» відразу відповів небезпечним ударом Савчука, який виявився найспритнішим після швидкого розіграшу «стандарту». На щастя для хмельничан, м’яч після підступного пострілу «сімки» гостей просвистів у лічених сантиметрах поруч із «дев’яткою».

Цей епізод значно додав концентрації підопічним Романа Ковальчика, які миттєво перемістили епіцентр ігрових подій на половину майданчика суперника, але втілити свою перевагу у голи «соколятам» не щастило. Двічі на вістрі атак виявлявся Подлюк, і якщо в першому випадку дива воротарської майстерності продемонстрував Храпко, парирувавши м’яч після пострілу впритул «дев’ятки» хмельничан, то в наступному епізоді він був би і безсилим, але за чернівчан зіграв каркас воріт, який прийняв на себе потужний удар Артура метрів з 12-ти. Після цього близьким до успіху був і Вербовий, але йому не вистачило буквально якихось сантиметрів, аби втілити у гол силовий простріл з флангу. Підопічні Юрія Кисилиці ж відчайдушно «терпіли» в захисті, очікуючи свого шансу, який випав їм на 6-ій хвилині, коли чернівецька атакувальна пружина двічі «вистрелила». Вирізнявся активністю Беженар, який прийняв активну участь у двох забитих голах «Епіцентра К». Спочатку «дев’ятка» гостей блискуче пробив у протихід Ліпчинському після скидки Давидного, а потім, наче ніж масло, пасом з флангу розрізав увесь захист хмельничан. Залишеному в повній самоті на дальній стійці Бакалярику не склало великих зусиль з кількох метрів вразити порожній кут – 1:2, але радість «Епіцентра К» була недовгою. Відразу на паркеті з’явилася «головна» четвірка «Сокола», і через дві хвилини на табло знову повернулася перевага хмельничан. Спочатку «Соколу» вдалася ідеальна триходівка Мартинюк-Педяш-Хамдамов, яку точним ударом з близької дистанції завершив останній, а невдовзі Педяш відгукнувся на м’яку навісну передачу з глибини від Шеремети, і підробивши сферу під робочу ногу, поцілив з кута воротарського точнісінько у ліву «дев’ятку» – 3:2. «Епіцентр К» ж не опускав руки, створюючи моментами серйозну небезпеку біля володінь хмельничан. Хандій та Куляк по черзі потривожили каркас воріт «Сокола», а ось Беженар, виявшись на ударній позиції після диво-пасу Бакалярика, у завершальній стадії пробив поруч із стійкою. Хмельничани ж подібною марнотратністю не вирізнялися, і на 16-ій хвилині Хамдамов, влучно пробивши низом метрів з 8-ми після скидки Мартинюка, оформив дубль в протистоянні та довів перевагу «Сокола» до двох забитих м’ячів – 4:2.

Другий тайм перетворився у справжню гольову феєрію, у якій на вболівальників очікувало відразу 11 (!) забитих м’ячів. Що ж до початку другої 20-ти хвилинки, розпочалася вона з атак «Сокола», який вже в її дебюті зняв усі питання щодо переможця, двічі змусивши Храпко діставати м’яч із сітки власних воріт. Причому, двічі до результативних дій призвели грамотні розіграші стандартних положень. Спочатку диво-гол вдався Педяшу, який після м’якої навісної передачі Шеремети з кутового зльоту пробив точнісінько у ліву «дев’ятку» метрів з 15-ти, а через декілька хвилин в обіймах партнерів поринув і Щербань, завершивши ударом у верхній кут націлений простріл Подлюка з ауту – 6:2. Невдовзі у ворота чернівчан був призначений пенальті після того, як Зайнчковський зіграв рукою у власному карному майданчику після удару Педяша, який і невдовзі холоднокровно виконав «вирок». Після підступного удару Сашка м’яч від поперечини перетнув лінію без шансів для Храпка – 7:2.

Схоже, такий розвиток подій явно відправив у стан гроггі підопічних Юрія Кисилиці, а у спіймавши кураж на паркеті «соколят» в ті хвилини виходило майже все. На 33-ій хвилині записав у свій актив результативний удар Кручек, підправивши у сферу м’яч після пострілу Подлюка, а через декілька секунд Подлюк, Кручек та Зубик чудовою триходівкою буквально «розірвали» захист суперника, а Святославу вже ніхто не міг завадити завдати точного удару з кількох метрів – 9:2.

«Епіцентр К» після цього розпочав підключати Храпчука до атак своєї команди в якості п’ятого польового, і це майже відразу увінчалося успіхом для чернівчан. Куляк, вколотивши вдотик сферу у верхній кут після передачі Давидного, один м’яч відквитав, але надалі забивали лише господарі, вдало використовуючи позиційні огріхи свого опонента при розіграші «зайвого». Вже у наступній атаці Педяш, завершивши більярдним ударом в нижній кут після пасу Хамдамова швидкий контрвипад «Сокола» довів рахунок на табло до двозначного, а далі впродовж кількох секунд той ж Педяш та двічі Щербань, вразивши вже порожні ворота «Епіцентра К» довели перевагу хмельничан до 10 забитих м’ячів. «Вишенькою на торті» став останній гол в поєдинку: Щербань, серією обманних рухів пошивши у дурні відразу трьох (!) оборонців, вивів на ударну позицію Бакінського, який з кількох метрів розстрілявши Храпко, встановив остаточні цифри на табло.

В підсумку – більш ніж переконлива перемога «Сокола» з рахунком 14:3, яка стає рекордною в історії хмельницького клубу та найкращим подарунком для президента СК «Сокіл», Івана Ярославовича Гончара, який акурат в день поєдинку відзначав свій сорокарічний ювілей.

Олександр Таран, прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.