«Минас» – обладатель Кубка Бразилии-2021Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. 1/4 фіналу. BudmonsteR (Київ) – Моноліт-Viva Cup (Харків). АнонсАргентинаСегодня стартует Суперкубок Аргентины-2021РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 14. LIVE!РоссияИван Мельников: «Наш принцип – поступательное движение вперед»Россия«Тюмень» рассталась с Вилианом и подписала РуанаЛига чемпионов УЕФАКака: «Чтобы выиграть Лигу чемпионов, ты всегда должен выиграть минимум три больших, серьезных матча»Футзал в миреПарагвай и Панама сыграют два товарищеских матчаБеларусьОпределен состав сборной Беларуси на матчи группового этапа квалификации Евро-2022 против КазахстанаЛига чемпионов УЕФА«Кайрат» – «Бенфика»: пятая серия принципиального противостоянияЭкстра-лигаДмитрий Шувалов: «Мне очень импонирует образ, харизма и знания Станислава Гончаренко»Чемпионат мираСборная Гватемалы проведет сбор в БразилииЛига чемпионов УЕФАФинал восьми Лиги чемпионов-2020/21 пройдет в ХорватииИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 21-го тураИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 21-го тураЭкстра-лигаСтатистика гравців «ХІТа» після першого кубкового чвертьфіналуЛига чемпионов УЕФАЧингиз Есенаманов: «Результат матча с «Бенфикой» будет зависеть от нас самих»Сборная УкраиныВизначено склад збірної України на матчі відбору до Євро-2022 проти ХорватіїВизначено учасників Вищої, Першої та Другої ліг чемпіонату України серед дівочих команд 2008-2009 рр.н.Лига чемпионов УЕФАКака: «Преимущество будет известно после того, как станет ясно, где пройдет матч – в Минске, Алматы, Москве или Португалии»

Україна розгромила Молдову

Підопічні Олександра Косенка забили вісім голів у ворота свого суперника

У другому матчі команди почали створювати моменти не так швидко як вчора, втім, підсумковий результат виявився значно приємнішим для нашої команди. Однак, про це згодом.
 
На шостій хвилині українці зуміли відкрити рахунок у зустрічі. Після удару Білоцерківця Капсамун перевів м'яч на кутовий. Корнер подав Шотурма, і Зварич ударом в один дотик переграв кіпера гостей.
 
На 8-ій хвилині свій шанс отримали молдовани. Обаде, який виділявся у складі команди Володимира Вусатого та майстерно розганяв контратаки гостей, зробив це у черговий раз. Втім, Подлєснов з близької відстані пробив вище. Водночас, відзначимо й дії Савенка, який вчасно скоротив кут обстрілу.
 
На 10-ій хвилині господарі подвоїли перевагу у рахунку. Шотурма закинув м'яч на Корсуна, який з кількох метрів підрізав його у ворота суперника. Ця комбінація чимось нагадала вчорашній гол у виконанні Кузя.
 
Однак, це був лише початок. Впродовж двох хвилин підопічні Олександра Косенка забили ще два м'ячі. Журба віддав довгу передачу на Фаренюка, який зіграв на позиції стовпа. Артем скинув м'яч на Єрьоміна, з потужним ударом Олега Камсамун впорався, а от з добиванням Артема – ні. 
 
На паркет повернулася перша четвірка, і м'яч знову побував у володіннях Капсамуна. Зварич випередив  голкіпера суперників, який вийшов досить далеко, і відправив м'яч у порожні ворота, оформивши дубль. Після цього на останньому рубежі збірної Молдови з'явився Кітороаге.
 
Втім, активний Обаде не зупинявся у пошуках гострих нагод для своєї команди. Крістіан знову вивів на удар Подлєснова, однак, Савенко врятував ворота нашої команди. 
Натомість, на 15-ій хвилині рахунок у зустрічі став 5:0. Малишко потужно пробив здалеку, Кітороаге відбив м'яч перед собою, а Фаренюк добив його у ворота. Другий дубль у складі нашої команди.
 
Могли українці йти на перерву й з більшим гандикапом. Однак, стійка завадила Пелеху відзначитися дебютним голом у складі національної команди.
 
Другий тайм молдовани розпочали з п'ятьма польовими гравцями у складі й створили одразу кілька нагод біля володінь Савенка. Спочатку кіпер нашої команди відбив удар Цимбаліста, який виконував роль номінального кіпера, а за кілька миттєвостей після удару Обаде ворота збірної України врятувала стійка.
 
У відповідь штучну більшість почала використовувати й команда Олександра Косенка. Після прострілу Шотурми Фаренюк міг оформлювати хет-трик, однак, йому завадив сейв Кітороаге.
 
Молдовани мали шанс скористатися відсутністю кіпера у воротах українців. Знову на вістрі був Обаде. Однак, перший його удар відбив Зварич, який виконував роль воротаря, а після добивання від Крістіана головою м'яч з лінії  вибив Білоцерківець.
 
Міг забивати й Адам, але Савенко був на висоті. На 26-ій хвилині до низки сейвів кіпер нашої команди додав ще й гол у порожні ворота молдован.
 
На 30-ій хвилині у воротах господарів з'явився Сухов. Гості створили ще кілька моментів біля володінь Олександра, але їх він також зумів зберегти на замку.
 
Натомість, українці забили ще два голи. І обидва рази це зробив Кузь. Спочатку Тарас відгукнувся на чудовий розрізний пас Педяша, а за п'ять секунд до завершення зустрічі триходівка Педяш-Шотурма-Кузь дозволила Тарасу оформити дубль після якісної комбінації «жовто-синіх».
 
Як підсумок – 8:0. Українці у гарному настрої готуватимуться до першого матчу групового етапу Євро-2022 проти збірної Данії, який відбудеться 27 січня.
 
Україна – Молдова – 8:0 (5:0)
Голи: Зварич (6, 12), Корсун (10), Фаренюк (11, 15), Савенко (26), Кузь (34, 40)
Попередження: Кітороаге (25)
Україна: Юрій Савенко (Олександр Сухов, 30) – Петро Шотурма (к), Ігор Корсун, Микола Білоцерківець, Михайло Зварич – Сергій Журба, Сергій Малишко, Артем Фаренюк, Олег Єрьомін – Тарас Кузь, Микола Микитюк, Мар’ян Пелех, Олександр Педяш, Кирило Ципун
Молдова: Олексій Капсамун (Олег Кітороаге, 12) – Александру Цимбаліст, Сергіу Ніколайчук, Крістіан Обаде (к), Леонід Подлєснов – Константін Ніца, Даніел Адам, Іон Коваль, Марін Стан – Вадим Цуркану, Роман Сирбу, Юріе Дороган, Константін Гуржуй



Джерело – Прес-служба Асоціації футзалу України

У Запоріжжі 66-річний уродженець Вінниці Володимир Усатий, який з 2014 року очолює збірну Молдови і кишинівську «Академію», побачив величезну різницю між своєю командою і колишніми співвітчизниками. Перевага українців в класі була просто дуже переважною. І якби в першому матчі вони не валяли дурня, рахунок був би таким же, як і в другій грі.

У кожному з таймів вівторкового поєдинку підопічні Олександра Косенка забили по два м’ячі. До перерви дубль оформив Петро Шотурма. На 5-й хвилині капітан нашої збірної використовував пас з ауту свого партнера по «Продексіму» Михайла Зварича і ударом з великою дуги «прошив» молдавського голкіпера Олега Кітороаге. Другий гол також спорудили «мельники». За 10 секунд до закінчення першого тайму Шотурма, отримавши пас від Миколи Білоцерківця, завдав точного удару практично з тієї ж дистанції. Рахунок 3:0 зробили львівські «енергетики»: після удару Мар’яна Пелеха на добиванні вдало зіграв Тарас Кузь. Четвертий м’яч – результат ефектної «стінки» у виконанні Сергія Журби з «ХІТа» і «ураганівця» Артема Фаренюка. Гол «престижу» завдяки індивідуальним діям забив Сергій Ніколайчук, який спочатку розправився з Кузем, а потім і з дебютантом нашої збірної Олександром Суховим з «ХІТа».

Другий матч пройшов в одні ворота. Українці забили вдвічі більше м’ячів, поклавши п’яток ще до перерви. Перший гол виявився майже копією вівторкової комбінації Зварича і Шотурми. З тією лише різницею, що через добу партнери помінялися ролями, пас йшов не з ауту, а з кутового, в молдавській «рамці» стояв уже Олексій Капсамун, і на відміну від Кітороаге, він пропустив не на 5-й хвилині, а на 6-й.

Далі посипалося: Ігор Корсун вдало підставив ногу під удар Шотурми – 2:0. Фаренюк завершив комбінацію за участю Журби і Миколи Микитюка – 3:0. Зварич реалізував вихід один на один – 4:0. Після пострілу Сергія Малишка м’яч добив Фаренюк, який зрівнявся зі Зваричем і Шотурмою за кількістю дублів і голів – 5:0. У другому таймі до цього тріо бомбардирів приєднався і Кузь, який встиг забити свій третій в спарці гол за п’ять секунд до фінальної сирени. Вніс лепту в розгром суперника і Юрій Савенко. Голкіпер «Продексіма», що залишився «сухим», покарав молдаван за авантюру з п’ятим польовим, точно пробивши від воріт до воріт.

Джерело - Ігор БАЛАНЧИВ, sportarena.today

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.