Футзал в мире«Никарс»: в Латвии бессменный чемпион, в Европе завсегдатай, но статистЛьвовВизначилися переможці кубку Львова з футзалу «Золота Осінь-2017»Первая лига Запорізький "АРПІ" підписав чемпіона УкраїниБеларусьАндрей Толмач: «Ребята все понимают»ИспанияИспания. Голы, комбинации и сейвы 4-го тураФутзал в миреПортугалия. Лучшие голы 1-5 туровБеларусьБеларусь. 6-й тур: осечки лидеров и хет-трик Дениса МазногоЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 4: ничья в Киеве, фейерверк в Ровно и первая победа «Урагана»Запорожье«АРПИ Запорожье» выигрывает Суперкубок Запорожья по футзалу!ИталияКубок УЕФА: опасные «дельфины»Футзал в мире«Экономац»: охота за Финалом четырех Кубка УЕФА – когда, если не сейчас?Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 4. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 4: когда гости сильнее хозяев (обновляется)Детский футзалАлександр Каплун: «Не спортом единым»Кубок УкраиныКубок України. «Альтернатива» дебютує з перемоги і крокує далі (+ відео)Футзал в миреМурсийское дерби с камбеком: «Картахена» после перерыва отыгралась с 0:3Кубок Украины11.00 Кубок України. «Альтернатива» (Київ) – «Анреал-Аtrix» (Київ). LIVE!Еврокубки«Спортинг» – большой клуб, но без Кубка УЕФА великим не статьБроварыFutsal Master Cup 2017. Триумф броварского «Атлетика»ОдесскаяКубок Лиги Содружества: это GRANDиозно!

Валентин Сопільняк: «М'ясна Традиція» зараз знаходиться в процесі побудови

Головною футзальною подією найближчої суботи в Дніпрі стане фінальний поєдинок Кубку Дніпропетровської області, в якому зіграють «Катеринославхліб» та «М'ясна Традиція». Цей матч стане серйозним випробуванням для Валентина Сопільняка, досвідченого футзаліста, який тільки цього сезону почав набувати тренерського досвіду, коли восени очолив команду «М'ясна Традиція». Про свою команду, про її кадрову стратегію, амбіції та найближчі плани – в ексклюзивному інтерв’ю офіційному сайту Асоціації футзалу України головного тренера «М'ясної Традиції» Валентина Сопільняка.
 

- Наразі команда «М'ясна Традиція» є помітною фігурою в футзальному Дніпрі. А з чого все починалося?
- Команда «М'ясна Традиція» існує с 2007 року, а заснована вона завдяки зусиллям Романа Олександровича Гарбузова. Він завжди поруч з нами, завжди разом з командою, яка представляє м’ясопереробне підприємство, що випускає продукцію під однойменною торговою маркою. Знаю, що після свого заснування команда грала в багаточисленних турнірах, навіть в галузевих. Але грати на більш високому рівні керівництво загорілося для три роки тому. Команду очолив Дмитро Камеко, відомий в Україні футзаліст за виступами за різні команди. На протязі двох років він намагався сформувати колектив, що в нього досить успішно вийшло.

Але, коли Дмитрові надійшла пропозиція продовжити ігрову кар’єру в Білорусі, він її прийняв, тож головним тренером було призначено мене. Але я ще продовжую грати, тобто є граючим головним тренером.

- За часів Дмитра Камеко перемоги в турнірах були?
- Два попередніх роки «М'ясна Традиція» грала в дивізіоні «А» чемпіонату міста, і помітних результатів не було. Команда будувалася поступово і поетапно, але продовжувала йти своїм шляхом. «М'ясна Традиція» і зараз знаходиться в процесі побудови.

- Навколо кого будується гра «М'ясної Традиції»?
- До недавнього часу був симбіоз молодих та досвідчених гравців, але з часом прийшли до думки, що треба спиратися на молодих місцевих гравців. Команда постійно оновлюється, залучаємо по 1-2 молодих гравців. За кількістю маємо потужний склад з 16-ти гравців, в тому числі 3 голкіпери. Ми граємо в великій кількості турнірів, тож потрібно мати достатню кількість виконавців, щоб вистачало на три четвірки.

- За великої кількості турнірів на тренувальний процес час знаходите?
- Так, тричі на тиждень. Команда в нас непрофесіональна, є гравці, що мають постійну зайнятість на роботі. Хоча декілька гравців і мають невеличкі ставки.

- В чемпіонаті міста «М'ясна Традиція» тримається в середині турнірної таблиці дивізіону «А», а ось в свої групі Другої ліги ваша команда продовжує боротьбу за першу позицію. Як загалом оцінюєте свій виступ в Другій лізі?
- Перше за все, скажу, що в нас тільки позитивні враження від цього турніру, і він має право на подальше життя. Не можу поки казати про рівень команд в інших групах, але в нас він дуже сильний. Лише чотири команди, але всі рівні, амбіційні, зі своєю грою, в кожній є свої лідери з досвідом. Повністю задоволені ми суддівством, і тим, як проходить його інформаційне висвітлення. Ми вирішили спробувати свої сили в Другій лізі, тому що влітку минулого року в керівництва були думки про Першу лігу, але щось не склалося, тож заявитися в Другу лігу було цілком логічним.

Джерело - http://futsal.com.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.