КазахстанХади Ахмади – игрок «Байтерека»Первая лига Іван Скіцко: «Славута» хоче не просто грати у Parimatch Екстра-лізі, а й там ставити перед собою високі цілі»Вторая лигаДмитрий Клочко: «Не знаю, что со мной было бы сейчас, если бы я выпивал, как в молодости»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 11-го тураСборная УкраиныОприлюднено склад жіночої збірної України на НТЗ в УжгородіПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 14. Голевая серия Никиты МожейкоСборная УкраиныПідсумки 2021 року для жіночої національної збірної УкраїниПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!

Відбір до Євро-2022. Жіноча збірна України здобуває валідольну перемогу над Чехією

Жіноча збірна України здобула валідольну перемогу над чешками і зробила перший крок назустріч Євро-2022.

Фото: Павло Кубанов

Перший тайм був повністю за господарками, тобто українками попри те, що УЄФА формальним господарем матчу виставив Чехію. Українки повністю контролювали хід гри і переважали своїх суперниць у всіх компонентах гри. 

Підопічні Олега Шайтанова створили багато моментів і могли йти на перерву з більшою перевагою. Рахунок першої половини гри встановила Анна Шульга, яка зробила два індивідуальні голи. Підопічним Міхала Одегнала навіть важко було м’яч поконтролювати, не те, що провести яку-небудь пристойну атаку.

Після перерви сценарій гри не змінився. На 24-й хвилині Шульга додала до свого дубля гольовий асист на Гриценко – 0:3. Ніщо не віщувало біди і Олег Шайтанов почав випускати у другій четвірці Бурлаченко замість Кирильчук, а у воротах Сагайдачну змінила Кислова. 

Не встигла одна Вікторія замінити іншу, як хвилинку слави здобула габаритна Скалова. Вона впродовж 30 секунд двічі вигравала силову боротьбу у значно меншої за габаритами Шульги і зі спокійних 0:3 рахунок перетворився на нервові 2:3. 

Олег Шайтанов негайно взяв тайм-аут, але після цього гойдалки і нерви нікуди не зникли. Кислова здійснила декілька важливих порятунків після ударів Штурмової і Сокесси, а Сидоренко дальнім ударом нібито зняла напругу – 2:4, але це враження було оманливим.

Чешки за дві хвилини акуратно розіграли контратаку і Штурмова знову зменшила нашу перевагу до одного голу несильним, але дуже точним ударом в дальню «шістку» – 3:4. Після цього наш тренерський штаб повернув у ворота Сагайдачну.

«Блакитно-жовті» ще й заробили п’яте порушення і довелося грати акуратніше проти значно габаритніших чешок. 

Гра на нервах продовжувалася, але українки були гостріше. 

За 4 хвилини до кінця умовні господарки пішли ва-банк знявши воротарку, але Сидоренко майже одразу зуміла поцілити у порожні ворота – 3:5. Як виявилося потім, цей гол став вирішальним.

Чешки знову практично миттєво могли скоротити відставання до мінімуму, але Скалова з дабл-пенальті безхитрісно пробила по центру. До кінця матчу напруга не зменшувалася.

За 36 секунд до фінальної сирени Скалова, як і Шульга, до свого дубля записала гольову передачу, і Сокесса збільшила продажі «Валідолу» в українських аптеках – 4:5. 

На щастя, українкам вдалося витримати фінальний штурм підопічних Міхала Одегала і здобути таку важливу перемогу. Олег Шайтанов у післяматчевому коментарі сам же і наголосив, що буде серйозний розбір невпевненого другого тайму цього матчу. Сподіватимемося, що у наступних матчах наші дівчата зіграють зібраніше і витягнуть щасливий квиток на Євро.

Чехія – Україна 4:5 (0:2)
Голи:
Скалова 24'01'', 24'30'' (гп - Штурмова), Штурмова 29'02'' (гп - Копликова), Сокесса 39'24'' (гп - Скалова) – Шульга 8'05'', 17'43'' (гп - Дубицька), Гриценко 23'38'' (гп - Шульга), Сидоренко 27'01'' (гп - Кирильчук), 36'30''
Попередження: Гонкова 28'50'' – Форсюк 29'22''
На 36'41''Скалова (Чехія) не реалізувала дабл-пенальті (воротарка)
Чех.: Мартина Панушкова – Дениса Скалова, Тереза Гонкова, Люсі Плякова, Адела Штурмова  – Іва Одегналова, Габріела Шпичкова, Клара Сокесс, Маркета Копликова (к).
Запас: Катержина Бубелова (вр), Мартина Фолпрехтов, Міхаела Новотна.
Гол. тренер: Міхал Одегнал
Укр.: Вікторія Сагайдачна (Вікторія Кислова, 24, Вікторія Сагайдачна, 30) – Анна Шульга, Ксенія Гриценко, Ірина Дубицька, Юлія Форсюк (к) – Альона Кирильчук, Сніжана Воловенко, Анна Сидоренко, Софія Рубан – Ксенія Бурлаченко.
Запас: Анастасія Кліпаченко.
Гол. тренер: Олег Шайтанов
Загалом ударів: 23 – 43
У площину: 9 – 20
Повз: 8 – 12
Заблокованих: 6 – 11
Порушення: 5 – 8
 




 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.