БеларусьБеларусь. 2 тур. За себя и за братаБеларусьМихаил Грицына: «Гастро-тур – да, алко – нет!»ВетераныЮрий Надточий и Сергей Буймов: «Мы всегда болеем друг за друга»РоссияРоссия. Суперлига. 3 тур. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. «Дети капитана Ковальчика» громят «ИнБев/НПУ»Женский футзалКазахстан – Україна – 0:7. Післямова + ВІДЕО ИспанияИспания. Лучшие голы сезона-2017/18. РикардиньоЭкстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Тур 1. LIVE!Женский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Стали відомі всі учасники «Фіналу чотирьох»ВетераныАлександр Карнаушенко: «От полуфинала «Черное море» – «Шахтер» получил огромное удовольствие»Женский футзалЄвро-2019 з футзалу серед жіночих команд: Україна розгромила Казахстан і здобула путівку на ЄвроВетераныИгорь Ментюков: «Во время таких турниров чувствуешь себя молодым»Женский футзалЄвро-2019 серед жінок. Основний раунд. День 3. LIVE!ВетераныВетераны. День 4. ФиналыЖенский футзалЧемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Казахстан – Україна. АнонсПольшаПольша. Экстракласа. 1 тур. АнонсЭкстра-лигаЄвгеній Смоловик: "Готуємося до гри з "Соколом" в штатному режимі"РоссияАлександр Астафьев: «Задача – выйти в плей-офф»ЛьвовВолодимир Котович: Мрію зіграти за «Галицьку здобу» в Екстра-ЛізіКиевПрограмма кандидата на должность Председателя Федерации футзала города Киева

Всеукраїнський фінал АФЛУ-2018: думки учасників. Частина 1

Прес-служба АФЛУ поспілкувалася з представниками команд-учасниць
 
1.) Які сподівання були напередодні виїзду до Києва?
2.) За розкладом Всеукраїнського фіналу вам доводилось грати по дві гри щодня. Наскільки вдалося впоратися з таким фізичним навантаженням?
3.) Який би з проведених на турнірі матчів ви виділили і чому?
4.) Підсумуйте виступ своєї команди на турнірі.
5.) Що сподобалося і що не сподобалося на всеукраїнському фіналі у Києві?

Валерій Чернєв, президент «Альтернативи» (Київ)

1) Ми представляємо Київ на всіх всеукраїнських змаганнях, тому паркет спорткомплексу КПІ є нашою домашньою ареною. Відповідно і сподівання наші були не просто взяти участь, а перемогти у цих змаганнях.

2) «Альтернатива» за останні три тижні у всіх турнірах, в яких брала участь, зіграла 11 офіційних матчів, включаючи виїзд до Запоріжжя і півфінальну гру Кубка України з львівською «Енергією». Окрім цього продовжувався тренувальний процес. Команда планомірно підводилася до цього складного відрізку і у потрібний час змогла впоратися з фізичними навантаженнями.

3) Подібні турніри дуже швидкоплинні, тому важко зосередитися на чомусь конкретному і треба все розглядати комплексно. На перший план в таких випадках виходить не майстерність і не фізична витривалість, а психологія.

4) Якщо коротко підсумувати турнір, то гадаю, що нам не вистачило емоцій для того, щоб виграти його. Дуже багато емоцій хлопці віддали ставши вдруге чемпіонами Києва, потім незабутні відчуття після 1/2 фіналу Кубка України і лише крихти лишилися на цей турнір. Я і досі переконаний, що за всіх рівних показників, якщо зіграти повноцінні (по 40 хвилин «чистого» часу) матчі і за більш тривалий проміжок час (аналог чемпіонату, наприклад), то «Альтернатива» неодмінно б перемогла.

5) В цілому добре організований турнір з гарним медіависвіленням. До Києва приїхали майже всі команди, що свідчить про інтерес до всеукраїнського фіналу АФЛУ. З мінусів хочу відзначити недосконалу сітку турніру. Неправильно, коли майже всі команди виходять із групи. І найголовніший мінус, на мій погляд, це те, що грали турнір у будні (неділя залишилася не задіяною).

 

Сергій Голов і Святослав Самусь, президенти «Феміди-Старлайф» (Хмельницький)

1) Сподівань особливих не було, тому що на всеукраїнській фінал АФЛУ ми приїхали вперше. Перш за все хотіли побачити рівень суперників і спробувати власні сили. Враження у всієї команди прекрасні. Задоволені рівнем і організацією турніру.

2) Було важче ніж зазвичай і на другий день відчувалась втома, що і зіграло деяку роль у грі команди в 1/4 фіналу. Дві гри на добу впродовж двох днів - непросте випробовування! Але це новий досвід, який ми отримали, і будемо йти далі.

3) Виділити хочемо гру в 1/8 фіналу з ФК Тарасівка, тому що і ми, і наш суперник, зіграли в досить хороший футзал. Ми перемогли і ці емоції нічим не замінити. Тим більше, грали проти визнаних майстрів футзалу, тому для досвіду на майбутнє це був дуже корисний матч.

4) Виступ оцінюємо добре. Цілі, які ставили напередодні турніру, виконали. Апетит приходить під час їжі, тому на самому турнірі хотілось увійти вже до числа призерів. Але ті завдання, які ставили перед собою на початку всеукраїнського фіналу, ми виконали, тому повертаємось додому задоволеними.

5) Дуже сподобалась організація турніру і його висвітлення. Онлайн-трансляції, коментатори, статистика, огляди - все на високому рівні! Дякуємо організаторам.

Антон Алімов, президент «Колесо-Центр» (Запоріжжя)

1) Після того як оформили чемпіонство, команда в останніх іграх чемпіонату зменшила темп. Не виходило достукатися до хлопців, щоб продовжували грати на своєму рівні. Стики з бердянським «АЗМОЛом» показали, що у важливій грі вже важкувато себе налаштувати. Не применшуючи заслуг бердянської команди, вважаю, що у тому, що на виїзді ми зіграли 2:2, а вдома 1:1, винні ми самі. Виходячи з цього перспективи на всеукраїнський фінал АФЛУ вимальовувалися не найбільш райдужні. Чесно кажучи, на щось серйозне не розраховували.

2) Хлопцям дуже важко перебувати в такому режимі. З одного боку в нашому чемпіонаті половина людей на вихідні їздить по селах і грає по кілька ігор на день, але навантаження на всеукраїнсбкому фіналі не порівняти з іграми на район. Дві гри в такому темпі дуже важко даються, хоча у іншому випадку навряд чи такий турнір був би можливим. Людям проблематично викроїти зі свого графіка більше днів, та й витрати на проживання і харчування збільшаться.

3) Виділити хочу чвертьфінал. По-перше, гра, як-то кажуть, на жилах, а по-друге, виграна по пенальті, що по суті і зробило наш виступ досить успішним.

4) В продовження першого питання, хочу зазначити, що якщо в останніх турах чемпіонату, як і з «АЗМОЛом», було недоналаштування, то коли приїхали на цей турнір, стало зрозуміло що у присутніх тут команд немає проблем з самовіддачею. Дуже вдячний своїм хлопцям, вони виклалися по максимуму. Приємно спостерігати, коли команда бореться. Якщо тут у команд і був трохи різний рівень тактичної і технічної підготовки, то самовіддачею це все компенсувалося. Виступ, звичайно ж, успішний, хоча, мені здається, зовсім трохи не вистачило до фіналу.

5) Можливо через те, що ми поступилися у півфіналі, вважаю правильним, що матчу за 3-тє місце не було. Ми перед півфіналом втратили одного гравця, другий грав у півфіналі «на уколах» - навантаження і так більш ніж достатньо. Та й думаю, що обом командам приємно відвезти з собою додому трофей.

- Що думаєте з приводу того, що на всеукраїнському фіналі не було матчу за третє місце?
- Організовано все було дуже добре. У нас у Запоріжжі величезна проблема з суддівством. У тих матчах, що я бачив, арбітри відпрацювали дуже добре. Трохи «попливли» в півфіналі. У плані звітів, фото і відео теж все сподобалося. Для аматорської команди цей турнір схожий на Ліги чемпіонів. Отримали божевільні емоції і це незабутньо. Дуже хороший досвід для молодих гравців. Якраз в таких іграх стають мужиками. Все було здорово.

Григорій Ніченко, тренер «Амалтеї» (Херсон)

1) Було бажання спробувати свої сили у всеукраїнському фіналі АФЛУ.

2) Через кілька годин після поїздки у поїзді у нас почалася перша гра, а потім наступна. Потрібно зрозуміти, що часу на відновлення недостатньо.

3) Звісно ж, гру з маріупольським «Титаном», яку ми почали за упокій, а закінчили за здоров’я.

4) Виступили гідно, хоча могли б і краще.

5) Все сподобалося, претензій немає. Дякую організаторам.

Сергій Стебловський, граючий тренер «Щита» (Сєвєродонецьк, Луганська обл.)

1) Хотіли зайняти призове місце і гідно представити Луганщину на турнірі.

2) Напевне, не впоралися з таким навантаженням. Для нашої команди важко було грати по дві гри на день з урахуванням того, що за день до початку турніру ми зіграли чвертьфінальну гру  другої ліги чемпіонату України.

3) Кожен матч цікавий по своєму. Всі грали в якийсь свій стиль. Найбільше на турнірі запам'ятався матч 1/8 фіналу проти харківського «Viva cup».

4) Зіграли на турнірі гідно, бо принаймні по грі нікому не поступилися. Поступилися в рахунку, але більшу частину голів пропустили через свої помилки.

5) Власне кажучи, все сподобалося.

 

Євгеній Петраков, гравець «Технології» (Суми)

1) Відправляючись до столиці, ми, у першу чергу, хотіли випробувати свої сили у протистояннях з  представниками чемпіонатів інших регіонів України. Якихось конкретних задач на турнір, якщо чесно, не ставили. Ми чудово розуміли загальний рівень всеукраїнського фіналу АФЛУ, та, наприклад, тих же команд із Запоріжжя, Харкова і Києва, а тому розглядали змагання у площині подальшого розвитку власної команди. Можна сказати, що таким чином ми прагнули зробити ще один крок задля свого виходу з міського на всеукраїнський рівень. Через різні причини до Києва не поїхали 4-5 гравців основного складу, що також наклало свій відбиток на підсумок нашого виступу. Ми чудово розуміли, що однією четвіркою такі турніри не виграються.

2) Грати по два матчі на день дуже непросто. У такому випадку на перший план виходить базова функціональна підготовка, яка має закладатися ще на початку сезону. У більшості аматорських команд, якщо говорити відверто, її просто немає. Свою роль відіграло й те, що ми граємо ще й у другій лізі чемпіонату України, а тому за останній час у гравців накопичилася велика втома. Це, у підсумку, й відобразилося на якості нашої гри.

3) Завжди приємно виділяти ті матчі, які ти виграєш. У переможному поєдинку з досить сильною житомирською «Енергією» нам вдавалося майже все. Проте, у цій грі ми залишили багато сил, що не могло не відобразитися на нашій грі у подальшому. Це стало для нас гарним уроком. У майбутньому варто раціонально розподіляти свої сили на весь турнір.

4) Звісно, хотілося пройти далі. Більше того, можу сказати, що це було нам під силу. Але… Сталося так, як сталося. Певною мірою ми засмутилися, але для нас, як я вже казав раніше, це була своєрідна розвідка боєм. Сподіваюся, що у майбутньому будемо боротися за найвищі місця!

5) Дуже сподобався і, певною мірою, навіть здивував надзвичайно високий рівень інформаційного висвітлення та супроводу турніру. Дуже добре, що на іграх працювали арбітри рівня екстра-ліги - це дисциплінує. Що не сподобалося? Якихось конкретних негативних вражень немає. Хотілося б побажати, щоб за командами було якось закріплено роздягальні, щоб не бігати перед грою та у перерві зі своїми речами з одного кінця залу у інший. Але усе це насправді дрібниці.

 

Андрій Дрондель, президент «Орексіма» (Миколаїв)
1) Вся команда була налаштована на поїздку, щоб дізнатися свою силу на всеукраїнському фіналі АФЛУ.

2) Між матчами занадто маленькі паузи. Думаю, що якби був ще один зал, учасникам було б легше.

3) Для нас кожен матч був головним. Єдине, що не пощастило у матчі з «Viva cup» - могли забивати. Хоча сам матч і суперник були дуже  хороші.

4) Грою задоволені, а от результат міг бути кращим.

5) Усе сподобалось. Дякую усім організаторам і учасникам всеукраїнського фіналу АФЛУ.

Іван Загороднічок, адміністратор «Русин-О» (с. Розвадів, Львівська обл.)

1) Оскільки ми команда з району, то дуже хвилювалися перед грою з такими суперниками. Ми сподівалися зіграти максимально добре та показати себе на найвищому рівні.

2) Справді важко було грати по дві гри на день, враховуючи ще й те, що в нас було лише два гравця на заміні.

3) Особливо хочемо виділити матч з київською «Альтернативою». Хоч ми і програли, але все одно було цікаво грати з такою сильною командою. 

4) Наша команда зробила все можливе і дійшла до 1/8 фіналу. Для нас це теж велике досягнення.

5) Сподобалось, що все було організовано на найвищому рівні і гравці команд поводили себе з повагою один до одного. Недоліків не помітили.

Дмитро Тищук, граючий президент «Модерн Експо» (Верхньодніпровськ, Дніпропетровська обл.)

1) Ми знали куди їхали і  що нас чекає. Хотілося просто виглядати гідно та пристойно і отримати досвід у змаганнях такого рівня.

2) Було складно, адже наша команда по-справжньому аматорська і фізичне навантаження було неабияке. Проте всі команди були в рівних умовах.

3) Наш найкращий матч був проти «Альтернативи». Ми добре налаштувались. Ця команда була фаворитом, а тому стала хорошим подразником і всі свої найкращі якості ми продемонстрували саме у грі проти киян.

4) Виступ був невтішним - це щодо результату. Але хлопці вперше грали на такому рівні і проти таких суперників. Тому ми зрозуміли, що нам потрібно багато працювати і розвиватись, щоб на рівних змагатися з найкращими колективами країни. Гадаю, у нас все попереду.

5) Сподобалась організація, умови для команд, рівень висвітлення. А до негативу можна віднести те, що було мало уваги з боку киян. На трибунах переважно були лише самі учасники. Тому, на мій погляд, такі турніри треба проводити на периферії у більш провінційних містах, де футзалом не розпещені.

Прес-служба АФЛУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.