Чемпионат ЕвропыТарас Вонярха: «В нашей сборной нет лидера»БеларусьМаксим Літвінов залишає ХІТ і може продовжити кар'єру закордономЧемпионат ЕвропыЕвро-2018. Перед 1/2 финала. Анонс от UEFA.comЧемпионат ЕвропыЛосано не сыграет с КазахстаномПервая лига Яссин Эссаргини: «Всегда есть над чем работать»Чемпионат ЕвропыХосе Венансио Лопес: «Они не откажутся от своих принципов»ОдессаОдесса. ТОП-5 голов 12 тура Премьер-лиги 2017-18БеларусьБеларусь. 17-й тур: «сухой» матч Дегтяренко, дубль Можейко и первый гол ЛебедяЧемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Суперник показав над чим нам треба працювати»Евро-2018. Украина – Испания – 0:1. Обзор матча. 06.02.2018Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Португалия – Азербайджан – 8:1. Обзор матча. 06.02.2018ЖитомирЖитомир. 14 тур. "Енергія" відбірає очки у ФК "Атлет-Житомир"Экстра-лигаПавло Пічкуров став гравцем «Титана»Экстра-лигаНиколай Белоцерковец – в «Продэксиме»Экстра-лигаБогдан Свиридов: «Продэксим» развивается – для этого созданы все условия»Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Украина – Испания. Прогноз на матч чемпионата Европы. 06.02.2018ОдессаОдесса. Премьер-лига. 13 тур. «МКВ» выходит в лидерыХмельницкаяПреміум-ліга: у фіналі Кубку зіграють «Феміда-Старлайф» та «Тетра» (+ відео)ЛьвовскаяГранд-лига Львова: «Бастіон» вийшов у лідери (+ відео)Сборная УкраиныЗбірна України у жовтні зіграє зі збірною Франції

Збірна України у жовтні зіграє зі збірною Франції

 

Чемпіонат Європи в Любляні – це не тільки подія, наповнена поєдинками кращих збірних Старого світу, а і численні зустрічі офіційних представників як з країн, що беруть участь в Євро, так і з інших країн, які не змогли кваліфікуватися на цей турнір.

 

Однак, футзальне життя триває і вже зараз закладається фундамент міжнародного календаря наступного сезону. Президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, який очолює українську делегацію в Любляні, провів низку зустрічей з представниками інших керівних футзальних органів свої країн.

Ще до матчу з Португалією відбулась зустріч з керівником португальського футзалу Педру Діашем. У лютому національна жіноча збірна України здійснить виїзд до Португалії на два товариських матчі зі збірною цієї країни, яка є однією з провідних в Європі. Обидві зустрічі пройдуть на Азорських островах і частину витрат, пов’язаних з дальнім перельотом, візьме на себе португальська сторона. Окрім того, є бажання приїхати до України з боку тренерського штабу чоловічої збірної Португалії. Для того щоб прийняти цю пропозицію, потрібно остаточно узгодити її з головним тренером збірної України Олександром Косенком та вирішити питання з місцем проведенням матчів в Україні. Терміни, про які йшла домовленість щодо проведення двох матчів з Португалією – це початок грудня 2018 року.

Є бажання завітати до України і у збірної Сербії, яка в Любляні стала чвертьфіналістом Євро-2018. Керівники сербського футзалу навіть висловили бажання, щоб товариські матчі відбулися на заході нашої країни, щоб збірна мала змогу дістатися до місця проведення матчів автобусом. Не проти зіграти зі збірної України і збірна Фінляндії, від представників якої в АФУ вже є офіційне запрошення. Серед інших потенційних суперників збірної України в товариських матчах – збірна Нідерландів.

Втім, найбільша конкретика у перемовинах була досягнута з представниками Франції. Збірна цієї країни хоча і не змогла вийти з групи, але її гра запам’яталася і заслужила на повагу. Тож, найближчими днями до Асоціації футзалу України надійде лист з офіційним підтвердженням щодо згоди приїхати до України в жовтні.

- Збірна Франції – за своїм складом багатонаціональна, тож її гравці від природи мають чудові фізичні дані, координованість, атлетизм, незвичну для футзалу міць. Чимало гравців під 190 см та вище за зростом, тому вони не грають в футзал, до якого ми звикли. Тому для того, щоб відчути, що це таке, вважаю, що нашим гравцям буде дуже корисно зіграти проти збірної Франції. Останнім часом ми грали з «класичними» футзальними  збірними, а такі команди, як Франція чи Нідерланди, доводять своєю грою, що футзал у їхньому виконанні має право на життя, і може приносити результат, – зазначив президент Асоціації футзалу України Сергій Владико.

До речі, жовтень – це друге міжнародне вікно УЄФА, а загалом їх до кінця 2018 року заплановано три: у вересні, жовтні та на початку грудня. І всі вони будуть використані Асоціацією футзалу України для проведення матчів збірної України. Минулого року наша команда провела загалом 7 матчів, і це менше, ніж проводять провідні європейські країни, в яких кількість матчів на рік перевищує десяток. Тільки матчі національної збірної мають фіксовані дати, натомість інші збірні  проводяться свої поєдинки за домовленістю.

Важливо зазначити, що перемовини з усіма представниками національних асоціацій вже не обмежуються виключно темою головної чоловічої збірної. Розмова йде про всі напрямки в роботі: юнацькі команди U-17, U-19, жіночі збірні, спільна учать в турнірах, можливість запрошення клубних команд на передсезонні турніри в Україну, проведення спільних навчальних семінарів. Без винятку всі представники європейського футзалу з повагою ставляться до українського футзалу, знають його сильні сторони та гідний тактичний вишкіл.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.