Лига чемпионов УЕФАГригорий Иванов: «Хочется выйти в элитный раунд с первого места»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Основной раунд. День 2. LIVE!Лига чемпионов УЕФАФедір Пилипів: «Вболівальники «Урагану» – це шостий гравець команди»ПортугалияПортугалия-2021/22. Лучшие голы 4-го тураФутзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівРоссияАлександр Попов: «Мы уверены в своих силах»ИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений гол

Преміум-ліга: у фіналі Кубку зіграють «Феміда-Старлайф» та «Тетра» (+ відео)

 

Прес-служба АМФФХ підсумовує матчі-відповіді 1/2 фіналу Кубку

Першим фіналістом розіграшу Кубку стала «Феміда-Старлайф», яка і у матчі-відповіді 1/2 фіналу переграла «Helpix». Якщо в першій грі цих команд можна було спостерігати напружену боротьбу до останніх секунд, то у їх повторній битві інтриги не вийшло. Причиною тому не лише колосальні кадрові втрати «клітчатих», а й більш ніж переконлива гра «юристів», які забивши вже 2 м’ячі у ворота Восканяна в дебюті гри зробили більш ніж вагомий натяк на вихід у фінал. Відкрив рахунок у зустрічі Романюк, втіливши у гол силовий простріл з флангу, а через декілька секунд у обійми партнерів по команді поринув і Рибак. Бакалярик до кінця доборовся за м’яч біля кутового прапорця і у підкаті переправив його у напрямку Сергія, який вдотик з кількох метрів невідпорно пробив під поперечину – 0:2.

Далі «Феміда-Старлайф» віддала ініціативу супернику, але розпорядитися достойно цим «подарунком» підопічні Ігоря Глушка не могли. «Юристи» впевнено тримало свого суперника на безпечній дистанції, а «клітчаті» основну загрозу створювали хіба що за рахунок ударів з середніх дистанції. Після пострілу Муляра метрів з 12-ти Купчанко не без проблем ліквідував загрозу, а ось після підступного удару Мельника з гострого кута шкіряний снаряд просвистів у лічених сантиметрах над правою «дев’яткою» воріт номінальних гостей.

«Феміда-Старлайф» діяла з величезним «запасом» та неймовірною впевненістю у власних силах, і після перерви ще двічі змусила свого суперника розпочинати гру від центрального півкола, вдало розігравши стандартні положення. Спочатку Маковійчук влучно пробив під поперечку після передачі Рибака зі штрафного, довівши рахунок на табло до розгромного, а масну крапку у грі поставив Люблінський, виявившись найспритнішим після швидкого розіграшу ауту. Отже – 4:0 у другій грі та 7:2 за сумою двох матчів на користь «Феміди-Старлайф», якій дістається перша перепустка до фіналу.

 

Набагато драматичніше розвивалися події у другій півфінальній грі між «Тетрою»та «Хмельницькими делікатесами». Розпочали гру суперники доволі динамічно, а до забитих м’ячів справа дійшла вже на 7-ій хвилині. Скалій, вдало зігравши у відборі, відпасував на набігаючого паралельним курсом Ахмедова, який влучно пробивши у ліву «шістку», довів перевагу «Тетри» до комфортних «+3» за сумою двох матчів – 1:0.

Але «делікатесні» і не думали опускати руки, і вмить перехопивши ігрову ініціативу, перемістили епіцентр основних подій на половину свого суперника. Шевченко крутився у «рамці», неначе білка в колесі, врятувавши «синіх» від вірних голів після неприємних ударів від Ситника та Морочківського, але і він був безсилим на 22-ій хвилині, коли Глаз увінчав точним ударом по неймовірній траєкторії з досить гострого кута блискучий сольний прохід по флангу у власному ж виконанні – 1:1. Не пройшло і пару секунд, як Богдан, відгукнувшись на скидку Ситника з ауту та влучно пробивши вдотик у праву «шістку», подарував надію «делікатесним» – 1:2.

Підопічні Віктора Вербового продовжували наполегливо шукати свого щастя в атаці, і на 32-ій хвилині захист «Тетри» дав тріщину втретє у матчі. Наконечний, влучно пробивши у нижній кут після вишуканої стіночки із Глазом, зробив рахунок за сумою двох матчів рівним – 1:3. Далі на майданчику суперники билися не на життя, а на смерть, не шкодуючи один одного у численних ігрових жорстких «стиках», і як «Тетра», так і «Хмельницькі делікатеси» прагнули не доводити справу до нервової серії пенальті, однак свої моменти реалізувати не зуміли. Ахмедов, ефектним перекатом поклавши на паркет голкіпера, у завершальній стадії не зумів влучити у порожню ціль, а ось Шевченко у розкішному стрибку перевів на кутовий «мертвий» м’яч після потужного удару Ситника у верхній кут.

Отже – 3:1 на користь «Хмельницьких делікатесів» та 6:6 за сумою двох ігор, і доля другої путівки до фіналу вирішувалася у серії післяматчевих 6-ти метрових ударів. Її героєм став кіпер «Тетри», Сергій Шевченко, парирувавши два удари з «позначки», його колезі по амплуа, Назару Самчуку, подібне вдалося лише одного разу. Інші гравці свої спроби реалізували – 2:1 на користь «Тетри», яка таким чином вперше у своїй історії виходить до фіналу Кубку! Радості переможців після фінального свистка не було меж, так як і розпачу переможених.
Отже, у фіналі Кубку зустрінуться «Феміда-Старлайф» та «Тетра», і хто ж стане володарем почесного трофею вирішуватиметься за сумою двох фінальних ігор. Першу з них суперники проведуть у неділю, 11-ого лютого.

 

ТЕХНІЧНІ ДАНІ МАТЧІВ-ВІДПОВІДЕЙ 1/2 ФІНАЛУ КУБКУ
«Helpix» – «Феміда-Старлайф» – 0:4 (0:2)
Перший матч: 2:3
Арбітри: Болізюк, Осяк (обидва – Львів)
Голи: Романюк (3), Рибак (4), Маковійчук (35), Люблінський (46)
«Helpix»: Восканян, Мельник, Ліповуз, Рижук, Муляр, Худік, Шкрябець, Бабак, Бриндак, Гайдаш, Слободянюк, Семенчук
«Феміда-Старлайф»: Купчанко, Караім, Бойко, Романюк, Гончарук, Бродзянський, Люблінський, Маковійчук, Рибак, Бакалярик, Куляк, Ткачук
Попередження: Восканян (34), Семенчук (40), Ліповуз (42), Бриндак (53) – Романюк (37), Куляк (40)
 
«Тетра» – «Хмельницькі делікатеси» – 1:3 (1:2) пен. 2:1
Перший матч: 5:3
Арбітри: Болізюк, Осяк (обидва – Львів)
Голи: Ахмедов (7) – Глаз (22), Богдан (22), Наконечний (32)
«Тетра»: Шевченко, Скалій, Кузьмін, Смоляренко, Задерейко, Нужда, Диняк, Михальчук, Шляховий, Ахмедов
«Хмельницькі делікатеси»: Самчук, Сиворог, Ситник, Морочківський, Наконечний, Богдан, Жаріков, Глаз, Черкезов, Дячук, Акбар Нік
Попередження: Смоляренко (11), Ахмедов (15) – Наконечний (17), Черкезов (25)
Вилучення: Смоляренко (47, друге попередження)
Серія пенальті: 1:0 – Диняк, 1:1 – Богдан, 2:1 – Михальчук, 2:1 – Морочківський (воротар), 2:1 – Ахмедов (воротар), 2:1 – Черкезов (воротар)

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.