Казахстан«Кайрат» представил новичковУкраинаЧемпіонат Європи серед ВНЗ: команда ЧНУ ім. П. Могили посіла шосте місцеФутзал в миреRecord Masters Cup: стал известен календарь турнираБразилияЛучшие голы 12-го тура чемпионата Бразилии-2018ИспанияПако Седано будет работать в Федерации футбола ИспанииЖенский футзалНовости украинского женского трансферного рынкаУкраинаДмитро Іванов: «Після матчу з "Шахтарем" зателефонував Геннадій Лисенчук і перепитав чи ми дійсно перемогли»ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Риос Реноваблес Сарагоса» и «Аспиль Видаль Рибера Наварра»РоссияБесик Зоидзе: «Ромуло – именно тот футболист, который был нам нужен»Экстра-лигаКлаудиньо: "В «Продэксиме» готов выкладываться максимально"Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ЗВО: «чорноморські могилянці» розгромно поступились іспанцям Экстра-лигаМикола Дурбан став вільним агентом Первая лига Офіційно: Денис Зеленкевич гратиме у «Візі-Втормі» УкраинаСергею Караченцеву нужна помощь!ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Осасуна Магна» и «Пальма Футзал»ИспанияФедерико Видаль – новый главный тренер сборной ИспанииТурниры«Чорне море» – переможець Odessa Open Cup-2018!Экстра-лигаМихаил Волянюк: «Рад, что снова буду представлять цвета «Продэксима»Футзал в миреЧемпіонат Європи серед ВНЗ: студентам ЧНУ ім. П. Могили вдалося переграти Університет МюнстераИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. «Эль Посо Мурсия» и «Хаэн Параисо Интериор»

Epicentr Brovary Open Cup: «Епіцентра К3» рівніший за інших

У Києві пройшов традиційний турнір Epicentr Brovary Open Cup

Ось і відгримів 6-й Epicentr Brovary Open Cup, який цими вихідними проходив на виїзді у Києві. Столиці довелося приймати гостей вдруге за історію проведення турніру і цього разу причина більш ніж вагома, адже саме у Броварах збірна України зараз готується до старту на чемпіонаті Європи.
Порівняно з минулими турнірами, через незалежні від організаторів обставини, кількість учасників зменшилася до шести, але, з іншого боку, це привело до того, що жодна з команд не випадала із загальної картини. Клас команд-учасників був дуже високий, що у своїх інтерв’ю відзначали і самі гравці та тренери. Зайвий раз це доводить те, що з 11 матчів лише два завершились не в нічию або з перевагою у більш ніж в один м’яч. Це свідчить про рівність суперників і запеклу боротьбу у кожній грі.

Сенсацією можна було б назвати останнє місце столичного «Епіцентра К2». Хоча, з іншого боку, склад учасників настільки сильний, що навіть якби на місце «других» підставити будь-яку іншу
команду, це теж виглядало б несподівано. «Епіцентр К6» за кадровим потенціалом теж не мав би перебувати на передостанньому місці, але порядок б’є клас, що й показав груповий турнір.
 
Кожного разу ми згадуємо постійного учасника броварського турніру харківський «Епіцентр К Салтівка», який попри мінімальний кадровий ресурс завжди показує хороший результат. Цього разу лише серія пенальті у матчі за 3-тє місце з «Епіцентром К44» залишила представників Першої столиці без нагород. Що ж до самих господарів, то їхній молодій команді спортивного нахабства не позичати в чому відчувається вправна тренерська рука Станіслава Гончаренка. Лише досвіду і холоднокровності в певних моментах забракло броварчанам, щоб пройти у півфіналі іменитий «Епіцентр К3». Підопічні Олега Шайтанова на турнірі діяли за принципом «прийшов, побачив, переміг» і довели справою звання одного із фаворитів.

Одеському «Епіцентру К Таїрова» довелося долати труднощі при добиранні до кінцевої точки призначення, однак це не завадило підопічним Віталія Сурича продемонструвати яскравий комбінаційний футзал. Можливо, у фінальному матчі «таїровці» зарано почали ризикувати і тому в ньому відбувся єдиний розгром на турнірі, однак в їхньому класі сумніватися не доводиться.
По звершенні турніру були визначені лауреати індивідуальних нагород. Забігаючи наперед скажемо, що як не старався Дмитро Долгов, але цього разу йому не вдалося вп’яте поспіль стати найкращим бомбардиром турніру. Отже, лауреати такі:

Найкращий гравець – Юрій Лоскутов («Епіцентр К Таїрова», Одеса)

Найкращий воротар – Сергій Тимошенко («Епіцентр К3», Київ)

Найкращий бомбардир  - Денис Сандецький(«Епіцентр К3», Київ) – 7 голів в 5 матчах


Ну а ми традиційно представимо декілька номінацій від себе.

Диво турніру

Гол Івана Іванюка на останній секунді матчу за 3-тє місце. У футзалі, як і у житті, інколи трапляються дива і це одне із них. Іван за 11 секунд до кінця матчу не реалізував вигідний шанс і, здавалося, що це і був фінальний акорд поєдинку, однак за час, що залишився Іван встиг вибігти на ударну позицію і подарувати це диво своїй команді та її уболівальникам. Після цього окрилені броварчани перемогли у серії пенальті і здобули бронзові нагороди. 

Гол турніру

Другий гол Ярослава Заворотного у фінальному матчі. Гравець «Епіцентру К3» класно приклався до м’яча з льоту з 9-ти метрів і увігнав круглого у ближню «дев’ятку».

Порятунок турніру

Юрій Балашев у першому таймі матчу за Кубок Престижу. Воротар «Епіцентру К2» ногою відбив добивання Андрія Пунька з 2-х метрів. Дива реації, що ще сказати. 

Матч турніру

Півфінал «Епіцентр К3» (Київ) – «Епіцентр К44» (Бровари) 2:2 (4:3 по пен.). Головний фаворит із зіграним досвідченим зірковим складом протистояв молодій команді. За певних обставин саме броварчани могли виходити у фінал, але не змогли втримати свою перевагу, не змогли матеріалізувати в гол гру у більшості і, у підсумку, програли у серії пенальті. Навіть здалося, що цей матч для киян вийшов складнішим за сам фінал.






Андрій Гулій, прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.