Футзал в миреМурсийское дерби с камбеком: «Картахена» после перерыва отыгралась с 0:3Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 4: ничья в Киеве, фейерверк в Ровно и первая победа «Урагана»Кубок УкраиныКубок України. «Альтернатива» дебютує з перемоги і крокує даліЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 4: когда гости сильнее хозяев (обновляется)Кубок Украины11.00 Кубок України. «Альтернатива» (Київ) – «Анреал-Аtrix» (Київ). LIVE!Еврокубки«Спортинг» – большой клуб, но без Кубка УЕФА великим не статьЭкстра-лигаЭкстра-лига. Тур 4. LIVE!КиевКиев. Futsal Masters Cup 2017 Альтернатива (Киев) - Атлетик (Бровары) 1:3ОдесскаяКубок Лиги Содружества: это GRANDиозно!Экстра-лигаНе футзал, а огонь: ХИТ и «Продэксим» выдали классическую боевую ничьюКубок УкраиныКубок України. «Альтернатива» (Київ) – «Анреал-Аtrix» (Київ). АнонсЖенский футзалОновлений чемпіонат України з футзалу: полтавки стартують матчем з донеччанкамиПервая лига "Віза-Вторма" обіграла "Епіцентр К10" у товариській грі Экстра-лигаВалерій Директоренко: Поєдинки з Титаном завжди були важкими, але налаштовані на перемогуКиевСборная КПИ - победитель VII турнира по футзалу «МЕМОРИАЛ ЛЕОНИДА МАТЬКОВА» (+Видео)КазахстанОлег Солодовник: «Думаю, доказали, что в последней игре прошлого сезона не случайно обыграли „Кайрат“»Ассоциация футзала УкраиныПіслямова - 3. огляд окремих ігрових епізодів матчів 3 туру Екстра-ліги + ВІДЕОХерсонОткуда берутся клубы Экстра-лиги или "Как вы играли. "Продэксим".Польша20.15 Польша. Экстракласа. 2 тур. "Рекорд" (Бельско-Бяла) – "Погонь 04" (Щецин). LIVE!Львов«Золота Осінь-2017»: анонс вирішальних матчів

Склад "Продексіма" поповнив ще один бразилець з грузинським паспортом

Склад діючого чемпіона Екстра-ліги поповнив ще один грузинський бразилець Фумаса. Фумаса виступає на позиції «стовпа» і, як і його співвітчизник Роніньо, переїхав в Україну з чемпіонату Кіпру, де взяв чемпіонство разом з «Анортосісом». 
 

Свіжоспечений «мельник» добре відомий в Україні перш за все своїми виступами у складі донецького «Шахтаря» і у його класі сумніватися не доводиться. Питання полягає лише у тому, чи не запізно здійснено цей трансфер, адже той же Роніньо принаймні встиг пройти передсезонну підготовку разом з командою.

Родріго Андрей Сілва Сантос або ж просто Фумаса народився 22 вересня 1985 року у Сан-Паулу (Бразилія). Після виступів за низку бразильських клубів нападник майже перед самим початком 2007 року опинився в російському клубі «ТТГ-Ява» (Югорськ). Однак закріпитися бразилець не зміг і наприкінці квітня залишив югорський клуб. Першу половину сезону 2007/08 «стовп» відіграв за грузинську «Іберію Стар», у складі якої дебютував у розіграші Кубка УЄФА. На початку 2008 року Фумаса приміряв форму донецького «Шахтаря», де і провів наступні 2,5 сезони. За цей час встиг виграти чемпіонат України, «наколотити» більше 50 голів суперникам «гірників» і запам’ятатися спробою перейти у футбол у луганську «Зорю». Після цього бразилець повернувся в «Іберію Стар», з якою здобув титул чемпіона Грузії сезону 2010/11.


Наступні три сезони Фумаса провів у казахському «Кайраті» (Алмати) і їх сміливо можна назвати найбільш вдалими у його кар’єрі. Разом з алматинським клубом бразилець виграв Кубок УЄФА, Кубок Єременка, а також по три рази чемпіонат і Кубок Казахстана, а також став найкращим бомбардиром «Фіналу чотирьох» тріумфального для казахів Кубка УЄФА. Бразилець був одним із лідерів «Кайрата» і на піку кар’єри вирішив повторно спробувати свої сили у Росії. Втім, як і першого разу, спроба виявилася провальною. Сезон 2014/15 у російських «Митищах» нападник явно волів би забути. Він отримав важку травму і довго відновлювався, але навіть коли був абсолютно здоровий, то нічого не показував на ігровому майданчику. З доробком у 13 матчів і 1 гол в Суперлізі Фумаса розпрощався з російським чемпіонатом і літом 2015 року перейшов у амбіційний англійський «Баку Юнайтед». Однак, нещастя почали переслідувати уродженця Сан-Паулу і тут. Майже одразу після його приходу від фінансування клубу відмовився головний спонсор і бразилець оперативно перебрався в угорський «Раба ЕТО». Проте у клубі з Дьйора у нападника щось не заладилося із президентом. Через це він зіграв лише 5 матчів (ЧУ 1/1. КУ ½. КУЄФА 3/2). Через це другу половину сезону він у латвійському «Нікарсі», де нагадав про себе колишнього (ЧЛ 10/9, КЛ 2/6, Кубок Єременка 3/1). Попри такий успіх у Балтії бразилець повернувся на батьківщину у «Жарагуа футзал», де виступав у чемпіонаті штату. Свої чотири голи «стовп» забив і з чистою совістю на початку 2017 року підсилив кіпрський «Анортосіс», якому і допоміг вперше у його історії здобути звання чемпіона Кіпру.

Загалом у Кубку УЄФА Фумаса награв 30 матчів, в яких розписався у воротах суперників 27 разів. Крім того, він провів два матчі за збірну Грузії у плей-оф за потрапляння на Євро-2018 проти Румунії.

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.