Юношеский футзалЕкстра-ліга (U-16)-2017/18: в першому колі залишилося зіграти два матчіЧеркассыЧеркаси. Екстра-ліга. 6-й тур: лідери грають внічиюРоссияРоссия. Суперлига. 14-й тур. LIVE!Италия"Аква&Сапоне" проиграл в Песаро, "Лупаренсе" тут же вышел в лидеры Серии АИспанияИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 19-го тураИспанияДождь футзалу помеха: в Примере один матч играли два дня в двух городахПервая лига Первая лига. Группа «Восток». 6 тур: три передачи Алексея МоторногоКубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Матчи 13-14 января: «блицкриг» Мануйленко и сюрприз от «Viva Cup»Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. LIVE!Экстра-лигаАндрій Федюк: «На моїй кар’єрі багато хто ставив хрест»Экстра-лигаВалерій Легчанов: "Запрошую вболівальників на другий кубковий матч з «Соколом»"ЖитомирФК “Атлет-Житомир” громить “Медик” й повертає собі лідерство у вищій лізіМихайло Соколовський: "Все вирішить лише останній тур чемпіонату Житомира"Кубок УкраиныКубок Украины. 1/8 финала. Матчи 12 января: четвертая молодость Сергея ЧепорнюкаЭкстра-лигаРоман Ковальчик: «Свого часу міг очолити збірну Польщі»Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Анонс-3: будут ли сюрпризы там, где их не ждут?Сборная УкраиныГеннадий Лисенчук. Часть 2. «Могли участвовать и в олимпийских играх»РовноДенис Пашкевич: «На Рівненщині гостро стоїть проблема нестачі залів»ОдессаВиктор Дрозд: «Больше спорта – меньше политики!»Кубок УкраиныКубок Украины-2017/18. 1/8 финала. Анонс-2: киевский экзамен Карлоса Барбозы

Юнацька Екстра-ліга (U-16): думки учасників про турнір

 

Вже сьогодні стартує чемпіонат України серед юнацьких команд (U-16) Юнацька Екстра-ліга. Прес-служба Асоціації футзалу поспілкувалася з представниками команд-учасниць щодо початку новоствореного турніру.

Андрій Консевич, тренер МФК «Футзал-Дніпро» (м. Дніпро):

«Це чудовий продукт для дітей та для розвитку футзалу загалом. Буде зіграно дуже багато матчів. Як на мене, подібних аналогів ще не було. Щодо формату, то нині він є оптимальним. Перший сезон стане чудовою нагодою, щоб його протестувати. Нашим завданням є прогрес молодих футзалістів. У цьому турнірі зібрали найкращі команди. Всі хочуть боротися за медалі. Ми також прагнутимемо до перемоги у кожному матчі».

Андрій Мозеров, тренер «ДЮСШ №4» (м. Рівне):

«Надзвичайно позитивно ставлюся до створення цього проекту. Для дітей він стане можливістю проводити багато матчів. Є календар за яким ми можемо вибудовувати підготовку до матчів. Головний плюс полягає у тому, що є такі змагання і ми беремо у них участь. Спарені ігри – важливий момент з економічної точки зору. Нам все одно треба було їздити у ті самі міста. Ми проводили по одній зустрічі і витрачали майже ті самі кошти. Наше завдання полягає у тому, щоб хлопці розвивалися, зростали як особистості. Щодо результату, ми не можемо ставити завдань. Команда є новою. Основна частина – хлопці 2004 р.н. У кожні грі ми викладатимемося на повну, але, повторюся, головне – це розвиток».
 

 

Ігор Черненко, тренер-викладач «ТЕМП-ЗАЕС-Продексім» (м. Енергодар, Запорізька область):

«Чудово ставлюся до такого впровадження. Надзвичайний проект та сам задум. Сильні команди. Думаю, все пройде вдало і перший млинець не буде глевким. Є спонсори. До того ж турнір матиме висвітлення у ЗМІ. Турнір ще не почався, а вже можна побачити призначення арбітрів на матчі. Для нас проект є доволі дорогим. Команді потрібно подолати більше тисячі кілометрів, щоб дістатися до Львова та Івано-Франківська. Але це того вартуватиме. Я вбачаю у цьому, передусім, популяризацію футзалу на місцях. Енергодар не має представництва у Першій або Другій лігах. Тож, якраз ЮЕЛ сприятиме розвитку цього виду спорту у нашому місті. Команда створена здебільшого з хлопців 2003/04 р.н. Найважливішим завданням для нас буде отримання нового досвіду. Також розглядаємо ЮЕЛ як чудову можливість підготуватися до Чемпіонату України (U-15)».

Володимир Слободян, тренер «Академія НФК «Ураган» (м. Івано-Франківськ):

«По-перше, - це щось нове для дітей. У такому форматі нам ще не доводилося грати. Принаймні, за ті 15 років, які я працюю у футзалі. Спарені тури конкретно визначать, яка команда сильніша. Якщо хтось з суперників перемагає у двох матчах поспіль – жодних питань виникати не може. Для хлопців змагання стануть чудовим шансом отримати новий досвід. 28 матчів – це більше, ніж в Екстра-лізі. Для молодих юнаків вони точно підуть на користь. «Академія НФК «Ураган» ставить перед собою серйозні завдання. Хочемо здобувати якомога більшу кількість перемог та фінішувати у призовій зоні. Окрім того, нашою метою є підготовка кадрів для команди «Ураган-2-КФВ» та Юнацької збірної».

Олександр Каплун, тренер ФСК «Іллічівець» (м. Чорноморськ, Одеська область):

«Це чудова ідея. Вона була запропонована давно. Добре, що зараз вдалося її втілити. Нині розіграш проводитиметься в одній віковій категорії – U-16. Мені хотілося, щоб їх було декілька. Формат змагань обговорювався представниками всіх клубів і ми прийшли до єдиного рішення. Грати спарені тури було нашою пропозицією. У майбутньому до формату можна буде вносити зміни. Наприклад, додати стадію плей-оф. Ми проводили зустрічі з багатьма суперниками, тож, знайомі з ними. Наша команда є доволі молодою (хлопці 13-14 років). Спочатку буде важко, а далі будемо дивитися. Безперечно, хочемо піднятися у таблиці якомога вище».

Василь Симонов, спортивний директор Збірної команди Харківської області (м. Харків):

«Чудовий турнір. Однак, на моє переконання, варто було не ламати вікові категорії, а робити турнір у серед команд U-17. Для першого року формат є оптимальним. 8 команд. 28 поєдинків. Головне – вдало почати, а далі вже можна буде вносити якісь корективи. Харків – футзальне місто. У нас завжди було багато талановитої молоді. Хочемо боротися за призи. Команда зовсім нова. Вона зібралася 1,5 місяця тому. Будемо багато працювати і, сподіваюся, додаватимемо від матчу до матчу».

Назарій Станкевич, спортивний директор ДЮСШ «Енергія- Інтер Футзал» (м. Львів):

«Таких змагань не було за всю українську футзальну історію. Підібралися дуже сильні суперники. Це найкращі дитячо-юнацькі школи нашої країни. Найважливіше, що турнір стане чудовим шансом для молоді проявити себе на цьому рівні і потрапити у дорослий футзал. Хочеться, щоб турнір закріпив свої позиції і пройшов вдало. Будемо сподіватися, що наступного року він розширюватиметься у плані вікових категорій. До формату змагань ми, однозначно, бажали б додати стадію плей-оф. Від цього вони б стали більш цікавими. Втім, потрібно розуміти, що командам немає куди подітися від економічної складової. Учасники оцінили всі «за» і «проти» та вирішили цьогоріч відмовитися від стадії плей-оф. Головне – кількість поєдинків. 28 матчів на такому рівні з позитивного боку вплинуть на майстерність гравців. СК «Енергія» є триразовим чемпіоном України серед команд Екстра-ліги. Тому і перед нами стоять максимальні завдання. Боротимемося за чемпіонство». 

P.SТренер ДЮСШ «Спортлідер+» (м. Хмельницький) від коментарів відмовився.

Прес-служба Асоціації футзалу України

P.S. Мнение Виталия Розпаченюка можно прочитать здесь

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.