ХмельницкийНайкращі голи тижня у Преміум-лізі 2017-2018 (1/8 та 1/4 фіналів Кубку)Экстра-лига«Цифры знают все»: первое поражение ХИТа и разные «подвиги» СвиридовыхИспанияЖаль, что нет тай-брейка: боевые 6:6 "Мовистар Интера" и "Осасуны Магна"Экстра-лига16-й тур Экстра-лиги: лидер меняется, интрига остаетсяЧемпионат ЕвропыПредварительная заявка сборной Украины на Евро-2018Экстра-лигаФутзалисты запорожского «АРПИ» дали бой лидеру Экстра-лигиИталия19.30. Италия. 16-й тур. Каме Доссон – Пескара С5. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 16: четыре секунды Ланко, реванш «Энергии» и победа «Титана»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаВіталій Дзюба – найкращий гравець грудняРовенскаяРівне. Газовики зміцнюють позиціїКиевВища ліга Києва: на екваторіВолынскаяВолинь. Діди Морози проти Снігуроньок!Наші за кордоном: Хурсов, Юнаков, Доманський та Когут залишили «Борисов-900»Экстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 15КиевВ Киеве открыли 2018 футзальный год Рождественским кубкомЭкстра-лигаАлексей Фетько: «Хочешь выиграть Кубок – должен обыгрывать всех»ВинницкаяФутбольний Тиждень 277 від 02.01.2018Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 16-го тура: главная интрига – в Ровно и ХерсонеЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 15. Лучшие голы, комбинации и сейвы

Віталій Розпаченюк: «Чекаємо старту юнацької Екстра-ліги»

У нинішньому сезоні вперше буде проводитися Екстра-ліга серед 16-річних. У турнірі візьме участь вісім команд, які зіграють між собою в чотири кола. Особливість турніру полягає в тому, що кожен тур буде спареним. Таким чином, кожна команда зіграє 28 ігор. Візьме участь в Екстра-лізі (U-16) і команда СК «Сокіл» – «Сокіл-2». Про те, як проходить підготовка до старту в цьому турнірі, прес-службі клубу розповів старший тренер «Сокола-2» Віталій Розпаченюк.

 Віталію Ігоровичу, зовсім скоро «Сокіл-2» почне сезон. Розкажіть про підготовку команди до турніру.
– У цьому сезоні ми зіграємо в двох турнірах – за традицією, візьмемо участь в Чемпіонаті (Кубку) хмельницької Преміум-ліги і Екстра-лізі (U-16). Участь в Преміум-лізі буде носити допоміжний характер – в цих змаганнях у нас буде можливість поекспериментувати, спробувати себе в іграх з дорослими гравцями, дати можливість пограти тим, хто не завжди потрапляє до складу.

 Уже відомий склад учасників і календар турніру?
– Так, всі вісім команди підтвердили свою участь, оприлюднений календар і ми знаємо, що в першому турі зіграємо з ДЮСШ-4 з Рівного.

 Чи є серед суперників незнайомі команди?
– Дитячий футзал в Україні – це досить невеликий світ, в якому всі один одного знають, тому за великим рахунком, ми всі добре знайомі, вже грали в попередні роки. Цікаво щороку змагатися і спостерігати за тим, як прогресує твоя команда і команди суперників.

 Якщо можна, кілька слів про інші команди-учасниці. «Енергія-Інтер-Футзал»?
– Львівська команда. У львів’ян багаті футзальні традиції, тому команди з цього міста завжди амбітні і претендують на найвищі місця. Тренує цю команду Назар Станкевич, який завжди ставить максимальні завдання. У минулому сезоні його команда цього віку посіла третє місце, і, напевно, Назар хоче в цьому сезоні змінити «бронзу» на «золото».

 «Футзал-Дніпро»?
– Дніпровська команда. Тренує її Андрій Консевич, ми добре знайомі, спілкуємося. Андрій в минулому сезоні тренував збірну Східної конференції. Він теж максималіст і напевно буде націлювати свою команду на призові місця. Взагалі скажу, що, розповідаючи про суперників, буду повторюватися, тому що зібралася дуже пристойна компанія, і слабких суперників не бачу зовсім.

 Що скажете про свого першого суперника  ДЮСШ № 4 (Рівне)?
– Наскільки мені відомо, основу команди складуть гравці 2004 року народження, які в минулому сезоні стали чемпіонами країни. Звичайно, їм буде складніше через те, що грати будуть гравці більш молодшого віку, але вони напевно підсиляться гравцями відповідного віку і я вважаю, що точно не будуть аутсайдерами. Тренер команди Андрій Мозеров (він же тренер збірної України 2004-05 р.н.) працює в МФК «Кардинал-Рівне», тісно спілкується з Сергієм Піддубним, так що ДЮСШ № 4 – непростий суперник.

 Збірна Харківської області?
– Це нова команда, нічого про неї не знаю. Нещодавно прочитав, що готувати її будуть Віталій Чернишов і Юрій Кобзар, авторитетні у футзальному світі люди. Харківський регіон, як і львівський, має багаті традиції, тому я думаю, що і команда буде хороша.

 Команда з гучною назвою  «Темп-ЗАЕС-Продексім»?
– Назва сама по собі не грає. Але цю команду тренує Ігор Іванович Черненко, відома в українському дитячому футзалі людина, що виховала багато гравців для команд майстрів – Сильченка, Литвиненка, Шпигаря, Савенка, Бакінського та інших. Думаю, що буде організована, бойова команда, з якою цікаво помірятися силами. А приставка «Продексім» означає, що чемпіон країни допомагає «Темпу-ЗАЕС», і це радує і додатково мотивує одночасно.

 «Іллічівець» (Чорноморськ)?
– Теж міцна команда. В останніх кількох змаганнях ми не перетиналися. Дуже хочеться зустрітися з «Іллічівцем», який тренує старший тренер збірної України 2001-02 рр.н. Олександр Каплун.

 І останній суперник  Академія НФК «Ураган».
– Більш ніж відомий бренд. «Ураган» точно додатково представляти не треба – кваліфіковані тренери, хороша база, багаті традиції. Більш ніж серйозний суперник. Цю команду тренує, наскільки я знаю, Володимир Салій.

 Так, дійсно, слабких суперників немає. Можемо сміливо говорити про те, що в Екстра-лізі (U-16) представлені найкращі команди країни цього віку, найкращі школи країни зі своїми традиціями і амбіціями.
– Саме так. Думаю, що кожен тур буде по-своєму цікавий. Ми всі дуже чекаємо старту юнацької Екстра-ліги.

Прес-служба СК «Сокіл»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.