Женский футзалЧемпіонат України серед жінок. Вища ліга. «IMS-НУХТ» (Київ) – «ПЗМС» (Полтава). LIVE!Первая лига 17.30. Первая лига-2017/18. 2 этап. 6 тур. МКВ – АРПИ Запорижжя. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 3. День 2. LIVE!РоссияРоссия. Суперлига. 20-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 3. День 1. LIVE!Экстра-лигаДмитро Камеко залишає "Титан"РоссияСергей Денисов: «Плей-офф – это совсем другой мир!»Казахстан«Его часто недооценивали». Семь лет Алешандре в «Кайрате»Футзал в миреКубок Либертадорес. 1/4 финала. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 3. Накануне. Часть 2КазахстанАлешандре и Эдуардо покидают «Кайрат»Экстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 25ИспанияГлавный тренер сборной Аргентины возглавит гранда ПримерыИталияFinita la регулярный чемпионат Серии А: названы все пары 1/4 финалаДетский футзалДЮСШ-11 – обладатель Кубка Одессы среди детей 2006-07 г.р.Экстра-лигаВиктор Бакум: «Игрок атаки имеет преимущество первого хода»ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 3. Накануне. Часть 1ВетераныСергей Ткаченко: «Первое чемпионство подарило самые яркие эмоции»РоссияВладимир Разуванов: «Постараюсь в плей-офф забивать чаще»Женский футзалСвітлана Синишин: «Сподіваюсь, АФЛ і надалі розвиватиме жіночий футзал»

"Альтаїр" - чемпіон Черкаської області з футзалу!

Сьогодні у Черкасах фінішував футзальний сезон. "Альтаїр" у видовищному стилі переграв "Шарм" й став новим чемпіоном! 

Одна Родина – Дніпро 4 : 1 (2 : 0)
Голи: Пономаренко (2), Марченко, Головко - Бреус.
Попередження: Марченко.




У першому півфіналі зустрілися перша й четверта команди чемпіонату. Втім, по складу, "Дніпро" ніяк не відповідав статусу андердога в цьому матчі. Саме підопічні Тараса Коломійця більше контролювали м’яч, вели гру. "Одна Родина", очікувано, грала без свого лідера, Антона Вакуленка. Дняпряни ж були мобілізованими на цей матч, весь матч відбігали Калініч і Бреус, яким пізніше ще грати у чемпіонаті області. З огляду на склад, думалося, що "Родині" буде вкрай складно у цьому матчі, але команда Юрія Криштопа серйозно підійшла на цей матч. Колектив у синій формі знає свої сильні та слабкі сторони й грав від захисту. Віддавши ініціативу суперникові, гравці "Родини" раз-по-раз знаходили свої моменти. Й ще в середині тайму швидка контратака завершується влучним ударом від Руслана Пономаренка - 1 : 0. Дніпряни напружилися й з новими силами помчали в атаку. Свої моменти мав Дмитро Проценко, кілька разів пробивав Передерій, але пробити воротаря суперника вони не могли. Гравці "Однієї Родини" чітко та зібрано діяли на своїй половині майданчика, зустрічаючи своїх гравців, граючи кожний з кожним. А впевненість у захисті додавала сил команді й в атаці. Як наслідок, до перерви команда подвоїла свою перевагу.

З плином часу другого тайму, футболісти "Дніпра" все збільшували темп, але лідери команди помилялися вкрай часто. Нервовість накладала свій відбиток на грі команди, чим поступово почали користуватися футболісти "Родини". Так у середині тйму команда, зусиллями Пономаренка робить рахунок 3 : 0! До честі "Дніпра", команда зібралася й зуміла відквитати один гол. За 5 хвилин до завершення дніпряни неабияк притиснули суперника до воріт. Швидкий темп, обіграші, удари, але у складний момент "Родина" встояла й забила ще раз. Четвертий гол, цього разу від Головка, практично поховав шанси "Дніпра" на фінал. Команда спробувала розіграти п’ятого, та марно. У підсумку 4 : 1, "Одна Родина" переконливо крокує у фінал, а амбітний "Дніпро" завершує чемпіонат із бронзою.

Олександр Діденко, президент "Однієї Родини":



Тарас Коломієць, тренер "Дніпра":



Ураган – Черкасигаз 4 : 2 (1 : 2)
Голи: Сухостат (2), Кубрушко (2) - Дєдов, Андрійченко. 




Футболісти "Урагану" проявили більше терпіння й заслужено перемогли. Старт матчу був цілком за командою з Кривоносівки. Швидко, зусиллями Кубрушка, команда повела в рахунку. Надалі гравці "Урагану" більше контролювали м’яч, проте "газівники" поступово вирівняли гру. Команда перейшла у контрнаступ та не лише відігралася, а й вийшла вперед. Швидкі атаки команди своїми ударами замикали Дєдов та Андрійченко.

Поступаючись 1 : 2, "ураганівці" почали нервувати. На старті другого тайму в команди багато чого не виходило. Втім, як тільки команда заспокоїла гру, рахунок швидко змінився. Буквально за кожний м’яч боровся Владислав Петришин, атаки команди розганяв Сухостат. Як наслідок, поступово "Ураган" прибрав ініціативу до своїх рук та відігрався. Після цього футболісти "Урагану" почали ловити суперника на помилках. Вже "газівники" нервували й стали пропускати численні атаки від "Урагану". Тому блискавична комбінація від Петришина й Кубрушка завершилася влучним пострілом останнього - 3 : 2. На цьому гравцям "Черкасигазу" потрібно було відігруватися. Футболісти у строкатій формі помчали атаку, але надмірне кваплення зіграло з командою злий жарт. Численні обрізки, помилки, не точні удари лише зіпсували гру команди. А на останок, не обачний розіграш п’ятого призвів до голу в пусті ворота. 4 : 2, "Ураган" витерпів і попрямував до фіналу.

Олег Литвинов, гравець "Урагану":



Роман Бобков, гравець "Черкасигазу":



Альтаїр - Цетус 2 : 1 (1 : 0)
Голи: Голуб, Чуднов - Остапчук.
Попередження: Удовика - Дєєв, Остапчук, Скорняков Є.




Матч - окраса півфіналів. Підсилений зірками "Альтаїр" проти непоступливого "Цетусу". Валерій Замятін, В’ячеслав Чуднов, Сергій Акунін та компанія проти простого черкаського колективу. "Цетус" цього сезону не справляв про себе враження, як про команду-претендента на чемпіонство. Але "Цетус" кожного сезону демонструє, що може на рівних грати із насиченими на легіонерів-зірок командами. Так сталося і цього разу. Вчорашні гравці Екстра-ліги у складі "Альтаїра" провели впевнений поєдинок, команда контролювала гру, вправно катала м’яч. Вражало переміщення гравців, не було зайвих рухів. Натомість "Цетус" вразив своєю чіткою та зібраною грою. Кожен гравець команди був мотивований зіграти проти сильного суперника на максимумі своїх можливостей.

З перших хвилин футболісти "Цетусу" зосередилися на захисті, намагаючись знайти свій момент та використати його. Драбівчани атакували, але пробити щільні редути черкасців було вкрай складно, але не неможливо. Ще в середині тайму Владислав Голуб після обіграшу із зірковими партнерами відкриває рахунок. "Цетус" продовжив грати у свій футзал, проте чим далі, тим більше зосереджувався на контратаках.

Поступаючись в рахунку, вже в другому таймі команда перербрала ініціативу до себе й почала розігрувати свої атаки. Досвідчена черкаська команда також може похвалитися гарними футзальними комбінаціями. Але команда забила за рахунок своєї волі до перемоги. У середині другого тайму драбівчани завозилися біля своїх воріт, Олександр Остапчук перехопив м’яч та, вичекавши паузу, елегантно підсік м’яч через Маценка - 1 : 1. Трибуни вибухнули оваціями.

Побачивши, що із професіоналами цілком можна грати, на хвилі свого успіху, гравці "Цетусу" додали обертів. У команди почали виникати моменти. Проте "Альтаїр" також збільшував темп. Гра пішла на зустрічних курсах і кожна з команд мала шанси забити. У "Цетусу" за три хвилини до кінця Боглан Щерба поцілив у поперечку, після того чудову контратаку своїм не вдалим ударом марнує Дєєв. У "Альтаїра" ж супершанс після скидки від Чуднова мав Животенко, але його гармата поцілила у поперечку. За такого видовища час матчу непомітно зпливав. І гра йшла до помилки. За іронією долю помилилися черкаські футболісти. Провести весь матч на межі концентрації футболісти не зуміли й обрізалися біля чужих воріт. Замятін-Якунін-Чуднов хутко підхопили м’яч і як по підручнику розіграли вихід три в два. Результативний удар на рахунку В’ячеслава Чуднова. 2 : 1, "Альтаїр" у фіналі, а "Цетус" програє з гордо піднятою головою.

Орлін Стайков, гравець "Альтаїра":



Богдан Щерба, гравець "Цетусу":




Шарм – Енергія 3 : 2 (0 : 1) 
Голи: Мачульський, Александров, Кучер, Трандафілов (аг) - Бреус.
Попередження: Гопка, Мачульський, Кучер - Чуприна В.



Не матч, а справжня битва. Два досвідчених черкаських колективи у черговий раз зустрілися між собою. Цей матч не здивував. Кожен із суперників грав у притаманному для себе стилі. Футболісти "Енергії" з перших хвилин сіли у захист, намагаючись знайти своє на контратаках. Чинні чемпіони неабияк поламали голову із захистом суперника. Першими рахунок відкрили підопічні Ігоря Чуприни. Після 10-ти хвилин позиційної боротьби гравці "Шарму" таки обрізалися, за що Денис Бреус покарав їх своїм забігом та черговим голом. Пропустивши, "парфумери" і не думали збавляти темп, команда й далі тримала м’яч й розігрувала атаки. Але атакувальні потуги команди розбивалися об щільний захист "енергетиків".

Давати слабину редути команди ставали лише у другому таймі. Поступово гравці "Шарм" перейшли на половину поля суперника і врешті досягнули свого. Якісний удар із розіграшу ауту вдався Мачульському - 1 : 1. Капітан "Шарму" неабияк зрадів цьому голу, адже вразити такий захист не так і просто. Втім вже в наступній атаці футболісти у червоному знову припускаються помилки, "Енергія" з допомогою суперника виходить вперед. Слід зазначити, що на ворота "Шарму" сьогодні став зовсім не звичний гравець. Один із лідерів команди в атаці, Олег Гопка сьогодні боронив рамку своєї команди. І досить переконливо.

Пропустивши другий гол, футболісти "Шарму" неабияк завелися й до кінця гри чіплялися за кожен м’яч. Насичений на стики, в’язкий матч сягнув апогею наприкінці. Відчайдушна боротьба на кожному клаптику паркету збільшувала інтригу. І врешті, наприкінці гри більшість єдиноборств вигравали гравці "Шарму". Чи то "Енергія" підсіла, чи то футболістам "Шарму" більше поталанило. Але за три хвилини до кінця чинні чемпіони забили два, практично ідентичних голи. Віктор Александров та Дмитро Кучер своїми дальніми ударами двічі вразили ворота суперника й забезпечили команді перемогу. Часу відігратися в "Енергії" було вдосталь, але гравці "Шарму" втримали переможний результат.

Олег Гопка, гравець "Шарму":



В’ячеслав Чуприна, гравець "Енергії":




Ветерани 50+:
Зоря (Умань) – Хімік (Черкаси) 1 : 1 (3 : 2 6-метрові удари)
Голи: Стаднік - Штихар.

 
Вікторія (Черкаси) – Дека (Черкаси) 0 : 0 (2 : 0 6-метрові удари)

Ветерани 40+: Авангард (Монастирище) – Дахнівка (Черкаси) 3 : 0 (2 : 0)
Голи: Бондар В., Москвичов (2).

 
Хімік (Черкаси) – Зоря (Умань) 3 : 2 (1 : 1)
Голи: Солопіченко (2), Усаковський Ю. - Карнаушенко, Дегтярьов.


ФІНАЛ – ветерани 50+
Зорія (Умань) - Вікторія (Черкаси) 2 : 2 (2 : 3 6-метрові удари)
Голи: Прокопенко, Субота - Ковбаса, Піскун.



 
У головному матчі чемпіонату серед ветеранів 50+ обидві команди не відпускали одна одну більш ніж на один м’яч. Чинний чемпіон області та України, "Вікторія" сьогодні продемонструвала не найкращу гру, команда була далеко не в повному складі. Попри це, у фінальному матчі саме черкаські футболісти контролювали гру й першими відкрили рахунок. Але гості з Умані не знітилися під тиском титулованого суперника й до кінця тайму відігралися. А на старті другої половини гри взагалі вийшли вперед. Гравці "Вікторії" не встигли як слід понерувати, швидко зрівнявши рахунок. Рівна гра протрималася до фінального свистка. І "Вікторія" і "Зоря" вдруге сьогодні вийшли пробивати 6-метрові удари. І знову клас "Вікторії" приніс команді перемогу. 3 : 2 по 6-метровим і "Вікторія" знову чемпіон!
 
ФІНАЛ – ветерани 40+
Авангард (Монастирище) - Хімік (Черкаси) 3 : 0 (2 : 0)

Голи: Бондар, Москвичов, Буянов.



Зірковий десант прибув і в чемпіонат області серед ветеранів 40+. За монастирищенський "Авангард" сьогодні грали титуловані футзалісти Сергій Москвичов та Валентин Бондар. Власне ці гравці стали лідерами "Авангарду", який спокійно переграв "Дахнівку", а потім у фіналі був сильнішим за "Хімік". Минулого сезону черкаська команда була чемпіоном області й у півфіналі стала кривдником монастирищенців, але цьогоріч "авангардійці" цілком реваншувалися. Команда з дального району області повністю домінувала над суперником, ще в першому таймі лідируючи в рахунку в два м’ячі. "Хіміки", зусиллями братів Усаковських намагалися відігратися, команда мала свої моменти, однак "Авангард" сьогодні був сильнішим і заслужено переміг.

Одна Родина - Ураган 5 : 1 (1 : 0)
Голи: Агарін (3), Головко, Пономаренко - Петришин. 




"Одна Родина" значно грамотніше провела цей матч і цілком заслужено перемогла. Сьогодні команда Юрія Криштопа довела, що навіть без Антона Вакуленка може грати на найвищому рівні та досягати результату. У фінальному матчі зійшлися дві дійсно найкращі команди. Гравці "Родини" з перших хвилин прибрали ініціативу, команда більше володіла м’ячем та атакувала. Тому швидкий гол від Микити Агаріна не був несподіванкою. "Ураганівці" трималися на рівних, завдяки Роману Сухостату та Владиславу Петришину команда проводила свої контратаки, ці двоє мали кілька гарних шансів забити, та не судилося.

У другому таймі гравці "Родини" поступово нарощували, була помітна свіжість у цих гравців. Хоча півфінальні матчі були складними для обох суперників, футболісти "Однієї Родини" зберегли більше сил. Справжнім лідером фіналу став Агарін. Після не результативного півфіналу, 9-ка "Родини" провів вражаючий фінальний поєдинок. Микита ще до середини другого тайму відзначився дублем. Свій гол забив і Головко - 3 : 0. За таких умов "Ураган" змушений був ризикувати. Як наслідок, ще за 9 хвилин до кінця команда почала розігрувати п’ятого. І досить швидко відіграла один гол. Але після того, обрізка від Безгуби завершилася черговим голом від Агаріна. До кінця гри футболісти "Однієї Родини" забили ще один м’яч, вже у пусті ворота. У підсумку 5 : 1, "Одна Родина" - заслужений чемпіон Черкас.

Юрій Криштоп, тренер "Однієї Родини": 
"Найкращі враження від фіналу. Дякую суперникові на гру. Добре, що ми у фіналі зустрілися з "Ураганом". Ми з багатьма гравцями цієї команди товаришуємо, відпочиваємо сім’ями, тому вдвічі приємніше помірятися силами з таким колективом. При тому, що протягмо чемпіонату і наша команда і "Ураган" демонстрували організований, змістовний футбол. Як із "Урагану" було помітно, що це команда, так і з нашого боку. Сама назва про це говорить - "Одна Родина", вона повинна залишатися всюди однією родиною як на полі, так і в житті. Дуже дякую своїм хлопцям за цей матч, вони виклалися. І ми, і суперник віддали багато сил у півфіналах, тому фінал був складним. Я задоволений грою, задоволений чемпіоном. Із 11-ти ігор регулярного чемпіонату, ми виграли 10. Я не пам’ятаю, щоб у Черкаській області були такі результати. Ми провели чудовий сезон.
Хочу висловити подяку президенту торгової марки "Одна Родина" Діденко Сергію Миколайовичу. Завдяки таким людям у нашій області процвітає футбол на високому рівні. Велика подяка від команди за можливість грати у справжній футбол".

Олег Литвинов, гравець "Урагану": 
"Важкий матч, важкий фінал. Десь не вистачило нам свіжості. Дякую суперникові за гру, дійсно, "Одна Родина" заслужила перемогти сьогодні. У нас багато чого не виходило, десь не змогли перебудуватися, десь помилялися. Складна гра для нас. Ми поступилися, але сезон можна назвати вдалим для нас. Ми задоволені. Стартуючи в чемпіонаті без завдань, ми поступово додавали й дійшли до фіналу. Рівень чемпіонату високий, є певні нюанси в організації, проте загалом враження хороші".


 
Шарм - Альтаїр 2 : 7 (1 : 2) 
Голи: Ткаченко, Трандафілов - Замятін, Чуднов (2), Голуб, Раковський (2), Дмитренко. 
Попередження: Чуднов. 
Вилучення: Трандафілов. 


У головному матчі зустрілися також найкращі команди. Чинний чемпіон, "Шарм" проти команди, котра фінішувала другою у регулярному сезоні, "Альтаїра". Попри статус чемпіона та лідера цього сезону, "Шарм" у якості андердога підходив у цьому матчі. Зрозуміло, адже у складі їхніх суперників грали вже не один раз згадані Замятін, Чуднов та Якунін. Фінал - став третім матчем для Чуднова і Якуніна у чемпіонаті Черкаської області, Замятін зіграв вдруге. І, слід зазначити, що у цьому матчі це тріо зіграло найпереконливіше. Сьогодні вони продемонстрували свої можливості та принесли команді заслужене чемпіонство. Але повернемо хронологію викладу.

"Альтаїр" з перших хвилин зайняв центр поля. Перша четвірка контролювала хід гри, "легіонери" комбінували між собою, їм не погано підігравав Голуб. Команда поступово вишукувала слабкі місця в обороні суперника. Гравці "Шарму" свідомо віддали драбівчанам ініціативу, намагаючись знайти своє у контратаках. Вся надія була на швидких Ткаченка та Трандафілова, але їм мало, що вдавалося. Натомість зірки "Альтаїра" поступово знаходили все більше вільних зон у захисті суперника, як наслідок після 10-ти хвилин гри Валерій Замятін після розіграшу кутового відкриває рахунок. Через кілька миттєвостей потому гравці "Альтаїра" подвоюють рахунок. Але кінцівка тайму була за гравцями "Шарму", своїм пострілом Ткаченко відквитав один гол.

Хотілося, щоб "Шарм" продовжив боротьбу і в другому таймі, але чим далі, тим складніше було черкасцям. Надто багато сил віддали "парфумери" у півфіналі проти "Енергії". Натоміть драбівчани на хвилі успіху почали ловити суперника на контратаках. Так поступово перевага "Альтаїра" почала збільшуватися. Свої голи забили і Якунін з Чудновим. Ще одна відповідь від Трандафілова ніби повернула інтригу, але, заспокоївшись, футболісти драбівської команди поступово дотиснули суперника. Не витримали нерви у згаданого Трандафілова, який за фол, а потім і суперечки з арбітром був вилучений. За трохи більше ніж дві хвилини чинні чемпіони лишилися в меншості. Титуловані футболісти "Альтаїра" вирішили протримати весь цей час м’яч на своїй половині майданчика, але вболівальники погнали команду вперед. Як підсумок, до кінця гри рахунок став розгромним. 7 : 2, яскрава перемога "Альтаїра".

Чемпіонат Черкаської області завершено, і драбівський клуб готується до всеукраїнського фіналу. 27-29-го березня "Альтаїр" вирушає до Запоріжжя, де побореться за звання чемпіона України серед аматорських команд.

Сергій Мачульський, гравець "Шарму":



В’ячеслав Чуднов, гравець "Альтаїра": 



Після фінального матчу відбулося масштабне нагородження учасників, переможців та призерів обох футзальних чемпіонатів. Відзнаки та подяки отримали президенти та гравці усіх команд чемпіонату Черкас та області з футзалу. Також були відзначені діячі, котрі зробили вагомий внесок у розвиток футзалу. Нагороджували тріумфаторів відомий футболіст Іван Яремчук, голова Асоціації футзалу області, Юрій Гончаров, заступник голови Асоціації футзалу області, Сергій Підлісний.

Джерело - cherkassy-sport.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.