Экстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»Лига чемпионов УЕФАДенис Абышев: «Абрамовичу дали карточку ни за что»Лига чемпионов УЕФАИван Милованов: «Выправили ситуацию после перерыва»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. INTER (Донецьк) – Бастіон (Львів). Анонс

Андрій Сімка: «Хочу здобути Кубок України з «Візою-Втормою»

Екс-гравець збірної України Андрій Сімка – про майбутні матчі проти свого колишнього клубу, свій новий шлях та футзальну мрію і про улюблену "сімку"

Екс-гравець збірної України Андрій Сімка продовжує ігрову кар'єру в рідному Івано-Франківську, де вже встиг відзначитися дебютним голом за "Візу-Вторму" у Першій лізі. Про майбутні матчі проти свого колишнього клубу, про свій новий шлях та футзальну мрію, про улюблену "сімку" на спині  розповідає досвідчений – екс-"ураганівець" Андрій Сімка якому незабаром виповниться 35 років.

– Вітаємо з дебютним голом за "Візу-Вторму" і загалом у Першій лізі! Як пройшла адаптація у новій команді? 
– Дякую за привітання! З адаптацією проблем взагалі жодних не виникло. На першому тренуванні ніби нічого не змінилось, окрім назви команди. Рідне місто, всі знайомі обличчя, хороший мікроклімат у команді. Так що, все гаразд!

– Для тебе, як і для більшості екс-"драконів" "Ураган" вже став історією. Чи будуть принциповими кубкові матчі попереднього етапу проти "Урагану-2-КФВ"?
– Звичайно, що пройдений шлях з "Ураганом" залишиться в пам’яті на все життя. Але для мене це – вже історія... На даний момент я – гравець "Візи-Вторми", тож свій новий шлях розпочинаю саме тут, і гадаю, він буде не менш цікавий! А щодо принциповості матчів з "Ураганом", то для нас кожен матч є принциповим і важливим, адже перед командою поставлені максимальні завдання.

– Напевне, більшості екс-"ураганівців", які зараз захищають кольори "Візи-Вторми", хотілося б у Кубку зійтися зі своєю колишньою командою?
– Однозначно, що у кубковому розіграші, етап за етапом – рано чи пізно на шляху попадеться команда Екстра-ліги. Звісно, було б цікаво зустрітись з "Ураганом". Це була б перша зустріч франківських команд в офіційних матчах. Гадаю, у манежі Коледжу фізвихованння був би аншлаг. І тим самим ми би повернули зацікавленість глядачів, яких з кожним роком тільки меншає. Але про це ще поки можна мріяти, адже попереду – матчі чемпіонату Першої ліги і попереднього етапу Кубку України.

– Чи слідкуєш за матчами Екстра-ліги і виступами колишніх партнерів по команді? Кого міг би відзначити?
– Так, звичайно! Стараюсь не пропускати тури чемпіонату України. Якщо не виходить подивитись матчі в онлайні, то усі хайлайти обов'язково дивлюся. Як завжди, на високому рівні поєдинки проводить Петро Шотурма, недаремно його визнали кращим гравцем вересня. З інших екс-"ураганівців" досить непогано виглядають Ігор Корсун та Мар'ян Пелех.

– Минулого року тобі доводилося виступати за дублерів "Урагану" у Першій лізі, ти навіть забив два голи у ворота "мануфактурників". Як можеш оцінити нинішній рівень Екстра-ліги і Першої ліги?
– З кожним роком рівень Екстра-ліги зростає. З'являються нові команди, нові обличчя. "Продексім" запрошує бразильців, які в свою чергу додають певну родзинку в наш чемпіонат. Сподіваюся, що незабаром Екстра-ліги може повернутися на свій колишній рівень.
Щодо Першої ліги, то приємно, що цього сезону на старт вийшли 10 команд, а сам чемпіонат обіцяє бути дуже цікавим. Звичайно, що є багато факторів, в яких команди Екстра-ліги за рівнем переважають Першу лігу. Однак, вважаю, що все таки є десь 2-3 першолігові команди, які би точно не загубились в найсильнішому дивізіоні України.

– Хто є фаворитами Першої ліги? Які суперники будуть конкурентами "Візи-Вторми" у боротьбі за найвищі місця?
– Про певних фаворитів зараз важко щось конкретно сказати, адже деякі команди зіграли по два матчі, а інші
 всього по одному... Хоча, певні висновки зі стартових результатів вже зробити можна. Точно можна сказати про те, що боротьбу за найвищі місця будуть вести 4-5 команд, які добре укомплектовані. Попереду  довга турнірна дистанція, тож хотілося, щоб до фінішу дійшли усі учасники Першої ліги.

– Які завдання ставиш перед собою у новому сезоні – у Першій лізі та Кубку України? 
– Чесно кажучи, в якій лізі ти б не грав, і скільки б років тобі не було, перемагати завжди приємно, тому завдання одне
 допомогти команді здобувати турнірні очки, а з перемогами прийдуть і трофеї! Не так важливо – хто забив гол чи віддав результативну передачу, головне – загальний результат команди. Тож будемо крок за крок йти до поставленої мети!

– Яка мрія у гравця з незмінним 7-им номером на футболці? І чи доводилося грати під іншим номером?
– Щодо мрій, то з роками вони не зменшуються. Звісно, можна помріяти і про Кубок УЄФА... В Україні я поки ще не вигравав національний Кубок, який хотілося б здобути разом у новій команді!

А щодо "сімки" на спині... П'ять років тому я дебютував у національній збірній України. Тоді у Харкові проти угорців вийшов на майданчик під 2-им номером, оскільки то була єдина футболка, яка відповідала моїм параметрам (посміхається). То були ігри плей-оф за вихід на чемпіонат Європи. Ці матчі й досі згадую з особливою приємністю, тим більше, якщо вдалося своїми голами допомогти нашій команді перемогти!

– Андрій Сімка й надалі виходитиме на паркет в рідному місті, але у футболці "Візи-Вторми". Твої побажання вболівальникам?
– Дуже приємно, що на першому матчі нового сезону на трибунах було чимало глядачів. На разі команда "Віза-Вторма" – на шляху становлення, тож нам як ніколи потрібна ваша підтримка. Я вірю в те, що у команди буде і свій фан-сектор. Тільки разом ми зможемо здобувати нові перемоги і підніматися до футзальних вершин!
 
Джерело –
Футзальний клуб "Віза-Вторма"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.