БеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Чемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022ИталияИталия-2020/21. Тур 26. Все по местамЭкстра-лигаВизначено дати бронзової серії Favbet Екстра-ліги між «Енергією» і «ХІТом»Футзал в миреЛіга чемпіонів УЄФА 2020/21: статистичні підсумкиБразилияМаноэл Тобиас: «Думаю, я величайший игрок всех времен»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА-2020/21. Второй трофей для лиссабонцевФутзал в миреЧемпионат КОНКАКАФ-2021. LIVE!ПольшаКубок Польши-2020/21. Финал. LIVE!

Favbet Екстра-ліга 2020/2021. Плей-оф. 1/4 фіналу. Квартет крокує дружно в ряд

Чотири перші команди за підсумками чемпіонату пройшли у півфінал серії плей-оф Favbet Екстра-ліги сезону 2020/21


Фото: ФК ІнБев

Favbet Екстра-ліга 2020/2021. Плей-офф. 1/4 фіналу.

Станіслав Гончаренко в своєму останньому інтерв’ю однією фразою підбив підсумки чвертьфінальних серій Favbet Екстра-ліги, причому ще перед їхнім стартом: «Аж надто впадає в око різниця між першою четвіркою команд та іншими». 

Несподіванок не сталося за винятком першого матчу у Житомирі. «ХІТ» ударно розпочав і повів у рахунку, але після вилучення Євгена Сірого гра у «кабельників» чомусь зовсім розклеїлася, ще й Олександр Сухов не виручив в трьох голах із чотирьох пропущених. Але на наступний день підопічні Олега Лук’яненка дуже впевнено взяли своє. Однак воротарська лінія столичної команда поки що виглядає найменш стабільною з усього квартету півфіналістів. «Пивовари» зазнали шостої розгромної поразки у сезоні (чемпіонат+Кубок), що й підбила підсумки їхнього виступу, який можна порівняти з американськими гірками.

«Ураган» здобув аж восьму розгромну перемогу у сезоні (чемпіонат+Кубок) і не залишив харків’янам навіть натяків на можливість перемогти. Підопічні Романа Перадзе намагалися переломити хід гри за рахунок використання п’ятого польового і навіть трохи полоскотали нерви своїм опонентам, але тривало це лише 2 хвилини – до п’ятого пропущеного м’яча. Шукати сатисфакції «монолітівці» будуть у півфіналі Кубку України.

«Суми» і «Кардинал-Рівне» вдома, звісно, нав’язали боротьбу суперникам, але цього виявилося недостатньо, щоб «взяти» хоча б одну гру в серії. Для рівнян сезон, який поставив більше запитань, ніж дав відповідей, завершено, а сумчани тепер готуватимуться до домашнього фіналу чотирьох Кубку України.

9 березня

14.00. «Моноліт-Viva Cup» (Харків) – «Ураган» (Івано-Франківськ)  3:8 (0:4)
Рахунок в серії: 0:3
Арбітри: А. Ноєв (Запоріжжя), Д. Дудка (Обухів), Д. Чумак (Харків)

Голи: Д. Бондар (34), Васильєв (35), Овсянніков (39) - Кордоба (3, 37), Абакшин (16, 16), Лебідь (19), Микитюк (28), Фаренюк (36), Радевич (38).
"Ураган": Кардаш (Левандівський) – Микитюк (к), Кордоба, Фаренюк, Радевич – Швед, Абакшин, Лебідь, Шеремета – Онуфрак, Масевич, Завертаний – Колток (в) . Головний тренер: Максим Павленко.
"Моноліт-VC": Бутов (Положій, 28) – Терентьєв, Д. Бондар, Овсянніков, Масленіков – Рибак (к), Головень, Пугач, Зміївський, Васильєв, Моспан, Сорокін. Головний тренер: Роман Перадзе.
Попередження: Положій (38) - Кордоба (30)
Вилучення: Рибак (30).

У третій грі чвертьфінальної серії "дракони" вирішили не відкладати справу у довгий ящик і вже на 3-ій хвилині відкрили лік голам. Фаренюк відкинув на вільного Кордобу - м'яч після удару останнього обстукав дві стійки і "затріпотів" у сітці. Харків'яни відповіли дальнім ударом від Пугача і вже Кардаш відвів загрозу від власних воріт. Далі інціатива перейшла до гостей, які будь-що намагались подвоїти перевагу у зустірчі, але ні Фаренюку, ні Лебедю, ні Абакшину з Шереметою не вдалось змінити рахунок на табло. Все ж на 16-ій хвилині "дракони" були винагороджені за старання. Спочатку Абакшин у два дотики обробив передачу від Шеремети, а за кілька секунд наш голеадор прицільним ударом у нижній кут довів рахунок до 3:0. 

"Моноліт" відповів двома гострими випадами, та якщо удар Терентьєва прийняла на себе стійка, то ближню дуель у Пугача виграв Кардаш. Все ж останнє слово у першому таймі було за гостями. Лебідь потужним ударом зі штрафного забив четвертий м'яч "Урагану" у зустрічі - 4:0.

Після відпочинку малюнок гри особливо не змінився - "Ураган" атакував, "Моноліт" оборонявся і лише відчайдушні дії Бутова і Ко врятували після випадів Радевича, Фаренюка та Кордоби. Відсунути небезпеку від власних воріт команді Романа Перадзе вдалось лише після виходу Моспана у воротарській футболці. І ледь не скоротили відставання, коли Терентьєв дальнім ударом струсонув поперечку воріт франківців. 

На 28-ій хвилині Микитюк покарав харків'ян за невдалу гру у штучній більшості, катнувши "круглого" зі своєї частини майданчика у порожні ворота - 5:0. Після пропущеного голу нерви здали у капітана харків'ян Рибака, який дуже грубо зіграв проти Радевича за що справедливо побачив перед собою червоне "світло" і достроково відправився у роздягальню. Харків'яни героїчно відборонялись у меншості і після двох штрафних хвилин Моспан знову вийшов у статусі п'ятого польового. Цього разу господарям протягом короткого терміну вдалось двічі вразити ворота франківців зусиллями Бондаря та Васильєва - 5:2. Далі "Ураган" зумів погасити атакувальний запал харків'ян, відзначившись тричі протягом трьох хвилин. Постарались Фаренюк, Кордоба та Радевич - 8:2. Все, на що спромігся "Моноліт" це забити третій м'яч, коли цілі досягнув дальній удар Овсяннікова - 8:3, "Ураган" крокує до півфіналу Favbet Екстра-ліги.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"




20 березня

12.00. «ІнБев» (Житомир) – «ХІТ» (Київ) 4:2
Рахунок в серії: 1:2
Арбітри: С. Ключник (Миколаїв), В. Дзюра (Рівне), О. Макаренко (Радомишль)

Голи: Р. Бакум, 10, Литвиновський, 11, Семенченко, 22, Мосійчук, 32 - Сірий, 3, Педяш, 36
Попередження: Колесников, 28 (ХІТ)
Вилучення: Сірий, 8 (ХІТ)
На 19-й хвилині Педяш (ХІТ) не реалізував дабл-пенальті (повз)

У третьому матчі чвертьфінальної серії плей-офф «ХІТ» поступився у Житомирі «ІнБев» 2:4, і у неділю на команди чекає четвертий поєдинок.

У стартові хвилини гра була повністю під контролем столичних – Євген Сірий відкрив рахунок, а наші хлопці мали забивати ще як мінімум три-чотири м’ячі.

Проте на 8-ій хвилині стався епізод, який залишився поза трансляційною камерою – на паркет впав Денис Бланк, а рефері показав червону картку Сірому. Протести Євгена щодо симуляції Бланка ні до чого не призвели, і господарі реалізували більшість – Роман Бакум зрівняв результат. А ще за хвилину Сергій Литвиновський дальнім ударом вивів «ІнБев» вперед.

Наприкінці першої половини наші могли зрівняти рахунок, але Педяш з дабл-пенальті не влучив у площину воріт.

Одразу по перерві Ростислав Семенченко зробив перевагу житомирської команди «+2», а на 32-ій хвилині відзначився і Богдан Мосійчук – 4:1.

«ХІТ» перейшов на гру з п’ятим польовим, і Олександр Педяш за чотири хвилини до фінального свистка переправив м’яч у сітку воріт Андрія Мельника.

4:2 – «ІнБев» скоротив рахунок у серії (1:2), а четверта гра відбудеться у неділю 21 березня – стартовий свисток – о 12:00.

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»




13.00. «Кардинал-Рівне» (Рівне)  «Енергія» (Львів) 1:2 (0:1)
Рахунок в серії: 0:3
Арбітри: Д. Куций, А. Швець, О. Фесенко (всі – Харків)

«Кардинал-Рівне»: Бакінський - Мілінький, Шпигар, Горпинич, Кравчук - Басич, Бондар, Кручок. Запасні: Дяченко, Панкратій, Малиновський, Рибіцький.
В.о. головного тренера: Олександр Бондар.
«Енергія»: Пітуля - Струк, Буньо, Гасюк, Легендзевич - Кузь, Танський, Когут, Пелех - Цілик, Марциняк, Ременець. Запасний: Войтович.
Головний тренер: Валерій Легчанов.
Голи: Шпигар (22) - Когут (6), Кузь (40).
Попередження: Танський (14).

Сьогодні енергетики здолали "Кардинал-Рівне" у непростому матчі на виїзді з рахунком 2:1. Авторами голів стали Юрій Когут і Тарас Кузь, причому переможний м'яч львів'яни забили на останній хвилині поєдинку.

Вже у дебюті матчу енергетики створили кілька хороших моментів за участю Віталія Танського, Мар’яна Пелеха та Олега Легендзевича — господарів виручив воротар Ілля Бакінський.

Однак на 6 хвилині голкіперу рівнян таки довелося діставати м’яч із сітки власних воріт. Віталій Танський віддав передачу з аута і Юрій Когут з льоту пробив точно в кут.

Подвоїти перевагу "Енергії" міг Віталій Танський і Тарас Кузь, який неодноразово опинявся на вістрі атаки.

"Кардинал" відповів небезпечними ударами Микити Шпигаря, Сергій Кравчука, Анатолія Мілінького та Романа Горпинича, однак голкіпер "зелено-білих" Андрій Пітуля зберіг свої ворота недоторканими.

Тож на перерву команди пішли за рахунку 1:0 на користь енергетиків. А після відпочинку рівнянам вдалось відігратись — на 22 хвилині Микита Шпигар влучно пробив з правого флангу.

Такий поворот подій не знітив енергетиків, львів'яни регулярно створювали небезпеку біля воріт суперників. Відзначимо постріли Тараса Кузя, Юрія Когута, Мар’яна Пелеха, Андрія Ременця, Андрія Цілика і Степана Струка.

У свою чергу Андрій Пітуля парирував удари Анатолія Мілінького та Сергія Кравчука.

Перевага за моментами була у "зелено-білих" і зрештою "Енергія" вирвала перемогу. За 22 секунди до фінальної сирени Віталій Танський подав кутовий, а Тарас Кузь потужно і красиво пробив з ходу — м’яч від поперечки залетів у сітку воріт.

Після цього "Кардинал" пішов вперед з п’ятим польовим, однак часу на порятунок матчу фактично не залишилось.

Завдяки цій перемозі рахунок в серії став 3:0 на користь "Енергії". Таким чином "зелено-білі" забронювали собі місце у півфіналі чемпіонату, де суперником енергетиків стане херсонський "Продексім".

Джерело - Пресслужба ФК "Енергія"




13.00. АФФК «Суми» (Суми)  «Продексім» (Херсон) 1:4
Рахунок в серії: 0:3
Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), О. Білащенко (Чернігів), О. Єлшанський (Суми)

“Суми”: Балухта – Зеленський, Зеленкевич, Сметаненко, Катеринін, Ігумнов, Фетько, Гурєєв, Острога – Пєтухов.
“Продексім”: Ципун – Даніель, Скорий, Клаудіньо, Зварич, Шотурма, Сорокін, Роніньо, Білоцерківець, Моспан, Корсун, Бессалов, Варгас.
Голи: Острога, 39 – Роніньо, 14, Клаудіньо, 20, Корсун, 22, Сорокін, 27.
Попередження: Зеленський, 14 – Моспан, 8, Варгас, 14

АФФК “Суми” в третьому матчі плей-оф Екстра-ліги поступилися вдома “Продексіму” – 1:4 і завершили для себе виступи у чемпіонаті.

Початок гри був за сумчанами, які дуже вдало діяли другим номером. Кілька хороших моментів не використали Фетько та Зеленський, після удару Катериніна врятував Ципун.

Херсонці до перерви змогли забити двічі. Спочатку Роніньо класно піймав мяч на ногу після стандарту, а потім Клаудіньо пробив між ніг Катериніну і м’яч зайшов точно під стійку.

Після перерви “мельники” ще раз змогли вдало розіграти аут, тепер уже відзначився Корсун, а четвертий гол на рахунку Сорокіна після класної підсічки. Єдине, що спромоглися господарі – гол Остроги після розіграшу п’ятого польового.

Джерело - foodcentresumy.com.ua







21 березня

12.00. «ІнБев» (Житомир) – «ХІТ» (Київ) 0:7
Рахунок в серії: 1:3
Арбітри: С. Ключник (Миколаїв), В. Дзюра (Рівне), О. Макаренко (Радомишль)
Голи: Чернявський, 18, Колесников, 24, 27, Педяш, 27, Чернявський, 31, Школьний, 34, А. Борсук, 38
Попередження: Мосійчук, 11, Бланк, 17 – Колесников, 19, Педяш, 22
На 19-й хвилині Роман Бакум (ІнБев) не реалізував дабл-пенальті (повз)

«ХІТ» зробив висновки після невдалого третього матчу чвертьфінальної серії плей-офф Екстра-ліги — у четвертій грі наша команда розгромила «ІнБев» 7:0, вийшла у півфінал, де зіграє проти «Урагану».

У цьому матчі столичні довго не могли забити, аж поки на 18-ій хвилині за справу не взявся Ігор Чернявський. Після прострілу з кутового від Сергія Журби Чернявський здорово відкрився і переправив м’яч у ціль – 1:0.

Господарі могли зрівняти рахунок за хвилину, але Олександр Сухов зробив сейв після удару Романа Бакума із дабл-пенальті.

А ось по перерві хлопці Олега Лук’яненка планомірно нарощували перевагу. На 24-ій хвилині Ігор Борсук перехопив м’яч у центрі майданчику, і після пасу капітана відзначився Олександр Колесников. За три хвилини Олександр Педяш красивим ударом після розіграшу кутового зробив рахунок 3:0, а згодом Колесников оформив дубль після виходу сам на сам із Андрієм Мельником.

Пізніше пивовари перейшли на гру з п’ятим польовим, а Чернявський вдало зіграв на перехопленні – 5:0.

На 35-ій хвилині відзначився і Олександр Школьний, а закрив гру Андрій Борсук після передачі той-таки Школьного. Вся команда вітала молодшого брата Борсука із цим голом – це був перший забитий м’яч Андрія у нинішньому сезоні!

«ХІТ» вийшов у півфінал плей-офф Екстра-ліги, де зустрінеться із івано-франківським «Ураганом». В іншій парі зіграють «Продексім» та «Енергія».

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»




Півфінальні пари:

«Продексім» – «Енергія»
«Ураган» – «ХІТ»

Серії триватимуть до трьох перемог. Дати матчів: 17, 18, 24 (25, 30 – за необхідності) квітня.

Стартові зустрічі відбудуться на майданчиках команд, що вказані у парах першими.

Найкращі бомбардири

1. Даниіл Абакшин (Ураган) — 19
2. Олександр Педяш (ХІТ) — 18
3-4. Петро Шотурма (Продексім) — 16
3-4. Тарас Кузь (Енергія) — 16
5-6. Михайло Зварич (Продексім) — 15
5-6. Ярослав Лебідь (Ураган) — 15
7-9. Клаудіньо (Продексім) — 14
7-9. Олександр Школьний (ХІТ) — 14
7-9. Микола Микитюк (Ураган) — 14
10-13. Олег Легендзевич (Енергія) — 12
10-13. Микола Білоцерківець (Продексім) — 12
10-13. Дмитро Іванов (ІнБев) — 12
10-13. Олександр Колесников (ХІТ) — 12
14-16. Євгеній Жук (ХІТ) — 11
14-16. Євген Сірий (ХІТ) — 11
14-16. Артем Фаренюк (Ураган) — 11
17. Мар'ян Пелех (Енергія) — 10*

Примітка. Мар'ян Пелех насправді забив 11 голів, але за офіційними даними один із його голів помилково записаний на Віталія Танського

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.