Испания«Бурела»: Ривера уходит, Рикер приходитСборная УкраиныЗбірна України (U-19) завоювала бронзові нагороди турніру «Futsal Week», Ткачук і Дичук у символічній збірнійКазахстанБиржан Оразов: «Хотелось бы попробовать себя в топ-чемпионатах, деньги тут не влияют»МолдоваВ’ячеслав Кожем’яка перейшов в «Балкан Фармасьютікалс»БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) боротиметься за бронзові нагороди на турнірі «Futsal Week»ИспанияМигель Андрес: «Самое важное, чему я научился – это честность, порядочность, трудолюбие и страсть к делу, которым я занимаюсь»Футзал в миреМФК «Байтерек» пополнился Салимбаевым и БайзаковымРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Женский футзалНаталия Митрофанская: «Хочу оставаться в футзале, добиться в нем многого и вернуться в сборную»РоссияГабриэл: «В предстоящих матчах главное – дисциплина»ИталияМарсио Браншер: «Мне очень нравится играть, но я также люблю тренироваться»ГерманияПётр Шаталин: «Сомневаюсь, что в первый сезон Бундеслиги немецкие команды будут повально скупать легионеров»Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) зіграє з Францією у півфіналі турніру «Futsal Week»Экстра-лигаВони кували перше «золото» «Урагану»: гравці (частина 2)Италия Италия-2020/21. Серия А. Финал четырех. LIVE!ИспанияПола: «Десять выдающихся лет в «Интере» не испортит неудачная концовка»ФранцияБруну Коэлью расстается с ACCS FutsalСборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) ділить очки з Хорватією у рамках турніру «Futsal Week»Первая лига Перша ліга 2020/21. Визначився квартет півфіналістів

Favbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу. «Дракони» летять на південь

У фінальній серії плей-оф Favbet Екстра-ліги зійдуться "Продексім" і "Ураган"

В третьому матчі «Енергія» з усіх сил намагалася продовжити серію ще хоча б на матч, але в черговий раз було помітно, що клас у чемпіона вище. І це навіть попри серйозні кадрові проблеми. «Енергетики» хотіли, але не могли. А «Продексім» діяв суто за рахунком серії (2:0 на свою користь) – запрошував господарів до себе, вичікуючи вдалої нагоди, щоб закрити серію. І варто сказати, що підопічні Андре Броканело ідеально виконали свій план на гру. Ілля Бакінський тепер має 119-хвилинну «суху» серію після повернення в «Продексім» з оренди. Через його пошкодження свою хвилину ігрового часу отримав і Андрій Заєц. Правда за той короткий проміжок часу, що він встиг провести на майданчику, «енергетики» не встигли завдати по його воротах удару. «Продексім» традиційно боротиметься за «золото», а «Енергія» відправляється у «втішний» фінал. Однак навіть виграш бронзових нагород буде для львів’ян успіхом після результатів попередніх сезонів. «Продексім» крокує в фінал маючи за спиною найменшу кількість зіграних для цього матчів і повний лазарет. Щоб здолати «Енергію», наявного кадрового потенціалу вистачило, а як буде у фіналі?

У Києві все було куди цікавіше. В першому матчі команди видали справжню феєричну постановку для українського глядача. Безсумнівно один із найкращих матчів сезону поруч з грою «ХІТ» – «Продексім» (5:5). Господарі виглядали активніше і зарядженіше, але «дракони» диявольськи точно реалізовували ледь не найменшу помилку «кабельників». Педяш за 26 секунд до кінця основного часу вкотре для господарів зрівняв рахунок і продовжив це приємне для ока протистояння ще на 10 хвилин. «ХІТ» знову тиснув, але гості вкотре знайшли «свій» момент – Лебідь за 1,5 хвилини до кінця другого екстра-тайму вивів «Ураган» вперед. Вдруге відігратися перед сиреною у господарів не вийшло.

На другий матч у «драконів» і «кабельників» сил для повторення карнавалу забракло, але нудно не було. Голкіпери демонстрували чудову гру і рахунок відкрили тільки в другому таймі. Зробили це підопічні Максима Павленка. Вже майже традиційно Микитюк зробив «веселку», але на цей раз могло вийти найбільш ефектно, бо Микола спрямовував м’яч у ворота, але трохи їх перекинув. Хтозна чи дотягнули б команди до серії пенальті, якби в цьому епізоді рахунок став 0:2. А втім, одне з численних підключень Сухова дало свої плоди й Жук зрівняв рахунок. Цього разу команди дотягнули до серії пенальті, хоча господарі щось відчували й за хвилину до кінця додаткового часу почали розігрувати п’ятого польового. В серії пенальті Володимир Кардаш потягнув удар Євгенія Жука і покращив минулорічний результат «Урагану», який тепер виграє нагороди не нижче срібної проби. «ХІТ» знову залишився без головних трофеїв (чемпіонство, Кубок) і продовжує перебувати в статусі «картонного тигра». Вкотре киян підвело невмінням грати у вирішальних матчах. 0 перемог, 3 нічиїх і 3 поразки в цьому сезоні, враховуючи фінал чотирьох Кубку минулого сезону, у матчах з прямими конкурентами й без урахування зустрічей в регулярному чемпіонаті. Кияни знову увійшли в ситуацію, коли потрібне перезавантаження.

Ігор Москвичов як у воду дивився

Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. Матчі 3-4

23 квітня
 

13.00. «Енергія» (Львів) – «Продексім» (Херсон) 0:2 (0:0)
Рахунок в серії: 0:3
Арбітри: 
Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Хомич (Луцьк), Орест Дуцяк (Дрогобич) 
Голи: Бессалов (29), Бакінський (39).
"Енергія": Пітуля (Войтович) — Струк, Кузь, Когут, Танський, Буньо, Цілик, Легендзевич, Пелех, Гасюк — Марциняк, Ременець, Ковальчук.
"Продексім": Бакінський (Заєць) — Сорокін, Роніньо, Клаудіньо, Даніель Роза, Корсун, Бессалов, Моспан, Скорий, Волянюк — Маєвський, Волков.
Хронометрист: В. Болізюк (Львів)
Спостерігач арбітражу: А. Лютий (Львів)
Делегат: В. Гримайло (Київ)

Львівська "Енергія" за рівної гри поступилась херсонському "Продексіму" у третьому матчі півфінальної серії плей-оф з рахунком 0:2.

Енергетики були налаштовані дати бій чинним чемпіонам і вже на першій хвилині удар Степана Струка прийняла на себе поперечка.

Далі в центрі уваги опинився Юрій Когут, який спершу пробив вище воріт, а згодом йому не вистачило миті, щоб відгукнутися на простріл у штрафний майданчик. Згодом хороших ударів завдали Володимир Буньо і Тарас Кузь.

"Продексім" також відповідав небезпечно, найбільш активними були бразильські виконавці Клаудіньо, Роніньо та Даніель Роза, також можна відзначити постріли Віталія Скорого та Максима Бессалова.

Все ж енергетики створили більше шансів, аби відкрити рахунок. Голкіпер Ілля Бакінський врятував херсонців після виходу сам на сам Олега Легендзевича, а також ударів Андрія Цілика та Мар’яна Пелеха. Ще в одному епізоді після пострілу Юрія Когута м’яч влучив у стійку воріт.

Зрештою на перерву команди пішли з нулями на табло. У другому таймі нагоди відкрити рахунок мали Юрій Когут, Тарас Кузь, Олег Легендзевич, проте воротар гостей зіграв надійно.

Натомість "Продексім" таки зумів відзначитись. На 29 хвилині Максим Бессалов прийняв м’яч у штрафному майданчику і переправив його у сітку воріт.

Гра стала більш відкритою: на небезпечні постріли Олега Гасюка та Юрія Когута гості відповіли ударами Дмитра Сорокіна та Клаудіньо, окрім цього після рикошету м’яч влучив у стійку воріт львів’ян.

Часу залишалось все менше, тож "Енергія" задіяла п'ятого польового гравця, функції якого виконував Олег Легендзевич. Нагоди відзначитись були в Андрія Цілика і Тараса Кузя. Однак на 39 хвилині Ілля Бакінський влучив у порожні ворота і збільшив перевагу "Продексіму".

Енергетики не зупиняли атак, небезпечно стріляли Мар’ян Пелех і Тарас Кузь, але цього дня фортуна була на стороні "мельників". 

Таким чином путівку у фінал здобули херсонці, а "Енергія" зіграє у матчах за "бронзу". Суперник львів'ян визначиться у протистоянні київського "ХІТа" та івано-франківського "Урагану".

Джерело - Пресслужба ФК "Енергія"

В прошлую пятницу «мельники»  вновь встретились на площадке с львовской «Энергией», чтобы сыграть третий матч серии ½ плей-офф финала чемпионата. Херсонцы выиграли первые два поединка дома и ехали во Львов в отличном боевом настроении. Андре Броканело настраивал своих подопечных на то, чтоб закончить серию уже в третьей игре. А для «энергетиков» эта встреча была последней надеждой на проход в финал.

Уже на первых минутах львовяне смогли создать несколько опасных моментов  у ворот Бакинского, однако, счет в матче так и не открыли. «Продэксиму»  же спешка была ни к чему, поэтому «бело-синие» надежно играли в защите и лишний раз не рисковали. В отличии от поединков в Херсоне игра во Львове прошла практически без физических стыков. Доказательством этого был первый тайм, сыгранный абсолютно без нарушений правил, никто в матче не получил желтую карту. За первую двадцатиминутку ни одной из команд не удалось забить гол.

На 29-ой минуте херсонцы идут в атаку: Клаудиньо делает прострел с левого фланга, Бессалов принимает мяч на грудь и мастерски отправляет его в ворота Питули. Валерий Легчанов принимает решение играть с пятым полевым. При одной из таких атак Бакинский блокирует удар «зеленых» и пробивает в пустые ворота соперников. Счет становится 2:0 в пользу херсонцев. «Энергии» так и не удалось выйти из сложившейся ситуации победителями. Теперь львовяне будут бороться за бронзу, в то время как «мельники» уже традиционно продолжат борьбу за золотые медали и пятый чемпионский титул.


Источник - mfc-prodexim.com.ua







24 квітня
 

12.00. «ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) 5:6 (п. т. - 2:3, д. т. - 5:5, дод. час - 0:1)
Рахунок в серії:
1:2
Арбітри: А. Духан (Луганська обл.), С. Ключник (Миколаїв), А. Швець (Харків)  
Голи: Жук (3), Сірий (15), Журба (25), Педяш (31, 40) - Лебідь (9, 49), Абакшин (15), Радевич (20), Фаренюк (28), Микитюк (37).
"ХІТ": Сухов (в) - Чернявський, Педяш, Сірий, Журба - Жук, І. Борсук (к), А. Борсук, Боргун, Поночовний, Ліфер, Колесников, Салтанов - Сіріцький (в). Головний тренер: Олег Лук'яненко.
"Ураган": Колток (в) - Масевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич - Коробка, Онуфрак, Дичук - Кардаш (в), Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Жук (15)

Більш активно звітний поєдинок розпочали господарі, які вже на 3-ій хвилині відкрили лік голам. Жук першим встиг на добиванні після пострілу Боргуна - 1:0. "Дракони" відповіли випадами від Радевича та Лебедя, але в обох епізодах на лінії воріт надійно відіграв Сухов. Все ж ближче до екватору першого тайму гостям вдалось зрівняти рахунок. Радевич знайшов пасом Лебедя, який в дотик відправив ігровий снаряд точно за призначенням - 1:1. Далі на перший план вийшла майстерність голкіперів обох команд і що Колтку, що Сухову довелось добряче попрацювати на останньому рубежі. На 15-ій хвилині кияни вийшли вперед. Гості "загубили" поблизу власних воріт Сірого, який реалізував вихід віч-на-віч з воротарем - 2:1.

Втім, за хвилину "Ураган" відновив статус-кво. Абакшин у звичному для себе стилі зіграв на "стовпа" після скидки від Лебедя і в два дотики вирішив долю епізоду - 2:2. Ще до сирени на перерву "дракони" розвинули успіх і вперше у зустрічі вийшли вперед. За 10 секунд до кінця ігрового часу першого тайму Радевич зумів пробити Сухова - 2:3 і за мінімальної переваги гостей команди пішли відпочивати.

Другий тайм суперники розпочали доволі обережно, не форсуючи подій на майданчику, а "ХІТ" чи не першу небезпечну нагоду біля воріт суперника втілив у забитий м'яч. Зразкову комбінацію на двох розіграли Чернявський та Журба - перший асистував, другий вразив дальній кут воріт. Нічийний рахунок протримався на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ недовго. Масевич обікрав Педяша поблизу володінь киян і намагався головою вразити вже порожні ворота, але свого голкіпера підстрахував Журба. Втім, вибити далеко ігровий снаряд не вдалось і Фаренюк буквально заніс м'яча у ворота - 3:4.

Тим не менш, футзальні гойдалки на майданчику лише набирали обертів. За три хвилини Педяш реабілітувався за свою помилку і потужним дальнім ударом вчетверте встановив нічийний результат на табло - 4:4. Далі Микитюк показав, що теж має чудовий гарматний удар, з лету завершивши розіграш кутового - 4:5. Одразу після пропущеного м'яча Ігор Борсук вийшов у воротарській футболці. Гра в штучній більшості принесла плоди господарям лише під завісу матчу. За 26 секунд до фінальної сирени Педяш оформив дубль і перервів гру в овертайм - нічия 5:5.

На відміну від основного часу, екстра-тайми виявились "скупими" на голи. У першому з них найбільше запам'ятались випади Журби та Чернявського у господарів та Кордоби і Лебедя у гостей. Втім, розв'язка у зустрічі наступила за півтори хвилини до завершення другого екстра-тайму. Лебідь прицільним ударом завершив комбінацію з кутового і оформив дубль - 5:6. Знову Ігор Борсук вийшов рятувати поєдинок у статусі голкіпера, але цього разу киянам повторити подвиг останніх миттєвостей основного часу не вдалось - "Ураган" здобуває другу перемогу у півфінальній серії Favbet Екстра-ліги.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

У третьому матчі півфінальної серії Екстра-ліги «ХІТ» в екстра-таймі поступився «Урагану» 5:6, пропустивши вирішальний м’яч з кутового.

Сам поєдинок вийшов багатим на гольові атаки, а команди взялися за справу зі старту. Вже на третій хвилині Орест Боргун пробив по воротах Романа Колтка, голкіпер гостей м’яч відбив, проте на добиванні першим був Євген Жук – 1:0. Гості відповіли у середині тайму. Ярослав Лебідь після пасу Радевича класно пробив поруч зі стійкою – 1:1. Далі команди обмінялися голами протягом хвилини. Євген Сірий після діагоналі від Журби вивів «ХІТ» вперед, а вже в наступній атаці Даниїл Абакшин продемонстрував індивідуальну майстерність – 2:2.

На відпочинок гравці пішли за мінімальної переваги прикарпатців. За десять секунд до сирени, Радевича забули на лівому фланзі і Віталій свій шанс не змарнував – 2:3.

По перерві знову були футбольні гойдалки. На 25-ій хвилині Сергій Журба після шикарної комбінації із Чернявським знову встановив статус-кво, проте за три хвилини Артем Фаренюк заштовхав м’яч у сітку після перехоплення від Масевича і знову вивів гостей вперед – 3:4.

На екваторі другого тайму Олександр Педяш реабілітувався за втрату м’яча перед голом Фаренюка і шаленим ударом під поперечину воріт Колтка зрівняв рахунок 4:4.

А наприкінці основного часу команди знову обмінялися забитими м’ячами. Спочатку Микита Микитюк поцілив у кут воріт Олександра Сухова після навісу з кутового. Але за 26 секунд до фінальної сирени Педяш врятував столичних розігравши «п’ять на чотири».    

У додатковий час справа йшла до серії пенальті, одначе за хвилину до завершення другого екстра-тайму гості знову вдало розіграли кутовий і Ярослав Лебідь приніс перемогу своїй команді.

5:6 у третьому матчі серії, після якого «Ураган» вийшов вперед у півфіналі 2-1. 

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»


25 квітня 

12.00. «ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) 1:1 (перш. тайм - 0:0, осн. час - 1:1, дод. час - 0:0)  (по пен. 4:5)
Рахунок в серії: 1:3
Арбітри:
 А. Духан (Луганська обл.), С. Ключник (Миколаїв), А. Швець (Харків)
Голи: Жук (31) - Лебідь (24).
 Нереалізований дабл-пенальті: Микитюк (18)
"ХІТ": Сухов (в) - Чернявський, Педяш, Сірий, Журба - Поночовний, Боргун, І. Борсук (к), Ліфер - А. Борсук, Жук, Колесников, Салтанов - Сіріцький (в). Головний тренер: Олег Лук'яненко.
"Ураган": Кардаш (в) - Масевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич - Коробка, Онуфрак, Дичук - Колток (в), Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Колесников (15), Сірий (34).
Серія пенальті: 1:0 - Сірий, 1:1 - Фаренюк, 2:1 - Журба, 2:2 - Шеремета, 2:2 - Жук (воротар), 2:3 - Кордоба, 3:3 - Боргун, 3:4 - Микитюк, 4:4 - Педяш, 4:5 - Лебідь.

Порівнюючи зі суботньою грою, у стартових п'ятірках обох команд відбулась лише одна зміна - у воротах "Урагану" Романа Колтка змінив Володимир Кардаш. І саме Володимиру, як виявилось згодом, судилось стати одним з героїв поєдинку.

Вже в дебюті зустрічі суперники потурбували воротарів обох команд. Кардаш потягнув удар Сірого з дев'ятки воріт, а Сухов двічі врятував після пострілів Лебедя. Відповідь киян не забарилась і за кілька миттєвостей Сірий з кількох метрів струсонув поперечку воріт "драконів". Ближче до екватору тайму гостям вдалось вирівняти гру та перехопити ініціативу. Двічі на вістрі атаки опинявся Микитюк, та з його ударами впорався Сухов, а Абакшин свою ближню дуель голкіперу програв. Втім, у наступні хвилини кияни на правах господарів відвоювали позиції у грі, та цього дня Кардаш спіймав справжній кураж, залишивши свої ворота "сухими" у першому таймі. Разом з тим команда Олега Лук'яненка ще до сирени на перерву "назбирала" шість фолів, та десятиметрова дуель Микитюка та Сухова завершилась на користь голкіпера. Тож у першому таймі суперники голів не забивали - 0:0.

Після відпочинку активніше заграли "дракони", які доволі швидко зуміли втілити ігрову перевагу у перевагу на табло. Абакшин відібрав, Микитюк асистував, а Лебідь в один дотик відкрив лік голам у зустрічі - 0:1. Після пропущеного м'яча киянам довелось розкриватись, шукати варіанти поблизу воріт Кардаша, та голкіпер знову був на висоті. "Дракони" огризнулись виходом Микитюка віч-на-віч з Суховим, та "парашут" капітана гостей опустився на сітку з зовнішнього боку. На відміну від суботнього матчу, коли роль "п'ятого" у складі киян приміряв Ігор Борсук, сьогодні до атак підключався Сухов, який, як відомо, добре грає не лише руками, а й ногами. Одне з таких підключень голкіпера виявилось результативним. Триходівка Сухов-Боргун-Жук завершилась голом останнього - 1:1. У час, що залишився суперники обмінялись гострими нагодами - Педяш влучив у стійку, а Лебідь вчергове перервірив пильність голкіпера. В підсумку, нічия 1:1 і на команди очікували ще два тайми по 5 хвилин.

Протягом двох екстра-таймів команди так і не змогли підібрати ключів до воріт одна одної, тож на шанувальників футзалу очікувало "найсолодше" - пробиття серії пенальті. У футзальній "лотереї" вирішальним став сейв Кардаша, який потягнув удар Жука, а влучний постріл Лебедя підсумував вихід "Урагану" до фінальної серії Favbet Екстра-ліги!

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"

«ХІТ» поступився у четвертому матчі півфінальної серії плей-офф «Урагану» і припинив боротьбу за чемпіонство у сезоні 2020/2021.

Основний час четвертого поєдинку серії (як і третій) завершився внічию. Лише рахунок був іншим – якщо у суботу команди за сорок хвилин забили десять м’ячів (5:5), то у неділю лише два (1:1).

Гості вийшли вперед на 24-ій хвилині. Даниїл Абакшин перехопив м’яч на лівому фланзі, Микитюк зробив простріл на дальню стійку воріт Сухова, де чергував Ярослав Лебідь – 0:1.

Столичні відігралися на екваторі другого тайму. Олександр Сухов підключився до нашої атаки, Орест Боргун прорвався до карного майданчику прикарпатців і покотив м’яч на Жука – Євген зрівняв результат, 1:1.

В екстра-таймі команди грали обережно (хоча наші намагалися розіграти 5 на 4 в кінці) і перевели поєдинок в серію пенальті. А там героєм став Володимир Кардаш, який відбив удар Євгена Жука.

Півфінальна серія завершилася з рахунком 3:1 на користь івано-франківців, які поборються за чемпіонство із «Продексімом». «ХІТ» зіграє проти львівської «Енергії» за третє місце Екстра-ліги 2020/2021. Бронзова серія стартує за два тижні у Львові, і буде тривати до двох перемог. Якщо після двох матчів у Львові, а потім у Києві рахунок у серії буде рівним, то вирішальний поєдинок пройде у столиці, адже «ХІТ» був вищим у турнірній таблиці регулярного чемпіонату.

Джерело - Прес-служба ФК «ХІТ»



Найкращі бомбардири

1. Даниіл Абакшин (Ураган) — 21
2. Олександр Педяш (ХІТ) — 20
3. Ярослав Лебідь (Ураган) — 18
4. Клаудіньо (Продексім) — 17
5-6. Петро Шотурма (Продексім) — 16
5-6. Тарас Кузь (Енергія) — 16
7-8. Михайло Зварич (Продексім) — 15
7-8. Микола Микитюк (Ураган) — 15
9-10. Олександр Школьний (ХІТ) — 14
9-10. Євгеній Жук (ХІТ) — 14
11-12. Євген Сірий (ХІТ) — 13
11-12. Артем Фаренюк (Ураган) — 13
13-17. Олег Легендзевич (Енергія) — 12
13-17. Микола Білоцерківець (Продексім) — 12
13-17. Дмитро Іванов (ІнБев) — 12
13-17. Олександр Колесников (ХІТ) — 12
13-17. Дмитро Сорокін (Продексім) — 12
18-19. Ігор Корсун (Продексім) — 11
18-19. Даніел (Продексім)  — 11
20-21. Мар'ян Пелех (Енергія) — 10*
20-21. Сергій Журба (ХІТ) — 10

Примітка. Мар'ян Пелех насправді забив 11 голів, але за офіційними даними один із його голів помилково записаний на Віталія Танського

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.