БеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Чемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022ИталияИталия-2020/21. Тур 26. Все по местамЭкстра-лигаВизначено дати бронзової серії Favbet Екстра-ліги між «Енергією» і «ХІТом»Футзал в миреЛіга чемпіонів УЄФА 2020/21: статистичні підсумкиБразилияМаноэл Тобиас: «Думаю, я величайший игрок всех времен»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА-2020/21. Второй трофей для лиссабонцевФутзал в миреЧемпионат КОНКАКАФ-2021. LIVE!ПольшаКубок Польши-2020/21. Финал. LIVE!

Ігор Москвичов: «Продексім» з Білоцерківцем та без нього – дві різні команди»

Ігор Москвичов розповів про своє бачення того, як завершиться чемпіонат у Favbet Екстра-лізі


У другій частині нашого інтерв’ю видатний український футзаліст Ігор Москвичов розповів свої думки про півфінальні матчі плей-оф чемпіонату України, іноземних тренерів в українському футзалі, порівняв сучасний та минулий футзал, а також розповів чи продовжує тренерську діяльність після того, як завершив співпрацю з рівненським «Кардиналом-Рівне».

Перша частина  Ігор Москвичов: «Не можу сказати, що збірна України грає погано»

— Ігорю Євгеновичу, наскільки цікавим є чемпіонат в Екстра-лізі? Які ваші прогнози у півфінальних парах «Продексім» – «Енергія» та «Ураган» – «ХІТ»? 
— Чемпіонат був цікавим, адже до останнього не було зрозуміло хто пройде. Так само і в парах 1/4: хоч в наступну стадію і вийшли всі фаворити, навіть восьма команда чемпіонату (АФФК Суми) в одному із матчів нав’язала боротьбу «Продексіму».

У парі «Продексіма» та «Енергії» я прогнозую прохід перших. Нехай у збірників-херсонців і відчувається уже втома, це не повинно відіграти визначальну роль. Зрозуміло, що їм буде важче без Миколи Білоцерківця, адже «Продексім» з ним та без нього – дві різні команди. Не знаю як зіграє «Енергія»: якби команда грала зараз так, як на початку чемпіонату – я б засумнівався. А так прогнозую, що в серії вони можуть претендувати на перемогу в якомусь конкретному матчі, але в фінал пройдуть херсонці.

Те, що я бачу зараз в парі «Ураган» – «ХІТ», натякає на вихід у фінал франківців. Вони кращі і в фізичному, і в тактичному плані зараз. Боротьба повинна бути запеклою, але, завдяки командній грі, далі повинен проходити «Ураган». Робота Максима Павленка мені також імпонує. «Ураган» має різні моделі ведення гри.

— Що дав «Продексіму» прихід Андре Броканело на посаду головного тренера?
— Після Хаві Родрігеса, команда Броканело стала більш прагматичною. Помітно хорошу тактичну виучку та підготовку. Але не можу сказати, що сильно змінився рівень команди. Бачимо ж чимало осічок або натужних перемог. Чогось їм не вистачає.

— Чи потрібно українському футзалу запрошувати іноземних тренерів? Що це дає? 
— Все ж таки іноземні спеціалісти – це інший менталітет, бачення гри. Це добре для росту чемпіонату. Це не є крайньою потребою, але одним із хороших способів для підвищення рівня команди та змагань в цілому.

— Ваші прогнози у півфіналі натякають на фінал «Продексім» «Ураган». Хто в такому випадку буде фаворитом в боротьбі за чемпіонство?
— Якщо попередні роки можна було сказати, що «Продексім» є фаворитом, то зараз ситуація 50/50. Обидві команди можуть здобути перемогу, не варто забувати й про непростих суперників у півфіналі.

— В чому основна відмінність від футзалу, в який грали ви, та сучасного футзалу?
— Можу сказати, що раніше футзал був орієнтований на індивідуальні дії. Було дуже багато протистоянь 1х1, індивідуальний клас окремих гравців був вищим, звідти й такі великі результати.

Зараз же чимало уваги приділяють зонному чи змішаному захисту, де з’являється підстраховка. Індивідуальний обіграш вже не обов’язково призводить до гольового моменту, пройти таку оборону важче, звідси і зменшення результативності. Варіативність тактик зросла, команди додали в цьому компоненті.

— Відеоаналіз суперника сильно вплинув на розвиток футзалу? Адже раніше такого було набагато менше.
— Ми й раніше переглядали відео з матчів суперника. Так, раніше зробити це, дістати сам запис, було складніше. Інколи хтось їздив для зйомок, інколи просили інших. Просто варіативність дій команд тоді і зараз дуже відрізняється.

Можливо, треба говорити і про зміну тренерського підходу. Радянська школа наполягала на великій кількості вправ на фізику. Яка команда була краще готова фізично, та й перемагала. Зараз же куди більший упор робиться на тактику.

— Чим ви займаєтеся після відходу з рівненського «Кардиналу-Рівне»?
— Зараз відпочиваю вдома, в Запоріжжі, та допомагаю кільком командам. Мова йде про аматорські команди.

— Запоріжжя залишилося без команди в Екстра-лізі. Болить серце за це?
— Не лише в Екстра-лізі, а й у Першій теж нема команди з Запоріжжя. Прикро, адже місто з досить великими футзальними традиціями. Запоріжжя – мекка українського футзалу. Навіть той один рік, що АРПІ виступало в Екстра-лізі дав чимало для розвитку футзалу у Запоріжжі. Чи є зараз перспектива появи нової сильної команди в місті, я сказати не берусь.

— Чи готові повернутися тренувати в Екстра-лігу?
— Якщо буде цікава пропозиція – чому ні? Завжди є бажання рости та розвиватися, отримувати нові напрацювання та реалізовувати їх.

Джерело - kamp-sport.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.