Экстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»Лига чемпионов УЕФАДенис Абышев: «Абрамовичу дали карточку ни за что»Лига чемпионов УЕФАИван Милованов: «Выправили ситуацию после перерыва»Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. INTER (Донецьк) – Бастіон (Львів). Анонс

Ірина Дубицька: «Футзал у Європі не стоїть на місці»

Одна з лідерів жіночої збірної України Ірина Дубицька – про жіночий Євро-2022, прогрес футзалу у Європі, свою кар'єру і львівських уболівальників

 

Львівський спорткомплекс «Боско-Арена» з 21 по 24 жовтня стане домівкою для жіночої збірної України з футзалу, яка є господарем групи 3 Основного раунду жіночого Євро-2022. За вихід на Євро українки змагатимуться з командами Чехії, Фінляндії та Бельгії. Очікуваннями від цих поєдинків поділилася одна з лідерів жіночої збірної України Ірина Дубицька. До слова, Ірина, відкинувши пропозиції з-за кордону, цього року виступатиме за новостворену команду «Енергія» з Києва.
 
– Ірино, скоро у Львові відбудуться матчі Основного раунду відбору жіночого Євро-2022. Який настрій у тебе перед цими поєдинками?
– Настрій робочий. Перед матчами Основного раунду ми проведемо навчально-тренувальний збір у Броварах, після чого на виїзді зіграємо два спаринги зі збірною Португалії і вирушимо до Львова.
 
– Матчі пройдуть у новій «Боско-Арені». Чи може бути цей фактор важливим для нашої команди?
– Ми вже маємо досвід гри вдома під час відбіркових матчів до чемпіонату Європи. Звичайно, проводити матчі в Україні дуже приємно. Сподіваюся, рідні стіни допоможуть нам посісти перше місце у групі.
 
– Востаннє жіноча збірна України грала у Львові на «Freedom Cup», де посіла друге місце, поступившись італійкам. Чи є бажання реабілітуватися за ту поразку перед львівськими вболівальниками?
– Ми завжди граємо на перемогу. Це було під час фіналу «Lviv Freedom Cup», так буде і під час матчів Основного раунду Євро. До того ж львівські вболівальники – це ще один приємний стимул. Нас завжди тепло приймають у цьому місті і хочеться віддячити перемогами.
 
– До речі, дві команди, які тоді грали на «Freedom Cup», тепер будуть суперниками нашої команди у відборі на Євро – це збірні Фінляндії та Чехії. Наскільки вони змінились у порівнянні з тими поєдинками?
– Футзал у Європі не стоїть на місці та досить молоді за досвідом команди прогресують. Разом з тренерським штабом ми детально розбиратимемо суперників під час нашого НТЗ.
 
– Збірна України вважається фаворитом своєї групи. На скільки за 10-бальною шкалою зараз ти оцінюєш потенціал нашої команди?
– Потенціал нашої команди полягає у тому, щоб здобувати перемоги і у підсумку посісти перше місце у групі основного раунду Євро.
 
– Перейдемо до клубних справ. У минулому сезоні ти захищала кольори «IMS-НУХТ», зараз перейшла у «Будстар-НПУ», якому допомогла завоювати Суперкубок України. Які цілі ставиш перед собою на новий футзальний сезон?
– Відзначу, що гравцем «Будстара-НПУ» я була лише у матчі за Суперкубок. У новому сезоні я захищатиму кольори новоствореної команди «Енергія» (Київ). Ставлю собі за мету власною грою й досвідом підвищувати рівень команди. Звичайно, завжди хочеться перемагати.
 
– Як ти сприйняла той факт, що «IMS-НУХТ» не гратиме у новому сезоні?
– Безумовно, мене, як людину, яка провела 5 сезонів у цьому клубі, ця новина засмутила. У нас був чудовий колектив. Однак, все має здатність завершуватися.
 
– Чи не було у тебе після цього бажання спробувати свої сили в іншому чемпіонаті – наприклад, в Угорщині чи у Польщі?
– Я розглядала такі варіанти, але напередодні Євро вирішила залишитися в Україні.
 
– Під час футзального міжсезоння ти грала у пляжний футбол, зокрема і за збірну України у рамках Євроліги. Що можеш сказати про свої виступи на піску?
– За своєю природою я є спортсменом-максималістом. Однак, тверезо розумію, що для позитивного результату потрібно багато працювати і мати належну кількість ігрової практики. Переконана, що все попереду.
 
– Зараз багато хто з футзалістів йде влітку грати у пляжний футбол, і навпаки – багато майстрів пляжного футболу взимку йдуть у футзал. Ти вже відчула це на собі. Як ти вважаєш, це нормальна практика?
– Така практика є нормальною. Я сама почергово грала у футзал, пляжний футбол і футбол. Однак, для мене завжди був і буде пріоритетом саме футзал.
 
– І наостанок – скажи, будь ласка, кілька слів для львівських вболівальників, які прийдуть у «Боско-Арену» підтримувати жіночу збірну України на відбіркові матчі жіночого Євро-2022.
– Запрошую усіх вболівальників підтримати жіночу збірну України на трибунах «Боско-Арени». Сподіваюся, карантинні обмеження не стануть на заваді цьому. Можу з впевненістю сказати, що наша збірна докладе максимум зусиль, щоб потішити вболівальників перемогами!
 
Джерело –
kamp-sport.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.