ПольшаНиколай Иванов: «Мы заслуженно попали в Финал четырех»ИталияИталия-2021/22. Тур 11. Два разгрома и ничейный синдромЭкстра-лигаМихайло Волянюк – найкращий гравець листопада у Parimatch Екстра-лізі 2021/2022Кубок УкраиныParimatch Кубок України 2021/22. Третій попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоЛига чемпионов УЕФАБруно Таффи: «Будем выигрывать Лигу чемпионов!»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 5. В Финале четырех – «Тюмень» и «Спортинг»Экстра-лигаПочалося голосування за стартові четвірки Матчу зірок Parimatch-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 14 тур. «ХІТ» здобуває свою найбільшу перемогу у вищому дивізіоніИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 9-го тураИспанияИспания-2021/22. Тур 9. Первая победа «Мансанареса»Лига чемпионов УЕФАНиколай Иванов: «В матче с «Кайратом» многое решит психология»БразилияЖоао Карлос Барбоза – кандидат на звание лучшего тренера Бразилии-2021Премьер-лига-2021/22. Тур 11. LIVE!Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 4. «Барса» и «Бенфика» – в Финале четырехЛига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» закінчує турнір поразкою від угорського «Халадашу»Лига чемпионов УЕФАКарека: «Жалко, что не удалось победить «Кайрат»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. Представлення суперника: «Халадаш» (Угорщина)Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів 2021/22. «Ураган» (Україна) – «Халадаш» (Угорщина). АнонсЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2021/22. Элитный раунд. День 3. Нервотрепка «Кайрата»Лига чемпионов УЕФАЮрий Рабыко: «Я просто выбивал мяч…»

Україна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений гол

Жіноча збірна України з футзалу 24 жовтня провела вирішальний матч проти Фінляндії. "Синьо-жовті" пробились у "Фінал чотирьох" через основний раунд Євро-2022.

Україна – Фінляндія 4:1
Голи: Шульга, 19, 26, Сидоренко, 31, Сагайдачна, 39 – Юнтікаа, 39

  • Україна та Фінляндія стали прямими конкурентами у боротьбі за щасливий білет у "Фінал чотирьох". Обидві збірні перед початком матчу по 6 очок. Однак завдяки кращій статистиці саме Україна підійшла до матчу у статусі лідерки групи 3.

 
Матч розпочався з потужного удару Шульги – голкіпера Фінляндії впоралась із пострілом. Українки класно вибігли в атаку. Кирильчук віддала передачу на Сидоренко, яка розрізною передачею знайшла вільну Шульга. Але знову удар Анни парирувала фінська воротарка.
Україна першим номером грала у першій 20-хвилинці. Хоча фіни вибудували надійну оборону та робили акцент на контратаках. Сидоренко перевірила на пильність воротарку Фінляндії.

Двічі поспіль Сагайдачна стала на заваді голу в українські ворота. «Синьо-жовті» робили акцент на дальніх ударах. Але жоден із них не перетворився у результативний. Дуже гостро було біля воріт України. Сагайдачна вкотре продемонструвала свій високий клас на лінії.
Класна комбінація підопічних Олега Шайтанова ледь не завершилась голом. Але зовсім трішки не вистачило Шульзі, щоб дотягнутись до м’яча.

  • На 19-й хвилині Україна розмочила нулі на табло "Боско Арени". Форсюк розіграла кутовий із Гриценко, яка віддала під удар Шульзі. Цього разу футзальний Бог був на стороні Анни. Розкішним голом відзначилась одна з найкращих бомбардирок української збірної.

Відразу у наступній атаці вже було гостро біля українських воріт. Але Сагайдачна перевела м’яч на кутовий.
Вже на останній хвилині першого тайму Україна отримала чудовий шанс подвоїти перевагу – дабл-пенальті. Шульга підійшла до позначки. Але м’яч після її удару пролетів у лічених сантиметрах біля стійки. Дуже пощастило Фінляндії.


Розгром фінок

"Пожежа" була біля воріт України після обрізки. Але Дубицька у самовідданому підкаті врятувала українські володіння від пропущеного голу.
За 14 хвилин до завершення матчу Україна подвоїла перевагу у рахунку. Голкіперка помилилась після удару Дубицької. Але м’яч відлетів прямо у ноги Шульги, яка занесла м’яч у фінські ворота – 2:0.

Українська збірна мала кращий вигляд у другому таймі. Суперниці нічого не могли створити біля воріт України.
За 10 хвилин до завершення поєдинку футзалістки з України забили втретє. Шульга заробила пенальті. До позначки підійшла Сидоренко та потужним ударом по центру вразила володіння фінок – 3:0.

Після пропущеного голу Фінляндія почала грати у п’ятого польового. Гості могли дещо скоротити перевагу, але Сагайдачна у парі з Шульгою врятували володіння України.

Фінки небезпечно пробивали з-за меж штрафного – Сагайдачна у ефектному стрибку парирувала потужний удар.


Шалений гол голкіперки України

Україна відповіла не менш гостро. Форсюк розстрілювала ворота після декількох рикошетів – кутовий. За декілька секунд Сагайдачна двічі врятувала свої володіння від гарматних ударів фінських футзалісток.

Неймовірно! Четвертий гол просто фантастика у виконанні українок. Сагайдачна взяла постріл фінки та пробила з власних воріт прямо у володіння Фінляндії, які були порожніми. Неймовірний момент у матчі, справжня "вишенька на торті" у поєдинку.

Українки таки одного разу помилились та пропустили – 4:1.

  • Україна у важливому поєдинку перемогла Фінляндію з рахунком 4:1. Українська збірна вийшла у "Фінал чотирьох". Фантастика!

  • Після матчу українки зробили спільне фото з футболку із "7-м" номером. Сімку на спині носить лідерка команди Юлія Титова, яка через травму пропускала матчі.










     

    Джерело – sport.24tv.ua 
     


Підопічні Олега Шайтанова у вирішальному матчі групи 3 здолали Фінляндію й стали учасником фінальної частину жіночого чемпіонату Європи.

У протистоянні з підопічними Яяко Лайтінена нашу команду влаштовувала навіть нічия. Втім, вже з перших хвилин команди продемонстрували, що у цьому поєдинку про мирову не може бути й мови.

Досить важкий і складний перший тайм українки зуміли втілити у мінімальний гандикап. Вдалий розіграш кутового ознаменувався триходівкою Форсюк-Гриценко-Шульга. Остання потужним ударом не залишила шансів Ропанен.

Могла Анна оформлювати дубль у цьому поєдинку. Фінки сфолили вшосте, але Шульга з десятиметрової позначки пробила повз ворота.

У другому таймі збірна України заграла впевненіше й роботи у фінського кіпера неабияк побільшало. На 26-ій хвилині після удару Дубицької Ропанен відбила м’яч точно на ногу Шульги. Анна скористалася таким подарунком, оформила дубль у звітному поєдинку та вп'яте відзначилася у рамках основного раунду Євро-2022.

На 31-ій хвилині «синьо-жовті» заробили пенальті. Херранен збила Шульгу у штрафному майданчику, а Сидоренко впевнено виконала вирок з шестиметрової позначки. Для ще однієї Анни цей гол став четвертим під час міні-турніру в України. Як Шульзі, так і Сидоренко вдавалося забивати під час кожного з трьох матчів.

Фінки не мали іншого виходу як йти вперед з п’ятим польовим, але наша команда знаходила протидію наступам суперниць. На 39-ій хвилині відсутністю кіпера у володіннях суперника скористалася Сагайдачна. Вікторія точно поцілила у ворота суперниць й встановила на табло рахунок 4:0. Єдиною втіхою для гостей у цій зустрічі стало непорозуміння між Сагайдачною і Кліпаченко, яке завершилося голом Юнтікии.

Втім, настрою нашій команді це не зіпсувало. Підопічні Олега Шайтанова знову зіграють у Фіналі Чотирьох Євро-2022. Інші три команди-учасниці фінальної частини також залишилися незмінними. Ними стали збірні Іспанії, Португалії та Росії. Поєдинки відбудуться з 24 по 27 березня.

Україна – Фінляндія – 4:1 (1:0)
Голи:
Шульга (19, 26), Сидоренко (31 – з пен.), Сагайдачна (39) – Юнтікаа (39)
Попередження: Дубицька (30) – Лауермаа (16), Йокісало (17), Пьойрі (26)
Нереалізований дабл-пенальті: Шульга (20)
Збірна України: Вікторія Сагайдачна – Анна Шульга, Ірина Дубицька, Юлія Форсюк (к), Ксенія Гриценко – Анна Сидоренко, Софія Рубан, Сніжана Воловенко, Альона Кирильчук – Ксенія Бурлаченко, Анастасія Кліпаченко – Вікторія Кислова
Збірна Фінляндії: Тія Ропанен – Сіні Лауермаа, Еліна Сетала (к), Тііна Пьойрі, Нетта Ханула – Тія Юнтікаа, Еміліа Йокісало, Матілда Херранен, Маріа Мянтіла – Ясмін Йлікрака,  Даніела Т’єдер – Лілі Сандстрьом

Джерело - АФУ

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.