ИспанияИспания-2021/22. Тур 2. Бенефис Томаша ДраховскиЧемпионат мираСтаніслав Гончаренко: «Чемпіонів не судять, але ні в одній з п'яти останніх ігор Португалія не виглядала сильніше свого суперника»РоссияСергей Зуев: «Новый сезон получится интереснее предыдущего»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхПервая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Захід»

Іван Скіцко: «Очікуємо на швидкий футзал у виконанні молодих команд»

Напередодні суботнього матчу 4-го туру Чемпіонату України з футзалу своїми очікуваннями перед домашнім поєдинком із "ЛТК-ІнБев-НПУ" поділилися наставник "Урагану" Іван Скіцко та новобранець івано-франківської команди Максим Павленко.

Іван СКІЦКО, головний тренер "Урагану":
- Готуємося серйозно, і, беручи до уваги, що в останніх матчах і ми, і "ЛТК-ІнБев-НПУ" програли, це додає ще більшої мотивації. Не дивлячись на молодий склад – це сильний суперник, для кого ми ставимося з великою повагою. Однозначне завдання на гру – перемогти, і здобути три очки. Зі складом на суботній поєдинок я вже визначився. Скажу, що конкуренція велика, молоді гравці стараються проявити себе, крім того, радує, що маємо досвідчених футболістів. Зараз нам дуже потрібен досвід.

Я вірю в своїх хлопців, і позитивно налаштований. Знаю, що нам буде непросто, суперник грає другим номером, але на разі на 85-90% ми готові, тож все-одно все вирішуватиме наша реалізація. Поразку від "ХІТа" ми забули, і з хорошим настроєм налаштовуємося на наступну гру. Чекаємо вболівальників, попереду цікавий матч двох молодих команд, які демонструють швидкий футзал.

- Шотурма – травмований, коли вболівальники його побачать на паркеті?
- Дві наступні гри він точно пропустить. Наші медики обіцяють, що на матч з "Продексімом" він мав би бути в строю. Не гарантую, чи потрапить в основний склад, але, думаю, принаймні буде в протоколі. Нам його дуже не вистачає, і хочемо бачити його якнайшвидше на паркеті. В принципі реабілітація проходить нормально, присутня позитивна динаміка.

- Як влився у команду Максим Павленко?
- Максим – професіонал, і в нас хороше взаєморозуміння. Він дуже мені допомагає. Я бачу, як він викладається на тренуваннях, як працює зі своєю "шестіркою". Мені приємно працювати з такою людиною в одній команді.

- Чого не вистачило в грі з "ХІТом"?
- "ХІТ", на мою думку, вибрав правильну тактику, зіграв від оборони, другим номером. Десь ми не змогли зламати їхню оборону, і це їм у плюс. Важко було їм протистояти, ми пробували й індивідуально, і командно, та й майстерності не вистачило забити гол, хоч моменти були.

Не дуже хочу згадувати питання суддів, більше стараюсь дивитись на те, що я десь недопрацював із командою. Не вистачило завершення, останнього пасу. Щодо майбутнього матчу, то нам брати три очки, хоч футзал така штука, де логіки часто нема. Турнірна таблиця нас зобов'язує, та й для психологічного стану нам треба перемогти. Але завтра гратимуть дві молоді команди, тому очікується швидкий цікавий футзал.

- Як ви загалом охарактеризуєте новий сезон?
- Цей сезон мені більше подобається. По-перше, є парна кількість команд, по-друге, немає слабких колективів. Рідко буває, що хтось програє із великим рахунком, та й про жодну з команд не можна сказати, що вона в якомусь із матчів гарантовано візьме три очки. Інтрига буде до кінця, в плей-офф теж можуть бути сюрпризи.

- Які ще кадрові втрати перед суботнім матчем?
- Шотурма травмований, Зварич дискваліфікований через перебір карток, його теж не буде вистачати. Добре, що у нас є конкуренція і є, ким замінити. Решта ві готуються до матчу.

- Наскільки молоді гравці готові до боротьби в чемпіонаті?
- У молодих завжди проблема у психології, вони не звикли грати за такі високі результати. Ми стараємось підводити їх, підбирати потрібні слова. Також у наших молодих гравців багато моментів, але нема реалізації. А так вони прогресують, хто швидше, хто повільніше. Вони тягнуться за досвідченішими гравцями.

- Готові довіряти молодим футзалістам у моменти, коли треба добиватись результату?
Однозначно готові. У минулому сезоні, наприклад, Кефа виходив у плей-офф проти "Енергії", він не зіпсував гру, виконував свою установку. Так що тут проблем немає, важливо, щоб вони були психологічно готові. І це насамперед моя задача психологічно підвести їх до гри.

Максим ПАВЛЕНКО, гравець "Урагану":
- Всіх хлопців з команди добре знаю, адже кілька років грали один проти одного, і вивчали сильні та слабкі сторони гравців "Урагану". Зараз працюємо, стараємося адаптуватися один до одного і довести до автоматизму все напрацьоване на тренуваннях. Працюємо над взаємодією у четвірках, бо хлопці - молоді, емоційні, моментами доводиться їх стримувати. Конкуренція - велика, на тренуваннях постійний рух, висока швидкість, і, якщо все це перенесемо в гру, то будь-якому супернику буде з нами важко.

- Ви недавно ще працювали головним тренером, наскільки важко було перебудуватись?
- Ще перед підписанням контракту ми говорили з Іваном Васильовичем, обговорили ключові питання, і зрозуміли один одного. Я знав, чого від мене очікують в команді, якою бачать мою роль. Іноді тренер не може достукатись до гравців, коли ті на майданчику, тому потрібно зсередини, з самої гри допомагати молодим гравцям. Адже зробити один крок вліво-вправо - це вже суттєво, це може вартувати пропущеного гола. Тому співпрацюємо, разом ідемо до наших цілей - повернути медалі. Будемо старатись, щоб до плей-офф ми дійшли потужною, єдиною командою.

Джерело - uragan.if.ua

P.S. Не планували приділяти стільки уваги Екстра-лізі, однак практично кожен матеріал прес-служби НФК "Ураган" зроблений настільки детально, ретельно і якісно, що не можемо залишити його без уваги.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.