Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»

Найкращий бомбардир Фіналу Восьми другої ліги чемпіонату України розповів свою історію, враження від вирішальних матчів другої ліги і про майбутній старт у першій лізі


Євген Заїченко розпочинав свій спортивний шлях у футбольній академії «Скала», що у Моршині. Там він виріс у справжнього професіонала та отримав право захищати кольори «Скали» у Першій та Другій лігах чемпіонату України. Згодом він ще пограв за чернівецьку «Буковину» та доволі рано розпочав тренерську кар’єру. 

«В певний момент, коли ми завершили коло на останньому місці, зі мною розірвали контракт. Сказали, що я більше не потрібен. Мені було вже 22 роки, а у великому футболі в цьому віці потрібно визначатися. 

Я вважав, що якщо не виступаєш в Екстра-лізі в 22, то потрібно щось змінювати. Віддавати здоров’я за копійки у командах Другої ліги…Мені це не підійшло. Після цього мені запропонували тренувати в Моршині, де я сам виріс, де мене виховали. Шалена база, хороші умови для тренувань, поля, проживання для дітей, харчування,  екіпірування. Елітний рівень для ДЮФЛ», – розповідає Євген.
 
Проте надалі академію закрили і Заїченко почав тренувати групу дітей у «БРВ-ВІК» (Володимир-Волинський). Там він пропрацював півтора року. Паралельно проводячи індивідуальні заняття зі спортсменами в обласному центрі Волині, Женя встановив зв’язок із «Любартом», ставши гравцем команди. А віднедавна – й тренером дитячої школи князів. 

«Наше головне завдання – підготувати хорошого футзаліста, особистість, яка зможе бути основною в головній команді «Любарта». Або ж ще вище: підготувати гравця та продати його у «Бенфіку» або «Барселону». Чому ні? Це наше завдання – створити колиску футзалістів», – зазначає він. 

Не зважаючи на амбіції як наставника, Заїченко продовжує бути ключовим елементом у «машині» князів. Доказом цього – чудовий виступ 11 номера під час Фіналу Восьми Другої ліги чемпіонату України з футзалу. Турнір він завершив у статусі найкращого бомбардира:

«Насправді, в мене не було жодного передчуття, що цей виступ стане одним із моїх футзальних бенефісів. Я підійшов до турніру в не найкращій своїй формі. Я знаю, коли готовий на 100% і це точно був не той момент. 

В мене не було відчуття, що я зараз забиватиму по декілька м’ячів за гру. Просто так склалися обставини. У першому матчі зміг оформити дубль і всі мене заряджали. Наприклад, Андрій Чуднов постійно казав: «давай, бомбардир, давай». Він ментально мене налаштував і я іншого вибору вже не мав». 

Разом із цим Євген вважає, що лицарі могли досягнути кращого результату у Києві:

«Однозначно, це історичний результат для команди, але справді є відчуття, що ми могли поборотися за золоті медалі. На жаль, перший тайм у протистоянні з «Яско» вийшов абсолютно «змазаним». Ми не змогли одразу увійти в гру і пропустили цих три голи. На мою думку, переломний момент був, коли ми на перших секундах другої половини не забили свій гол і за кілька хвилин пропустили четвертий м’яч. Це прибило команду».
  
Також Заїченко поділився своїми очікування від дебюту «Любарта» у Першій лізі:

«Аналізуючи склад учасників, я вважаю, що ми обов’язково повинні виходити з групи. На мою думку, суперники будуть такого ж рівня, як у Фіналі Восьми Другої Ліги. Так, можна виділити донецький «Інтер». Це справді хороша команда, яка виграла два кубкових матчі проти екстралігового «ДЕ Трейдингу». Хотів би їх відмітити».

Джерело - ФК Любарт

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.