Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Кирило Ципун: «Індивідуальна відзнака – це оцінка твоєї праці та зусиль, яких ти докладаєш протягом року»

Воротар збірної України та херсонського «Продексіма» Кирило Ципун поділився враженнями після отримання нагороди «Найкращий футзаліст України-2019» та розповів про очікування від повторної зустрічі зі збірною Хорватії.

– Кириле, розкажіть про перші емоції після визнання найкращим українським футзалістом за підсумками 2019-го року?
– Звичайно, емоції позитивні. Завжди приємно отримувати індивідуальні відзнаки. Це оцінка твоєї праці та зусиль, яких ти докладаєш протягом року. Однак, отримати індивідуальну нагороду у футзалі неможливо без роботи усієї команди. Це стосується як «Продексіма», так і збірної України. Футзал – це командний вид спорту. Кожен матч дає тобі чудовий досвід, завдяки якому можуть прогресувати як клуб, так і особисто кожен гравець.

– Наскільки приємно обійти у боротьбі за нагороду таких сильних виконавців як Ігор Корсун та Артем Фаренюк?
– Однозначно, хлопці також заслуговували на те, аби потрапити до цієї номінації. Вони дуже плідно працювали впродовж року. Разом з Ігорем Корсуном ми пліч-о-пліч пройшли цей сезон та завоювали чемпіонство в Екстра-лізі. Артем Фаренюк став найкращим бомбардиром Екстра-ліги, володарем Кубка ліги, Кубка України та Суперкубка України у складі «Урагана». Однозначно, як Ігор, так і Артем були гідними суперниками.

– Як вважаєте, що стало головною запорукою успіху у вчорашній зустрічі?
– Передусім, я б відзначив командні зусилля, які були докладені для здобуття цієї перемоги. Всі виклалися на повну. Були моменти коли ми контролювали перебіг зустрічі, певний час ініціативою володіла і збірна Хорватії. Вчора нам неабияк допомогли стандарти, оскільки два з трьох голів були забиті після розіграшів кутових. Це означає, що на тренуваннях команда непогано відпрацювала цей компонент. Підсумовуючи, скажу, що успіх завжди приходить до того, хто більше хоче та багато працює для цього.

– Збірна України провела перший матч в історії у Черкасах. Як оціните атмосферу на трибунах?
– Мене потішила кількість вболівальників на трибунах. Був фан-сектор, який нас добре підтримував. Завжди приємно грати у заповненому залі. Це дійсно надає додаткових сил всій команді.

– Крістіан Грбеша і Тіхомір Новак вже протистояли «Продексіму» у складі чеської «Спарти».  Наскільки цікаво буде зіграти проти них на рівні збірних?
– Це футзалісти досить непоганого рівня, проти яких завжди цікаво грати. Однак, робота у клубі та національній команді відрізняється. У «Спарті» вони є двома представниками збірної Хорватії серед чеських виконавців й інших легіонерів та можуть мати дещо інші функції. Натомість, у своїй збірній вони є одними з провідних гравців.

– Другий товариський матч проти Хорватії стане останнім для збірної України у календарному 2019-му році та можливо заключним перед елітним раундом європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020. Наскільки важливо завершити цей ігровий цикл перемогою?
– Завжди приємно перемагати. Неважливо, чи є зустріч товариською або ж офіційною. Звичайно, команда прагнутиме завершити 2019-й рік на мажорній ноті. Однак, ще більше хочеться відпрацювати ті компоненти, які ми маємо покращувати, аби вони не давали про себе знати вже в офіційних матчах.

Джерело
 Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.