ВолынскаяВдруге поспіль Кубок «Волинської газети» вирушає до ЖитомираВетераныРоман Смирнов. Четверть века в футзале. Часть вторая: «Побеждать на паркете ─ это в крови»Экстра-лигаЭкстра-лига. Тур 3: триллер в Одессе (+ видео, обновляется)ХерсонАФЛУ: пятый сезон стартовал в Херсоне!Футзал в мире"Спортинг" выиграл у "Браги" дуэль представителей Португалии в Кубке УЕФАВетераныVeteran’s Futsal Cup 2017 (40+). День 3. Побеждает ТВД!Футзал в миреРикардиньо спас «Мовистар Интер» от поражения в матче с «Осасуной Магна»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 3: камбэк, триллер, сафари и... hit ХИТаКиев1.10.2017 14.00 Кубок Киева. Финал. «Альтернатива» – «RED» 2:2, по пн 4:3ОдессаКубок Лиги Содружества: начинается плей-оффЧемпионат ЕвропыЕВРО-2018 по футзалу: представляем участниковЭкстра-лигаЭкстра-лига. Тур 3. LIVE!Футзал в миреДмитрий Сорокин открыл счет своим мячам в чемпионате СербииФутзал в миреАлександр Сорокин дебютировал в ЭРА-ПАКе: чемпион Чехии бьет "Нейжбах"Футзал в миреФутзал в Германии: грядет бум!Футзал в миреSLOVAK FUTSAL WEEK 2017. Все голы турнираЭкстра-лигаКое-что, что вы хотели бы знать о Педяше, но боялись спроситьЧемпионат ЕвропыДумки вітчизняних тренерів про жереб Євро-2018 для збірної УкраїниЧемпионат ЕвропыИтоги жеребьевки финальной части Евро-2018: Украина сыграет с Португалией и РумыниейСборная УкраиныСергій Владико: «У нас абсолютно рівна група»

"Локомотив" в третій раз виграв Кубок України

ХІТ у фінальному матчі не міг розраховувати на Дмитра Шувалова, який у вчорашньому півфіналі отримав червону картку. Ну а про давню травму Дмитра Медведя і згадувати не хочеться. Просто побажаємо йому якомога швидше повернутися на паркет. Зате відбув свою дискваліфікацію Олександр Школьний і зміг зіграти у фіналі. У харків’ян своїх кадрових проблем теж вистачало: Дмитро Бондар травмувався у стані збірної, а Дмитро Сорокін і Денис Овсянніков тільки почали відновлюватися від травм. Не можна не відзначити те, що СК КПІ ледь не вперше за останні роки зібрав дійсно аншлаг і люди навіть стояли в проходах. Важко згадати коли востаннє таке було, бо навіть на матчі за Суперкубок між тим же «Локомотивом» і «Манзаною» глядачів було трохи менше, однак відмінність полягає у тому, що на ту гру продавалися квитки, а сьогодні вхід був вільним.
 

Матч почався з розвідки у виконанні обох команд, але практично два перші удари, які й гострими моментами можна назвати з великою натяжкою, завершилися взяттям воріт. Спочатку Літвінов наважився на удар метрів з 14-ти і важко сказати чи був там рикошет від Сергія Шевченка, але Владислав Лисенко полетів в інший бік. Наступний гол вийшов схожим: Білоцерківевь пробив з 12-ти метрів і можливо знову був рикошет, на цей раз від Андрія Борсука. 0:2 на 6-й хвилині – таке явно не входило у плани Олега Лук’яненка.

Після тайм-ауту кияни все одно нічого не могли придумати біля воріт гостей, але на виручку прийшло вміння Ігоря Борсука зіграти нестандартно. Журба прострілив з аута, а капітан «кабельників» п’ятою переправив м’яч у сітку воріт – 1:2. Саме цей гол і став каталізатором активності команд. Суперники заграли значно гостріше. 

У середині першого тайму Дмитро Сорокін отримав удар по гомілкостоповому суглобу і не зміг продовжити гру, але це ніяким чином не вплинуло на гру харків’ян, ротація яких звузилася до 7 польових гравців, причому ще й Овсянніков після болючого зіткнення деякий час не виходив на майданчик.

Якщо одразу після голу киян гра була обопільно гострою, то ближче до кінця першої половини матчу «залізничники» були значно ближче до третього взяття воріт. Особливо старався Богдан Свиридов з яким ніхто з киян просто не міг впоратися (одразу згадалася відсутність Шуалова).

По такій грі кияни у другому таймі могли розраховувати хіба що на стандартні положення.

Невгамовний Свиридов одразу після свистка про початок другого тайму з «пісочної ями» перевірив на міцність стійку воріт Лисенка. Ігор Борсук на це відповів фірмовим, але неточним ударом у падінні через себе якраз таки після стандарту. От тільки стандарт приніс вигоду харків’янам. Олександр Сорокін увірвався в штрафний майданчик господарів і в дотик замкнув передачу з аута на ближній стійці – 1:3.

На 25-й хвилині черговий розіграш ауту завершився тим, що Журба обіграв Свиридова і небезпечно пробив низом, але Литвиненко потягнув цей удар. Гості намагалися побільше контролювати м’яч, щоб вимотати киян, яким конче необхідно було відігруватися. До того ж ротація у харків’ян була обмежена, але це не заважало їм підняти темп і дуже гостро атакувати. Іноді навіть важко було зрозуміти кому потрібно відігруватися. 

На 31-й хвилині харків’яни вибігали 2 в 1, але після передачі Свиридова Лебідь не зумів переграти Лисенка. За хвилину після цього Олег Лук’яненко взяв тайм-аут, бо треба було щось змінювати у грі Після цього керманич киян наважився випустити Корнійчука замість воротаря. Цей хід лише підтверджує те, що в рівних складах у «кабельників» практично не було шансів врятувати гру.

На 35- хвилині після удару Корнійчука і рикошету м’яч влучив у стійку воріт Литвиненка, але вже за мить Чепорнюк віддав передачу просто на Лебедя, який не міг не скористатися таким подарунком – 1:4. За три хвилини до кінця господарям вдалося відновити інтригу: Колеснікова знайшли на дальній штанзі, а він обіграв Литвиненка і забив – 2:4.

За хвилину до кінця Корнійчук з п’яти метрів вдруге у матчі пробив у стійку, але після цього Свиридов обікрав Чепорнюка і забив заслужений гол – 2:5. Це була фінальна крапка у грі.

Після матчу варто відзначити чудовий приклад єднання «залізничників» зі своїми фанататами. На честь перемоги гравці навіть вивчили спеціальну кричалку. «Локомотив» вдруге поспіль виграв Кубок України, а «ХІТ» втретє поспіль програв фінал Кубка – буває й таке. 

Локомотив (Харків) - ХІТ (Київ) – 5:2 (2:1)
Голи:
Літвінов, 3, Білоцерківець, 6, О. Сорокін, 23, Лебідь, 34, Свиридов, 40 – І. Борсук, 9, Колесніков, 37
ХІТ: Лисенко – Чепорнюк, І. Борсук (к), Журба, Юнаков – Корнійчук, А. Борсук, Шевченко, Школьний – Колесніков.
Запас: Максименко, Коваленко. 
Локомотив: Литвиненко (к) – Сірий, Овсянніков, Лебідь, Свиридов – Білоцерківець, Літвінов, Д. Сорокін, О. Сорокін.
Запас: Бутов, Савенко, Виставний, Бондар.
Попередження: Сірий, 13 – Колесніков, 28, І. Борсук, 31

Андрій Гулій, ​futsalua.org
Фото: Ігор Супкарьов

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.