Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»Экстра-лигаДва стартові матчі «Урагану» у FAVBET Екстра-лізі перенесеноИталияМаксим Зарубко продовжить кар’єру в «Мадері»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 1КыргызстанРустам Хамидов покинул бишкекский «Спартак»БеларусьЛида is back. Кто не любит Лиду? Лиду любят все!Экстра-лигаЕвгений Серый: «Для меня выходной – уже праздник»Женский футзалСтань чемпіоном: як футзалістки провели відкриті тренування на головній арені країниВторая лигаСергій Вишневський: «Грати поряд з Сергієм Піддубним – це одне задоволення»Ассоциация футзала УкраиныВолодимир Гримайло: «В новому сезоні на матчах Favbet Екстра-ліги і пізніх стадіях Кубка України працюватимуть делегати»Женский футзалАлександр Ратич: «Я был достаточно не прав, пойдя на поводу у своего эмоционального состояния»Экстра-лигаОлександр Сіріцький став гравцем «ХІТа»РоссияАнатолий Бадретдинов: «На мой взгляд, досрочное завершение сезона было бы логично»КыргызстанВиктор Клинов: «В Киргизии есть четыре ведущих команды, остальные просто существуют без каких-либо задач»Россия«Тюмень» – четвертый полуфиналист Суперлиги РоссииДетский футзал«Іллічівець» став переможцем «Chornomorsk Cup» (U-11)РоссияКонстантину Еременко могло бы исполниться 50 лет. Теперь в его честь играют один из крупнейших турнировМолдоваСезон 2019/20 в Молдове завершен без определения чемпиона

Сергій Кривенький: «Через пандемію були змушені відмовитись від закордонних зборів»

Начальник команди НФК "Ураган" про міжсезоння в умовах пандемії


Начальник команди НФК "Ураган" Сергій Кривенький розповів про буденні справи своєї професії, "гаряче" міжсезоння та нові виклики у зв'язку з всесвітньою пандемією.

 Сергію Володимировичу, Ви відомі, як колишній гравець ряду футбольних команд Прикарпаття і не лише. А як у Вашому житті з’явився футзал?
 На Івано-Франківщини давно проходили різноманітні футзальні турніри. Можу пригадати "Кубок Карпат", який проводився на початку 90-х в Івано-Франківську. Пам'ятаю, до нас завітали багато хороших команд, серед яких були "Крила Рад" з Куйбишевого (нині Самара  ред.), тодішній представник Другої союзної ліги. До того ж, взимку завжди з футболу переходили в зал і, як називали тоді між собою, грали у "дир-дир" (сміється). Також, коли в 90-х у нас лише зароджувався футзал мав стосунок до команди "Станіславів", яка була створена за ініціативи міської влади і яка, щоправда, довго не проіснувала через брак фінансів. 

 Ви один з небагатьох, хто працює в клубі від початку створення і до теперішнього часу. З чого розпочалась Ваша історія в "Урагані"?
 У 2002-му році я працював в "Теплокомуненерго" і якраз тоді завершив виступи в футбольному "Тепловику", який лише робив перші кроки в обласних змаганнях. Мені зателефонував Юрій Костишин (тодішній головний тренер НФК "Ураган",  ред.) з яким ми не один рік знайомі і запропонував пограти у футзал. Звісно, я знав, що створений такий клуб як "Ураган", але на той час мені вже було 37, і вже не хотілось продовжувати активні виступи. Тож запропонували обійняти посаду начальника команди. Пам'ятаю, взяв відпустку в "Теплокомуненерго" і пішов на своєрідний випробувальний термін у клубі, щоб зрозуміти чи зумію впоратись з новими обов'язками. Керівництву моя робота сподобалась, в мене все вийшло і цьогоріч минає 18-ть років, як я працюю в НФК "Ураган".

 Робота начальника команди, зазвичай, непомітна широкому загалу. Розкажіть про те, що входить у ваші обов’язки.
 Будемо говорити відверто – в кожен період в клубі в мене однакові посадові обов’язки, але об'єм роботи може бути різний. Серед основних обов'язків – організація виїзду команди на гостьові матчі (квитки на транспорт, бронювання готелів, приїзд, поселення), домашніх матчів (різноманітні питання щодо тренувань, зустріч команди-суперника, арбітрів, тощо), інші організаційні питання, які повинні бути виконані. Окрім того, потрібно організувати побут для гравців, створити максимально комфортні умови, щоб футзаліст не думав про якісь проблеми, а міг сконцентруватись лише на футзалі. Зі свого боку клуб всебічно допомогає і організовує все на високому рівні. 

 Як у Вас налагоджена співпраця з Вашими колегами з інших клубів?
 У нас у всіх є робота, яку потрібно виконувати, тож мусимо вживатись (посміхається). З кимось більше спілкуємось, з кимось менше, з кимось у дружніх стосунках, з кимось навпаки лише робочі. Керівництво ставить завдання, яке потрібно виконати і я повинен зробити все, незалежно від того, як ми спілкуємось з адміністраторами інших команд. Така специфіка нашої роботи  нам потрібно виконати поставлені завдання незалежно від обставин. Звісно, допомагаємо один одному, йдемо на поступки, наприклад, щодо часу тренувань. І це обопільно  ми їм, а вони нам. Варто розуміти, що є багато нюансів щодо прибуття потягів, передматчевих тренувань, але ми намагаємось іти на зустріч один одному. Звісно, такі речі погоджуються з головним тренером команди. 

 Поки команда у відпустці, у вас "кипить" робота, адже потрібно організувати міжсезонні збори для команди. Якими критеріями керуєтесь при виборі місця для проведення зборів?
 Насамперед, критерії вибираю не я, а головний тренер. А я вже підлаштовуюсь під його вимоги. Звісно, кожен тренер має свої вимоги щодо передсезонних зборів. Згадується, як головним тренером "Урагану" був Сергій Гупаленко, а тренером з фізпідготовки Валерій Козлов. І саме Валерій Веніамінович поставив умову, що для якісної підготовки потрібно займатись на піску. Тож нам в обленерго надали транспорт і ми поїхали у відрядження чорноморським узбережжям для пошуку варіанту, який задовільнить наші умови. Були навіть у Криму, на олімпійській базі в Євпаторії. Втім, зупинились на базі в Кароліно-Бугазі, яка сповна відповідає нашим критеріям і найкраще підходить для підготовки. Підсумовуючи, можна сказати, що кожен тренер формує передсезонний план підготовки і вже, відштовхуючись від того, які в нього критерії, ми шукаємо варіанти, збираємо інформацію.

 Цьогоріч були складнощі з пошуком варіантів для передсезонних зборів у зв'язку з всесвітньою пандемією?
 Зараз така ситуація склалась у світі і нікуди ми від неї не втечемо. Це вже реалії нашого життя і до цього потрібно з розумінням ставитись та сприймати так, як воно є. Зараз карантин послаблено, нам пішли на поступки і, по-моєму, вже вшосте ми проведемо збори на чорноморському узбережжі в Кароліно-Бугазі. Там знають наші вимоги, все налагоджено - починаючи від умов проживання і завершуючи тренуваннями в залі в Овідіополі. Безвихідних ситуацій не буває  не було б цього варіанту, було б щось інше. Але ми б обов'язково провели передсезонні збори незважаючи ні на що.

 Останні роки команда проводила свої літні збори в Польщі. Чи розглядали цього року такий варіант?
 Звісно, серед варіантів для зборів ми розглядали Польщу, шукали різні варіанти. Там ми провели багато плідних зборів, брали участь у різноманітних турнірах. Але наразі є складнощі з перетином кордону через пандемію, тож були змушені відмовитись від закордонних зборів. Ситуація в світі диктує свої умови, а ми, в свою чергу, якнайкраще підлаштовуємось під них.

Джерело  Пресслужба НФК "Ураган"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.