Футзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»

Сергій Піддубний: "В Українi суддi допомагають багатшим, а бiднiших ображають"

Цiлком можливо, що клуб "Кардинал-Рiвне" знiметься з футзальної першостi на знак протесту

У першостi України з футзалу виник ще один скандал. Матч мiж "Енергiєю" та клубом "Кардинал-Рiвне" мiг не закiнчитися. За двi хвилини до фiнального свистка наставник гостей Сергiй Пiддубний дав вказiвку пiдопiчним полишити майданчик. Пiзнiше тренер своє рiшення змiнив: поєдинок дограли. Вiн завершився перемогою "енергетикiв" iз рахунком 3:2. Та чому "кардинали" хотiли пiти з майданчика? Про це кореспондент "Експресу" розпитав Сергiя Пiддубного. 
 
– Що сталося у матчi "Енергiї" i "Кардинала"?
– На майданчику виник гучний скандал. Його спровокували суддi. За рахунку 2:2 арбiтр вигадав пенальтi в нашi ворота. Смiялися всi! А за десять секунд до кiнця матчу реферi призначив пенальтi вже у ворота суперника. Пiдiйшов до помiчника, щось пошептав i скасував рiшення. До того ж упродовж гри суддi вiдверто допомагали господарям. Ганьба такому чемпiонату! Ганьба "Енергiї"! Вона не повинна так перемагати.

– Ви хотiли знiмати команду з майданчика. Чому передумали?
– У ситуацiю втрутився президент нашого клубу. Вiн сказав нам дограти матч. Але вiдтепер ми будемо дiяти радикальнiше.

– Як саме?
– Можливо, навiть знiмемо команду з чемпiонату. Все вирiшуватиме президент. Якби моя воля, я зняв би команду. Так, втратив би роботу. Але який сенс грати в першостi, де тебе постiйно "душать"? Ми граємо в екстралiзi. Дiї суддiв не вiдповiдають назвi нашого чемпiонату. Так само нас образили в матчi з "Єнакiєвцем". Однак ми не звинувачуємо арбiтрiв. Їм сказали "нагорi" натиснути на "Кардинал" -- вони це роблять. Навiщо створювали екстралiгу? Щоб зробити крок уперед. А вийшло, що "верхи" покривають суддiвське свавiлля. Такий шлях утопiчний. Ще недавно президенти клубiв робили гучнi заяви, що прагнуть чесної боротьби. Її немає. Зате є закулiснi iгри.

– У попередньому турi наставник "Енергiї" Станiслав Гончаренко так само нарiкав на роботу арбiтражу. То кого насправдi "душать"?
– Значить, у нас такий рiвень суддiвства... Але нехай суперники визнають, що в Українi суддi допомагають багатшим, а бiднiших ображають. Хто має бiльший бюджет, той завойовує симпатiї реферi. Така ж проблема є у великому футболi. До речi, ось ми трохи поскандалили. Суддi заспокояться, а за два-три тури знову почнуть "вбивати" наш клуб.

– Ви згадали про подiл на багатих та бiдних. Багатi -- це клуби, якi називають себе "великою четвiркою"?
– Я не розумiю висловлювань представникiв команд, що називаються так i кажуть, що мiж собою боротимуться за медалi. Ось "Енергiя" нiбито представник цiєї четвiрки -- i без допомоги суддiв не може нас здолати у рiдних стiнах. Ми не гiршi за "Енергiю" чи "Ураган"!

Олег Зубарук

Фото Віктора Диченка

P.S. До речі, львiвська "Енергiя" очолила турнiрну таблицю. У її активi -- 14 очок. На одне менше набрав харкiвський "Локомотив", що здолав землякiв iз "Монолiту" -- 2:1. Чинний чемпiон України -- iвано-франкiвський "Ураган" -- посiдає третє мiсце, набравши 13 очок. Щоправда, франкiвцi зiграли на один поєдинок менше. Це означає, що чемпiон нинi лiдирує за втраченими очками. У перелiку бомбардирiв -- перший Максим Павленко з "Енергiї", в якого дев'ять влучних "пострiлiв". На два м'ячi менше забив форвард "Урагану" Сержао.
 
Джерело - expres.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.