Экстра-лига16-й тур Экстра-лиги: лидер меняется, интрига остаетсяЧемпионат ЕвропыПредварительная заявка сборной Украины на Евро-2018Экстра-лигаФутзалисты запорожского «АРПИ» дали бой лидеру Экстра-лигиИталия19.30. Италия. 16-й тур. Каме Доссон – Пескара С5. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 16: четыре секунды Ланко, реванш «Энергии» и победа «Титана»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаВіталій Дзюба – найкращий гравець грудняРовенскаяРівне. Газовики зміцнюють позиціїКиевВища ліга Києва: на екваторіВолынскаяВолинь. Діди Морози проти Снігуроньок!Наші за кордоном: Хурсов, Юнаков, Доманський та Когут залишили «Борисов-900»Экстра-лига«Екстра-футзал»: випуск № 15КиевВ Киеве открыли 2018 футзальный год Рождественским кубкомЭкстра-лигаАлексей Фетько: «Хочешь выиграть Кубок – должен обыгрывать всех»ВинницкаяФутбольний Тиждень 277 від 02.01.2018Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 16-го тура: главная интрига – в Ровно и ХерсонеЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 15. Лучшие голы, комбинации и сейвыЭкстра-лига«Цифры знают все»: три «дубля» «Энергии»Экстра-лигаСергій Коваль – гравець “Енергії”УкраинаНаш футзальный 2017-й: десятка самых памятных событий ушедшего года

Вища ліга Києва: на екваторі

Перш за все хочеться відзначити, що цього сезону у столичній «вишці» стартувало 9 команд, що на одного учасника більше, ніж минулого року. І це однозначно позитивний момент, адже команди проведуть більше ігор високого рівня, а також отримали нових гідних суперників. Ну і дуже вдало влився у Вищу лігу переможець минулорічної Першої ліги «Джуніорс». Так ми плавно підійшли до другого аспекту про який слід сказати: тон в цьогорічній першості задають некиївські новачки – «Джуніорс» (Шпитьки) і «Атлетик» (Бровари). Це, звісно, якщо винести за дужки «Альтернативу».
 
Саме цю трійцю можна окремо виділити за якість гри і стабільність, тож не дивно, що вони займають перші три сходинки турнірної таблиці.

Важливою складовою успіху «Альтернативи» варто назвати керманича команди Миколу Костенка, який підкупає своєю скрупульозністю і професіоналізмом у тренерській роботі. Хоч минулого року «альтернативники» й перемогли у чемпіонаті Києва, зараз можна стверджувати, що в поточному сезоні тренеру вдалося вивести «біло-зелених» на новий рівень. Потужне перше коло (7 перемог і  1 нічия) зайвий раз нагадують про силу «зелено-білих», але радує те, що у порівнянні з минулим чемпіонатом є більша інтрига у чемпіонській боротьбі.

«Джуніорс» - команда, яка кинула виклик чинному чемпіону. Шпитьківців, певно, мають чи не найбільш зірковий за іменами склад, тож опускатися нижче високої планки не можуть. Все у них добре, але програш підопічних Вадима Гордієнка «Альтернативі» 1:2 насторожує у світлі боротьби за «золото». Якщо «юніори» і «альтернативники» в такому ж дусі продовжать друге коло, то їхня очна дуель стане ледь не фіналом.
 
На третій сходинці перше коло завершив багаторазовий чемпіон Броварів «Атлетик». Цей турнірний відрізок підопічні Тараса Шпички пройшли не так рівно, як лідери, але треба врахувати, що і склад пристоличної дружини не такий зірковий (хіба що Максима Івонка можна виокремити). Успіх броварчан тримається на трьох китах: тренерський талант Тараса Шпички, друга «молодість» Сергія Степаненка (9 голів і 3-тє місце в списку бомбардирів), а також майже ідеальне взаєморозуміння на майданчику.

Начебто й чекали ми трохи більше від «SKIDKA», але важко не визнати закономірність їхнього 4-го місця. Підопічні Віктора Пантелейчука програли всім командам, які вище них – 1:2 «Атлетику», 0:1 «Джуніорс» і 4:7 «Альтернативі».  Можливо, на ці результати вплинула і переможна хода у Кубку України, але тій же «Альтернативі» вдається успішно боротися на багатьох фронтах. Окремо відзначимо Юрія Щерицю, який уже забив 10 голів (9 за весь минулий чемпіонат) і є одним з двох лідерів бомбардирських перегонів.
 
Нижче розташувався «BudmonsteR-AKVILON». «Монстрам» явно не вистачає стабільності і їх постійно лихоманить – чого варта відмова від співпраці з тренерським штабом команди. Також своє вагоме слово сказали і травми. Світлою плямою є Сергій Конопчук, який з 10-ма голами очолює список найкращих бомбардирів.

Таку ж кількість очок має і 2Т/ТСП-Трансбуд/. Це єдина команда, яка зуміла відібрати очки у «Альтернативи» (2:2), але на цьому подвиги закінчилися і почалася сувора реальність. Важко сказати чого саме бракує підопічним Віталія Мельника, але з упевненістю можна стверджувати що терміново треба щось робити з грою у 5-ть польових.
  
«RED» ілюструє те як швидко можна впасти з небес на землю. Бронзовий призер минулого чемпіонату навряд чи вже може розраховувати на медалі. Виною таким невдалим результатам є якась містична нереалізація створених моментів і коротка лава запасних. Добре, що хоч невдала поступ у першості міста компенсується переможним просуванням по стадіям Кубка України.
  
Ось ми і добралися до, мабуть, головної сенсації першого кола. Так, «PARTIZAN» не підсилився, але від команди, яка боролася за найвищі місця у минулому сезоні, ніхто не чекав такого регресу за короткий проміжок часу. Поки що В’ячеславу Листопаду ніяк не вдається знайти вихід із ситуації, що склалася, і хоча б повернути колектив на минулий рівень. «Партизани» є одним з двох головних претендентів на пониження у класі і якби не «чумаки», ситуація могла б видаватися ще більш катастрофічною.

Ну і останній піддослідний - «Чумацький шлях-Academica», який посідає дев'яту сходинку. Причин, які призвели до такого сумного результату команди є багато: повністю новий склад, порівняно з минулим сезоном, за винятком Олександра Шуфрича, маленька лава запасних, брак досвіду… Та скільки б не було причин, 67 пропущених голів у 8 матчах – це, м’яко кажучи, забагато. Ще трошки і команда поб’є рекорд за пропущеними голами, а за негативною різницею м’ячів тим паче. Якщо підсумувати коротко, то «чумаки» - головні претенденти на виліт і окрім дива їм нічого не допоможе.

Джерело: 
Андрій Гулій, Євген Кучін, прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.