Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Владислав Лисенко: «Завжди краще грати з сильними командами, а ще краще їх перемагати»

Львівська «Енергія» здобула свою другу перемогу у чемпіонаті Екстраліги мінімально  (1:0) перемігши чи не найголовнішого свого конкурента у боротьбі за золото харківський «Локомотив». Найкращим гравцем матчу у складі «енергетиків» справедливо було визнано голкіпера Владислава Лисенка, який втримав свої ворота на замку. «СПОРТИВКА» привітала Владислава з перемогою та розпитала про рецепт успіху у матчі з «Локомотивом», а також про календар жеребу «Енергії» у єврокубках та шанси «Енергії» на вихід в фінал чотирьох.

Терпіти, а своє в атаці – знайти

- У нас завжди матчі з «Локомотивом» виходять дуже важкі, -- розпочав розмову воротар «Енергії». Ця гра не виняток. Та й взагалі, дуже рідко виходить, коли якась із команд перемагає з великим рахунком. Тому головний тренер Станіслав Гончаренко нам казав, що ми повинні терпіти, а своє в атаці – знайти. Так і трапилося у цій грі.
- Вас визнали кращим гравцем матчу. Багато клопотів завдав вам «Локомотив»?
- «Локомотив» завдав клопоти не лише мені одному, а й усій «Енергії». Тому ця перемога та заслуга не лише моя, а й усієї команди. Усі хлопці серйозно налаштовувалися на цей матч, щоб зіграти сконцентровано та не пропустити голів. Тому зіграли усі добре.

- Ця перемога важлива більше з турнірної точки зору, чи  з психологічної?
-Ви ж знаєте, що чотири команди виходять у плей-оф, тому турнірне значення тут великого значення поки що не відігравало. Попереду ще величезна турнірна дистанція. Насамперед вважаю, що ця перемога більше важлива для «Енергії» з психологічної точки зору. Ми повинні були перевірити себе, як ми готові перед матчами у єврокубках. Адже група, у яку ми потрапили «Ель-Посо», «Дінамо» та «Нікарс» є дуже не простою…

Календар для нас не має значення

- А на скільки календар ігор у вашій групі є сприятливим чи навпаки несприятливим для «Енергії»? Адже починає з господарями і одними з фаворитів всього турніру «Ель-Посо»…
- «Ель-Посо» є господарями турніру, тому гадаю, що календар вони зробили під себе. А враховуючи те, що гратимуть вони з нами першими, тому, можливо, й не ставлять нас в рахунок. Ну, будемо старатися спростувати цю інформацію, та показати «Ель-Посо», що «Енергія» -- серйозна та бойовита команда. Для нас не має значення календар, бо попалася дуже серйозна група. Нам треба виходити та грати, а вже результат… Будемо старатися, щоб він був позитивним для «Енергії».
- Те, що «Ель-Посо» не налаштовується на «Енергію», або ж, можливо, недооцінює українську команду, може розв’язати вам руки?
- Знаєте, тут, взагалі, може бути двояка ситуація. «Ель-Посо» може нас не сприймати, як команду. А завдання у них може бути, наприклад, підійти з кращою різницею м’ячів до очного протистояння з московським «Дінамо». Тому вони, можливо, будуть робити ставку на це і гратимуть проти нас на повну силу та на повну віддачу у будь-якому випадку. І це не залежно від того, чи ставлять вони нас, як хорошу команду, чи не беруть до уваги взагалі.

- Чи вже вивчали своїх суперників по єврокубковій групі?
- Ми завжди дивимося в домашніх умовах чемпіонати та матчі своїх суперників. Зараз вже почали чемпіонат Іспанії показувати, тому дивимося іспанські відео-нарізки. Вони завжди є в інтернеті. А чемпіонат Росії показують на одному з російських сайтів. Тому і іспанське«Ель-Посо» і московське «Дінамо» знаємо доволі таки добре. А от із латвійською командою «Нікарс» ще будемо знайомитися. Зараз тренерський штаб готує нам відео з дисками їхньої гри.

- Тобто «Нікарс» є для вас темною конячкою?
- Основна мача цієї команди грає за збірну Латвії. Більшість гравців «Енергії» теж грає у збірній України. Тому гравці у більшій мірі гру один одного бачили та знають один про одного на рівні національних збірних команд. Щоправда, за «Нікарс» окрім латишів виступає ще декілька бразильців, яких ми не бачили. Також у їхньому складі виступає гравець збірної Португалії Арналдо, який є капітаном збірної. Це гравець дуже високого рівня. Його, як то кажуть не можна не знати.

- Багато що залежатиме від першої гри у групі з господарями турніру «Ель-Посо»…
- Це сильний суперник. Тактику на цей важливий стартовий матч обере тренерський штаб «Енергії». Можливо, будемо діяти «другим номером», можливо, підемо у пресинг. У нас є окремі заготовки, які ми перевіряємо у матчах чемпіонату України. Поки що виходить…

- А, можливо, «Енергії» й на руку те, що такі сильні команди потрапили їй у суперники в групі, як «Ель-Посо» та «Дінамо». Адже ці команди й самі грають і іншим дають грати не закриваючись у глухій обороні?  
- Завжди краще грати з сильними командами, а ще краще їх перемагати. Звичайно, що з професійної точки зору нам ця група на руку. Ми зможемо подивитися чого ми вартуємо на фоні таких сильних команд вартуємо. Ми отримуємо чудовий шанс перевірити свої сили. Так, «Енергія» могла потрапити у більш слабку групу. Однак, ще не відомо вийшли ми б з неї чи ні. Не залежно від групи треба грати та боротися. Тому проти цих команд буде вдвічі приємно грати.
 
Газета "Спортивка"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.