Сборная УкраиныMontesilvano Futsal Cup: две сборные Украины сыграют за золото турнираЭкстра-лигаИтоги сезона. Неудержимый Сокол и великолепная семерка ГрицыныОдесскаяОдесса: первая победа «Orange Machine» и очередная порция ничьихЖитомирВизначились півфіналісти Кубку Житомирської областіДнепрСуперлига: «Екатеринославхлеб» встретится в финале с «ЛАДом» (+видео)СумыСумы: "КомпСервис" побеждает в схватке лидеров, второе очко "Руха"Экстра-лига"Локомотив" находится под угрозой исчезновенияХарьковІсторична Хроніка Кращих голів усіх кубків ФК "Універ" 2Сборная УкраиныMontesilvano Futsal Cup: сборные Украины сыграют в четырех полуфиналахЛьвовІгор Матвійчук: Найголовніше у роботі – масовість та популяризація футзалуСборная УкраиныMontesilvano Futsal Cup: три наши команды уже в следующем этапе турнираСборная УкраиныС футзалом в Монтесильвано не скучно: пять побед украинцев в шести матчахЭкстра-лигаІван Гончар: “Відверто про все”Экстра-лигаДмитрий Шувалов: «На первых просмотрах в молодежную команду были талантливые ребята, ждем второй этап просмотров»Экстра-лигаБоргун не вернется в Ураган и останется в Титан-ЗареЭкстра-лигаСергій Піддубний про плани на новий сезонОдессаОдесса: итоги сезона от ФМФО (+видео)ХмельницкийПреміум-ліга: перша перемога чемпіона та несподіванка від «Ротора-2»Сборная УкраиныУкраина планирует в декабре сыграть два матча с ИталиейСборная Украины«Montesilvano Futsal Cup». День 1. Результати матчів за участю українців

Ігор Матвійчук: Найголовніше у роботі – масовість та популяризація футзалу

Одним з віце-президентів Асоціації футзалу Львівщини став підполковник Державної прикордонної служби, засновник футзального клубу «Кордон» Ігор Матвійчук. Про свій шлях у футзалі, а також про плани на новій для себе посаді Ігор Леонідович розповів в інтерв’ю.

– Ігоре Леонідовичу, як і багато професійних гравців, так і функціонерів, у футзал Ви потрапили з футболу.

– Так. З «футболом у залі» познайомився ще за часів навчання в Хмельницькій ДЮСШ№4, оскільки секція футболу, у якій я займався, взимку традиційно переходила тренуватися до залу. Але це, звичайно, ще не був футзал. Футболом займався серйозно, грав на позиції захисника. Як і усі підлітки, мріяв про футбольну кар’єру. Враховуючи здобутки на юніорському рівні, а саме срібло у складі збірної області на чемпіонаті України серед ДЮСШ та перемоги в чемпіонатах Хмельниччини, під час навчання в спортивній школі запрошували до різних спортивних інтернатів, а після закінчення - навіть до професійного Хмельницького «Поділля». Але склалося по-іншому.

– Чому завершили кар’єру футболіста?

– Мрія стати офіцером та зробити військову кар’єру взяла своє (сміється). Тим паче улюблений футбол зі мною залишився: у Хмельницькій Академії прикордонних військ України був свій футбольний колектив «Прикордонник», який грав на першість міста.

– Ви були одним із засновників футзальної команди «Кордон». Як виникла ідея створити футзальну команду?

– Офіційно це відбулося 23 лютого 2006 року у Раві-Руській під час святкування колишнього Дня захисника Вітчизни. В підрозділі, в якому я проходив службу, зібралося багато хлопців, які вміли грати у футбол, але не настільки багато, щоб створити повноцінну футбольну команду. А для міні-футболу цих людей вистачало. Разом з місцевими хлопцями у 2006 році ми заявилися на перший чемпіонат Жовківського району з міні-футболу, у якому стали переможцями. На наступний рік «Кордон» знову став чемпіоном району з міні-футболу, після чого нам стало там грати не цікаво. Зважаючи на це, ми захотіли спробувати себе на сильнішому рівні. Тоді і вийшли на колишнє керівництво львівського футзалу, яке і запропонувало нам зіграти у Бізнес-лізі Львівщини. Пригадую, на початках нам було дуже важко і ми часто програвали, поки не почали розуміти що таке грати у футзал. Допомогло, звичайно, і те, що на той час Львів «переживав» справжній футзальний бум, і не тільки на аматорському рівні. Також додавало розуміння цієї гри спілкування з такими футзальними людьми, як головний тренер ТВД Роман Ковальчик, президенти клубів вищої ліги Мирон Кіндій та Володимир Валявка, з професійними футзалістами Романом Кордобою, Романом Вахулою, Романом Колтком та Юрієм Хавером. Саме вони і відкрили для мене футзал. З часом і результат не забарився. Поступово підсилюючи команду протягом 2009 – 2011 років, створили той кістяк, який є у команди зараз. Можна сказати, що команда, яка є зараз, була сформована саме тоді.

– Якими були успіхи «Кордону» у чемпіонатах Львівщини?

– Двічі були бронзовими призерами, вийшли у фінал Кубка області, де, на жаль, поступилися львівському «Динамо». З «Кордоном» ми пройшли усі рівні до того, що, ставши срібним призером, наступного року виграли нарешті золоті медалі. Приємно те, що ця значна подія відбулася у десятиріччя від заснування клубу.

– У літньому чемпіонаті Львова, які проходить під егідою АФЛ, «Кордон» об’єднався з «Меркурієм» і тепер виступає під брендом «Євробуд-КМ». Чи буде відновлена команда «Кордон» після завершення літнього чемпіонату?

– Більшість гравців основного складу «Кордону» задіяні у різних командах чемпіонату Львівщини з футболу. Саме це і стало головною причиною чому команда не заявилася на літній чемпіонат Львова самостійно. Саме така проблема виникла й у «Меркурія». Але взимку «Кордон» продовжить свої виступи у традиційному складі. Втім, у якій лізі, сказати наразі не можу. А щодо «Євробуду-КМ», то маю велику надію, що молода команда гратиме і надалі у чемпіонаті Львівщини. Проте все залежить не від мене, а від головного спонсора команди, яким є компанія «Євробуд» з Червонограда. 

– Зараз Ви стали віце-президентом Асоціації футзалу Львівщини. Чи довго думали, щоб очолити цю відповідальну посаду?

– Я є членом Асоціації футзалу Львівщини з 2006 року. Асоціація переживала різні часи і особливо важко їй було останні кілька років. Ми з командою наскільки могли підставляли їй плече. Так само робив і Мирослав Хом’як. Але, на жаль, в силу різних обставин бажання взяти участь у змаганнях під егідою офіційної обласної федерації в сезоні 2016/2017 виявили лише сім команд. Необхідні були зміни і необхідна була людина, яка ці зміни розпочне. Такою людиною став новообраний президент АФЛ Мирослав Хом’як, з яким ми неодноразово спілкувалися на тему розвитку футзалу в області. Саме пан Мирослав і запропонував стати до роботи. Зваживши все, порадившись з друзями та командою, прийняв позитивне рішення. Головним під час прийняття рішення було зрозуміти чим саме я можу допомогти Асоціації і який результат у цій роботі має бути.

– Як Ви бачите розвиток футзалу в області?

– Перш за все, це розгортання під егідою АФЛ районних, міських відділень футзалу та організація там повноцінних зимових чемпіонатів. Також хотілося б збільшити кількість команд в обласному чемпіонаті, зробити його більш привабливим як для гравців, так і для любителів цього виду спорту. Наступне - це налагодження тісної співпраці з обласною федерацією футболу, асоціаціями футзалу сусідніх областей, а також з нашими польськими друзями. Окремий напрямок роботи – інфраструктура. Мова йде про збільшення кількості залів та майданчиків для гри, приведення їх до нормального стану, в чому ми особливо покладаємося на місцеві органи влади. Але найголовніше в усьому переліченому – це збільшення прихильників цього виду спорту, його популяризація  і, звичайно, пропаганда здорового способу життя.

– Що, на Вашу думку, уже змінилося з приходом нового керівництва Асоціації футзалу Львівщини? Чи є, на Вашу думку, певні кроки вперед?

– Звичайно є. Змінилась структура, з’явилися нові, активні члени.Розпочався діалог між усіма причетними до цього виду спорту людьми та структурами. З’являються нові ідеї, люди активно висловлюють свої думки. Є і звичайно ті, хто поки що не готовий працювати в команді та в нових умовах, є й ображені та не згідні. Всіх намагаємося почути та запрошуємо до активної роботи.  Важливо, що новий президент Мирослав Хом’як стоїть на шляху діалогу та живе метою об’єднання аматорського футзалу на Львівщині. Я також вважаю, що все, що стосується футзалу, повинно бути «під одним дахом». Це єдино правильний шлях розвитку. Усі змагання на Львівщині повинні відбуватися під наглядом однієї офіційної організації, яка на це має повноваження.

– Як Ви будете викорінювати так званий сепаратизм у Львівському футзалі?

– Шляхом переконань та діалогу. Проте якщо не вдасться це зробити, то будемо боротися у межах правого поля.

– І на останок, який результат своєї роботи в Асоціації футзалу Львівщини будете вважати успішним?

– Насичений цікавими футзальними змаганнями календар, повноцінний обласний чемпіонат в 3-4 лігах, поступове збільшення команд. Окрім цього, проведення «галузевих» ліг, на кшталт студентської, Бізнес, IT, будівельної, банківської, серед учасників АТО чи правоохоронних органів тощо. Усі турніри повинні відбуватися за футзальними правилами, на якісних майданчиках та за якісного суддівства. Хочу отримати задоволення від своєї роботи. Але це можливе лише у тому випадку, коли буде результат.

Асоціація футзалу Львівщини

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.